Jump to content

Αρχάριος και νέο PC

cranky

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας , παιδιά.

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις συζητήσεις σε fora, μπήκα στον πειρασμό να συναρμολογήσω μόνος μου το καινούριο pc μου, παρά τις ελάχιστες γνώσεις μου γι αυτό.Η χρήση του θα είναι 70% επεξεργασία ήχου, 20% επεξεργασία εικόνας και 10%

επεξεργασία video (πολύ μελλοντικά).Γι αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κομμάτια

που να χρειάζονται οσο το δυνατόν λιγότερη αναβάθμιση (games δεν παίζω, και το o/c

το φοβάμαι).Ετσι, κατέληξα στα εξής:

Κουτί: Coolermaster Stacker (full tower)

Τροφοδοτικό : Enermax Liberty 620 W

Mobo : Asus P5WDG2-WS

Επεξεργαστής :Pentium D 940 3,2GHZ (PRESLER)

Μνήμη : Τουλάχιστον 4Gb

Κάρτα γραφικών : Την συμβουλή σας , παρακαλώ. (γύρω στα 200 E)

Κάρτα ήχου : Κάποια Soundblaster συμβατή με τα παραπάνω

Σκληρός δίσκος 1 : WD 37,6 Gb, 10000 rpm για το λειτουργικό

Σκληρός δίσκος 2 : WD ή Htachi >400Gb για αποθήκευση

Dvd rom : Οποιο να ναι

Dvd/rw : Δεν ξέρω ακόμα, αλλα έχω μια συμπάθεια στα Plextor

Οθόνη : LG 1970H flatron

Ηχεία : Δεν ξέρω ακόμα

Πρώτη-πρώτη πήρα την οθόνη (εγγύηση 0 pixel για 3 χρόνια), την σύνδεσα αναλογικά

με το ΡΙΙΙ που έχω (θα το κρατήσω για κατεβαστήρι) κι ένιωσα αλλος άνθρωπος !!Τώρα, έχω μπροστά μου το κουτί και το τροφοδοτικό, κι έχω πελαγώσει !Ενα τσούρμο

καλώδια απο το τροφοδοτικό κι ενα τσούρμο καλώδια απο το κουτί.Παρακαλώ την προσοχή και την βοήθεια σας :

1.Το τροφοδοτικό μπαίνει στο πάνω ή στα κάτω μέρος του κουτιού ?

2.Ποιό καλώδιο του τροφοδοτικού συνδέεται με τον διακόπτη Ι/Ο του κουτιού ?

3.Πως συνδέονται οι τρείς ανεμιστήρες του κουτιού με το τροφοδοτικό ?

4.Τί είναι ενα ζευγάρι ψιλά ασπρο-πράσινο καλωδιάκια που βγαίνουν απο ένα μικρό μπουτόν στο πίσω-κάτω μέρος του κουτιού και καταλήγουν σε ένα βύσμα INT SW ?

5.Υπάρχει ένα ασπρόμαυρο ζευγάρι καλώδια απο το τροφοδοτικό,χωρίς ένδειξη και ένα

απο το κουτί με ένδειξη Power sw.Καί τα δύο καταλήγουν σε θηλυκά βύσματα.Τί γίνεται μ αυτά ?

Σας ζητώ συγγνώμη για το μέγεθος του post , σας ευχαριστώ για την υπομονή σας να το διαβάσετε και (προκαταβολικά) για την πολύτιμη βοήθεια σας .

Φιλικά , cranky.

ΥΓ. Λόγω φόρτου εργασίας, μπορώ να παρακολουθώ τις απαντήσεις σας μόνο τα

Σαββατοκύριακα.Ευχαριστώ και πάλι

1. το τροφοδοτικο μπαινει και πανω και κατω, βαλτο επανω.

2. κανενα καλω΄διο του κουτιού δε συνεετε με το τροφοδοτικό, τα καλώδια του κουτιού συνδεονται με τη μητρικλη.

3. τα βυσματα των ανεμηστηρων λεγονται molex, το τροφοδοτικό εχει θυληκα τετοια, απλα τα ενωννεις.

4. αυτο το εβγαλα με το που το πηρα και δε θυμαμαι το λογο που υπαρχει.

5. το power sw του κουτιού παει στη μητρική, το καλώδιο του τροφοδοτικού λογικά ειναι το καλώδιο για τηγ μετρηση της θερμοκρασίας του.

παμε στα υπόλοιπα,

εαν δε παιζεις παιχνιδια μια οποιαδήποτε καρτα γραφικών θα καλύψει τις αναγκες σου.

αποψή μου, καποια X1300 της ΑΤΙ.

DVD-ROM δε πιστευω οτι υπαρχει λόγο να εχεις απο τη στιγμη που εχεις DVD-RW.

Εγω θα κοιταγα για Lite-On αυτη τη στιγμη.

Για καρτα ηχου τα πραγματα μπλεκουν λίγο,

θπαρχουν οι πολυκαναλες και οι stereo, οι καθαρα επαγγελματικες και οι χομπιστικες.

Μια διευκρινηση σε τι ακριβως θες θα βοηθούσε.

Το 4 ειναι κατι σαν alarm switch, εφοσον το υποστηριζει το bios της μητρικης. Δηλαδη ανοιγεις το πλαινο, κλεινει το κυκλωμα και βαραει μπιπ απο το speaker της μητρικης.

Ευχαριστώ πολύ panoc για την γρήγορη απάντηση.

1.Το ασπρο-μαυρο καλώδιο του τροφοδοτικού που είναι (πιθανώς) για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του, πού συνδέεται ?

2.Η X1300 της ΑΤΙ είναι για AGP θύρα και δεν ξέρω αν έχει τέτοια η μητρική

που έχω επιλέξει (Asus P5WDG2-WS).

3.Dvd/r θέλω να πάρω κάποιο σε retail συσκευασία για να έχει μέσα και τα καλώδιά του και οδηγίες για την σύνδεσή του.

4.Κάρτα ηχου θέλω κάποια stereo, κατα προτίμηση Soundblaster.

Αν θυμάμαι καλά τα 32bit windows βλέπουν μόνο μέχρι 3,2gb ram...

Αν θες 4gb ram πάνε σε 64bit.

Δηλαδή, spresv, κι αυτό στην μητρική συνδέεται ?

Ναι, στην μητρική συνδέεται.

4.Κάρτα ηχου θέλω κάποια stereo, κατα προτίμηση Soundblaster.

Εαν θες stereo τα προϊόντα της M-Audio ειναι οτι καλύτερο κυκλοφορεί στον ημιεπαγγελματικο - επαγγελματικο τομεα.

http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=pciinterfaces

Ευχαριστώ πολύ panoc.Βρήκα καί την κάρτα που ήθελα, καί τον Ελληνα αντιπρόσωπό της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.