elefsinaras Ιούλιος 10, 2006 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 δεν ειναι prescott ο d930 ειναι presler.........και το 50-55 σε νορμαλ χωρις o/c ειναι αρκετα ζεστο.....εως καυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Ιούλιος 10, 2006 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2006 δεν ειναι prescott ο d930 ειναι presler.........και το 50-55 σε νορμαλ χωρις o/c ειναι αρκετα ζεστο.....εως καυτοΚαι έχεις την εντύπωση ότι οι Presler είναι σημαντικά πιο κρύοι από τους Prescott?Και άντε πες ότι είναι, με θερμοκρασία κουτιού 50 C, εσύ πόσο πιστεύεις θα έπρεπε να φτάνει η cpu;Όσο καλή και αν είναι μια ψύκτρα, κάτω απο τη θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν μπορεί να φτάσει τη θερμοκρασία, ειδικά σε τέτειους ενεργοβόρους επεξεργαστές. Οπότε με θερμοκρασία κουτιού 50, 55 βαθμοί στη cpu είναι πολύ καλά, δεν θα πρέπει ο φίλος να ανησυχεί. Και όπως ανέφερε και ο Panoc, οι θερμοκρασίες του sensor της κάθε μητρικής, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν ως απόλυτη τιμή, παρά μόνο ως αναφορά για συκριτικά συμπεράσματα, πχ full load VS idle. Εγώ έχω δει στο παρελθόν τρελές διαφορές από μητρική σε μητρική. Οπότε, πολύ πιθανό, στο σύστημα του φίλου, η πραγματική θερμοκρασία να μην είναι 55 αλλά 45, και αντίστοιχα του κουτιού πχ 40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axilleass Ιούλιος 15, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2006 Σε 4-5 930 που τοποθέτησα σε δικούς μου υπολογιστές ή πελατών διαπίστωσα ενα αρκετά ...περιέργο φαινόμενο (για να εχουν κανει τετοια μλ) το οποίο εχει να κάνει με το καπάκι του επεξεργαστη. Παντα έβαζα ενα εξαιρετικα λεπτο στρωμα θερμοαγωγιμης (as3 - as5) και παντα ειχα πολυ καλες θερμοκρασίες. Μετά απο κάποια σεταρίσματα με 930, οι θερμοκρασίες δεν ηταν καλες. Λες και οι ψυκτρες ή τα W/B δεν παταγαν καλα. Τι τα ξαναεβαλα, τι τα ξαναεσφιξα ..τιποτα ! Με τα πολλα, αποφάσισα οτι ..επρεπε να ειμαι πιο παρατηρητικός ! 1. το αποτύπωμα της παστας έδειχνε καθαρά οτι ενω γυρω-γύρω παταγε πολυ καλα ή -οποια- ψύκτρα, αλλα δεν συνέβαινε το ιδιο και στο κέντρο !! λες και το καπάκι έκανε κοιλια. 2. η ψύκτρα -σε πολλες περιπτώσεις- είχε χαρακτεί -αποτυπωμα του περιγράμματος με εντονες γρατζουνιες- απο τις ακρες του επεξεργαστη, κυριως απο τις γωνίες του, σαν αυτες να προεξέχουν. Το προβλημα λυθηκε αρκετά αποτελεσματικά και ευκολα, (οχι δεν εκανα lapping) βαζοντας μια ..χορταστική ποσότητα AS5 στο κεντρο του επεξεργαστη (οχι υπερβολες ! Μια μεγαλούτσικη σταγόνα...). Η πτώση της θερομκρασίας ηταν παρα πολυ μεγάλη, έως και 15' σε ορισμένες περιπτωσεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
udt71 Ιούλιος 15, 2006 Author #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2006 Δηλαδή μου λες ότι θα πρέπει να λύσω τον υπολογιστή να καθαρίσω ψήκτρα και επεξεργαστή και να ξαναβάλω στο κέντρο του επεξεργαστή πάστα χωρίς να την στρώσω καθόλου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούλιος 15, 2006 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2006 Μα η AS5 και η ceramique δεν στρωνονται . Αυτο το καναμε με την AS3 .Μια σταγονα θελει στο κεντρο και απλωνει μονη της με την πιεση μετα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio1442169068 Ιούλιος 15, 2006 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2006 Φίλε μου έχεις κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του υπολογιστή σου ??Μήν βασίζεσαι στις ενδείξεις των διαφόρων μετροπρογραμμάτων....ακόμα και του bios πολλές φορές.Μπορεί να έχει bug το bios ή κάποιος σένσορας να είναι ακαλιμπράριστος.Αν δέν σου παρουσιάζει πρόβλημα ο υπολογιστής .... μήν ασχολείσαι με το θέμα.Αν πάλι θές οπωσδήποτε να βγάλεις κάποιο ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με τις θερμοκρασίες....τότε ξεκινάς με τον εμπειρικό τρόπο....ακουμπώντας με το δάχτυλό σου την ψύκτρα,με τον επεξεργαστή σε full load.Αν έχει όντως 58-60C θα το καταλάβεις αμμέσως.Άλλη μία λύση είναι ένα πανελάκι τύπου aerogate ή κάποιο άλλο αντίστοιχο...με σένσορες θερμοκρασίας και ψηφιακή ένδειξη....όπου θα σου δώσει μιά κατά το δυνατόν πιό ρεαλιστική ένδειξη θερμοκρασίας.Συμφωνω απολυτα...Μαλλον εχεις καλες θερμοκρασιες..Αν κρινω απο τις δικες μου δηλαδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axilleass Ιούλιος 15, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2006 Μα η AS5 και η ceramique δεν στρωνονται . Αυτο το καναμε με την AS3 .Μια σταγονα θελει στο κεντρο και απλωνει μονη της με την πιεση μετα .Αυτο που είπε ο Στέλιος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
udt71 Ιούλιος 16, 2006 Author #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 Ευχαριστώ παιδιά θα ξαναβάλω πάστα και θα δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Ιούλιος 16, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 To έχω παρατηρήσει κι εγώ σε έναν 920, μόνο που ήταν επίσης καμπύλη και η επιφάνεια της ψύκτρας! Οπότε έπεσε λάπινγκ στη ψύκτρα, και λίγη παραπάνω AS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Στεφανοςς Αύγουστος 3, 2006 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 γεια κοιτα αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.