BoNito1442169110 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2006 "Athlon 64 X2 3600 + για AM2." Σύμφωνα με το CPU-Ζ, ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 2.0GHz, όπως ο Athlon 64 Windsor 3800 +. Εντούτοις, η μισή από τη L2 cache έχει τεθεί εκτός λειτουργίας κάνοντας αυτόν τον επεξεργαστή τον πρώτο διπύρηνο AMD με συνολικά 512KB L2 cache. H AMD διέκοψε πρόσφατα όλους X2 επεξεργαστές με L2 cache 2x1MB ,λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου αναγγέλθηκαν . Αυτό μπορεί να είναι μία ένδειξη ότι οι "μικρότεροι" Athlon 64 X2 επεξεργαστές αντί για 2Χ512 L2 cache που έχουν σήμερα θα παράγονται με 2Χ256. Εντούτοις, δεδομένου ότι η cpu είναι μόνο δείγμα (engineering sample) ,δεν είναι εύκολο να καθοριστεί καν εάν η AMD θα ανακοινώσει δημόσια τον επεξεργαστή ή εάν θα είναι απλά ένας OEM μόνο επεξεργαστής για κατασκευαστές έτοιμων μηχανημάτων ,όπως και οι 939 Semprons. Το Cpu-z παρουσιάζει τοn Athlon 64 X2 3600 + να υλοποιεί τον πυρήνα Windsor , τον ίδιο που χρησιμοποιήθηκε για επεξεργαστές με 2x1MB L2 cache και χρησιμοποιείται ακόμα για τους AM2 επεξεργαστές 2x512KB. Υ.Γ. ζητω συγγνωμη για μερικα λαθη στο κειμενο , ειναι απο μεταφραστικο! Link: http://dailytech.com/article.aspx?newsid=3099 ΕΝΤΙΤ:μια μικρή προσπάθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 18, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Αυτοί μάλλον θα πάνε στους ΟΕΜ και όχι στα μαγαζιά όπως έγινε και με τους 939 Semprons. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούλιος 18, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Είναι αρκετά δυσανάγνωστο φίλε μου.Αν μπορείς κάνε μια καλύτερη μετάφραση..edit:Για να γίνει πιο κατανοητό το ΚΜΕ-Ζ=cpu-z,Κρύπτη=cache.Aυτά κυρίως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούλιος 18, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 δε μπορώ να καταλαβω, το αρθρο μιλάει για απενεργοποιημένη cahce, αρα με λίγα λόγια η cache υπαρχει αλλά δε δουλευει.συμφωνα με το παραπανω η AMD δε κερδιζει κατι σε παραγωγή φου το die size ειναι το ιδιο.ποιος ο λόγος να γινει κατι τετοιο?ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ ειναι οτι η AMD εχει ήδη αποθέματα επεξεργαστών με ελατωματική cache και απλά θελει να τους ξεπουλησει. Σε συνδιασμό με το οτι αυξανεται η παραγωγή λογο καταργησης των 2Χ1ΜΒ μοντελων αρα και των ελατωματικών κομματιών απλά βρηκε ενα ακόμα τρόπο να πουλησει κατι για να βγαλει κερδος.Εαν απευθύνεται στους ΟΕΜ τότε πιστευω οτι επιβεβαώνομαι καθότι, η σημερινή της παραγωγη δεν επαρκεί να τους καλύψει, αρα τα αποθέματα τα εχει.Εάν καταφύγει όμως σε τετοιες λύσεις τοτε εφόσον η τιμή μειωνεται, αλλά η παραγωγή μενει στα ιδια επίπεδα, τα περιθώρια κερδους της ειναι μικρα πολυ μικρα. Από την άλλη τα 140-150$ δε θεωρώ οτι ειναι πια ανταγωνιστική τιμή οταν ενας 6300 ειναι σίγουρα πιο γρηγορος και κοστίζει 30-40$ πιο πανω. Και ενώ α 40$ μπορεί αν ειναι 35% πιο ακριβα αλλα εφόσον μιλαμε για ΑΜ2 πλατφόρμα, DDR2 μνημες και PCI-E η διαφορα στη συνόλικη τιμή ενός συστηματος ειναι αμελητέα.Από την άλλη, σκεφτομαι το εξης.Αγοραστε τώρα ενα ΑΜ2 με 140$ και αρχες 2007 θα βαλετε τον ΑΜ3 Κ8ΛΧΥΖ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 18, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Θα πρέπει να προσθέσεις και το αυξημένο κόστος τον μητρικών για Intel. Στους OEM και το 1$ είναι σημαντικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούλιος 18, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Θα πρέπει να προσθέσεις και το αυξημένο κόστος τον μητρικών για Intel. Στους OEM και το 1$ είναι σημαντικό.ειλικρινα δε πιστευω οτι η Dell θα εχει τετοια προβλήματα, ειδικα οταν θα διαφημίζει επιδόσεις 30%+ καλύτερες.Από την αλλη η περιορισμενη παραγωγη μητρικων ΑΜ2 σε συνδιασμό με την σιγουρη υπερκαλυψη της αγορας μητρικών ΟΕΜ από την intel θα συρικνώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 18, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 ειλικρινα δε πιστευω οτι η Dell θα εχει τετοια προβλήματα, ειδικα οταν θα διαφημίζει επιδόσεις 30%+ καλύτερες.+30% επιδόσεις? Αμφιβάλλω να πουλάει η οποιαδήποτε Dell τα μηχανήματά της παρουσιάζοντας benchmarks. Το 90% των πελατών της δεν ξέρει τι είναι benchmark ή ίσως κάπου να έχει ακούσει τον όρο benchmark.Παραθέτω κείμενο από γνωστό κατάστημα για έτοιμο υπολογιστή:Ιδανική επιλογή για εσάς που αναζητάτε την χρυσή τομή ανάμεσα στην απόδοση και το κόστος!Ολοληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει δυνατό επεξεργαστή, μεγάλη χωρητικότητα μνήμης Δύο πράγματα να αναφέρω συγκεκριμμένα. Ο δυνατός επεξεργαστής είναι Celeron και η μεγάλη χωριτικότητα μνήμης 256ΜΒ DDR2.Το εν λόγο μηχάνημα θα πουληθεί και θα πουληθεί λόγο τιμής. Με έναν επεξεργαστή σε συμφέρουσα τιμή και μια μητρική τζάμπα ίσως με SiS chipset η Dell μπορεί να πουλήσει πληθώρα Χ2 3600+ σε τιμές ανταγωνιστικές των συστημάτων με D805 και σαφώς χαμηλώτερες των αντίστοιχων Conroe. Η βασική ερώτηση που θα παίζει μελλοντικά θα είναι η ίδια που παίζει μια ζωή. "Γιατί δεν δίνουν 100€ παραπάνω να πάρουν real power αλλά πετάνε τα λεφτά τους σε έτοιμα και μέτρια για τα σημερινά δεδομένα μηχανάκια?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Ιούλιος 18, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 ο 3600+ αν πουληθει κοντα στα 100euro πιστευω οτι δεν ειναι ασχημη λυση σε συγκριση με εναν celeron στην ιδια τιμη!edit:ειδικα για εναν home user ειναι τελειος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούλιος 18, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 δεν εννουσα οτι θα διαφημίζει η dell, για την Intel μιλούσα.εγώ εθιξα τη μερια της AMD. Εαν βασίζεται στη dell κατι μου λεει οτι δε θα τα παει και τόσο καλά.Αλήθεια υπάρχει κανεις που πιστευει οτι η dell θα πουλησει τόσα Α64 μηχανακια όσα χρειαζεται η AMD? Εγώ όχι. Δε μπορώ πραγματικά να καταλαβω γιατι να μη πουλαει 4200+ στην ιδια τιμή που θα πουλήσει τον 3600. Αλλα μαλλον μπορώ, το ειπα πριν ελατωματικοι επεξεργαστες... αλλα εαν τους ειχε γιατι δε τους διεθετε να κερδιζει ακόμα μεγαλύτερο αγορας σε πρώτη φαση? Γιατι περίμενε να τους πουλήσει στους ΟΕΜ, μα γιατι περίμενε τους ΟΕΜ? Γιατι απλά δε "ξερει" να προωθεί τα προϊόντας της. Ενας 3600+ θα μποσούσε πριν 1 χρονο να πουληθει ως high end Sempron, εξανεμιζοντας ουσιαστηκα τους celeron στις low-end αγορες και μαζευοντας πελατες. Θα μπορούσε να το ειχε κανει τότε ακόμα και με τους ΟΕΜ. Αλλα δεν...Σε καθε περιπτωση, εμμένω στη παλαιότερη αποψή μου, οτι δηλαδη η AMD απλά δεν εχει σωστούς ανθρώπους σε σωστες θέσεις.----ΕDITαληθεια, τι ελπίδες εχει στη Low end αγορα ο AMD 3600+ εναντι του Intel E4300? Ο ενας ειναι AMD με οτι συνεπαγεται για τη "μαζα" αυτο και ο αλλος "Intel" επίσης με οτι συνεπαγεται για τη "μαζα" αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 18, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Δεν ξέρω τι θα καταφέρει να πουλήσει η Dell, αλλά γενικά νομίζω ότι απλοποιείς πολύ τα πράγματα. Δεν μπορείς να πουλάς 4200+ ΜΟΝΟ διότι ακόμα και αν τον πουλάς για 10€ κάποιος θα βγει και θα ζητήσει 3600+ με 5€. Δεν χρειάζεται να ψάξει να βρει χαλασμένους επεξεργαστές. Αν χρειαστεί 3600+ θα πάρει ΠΛΗΡΩΣ λειτουργικούς 3800+ θα απενεργοποιήσει την μισή cache και θα τους πουλήσει σαν 3600+. Θα μου πεις και γιατί να μην τους πουλήσει σαν 3800+ στην τιμή των 3600+? Διότι πολύ απλά θα πρέπει να ρίξει ΠΑΝΤΟΥ τις τιμές των 3800+. Αντίθετα τώρα τι λέει? Πόσους 3600+ θέλει η Dell? 10? OK. Κόψε από 10 3800+ την μισή cache, δώσε τους στην Dell σαν 3600+ στην τιμή του 3600+ και άσε τον Panoc να αγοράσει τον δικό του 3800+ στην τιμή του 3800+ και όχι σε αυτήν του 3600+. Σε μπέρδεψα? Ελπίζω πως όχι.Γιατί δεν έβγαλε πέρσι τον 3600+? Απλά μέτρα όλους τους hi end X2/Opterons που έχει πουλήσει τον τελευταίο χρόνο αποκλειστικά και μονο λόγο της απουσίας του 3600+.Για τον ίδιο λόγο οι 939 Semprons διατέθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στους ΟΕΜ. Διότι πολλοί, απλά ΔΕΝ θα τα έδειναν τα λεφτά για τον Α64 όταν θα μπορούσαν χαλαρά να κάνουν την δουλειά τους με 939 Sempron.Τέλος για τον 4300 θα σου πω απλά ένα πράγμα. Είναι 6 μήνες πίσω από τον 3600+. Οπότε όσο καλός και να είναι ο 4300, ο 3600+ για 6 μήνες θα παίζει στο γήπεδο κόντρα σε μερικούς Ρ4 και μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούλιος 18, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Έκανα μία απόπειρα με το αρχικό μείμενο , ελπίζω ΒΟΝΙΤΟ να μην έχεις πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Ιούλιος 18, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Έκανα μία απόπειρα με το αρχικό μείμενο , ελπίζω ΒΟΝΙΤΟ να μην έχεις πρόβλημαΣε ευχαριστω!:038:οσο για τον 3600+ πιστευω πως αν ειχε βγει πριν λιγο καιρο θα εκανε παταγο!(μην σας πω οτι σκευτομαι να τον τσιμπησω αν εχει καλη τιμη)ΔΙΟΤΙ εχω 939 και δεν εχω τα χρηματα να παω σε αυτον τον "παλιο-conroe"Δεν ειμαι με καμια εταιρια μαζι(διοτι και αυτες κανουν το ιδιο):110: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούλιος 19, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Δε μπερδευτικα Γιάννη, αντιθετα καταλαβαινω πολύ καλα τι λες, και ειναι λογικό αυτο που λες. Τους νόμους της αγοράς τους ξερω Αυτό που λες ειναι μία τακτική που βγαίνει στην intel γιατι η intel εχει ρευστό. Η ΑΜD μεχρι τώρα δε μου εχει αποδείξει οτι ειναι ικανεή να παιζει με τετοια παιχνιδια. Αν χρειαστεί 3600+ θα πάρει ΠΛΗΡΩΣ λειτουργικούς 3800+ θα απενεργοποιήσει την μισή cache και θα τους πουλήσει σαν 3600+. Θα μου πεις και γιατί να μην τους πουλήσει σαν 3800+ στην τιμή των 3600+? Διότι πολύ απλά θα πρέπει να ρίξει ΠΑΝΤΟΥ τις τιμές των 3800+. Αντίθετα τώρα τι λέει? Εδώ ειναι που διαφωνούμε, ή τουλαχιστον εγώ δε κατλαλαβαινω αυτο το τρόπο σκεψης. Η λογική λεει High volumes -low prices - same profits - more happy customers - potential future customers. Μα αν ρίξει τις τιμες δε θα πουλήσει περισσόοτερους????? Δε θα μεγαλώσει την εγκατεστημενη βαση χρηστών της? Η intel σηλαση ειναι χαζή που το εκανε? Ηξερα οτι η απαντηση για τον 4300 θα αφορουσε το παρον. Αυτο ειναι το μεγα λαθος της AMD, κοιταει μόνο το τώρα και οχι το μέλλον. Κινήσεις πανικού. Το μόνο πραγμα που δικαιολογεί στο μυαλό μου αυτες τις τακτικες, ειναι οπως ειχα ξαναγραψει σε αλλο Thread, το οτι εχει ετοιμη απαντηση και απλα περιμενει τα 65n για να τη δώσει. Το "περιμεμε" όμως σε μια τετοια αγορα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, και η ρευστότητα της AMD δεν επιτρεπει μεγαλα ρίσκα. Εν αναμονή λοιπόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 19, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Οι εταιρίες κάθονται κάτω, βάζουν τα στατιστικά μοντέλα, υπολογίζουν το μέγιστο κέρδος που θα έχουν από κάθε τιμολογιακή πολιτική και ανάλογα πράττουν. Ίσως απλά να μην μπορεί να βγάλει αρκετούς 3600+ ή να μην περιμένει να πουληθούν αρκετοί 3600+ στην αγορά ώστε να καλύψει την χασούρα από την πτώση τιμών.Επίσης δεν θέλεις να θάψεις τους επεξεργαστές σου, …ΠΟΛΥ, στις πτώσεις τιμών που κάνεις, διότι δημιουργείς ανασφάλεια στο πιθανό αγοραστή hi end κομματιού σου, ότι σύντομα ο επεξεργαστής που θα πάρει θα αξίζει όσο ένα τσουβάλι πατάτες ( Αιγύπτου ). Μην ξεχνάς επίσης ότι αν μάθεις τον πελάτη σε γενναίες μειώσεις τιμών τον οδηγείς ίσως στην αγορά ενός low end μοντέλου και σε αναμονή πτώσεων τιμών κάτι που τελικά σου κοστίζει.*Επιπλέον αν σήμερα γεμίσει την αγορά με φτηνιάρικους 3600+ πολύ περισσότερο με 4200+ και πάνω, ενδέχεται μελλοντικά πάλι να έχει χασούρα. Ακόμα και αν π.χ. βγάλει κάποιο επεξεργαστή «Conroe Killer», οι πωλήσεις του εν λόγο επεξεργαστή θα είναι μειωμένες αφού μεγάλο μέρος των πιθανών πελατών της θα έχουν ήδη dual core ικανοποιητικών έως κορυφαίων επιδόσεων. Αντίθετα οδηγώντας τους πελάτες της σε φτηνό single core υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα αναβάθμισης στον νέο… «Conroe Killer». Θα μου πεις ότι θα πάνε σε Intel. Ίσως να πάνε σε D805 ή π.χ. D920. Αυτό είναι μια περίπτωση που προφανώς έχουν ζυγίσει ήδη οι υπεύθυνοι πωλήσεων. Περίπτωση να πάνε σε 6300 πελάτες που κοιτάνε να την βγάλουν σχετικά οικονομικά κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει.* Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα μάθεις την αγορά. Η Intel για παράδειγμα μια ζωή πούλαγε την κορυφαία σειρά με τιμές πάνω από 180€. Έπρεπε να φάει το ξύλο της ζωής της από την AMD και λόγο Prescott να αναγκαστεί να σκοτώσει το όνομα Pentium πριν ρίξει τόσο εξευτελιστικά τις τιμές. Αλλά και πάλι με τους Core 2 Duo, προσπαθεί να καλλιεργήσει μια εικόνα που λέει ότι το καλό από την Intel κοστίζει. Όπως είδες η μόνη cpu που θα παίξει κάτω από τα 180€ έχει και εντελώς διαφορετικό κωδικό από τις άλλες. Δεν λέγεται π.χ. 6200 αλλά 4300. Από την άλλη η AMD «πληρώνει» τους τζάμπα Bartons που έδινε πριν μερικά χρόνια με το να μας μοιάζει παράλογα ακριβή σήμερα σε σχέση με την Intel. Είναι όμως? Ένας Χ2 3600+ θα έπρεπε να κοστίζει με βάση τι θα προσφέρει λιγότερο από τους D805, D820? Ίσως μόνο σε σχέση με την σειρά D9XX να είναι σχετικά ακριβός. Αλλά ακόμα και έναντι αυτών κάνει απόσβεση του καλού ονόματος των Α64 έναντι των Pentium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούλιος 19, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Μ'αρεσε η σκεψη σου Γιαννη, σιγόυρα εχει βαση και σίγουρα ειναι μερος του σχεδιου της AMD, αλλά και σίγουρα ειναι ενας απο τις στρατηγικες επιλογες που μπορεί να κανει οποιαδήποτε επιχεήρηση, απλά ειναι προφανες οτι αν ειχαμε τα ηνία της εταιρίας θα πραταμε διαφορετικα Εχω να σχολιάσω 2 πραγματα 1. αυτο για τον 3600. Αν δεν υπήρχε ο 6300/4300 τότε ναι θα ηταν ανταγωνιστηκός. Με απόλυτα κρητήρια επίσης ειναι πολύ καλός. Αλλά σε σχεση βαση αποδοσης τιμής δεν ειναι. Ειναι μόνο σε σχεση με τους 8XX αντε και τους μικρούς 9ΧΧ. (οι 8ΧΧ σιγουρα και οι 9ΧΧ αργα η γρηγορα θα καταργηθούν ενω ο 3600 ηρθε για να μεινει αρκετο καιρό) και 2. Εμενα σαν καταναλώτη δε με νοιαζει πόσο πουλαει η AMD/Ιntel όσο ήταν καλύτερη αγοραζα και ας ηταν ακριβα, όταν όμως δεν ειναι θελω τιμες αναλογες της κλίμακας επιδόσεων που προσφερει. Με λίγα λόγια δε με χαλαει η τιμη του E6800ES αφου τον θελω θα τον παρω, οπως θα επερνα και τον FX60 αν τον ηθελα. Με χαλαει ομως που ο FX60 ειναι το ιδιο ή και πιο ακριβός και προσφερει λιγότερα. (Aκα Χ23600+ / Ε4300) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Ιούλιος 19, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Aυτος ο CPU μια xtreme βαρεμαρα μου εφερε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Ιούλιος 19, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Με χαλαει ομως που ο FX60 ειναι το ιδιο ή και πιο ακριβός και προσφερει λιγότερα. Άμα τον oveclockaρεις όμως τον FX60 + υδρόψυξη τοτε θα είναι ένα απολυτο siglecore όπλο :067: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Ιούλιος 19, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Άμα τον oveclockaρεις όμως τον FX60 + υδρόψυξη τοτε θα είναι ένα απολυτο siglecore όπλο :067:Ο FX-60 ειναι παντως dual core. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούλιος 19, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Άμα τον oveclockaρεις όμως τον FX60 + υδρόψυξη τοτε θα είναι ένα απολυτο siglecore όπλο :067:αν overclockaρεις τον Ε6800 + αερας εχει ιδεά τι θα ειναι ?? :040: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Ιούλιος 19, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Ο FX-60 ειναι παντως dual core.Ωχ ναι λαλακία..είχα στο μυαλό μου(εχτός απο πύτουρα) τον FX-57..Αλλα πιστέυω οτι άμα φτάσεις το διπύρινο ( επιτέλους το κατάλαβα) FX-60 σε πιο ψηλά επίπεδα τότε θα είναι τέλειος ..Δεν το παίζω Amd suporter (ιντελάς έιμαι και εγώ) :120: Νομίζετε οτι είναι χαζοί στο marketing οι Amd ..Αμα βλέπανε οτι ο επεξεργατής δεν τραβάει (στην αγορά ) δεν θα τον χαμηλόναν σε τιμές .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.