Jump to content

Ζητείται γνώμη...για εκτυπωτή

TASOS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα τη γνώμη όσων ασχολούνται αρκετά με τις τεχνολογίες και επιδόσεις των εκτυπωτών....και γενικά είναι ψαγμένοι.

Θέλω να πάρω ένα εκτυπωτή για να τυπώνω τις φωτογραφίες μου.

Ποιότητα εκτύπωσης αρκετά καλή++

Κόστος χρήσης λογικό

Κόστος απόκτησης ...βλέπουμε

Θα ήθελα επίσης να μου τυπώνει απροβλημάτιστα και οικονομικά τις εκτυπώσεις για τη δουλειά μου....περίπου 500 ασπρόμαυρες Α4 το μήνα.

Ακούω προτάσεις.

Canon. Από άνθρωπο που είναι γνώστης, έχω ακούσει ότι οι Epson διατηρούν ακόμα ένα κάποιο πλεονέκτημα στην εκτύπωση φωτογραφίας, αλλά γενικά... Canon Pixma.

Συγκεκριμένο μοντέλο δεν ξέρω να προτίνω, αλλά η σειρά Canon με τα ξεχωριστά μελανάκια είναι εκπληκτική.

Στη δουλειά μου έχω τον i965 εδώ και 2 χρόνια, με 6 διαφορετικά μελάνια.

Η ποιότητα σε φωτογραφίες είναι πάρα πολύ καλή.

Το κόστος των μελανιών σε βάθος χρόνου βγαίνουν οικονομικότερα απτα 3πλα μελάνια των HP.

H ταχύτητα για μια Α4 full/borderless photo είναι περίπου 4 λεπτά.

Πλέον ο ποιο πολύς κόσμος χρησιμοποιεί refills/συμβατά cartridges οπότε στην αγορά που θα κάνεις, ψάξε να δεις πόσο εύκολα ξαναγεμίζει το κάθε cartridge, πόσες φορές ξαναγεμίζει και ποιοι εκτυπωτές γενικά έχουν τις μεγαλύτερες ανοχές σε compatible μελάνια!

Από inkjet: Canon 6600D

Από laser (δεν ξέρω αν σε καλύπτει στο θέμα της εκτύπωσης φωτο - αυτό είναι καθαρά θέμα standards σου) υπάρχουν αρκετές λύσεις.

Λοιπόν , καλός , χρυσός ο Canon αλλά παιδά έχω αντίρηση...Δεν μου βγήκε καλός (ΙΡ4000)..... Καταρχάς δεν τα πάει καλά με τα ανακυκλώσιμα... μετά απο 2-3 μήνες χρήσης βούλωσε η μια κεφαλή (κίτρινο ) και έκανε ένα 3 γνήσια μελάνια να ξεβουλώσει τελίως με καθαρισμό. Επίσης έχει αρχίσει και ρετάρει η πάνω τροφοδοσία χαρτιού παρόλο που το έχω καθαρίσει 2-3 φορές.

Αντίθετα οι HP όσα ανακυκλώσιμα/αναγωμομένα μελάνια και να τους έχεις βάλει συνεχίσουν ακάθεκτοι. Απλά πρόσεξε γιατί οι νεότεροι έχουν πολύ μικρό δοχείο. Αν βρεις κάνα παλιόν photosmart 1215 ή κάτι τέτοιο σε stock χτύπατον αλύπητα.

Α , προσοχή να μην πάρεις εκτυπωτη ΗΡ με μελάνια vivere ( ή κάπως έτσι) γιατί αυτοί δεν παίρνουν ανακυκλώσιμα .....

Όλοι οι νέοι Hp είναι με χρώματα vivera. ¨Αρα καληνύχτα. Κάνον έχει τα πιο φθήνα γενικά αναλώσιμα και το χαμηλότερος κόστος ανά σελίδα.

Εκτύπωση διπλής σελίδας 4200,5200,6600 που κάνενας δεν άλλος δεν έχει. Εκτύπωση πάνω σε cd dvd.

Oi epson γενικά δεν με έχουν πείσει.

Με πείσατε κατά το ήμιση....πάμε για Canon.

Πάμε τώρα για συγκεκριμένο μοντέλο.

Εκτός από το 6600D που έχει προταθεί....τι άλλες επιλογές έχω ?

αν το κοστος απόκτησης ειναι σημαντικός παραγοντας, ο IP4200 ειναι πολύ καλή επιλογή.

Πρόσφατα (πριν μερικες μερες) αγόρασα τον 4200, ο Dellman ξερει τι αναφώνησα όταν ειδα την εκτυπωση από τις διακοπες μου στο φωτογραφικό χαρτι της Canon. Απλά τρομερή ποιότητα.

Επόμενη επιλογη ο ΙP5200 από μένα.

Κι εγώ χρήστης του 4200 εδώ και περίπου 10 μήνες...και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το κόστος του είναι πολύ χαμηλό για την ποιότητα που προσφέρει. Το μόνο κακό είναι ότι πλέον όλο το σόι μου φέρνει τις φωτογραφίες του για να τις τυπώνω...

Να συμπληρώσω τους από... πάνω, ότι εκτυπώσεις με τον 4000 σε CD/DVD printable απλά ήταν πολύ καλές, αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλον εκτυπωτη.

Η ζυγαριά έγειρε πρός 5200 μεριά....τελικά.

Τώρα ψάχνομαι με την αγορά του...αρκετές διαφορές από μαγαζί σε μαγαζί.

Μπάς και κυκλοφορούν παραπάνω από 1 μοντέλλα του 5200 ??

οχι, το ιδιο μοντελο ειναι όλα.

απλα αλλαζουν τα περιεχομενα της συσκευασίας.

παραδειγμα.

ο 4200 από το Α ερχετε με γεματα μελανια και 130Ε

ο ιδιος απο το Β με demo μελανια και 105Ε.

(τουλαχιστον οταν ρώτησα εγω, μιας και λιγο πριν από μενα ειχα αγορασει τον 4200 απο το Β για ενα φιλο)

Τα μελανια εχουν 65Ε...

Και παει λεγοντας.

Θα μπορούσες να μας δωσεις λινκς για να δουμε και εμείς?

Θα μπορούσες να μας δωσεις λινκς για να δουμε και εμείς?

Στο skroutz το χτύπησα.

CANON PIXMA 5200

Βγάζει 5200,5200D,5200R.....και διάφορες τιμές.

Ο R ειναι δυκτιακος(εχει ethernet).Παντως σου πρωτεινω τον απλο,εκτος και αν θελεις οπωσδηποτε το ethernet,λογω κοστους βασικα.

• 2 weeks later...

Απλά να ενημερώσω ότι τελικά κατέληξα σε ένα πολυμηχάνημα CANON PIXMA MP500.

Η ποιότητα που εκτυπώνει τις φωτογραφίες είναι εξαιρετική.

Επιπλέον με εξυπηρετεί και στην δουλειά μου σαν φωτοαντιγραφικό και σκάνερ.

Τώρα όσον αφορά το κόστος χρήσης και την ευχρηστία του...ο καιρός θα δείξει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.