Jump to content

A8N32-SLI DELUXE πρόβλημα,ξαφνικά σβησίματα

mantas2006

Recommended Posts

Γεια σας,εχω ενα προβλημα με την μητρικη μου.Ενω ειναι ολα καλα ξαφνικα σβηνει,εχω δοκιμασει τα παντα αλλα τιποτα.Οι θερμοκρασιες ειναι 50 επεξεργαστης και 60-62 μητρικη.Διαπιστωσα πως η καρτα ηχου που εχω μοιραζεται το ιδιο IRQ με την καρτα γραφικων(18).Μια περιγραφη του συστηματος.

CPU AMD 64 FX55 CG

MOBO ASUS A8N32-SLI DELUXE

VGA NX 6800 ULTRA(2) διαταξη SLI

SOUND X-Fi ELITE PRO

PSU ENERMAX EG851AX-VH 660 WATT

HDD SATA 2 x4 WESTERN DIGITAL 250g-SEAGATE BARRAGUDA 400g

Ευχαριστω.

Παρατηρησα πως το κανει ανα 48 ώρες.Στην αρχη ολα ηταν καλα,περιμενω το καινουργιο BIOS τωρα για να δω τι θα γινει.Θα δοκιμασω να βγαλω την καρτα ηχου και θα σας πω.Σχετικα με τα IRQ,δεν μπορω να το "αλλαξω?"

Θερμοκρασιες? τις mobo με ανοικτα καπακια εφτασε στους 65-68 βαθμους.

Οχι,δεν εχω κανει overclock.Περιμενω να βαλω και και ενα υγροψυκτο κιτ και βλεπουμε.Εχω μια ψυκτρα Noctua και ειναι αρκετα μεγαλη,οχι για το κουτι αλλα τα πραγματα μεσα ειναι αρκετα στριμωγμενα.Καταρχην πεφτει η μιση πανω στις μνημες και στην ψυκτρα του chipset.

Αν ειναι τοσο στριμωγμενα μαλλον χρειαζεσαι μεγαλυτερο κουτι, η σοβαρη βελτιωση του υπαρχοντος.

Το οτι η ψυκτρα που εχεις βαλει πεφτει πανω στο chipset και στις μνημες δεν ειναι καθολου καλο.

Ανεμιστηρες εχεις στο κουτι? ποσους?

34-35 βαθμους εχω στο κουτι και εσυ εχεις σχεδον το διπλασιο, οποτε καταλαβαινεις.

Πέρα των θερμοκρασιών εγώ θα πρότεινα αυτό που ειπώθηκε παραπάνω,δηλαδή να δοκιμάσεις χωρίς την xfi.Έχουν ακουστεί αρκετά προβλήματα με το Nf4(που έχει και η μητρική σου).

Επίσης πρέπει να έχεις ανεμιστήρες να βάζουν αέρα (από μπροστά καλύτερα) και να βγάζουν απ'την άλλη.Κοίταξε μήπως έχεις βάλει κάποιον ανεμιστήρα με λάθος φορά.

Η θερμοκρασία της μητρικής είναι πολυ μεγάλη... Η Noctua λόγω του μεγέθους ενώ είναι καλή για τον επεξεργαστή χαλάει την ροή στο κουτι με αποτέλσμα τα προβλήματα που βλέπεις...

Είχα και εγώ την 110 και είχα παρόμοια προβλήματα ή τουλάχιστον όχι την απόδοση που περίμενα.......

ενας φίλος πάντος που έχει την ίδια μητρική με ίδιο επεξεργαστή και να παίζει στριμοκολίαση στο κουτί μέσα αλλά με θδρόψυξη δεν έιχε πρόβλημα αν εξεραίσεις βέβαια πως ο επεξεργαστής βαράει καμια 40-45άρα βαθμούς...

τα αποτελεσματα σχετικα με το προβλημα μου.

Δουλεψα 48ωρες χωρις την καρτα ηχου και εσβησε παλι.

Χωρις την Noctua ολα πηγαν καλα,δουλευει αρκετα καλα χωρις τα αποτομα σβησιματα.Μαλλον πρεπει να επισπευσω την αγορα ενος water cool kit.

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.