didymos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2006 Παιδιά πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια.Εδώ και 3 μέρες θέτω σε λειτουργία το pc και μετά από 20 λεπτά με μισή ώρα φτάνει CPU load 100%!!Υποψιάστηκα ιό, αγόρασα το Panda Platinum, έβαλα και το Zone Alarm, έκανα πλήρες scan στο μηχάνημα για ιούς γνωστούς, άγνωστους, spyware, τίποτα...Έχω πελαγώσει, η δουλειά μένει πίσω, το Motherboard Monitor δείχνει 68°C στον επεξεργαστή και 39°C στο κουτί από κει που είχα 48 και 31 αντίστοιχα.Να μην ξεχάσω: η CPU είναι AMD Athlon XP+ 1900 Mhz και η μνήμη είναι 1GB με Windows XP Pro.Ομολογώ ότι το μηχάνημα είναι από το 2001 και η θερμοαγώγιμη πάστα έχει να αλλαχθεί 3 χρόνια τουλάχιστον αλλά αν έφταιγε αυτό η θερμοκρασία θα ανέβαινε σταδιακά. Οπότε κάτι άλλο πρέπει να είναι.Επίσης να πω, όταν ανοίγω τον task manager, ταξινομώ τα processes κατά CPU load και βλέπω ότι δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο process με full load, πότε είναι το ένα πότε το άλλο.Τι μπορεί να φταίει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Ιούλιος 13, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Μπορείς να ανεβάσεις κανένα screenshot να δούμε τι είναι αυτό που σου ανεβάζει στο 100% το cpu load!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Ιούλιος 13, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Παιδιά πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια.Εδώ και 3 μέρες θέτω σε λειτουργία το pc και μετά από 20 λεπτά με μισή ώρα φτάνει CPU load 100%!!Υποψιάστηκα ιό, αγόρασα το Panda Platinum, έβαλα και το Zone Alarm, έκανα πλήρες scan στο μηχάνημα για ιούς γνωστούς, άγνωστους, spyware, τίποτα...Έχω πελαγώσει, η δουλειά μένει πίσω, το Motherboard Monitor δείχνει 68°C στον επεξεργαστή και 39°C στο κουτί από κει που είχα 48 και 31 αντίστοιχα.Να μην ξεχάσω: η CPU είναι AMD Athlon XP+ 1900 Mhz και η μνήμη είναι 1GB με Windows XP Pro.Ομολογώ ότι το μηχάνημα είναι από το 2001 και η θερμοαγώγιμη πάστα έχει να αλλαχθεί 3 χρόνια τουλάχιστον αλλά αν έφταιγε αυτό η θερμοκρασία θα ανέβαινε σταδιακά. Οπότε κάτι άλλο πρέπει να είναι.Επίσης να πω, όταν ανοίγω τον task manager, ταξινομώ τα processes κατά CPU load και βλέπω ότι δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο process με full load, πότε είναι το ένα πότε το άλλο.Τι μπορεί να φταίει;έχω συναντήσει 2 μητρικές που έκαναν το ίδιο πράγμα, αλλά βλέποντας τη cpu σου, αποκλείεται αυτή η περίπτωση. Άνοιξε το κουτί και καθάρισε τον ανεμιστήρα της cpu, γιατί μπορεί να υπολειτουργεί λόγοω της σκόνης, το χω πάθει σε Pentium 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 13, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Για να είναι 100% χρήση κάποιο πρόγραμμα ή service το κραταεί απασχολημένο. Άνοιξε το task manager και δες ποιο πρόγραμμα είναι μέσα απο τa processes και δοκίμασε να το σταματήσεις με end task. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Ιούλιος 13, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Για να είναι 100% χρήση κάποιο πρόγραμμα ή service το κραταεί απασχολημένο. Άνοιξε το task manager και δες ποιο πρόγραμμα είναι μέσα απο τa processes και δοκίμασε να το σταματήσεις με end task.ειπε στο αρχικο post οτι το κοιταξε.Και εμενα μου εχει συμβει αυτο μετα απο καιρο χωρις φορματ!αν δεν θα σου ηταν κοπος και εχεις αρκετο καιρο να κανεις φορματ , θα ηταν μια καλη και σιγουρη λυση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 13, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Ναι αλλα αυτο που κλείνει κάθε φορά δεν θα ξαναανοίγει οπότε θα το απομονώσει το πρόβλημα....πρέπει να βάλει να εμφανίζει τη επιλογή να δείχνει τα process από όλου τους χρήστες και όχι μόνο από αυτόν που είναι logged... Link to comment Share on other sites More sharing options...
didymos Ιούλιος 13, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Παιδιά είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει...καμιά process δεν ασχολείται με τη CPU αλλά το CPU Load είναι 100%!!! Θα τρελαθώ. Τι μπορεί να είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Ιούλιος 13, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 ρε θα μας τρελάνεις??? πόσες εργασίες φορτώνεις!!!!!!!!!!1:119: :101: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 13, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Κάνε end task to wowexec... και γενικά δοκίμαζε να κλείνεις processes μέχρι να δεις ποιο φτραίει για την λούπα του επεξεργαστή... Το έχψ πάθει κάποια φορα παλιότερα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
didymos Ιούλιος 13, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 ρε θα μας τρελάνεις??? πόσες εργασίες φορτώνεις!!!!!!!!!!1:119: :101:Όταν το μηχάνημα ήταν στα καλά του, πέταγε. Αυτό έλειπε κιόλας με 1GB μνήμη!Τα πήρα με τη σειρά και τα έκλεινα μέχρι που έκλεισα ένα process χωρίς το οποίο το pc έπρεπε να κάνει επανεκκίνηση.Ε τα πήρα στο κρανίο και συνέδεσα οθόνη και πληκτρολόγιο στο laptop για να συνεχίσω τη δουλειά μου.Μάλλον για format το βλέπω να πηγαίνει το desktop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Ιούλιος 13, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 Όταν το μηχάνημα ήταν στα καλά του, πέταγε. Αυτό έλειπε κιόλας με 1GB μνήμη!Τα πήρα με τη σειρά και τα έκλεινα μέχρι που έκλεισα ένα process χωρίς το οποίο το pc έπρεπε να κάνει επανεκκίνηση.Ε τα πήρα στο κρανίο και συνέδεσα οθόνη και πληκτρολόγιο στο laptop για να συνεχίσω τη δουλειά μου.Μάλλον για format το βλέπω να πηγαίνει το desktop...και γω για φορματ θα πήγαινα στη θέση σου, πάντως μήπως έσβησε κάποιο σας svchost.exe η κάτι τέτοια νομίζω κάνουν τα ρεσταρτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιούλιος 13, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2006 εγω οταν το ειχα παθει αυτο ηταν λογω του ΙΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Ιούλιος 14, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2006 Πρίν το κάνεις format δοκίμασε να κλείσεις το CLI.EXE,πρώτα το ένα instance και αν δεν γίνει τπτ κλείσε και το 2ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Ιούλιος 14, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2006 Θα σου ελεγα να κανεις τα εξης.Κλεισε το zone alarm γιατι καποιες φορες παρουσιαζει κατι σαν αυτο που αναφερεις,επεισης γραψε στο run(εκτελεση αν εχεις ελληνικα win)την εντολη msconfig και κλεισε απο την εκκινηση οτι δεν χρειαζετε ο υπολογιστης σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic1442169079 Ιούλιος 14, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2006 Σε παρόμοια περίπτωση εμένα μουν την έκανε το wowexe, κλείσε αυτο.http://www.neuber.com/taskmanager/process/wowexec.exe.htmlΔεν είναι κακο(malicious) πρόγραμμα, αλλά τρώει κυκλους cpu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannhspatra Ιούλιος 14, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2006 έψαξα λίγο στο ίντερνετ και 2 πράγματα έχω να σου προτείνω1)κλείδωσε το μέγεθος του pagefile sou2)δοκίμασε να κλείσεις για λίγο το δίκτυο να δείς αν φταίει αυτό,αν φταίει αυτό κάνε Update τους drivers της κάρτα δικτύου3)δοκίμασε να μπείς με άλλο user profile Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Ιούλιος 14, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2006 Καταρχήν να πω ότι φορτώνονται πολλές εργασίες στο pc οπότε σίγουρα δημιουργούνται προβλήματα στο τρέξιμο όλων αυτών. Απ'την άλλη έχεις αρκετή μνήμη αλλά έχει γίνει αυτό το μπέρδεμα. Εγώ προτείνω να κάνεις format και όταν αρχίσεις να εγκαθιστάς ξανά τα προγράμματα και τα utilities που χρησιμοποιείς κάθε φορά να παρατηρείς το cpu load από το task manager. Και όπου βλέπεις ότι δημιουργείται πάλι το ίδιο τότε μην ξαναχρησιμοποιήσεις το ίδιο πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lurker_001 Ιούλιος 15, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2006 Δοκίμασε να τρέξεις το Spybot Search n' Destroy γιατι κάποια processes σου μου φαίνονται περίεργα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didymos Ιούλιος 15, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2006 Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σας.Δυστυχώς μέχρι να τελειώσω τη δουλειά δεν προλαβαίνω καν να ασχοληθώ!Οπότε θα επανέλθω στο θέμα την άλλη εβδομάδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Ιούλιος 16, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 ειχα παρομοιο προβλημα με το παλιο μου pc...το pc μου το αφηνα ανοιχτο το βραδυ για downloads με χαμηλες στροφες στην ψυκτρα του για να κοιμηθω και ξυπνουσα απο το alarm της θερμοκρασιας επειδη δουλευε στο 100% και δεν ηταν εξαιτιας των downloads αλλα μετα απο λιγα λεπτα αδρανειας του υπολογιστη αρχιζε αυτοματα να κανει defrag!! το ανακαλυψα οταν αφησα ανοιχτο το task manager μεχρι να δω τι ανοιγει αυτοματα και ειδα οτι εξαφανιστικε μολις κουνησα λιγο το mouse...σαν screen saver...δε βρηκα ρυθμηση να το απενεργοποιησω αυτο αλλα μετα απο ενα δυο format σταματησε να γινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.