Jump to content

Περι audigy 2 και Bass Redirection

KOSTAS4_XT

Recommended Posts

Πρόσφατα άρχισα να πιστεύω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον ήχο.

Ειδικά με τον ήχο στις ταινίες!

..Σαν να μην είχα σωστό μπάσο!

........................Αν θέλετε περάστε κατευθείαν στο *******

Λοιπόν, ήρθε και ο θείος μου που έχει home cinema και βάλαμε το pearl Harbor.

Απλά τον έπιασαν τα γέλια! :)

Εχω audigy 2 value και Inspire t7900!

..Και άρχισα να ψάχνω στα forum της creative για το Bass redirection!

Λοιπόν! ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΗΣΤΕ ΤΟ BASS REDIRECTION αμεσως!!!!

Θα δείτε πως το μπάσο θα γίνει πιο γεμάτο και πιο ωραίο!

Σαν να πνιγόταν πριν το γουφερ!

Δεν χρειάζεται να το βάλουμε, γιατί τα ηχεία μας έχουν ήδη built-in crossover.

Επειδή δεν ξέρω και ιδιαίτερα πράγματα απο ηχεία κτλ, παρακαλώ να με διορθώσετε ή να προσθέσετε κάτι σε αυτά που λέω.. :)

Αυτό πάντως που είμαι σίγουρος είναι ότι πλέον ο ήχος μ'αρέσει πολύ περισσότερο.

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Τo BR έχει νόημα και ιδιαίτερο μάλιστα αν θες να ρυθμίσεις σωστά τον ήχο σου.

Αυτό που λες ότι δλδ ο ήχος σου άρεσε πιο πολύ είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.

Πολύ πιθανόν πχ ο ήχος σου τώρα να είναι πολύ ''βρώμικος'' σε μπάσο κάτι που κανονικά δεν είναι σωστό (και μάλιστα αποτελεί ένα από σημαντικότερα προβλήματα σε ένα σοβαρό σύστημα ήχου) αλλά ένα άπειρο αυτί να το εκλαμβάνει ως ωραίο / εντυπωσιακό.

πρότεινέ μου κάτι..

αν το ενεργοποιήσω... που να το θέσω...

και πως θα καταλάβουμε αν όντως είναι σωστά ρυθμισμένο.

Όσο για το αυτί που λες... Πιστεύω πως δεν είναι άπειρο.. :)

Πολλά χρόνια PC, πολλές κάρτες ήχου, πολλά ηχεία (όχι μόνο σε μένα) ακόμα και home cinema κτλ. Επίσης τον θείο μου με το ακριβό home cinema, του άρεσε πολύ ο ήχος τώρα με την αλλαγή που έκανα.

ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΆΦΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΩ!!!!

Πολλές φορές παρεξηγούμαστε... γι'αυτό το γράφω.

Περιμένω τη συμβουλή σου! :)

Το Br απο οτι καταλαβα απο αυτα που γραφετε δεν εχει να κανει με συχνοτητα αποκοπης,αλλα ειναι η αναστροφη φασης του subwoofer.Αν το subwoofer που εχουν τα ηχεια αναλογα με το μοντελο που εχει ο καθενας,εχει αναστροφη φασης(0-180)τοτε δεν χρειαζετε να ενεργοποιησετε το br αν δεν εχουν τοτε ενεργοποιηστετο.Η ρυθμηση αυτη εχει να κανει με την τοποθετηση του sub μεσα στον χωρο,και αντιστοιχα συγκεντρωνει το μπασο στο σημειο που θελουμε να ακουγετε παντα σε σχεση με την συχνοτητα αποκοπης του sub.Τελος καλο ειναι σε ολα αυτα τα sub(των ηχειων που ειναι για pc)να μην επιλεγετε συχνοτητες αποκοπης κατω απο 80 hz και πανω απο 100 hz,γιατι σε αυτο το ευρος των συχνοτητων υπαρχει αυτο που λεμε ατακα(κλωτσημα)στο μπασο χωρις να βρωμιζει(πανω απο 100)και να εξαφανιζεται(κατω απο 80)το sub.

coolmind, θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου!

Παλιά όχι μόνο είχα ενεργοποιημένο, αλλά το είχα και στο 200!

και ήταν σχεδόν χαμένο το μπάσο!

Και να φανταστείς, ήθελα να το πάω ακόμα παραπάνω, αλλά δεν μου επέτρεπε!

..Εγώ νόμιζα πως ήταν ας πούμε κάτι σαν crossover! Γιαυτό και εγώ το ενεργοποιούσα στο 200 για να παίρνει κάτω απο 200 όλα το woofer! :)

Τέλοςπάντων! Όλα καλά πλέον!

Πάντως με αυτά που γράφεις coolmind, πλέον όλα φένονται λογικά!

Ευχαριστώ...

lol

ΑστροΒασίλη αυτά είναι τα ωραία ρε συ! :)

Εκεί που νομίζεις ότι έχεις πιάσει το 100% του μηχανήματός σου ή των ηχείων σου ή οτιδήποτε άλλου... Τσααααααααακ.. Να βρίσκεις κάτι που θα σε κάνει να πεις.. ΠΟΠΟΟΟΟΟ! Τώρα είναι πιο ωραία! :)

Καμμένη με την καλή έννοια πάντα :)

Δεν μου είπες, το δοκίμασες? Πως σου φάνηκε?!

Όπως τα είπες... Αυτά είναι :038: :038: :038:

Το έκανα χθες και μπορώ να πω ότι νομίζω ότι ακούγεται καλύτερα ο ήχος ( δοκιμή λίγων ωρών χθες πριν κοιμηθώ.) Τώρα είμαι Σπάρτη. Ποιο σίγουρα όταν ξαν'ανέβω Πάτρα...

Απλώς απενεργοποίησα το bass redirection...

Έχω και μία απορία : απο κάτω από αυτό υπάρχει η φράση cutoff frecuincy...

Τελικά τι έχω κάνει;;;

Έχω και μία απορία : απο κάτω από αυτό υπάρχει η φράση cutoff frecuincy...

Τελικά τι έχω κάνει;;;

Αυτο ειναι η συχνοτητα αποκοπης.Αν αναφερεται στο sub ειναι το ιδιο με αυτο που εχει και το sub επανω και εχει μια περιοχη απο 40 εως 150 hz.Καλο ειναι σε αυτα τα sub να το εχεις οπως εγραψα και πιο πανω απο 80 εως 100.Αν αναφερεται στα περιφεριακα ηχεια πρεπει να εχει συχνοτητες απο 120 hz και προς τα επανω πχ 250 κ.λ.π.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.