Jump to content

Asus 7900GT πρόβλημα με FEAR

diperr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω κάνει ήδη άπειρα google search, έχω διαβάσει 10 διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του παρακάτω προβλήματος και λύση δεν βρίσκω...

Η ιστορία αρχίζει από ένα πιστωτικό που είχα στο Πλαίσιο λόγω RMA της Asus 7800GTX (τσιμπημένες θερμοκρασίες) και κατέληξα μετά από κόπο στην Asus 7900GT (καινούργια) με τα stock ρολόγια.

Τέσταρα αρχικά με 3 loop 3DMark05 με τον Venice στα 250x9 και τις μνήμες 1:1 και είχα ένα σκορ κοντά στα 7900. Κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες εδώ σε κάρτα και σύστημα (FPU, memtest και GPUtest του S&M).

Όταν εγκατέστησα το F.E.A.R. (84.21 drivers) και τα graphics στο auto όλα ήταν καλά. Θερμοκρασίες μετά από 1 ώρα κοντά στους 60c με το Nvidia monitor. Πολύ κρύα σε σχέση με τα 75+ της 7800GTX.

Κι εδώ άρχισαν όλα ή μάλλον τέλειωσε η happy περίοδος...

Επιστρέφω από διακοπές και με το που ανοίγω το F.E.A.R. δεν παιρνάνε 10 λεπτά και η θερμοκρασία αγγίζει τους 70c με full artifacts ( καρέκλες στρετσαρισμένες, μαύρα πέπλα στις εισόδους, ριγέ τοίχους κ.α. )!!!

Όπα λέω άλλο παιχνίδι έβαλα! Κάνω quit και το desktop μου αρχίζει να beatάρει στους ρυθμούς strobo light και discoμπάλας. Flickering και blinking σε καλοκαιρινούς ρυθμούς beach party...

Αφού δεν μπορούσα να βγω από τα win, finger reboot και test με 3DMark05 και όλα καλά (normal θερμοκρασίες και artifacts free).

Το θέμα μου είναι ότι θα την κάνω RMA αλλά οι "πεφωτισμένοι" τεχνικοί του Πλαισίου θα μου πουν σίγουρα ότι είναι όλα τέλεια αφού θα τεστάρουν με 3DMark...

Κι εδώ θέλω τη γνώμη σας.

Δεν είμαι διατεθιμένος να βάλω την VF900cu και τα ramshinks που έχω αγοράσει, να κάνω clean install το F.E.A.R. , να κάνω clean (safe mode) τους nvidia drivers και reinstall άλλους, να τεστάρω με άλλο game, να κάνω underclock (από τα 430??? ), να παίξω με γραφικά ή να φορέσω το low alpine και να βάλω το Α/C στους 16c...

Υπόψη ότι από ρεύματα είμαι τέλεια (Zeus 750), η κάρτα έχει stock ρολόγια (ποτέ oc, 3μέρες + 10μέρες απουσίας), CPU και RAM είναι on the rocks και θερμοκρασίες CPU: 39c, Case: 22-24 (A/C).

Ο απεγνωσμένος... :089: :089: :089: (συγγνώμη για μεγάλο post)

Είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό ότι υπήρξαν ελλατωματικές παρτίδες (ειδικά της αρχικής παραγωγής) σε 7900GT & GTX.

Μήν παιδεύεσαι...και μήν ψάχνεσαι άδικα.

RMA.

Τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι σαφή.

Το πιό γρήγορο testing είναι με 3dmark06 στη σκηνή με τα χιόνια.

Λοιπόν χθες έβαλα όλα τα graphics maximum και ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν όποια artifacts και αλλοιωμένα texture.

Το θέμα εδώ ήταν, ότι η θερμοκρασία έφτασε κοντά στους 70c (στο 3DMark 05 ~60c).

To κακό με το RMA του Πλαισίου είναι το αν θα κάνουν τα test με το F.E.A.R. και το deep freeze του 3DMark 06 ώστε να μου πουν ότι έχω δίκιο. Θυμάμαι άλλο ένα παιδί που γύρισε 3 κάρτες στο Πλαίσιο και στο τέλος άλλαξε όλο το PC του.

Επιπρόσθετα να αναφέρω ότι όταν έκανα quit απ' το παιχνίδι, στο system tray είδα ένα alert των windows για το Page file ότι δεν είναι αρκετό ή ότι "μπούκωσε" ή κάτι τέτοιο αφού δεν μπορούσα να το διαβάσω καλά.

Αυτό το μήνυμα είναι αρκετά συνηθησμένο αν έχεις 1gb ram και παίζεις F.E.A.R. στα maximum γραφικά

Άρα εννοείς ότι δεν είναι αυτό που προκαλεί το όλο σκηνικό...

Κάνω quit και το desktop μου αρχίζει να beatάρει στους ρυθμούς strobo light και discoμπάλας. Flickering και blinking σε καλοκαιρινούς ρυθμούς beach party...

Αφού δεν μπορούσα να βγω από τα win, finger reboot

Τα συμπτώματα που αναφέρεις πάντως...δείχνουν ελλατωματική κάρτα.

Τα ίδια ακριβώς έκανε και η δική μου.

Το deep freeze την πρώτη φορά μπορεί να το έτρεχε κανονικά...αλλά άν το έβαζα loop 3-4 φορές....τέλος.

Το deep freeze την πρώτη φορά μπορεί να το έτρεχε κανονικά...αλλά άν το έβαζα loop 3-4 φορές....τέλος.

Χθες που το δοκίμασα ούτε με την πρώτη δεν το έδειξε σωστά.

Παρ' όλη την ενημέρωση που έκανα στους τεχνικούς με κοίταγαν σαν τον τρελό του χωριού και μονολογούσαν "δεν μας έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο" (με συμπονετικό ύφος όμως... ).

Υπάρχει κάποιο P/N ή S/N που πρέπει να προσέξω σε περίπτωση που πάρω άλλη 7900GT;

Να προσθέσω ότι η Asus που είχα πάρει ήταν παραγωγής Φεβρουαρίου, αν αυτό σας λέει κάτι.

Σε εταιρίες έχει τις EVGA με τα προβληματικά P/N (με το AR όχι AX) και τις Albatron.

Τι προτείνετε για να μην τρέχουμε και με την επόμενη ;;;

Συγγνώμη αν είναι λίγο άσχετο, πάντως εγώ με την Asus EAX800 και με όλα στο full το F.E.A.R. δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, ούτε θερμοκρασίες ούτε artifacts! Λογικά πάντα όπως προείπαν κάποιοι παραπάνω φαίνεται πως η κάρτα σου είναι ελαττωματική!

Κατέληξα μετά από πολύ σκέψη και λόγω περιορισμένων επιλογών (βλ. Πλαίσιο), στην Albatron 7900GT 512MB, με ψύκτρα που καλύπτει και τις μνήμες (σαν της σειράς ΑΧ της EVGA, Asus 7900GT TOP).

Ήμουν δε ανάμεσα σε αυτήν και στην Albatron 7900GX2 (διαφορά 50€ ) την οποία δεν επέλεξα λόγω θερμοκρασιών, υποστήριξης από το Α8Ν SLI board μου (δε θέλω να τρέχω πάλι) και γενικά θέματα εργονομίας (33,5 cm) & λειτουργικότητας καθώς δεν υπάρχουν drivers...

Έπραξα καλά ή να πάω αύριο και να το παίξω μαμόθρεφτο και να τους πω "η μαμά μου θέλει την 7900GX2" :)

μια χαρα εκανες κατα την γνωμη μου.να δωσεις και λεφτα παραπανω για μια καρτα που δεν εχει αποδοσει τα αναμενομενα και να εισαι καθε μερα με ασυμβατοτητες κλπ κλπ και να σπας το κεφαλι σου....

:006: Thanks man για το reply!

Στα συν είναι ότι θα εκμεταλλευτώ και την "δροσιά" της vf900 !!!

Thanκs μιας και την έχω τώρα πάνω. Πληροφοριακά έρχεται με 550άρι στον πυρήνα της (κάποιοι λένε ότι έχει αρκετές ομοιότητες με 7900GTX αλλά σε πιο χαμηλά clock).Επίσης πρόσεξα και την ημερομηνία εισαγωγής στην αποθήκη (29/6/06) μπας και είναι από φρέσκια παρτίδα.

Άμα την ανεβάσεις την 7900gt (και ανεβαίνει πάρα πολύ...) δεν χρειάζεται να κοιτάξεις καν μια 7900gtx. Μια καλή ψύκτρα και είσαι τζιτζί

Ήδη μου έβγαλε 4800 marks στο 3DMark06 και στο test του FEAR με το 90% το graphic settings στο maximum φαίνεται να μη μασάει.

Συγκριτικά με την 7900GT 256MB που έχει 430 default η συγκεκριμένη 512ΜΒ έχει +120 στο core clock --->550Mhz !!!

Θα τις κάνω λίγο burn στα default και μετά handmade ramsinks από northbridges σε μνήμες - πυκνωτάκια - ics ( "καίνε" αρκετά) , VF900cu και παστούλα ceramique.

Πιστεύω θα δώσει τα αναμενόμενα...

ε ενταξει δεν εχει σημασια πως ειναι 512 οσον αφορα το ο/c του πυρηνα της.ολες οι 7900 καπου εκει παιζουν στοκ.αντε λιγο παραπανω.με την 900-cu θα ξεφυγει ομως...:055:

γενικα ειναι μια καρτα που αποδιδει τα μεγιστα γι`αυτο που εχει φτιαχτει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.