Jump to content

Πρόβλημα θερμοκρασίας D930

udt71

Recommended Posts

Έχω σύστημα Asus P5WD2-E Premium, Pentium D930 με Zalman 9500 Led, Ati 1900GT, 2X1Gb DDRII 667Mhz, Hiper Type R 580W σε κουτί Cooler Master Αλουμινίου με μόνο 2 ανεμιστήρες (1 πίσω, 1 πάνω μέρος). Ο υπολογιστής ξεκινά με CPU στους 53 οC και φτάνει μέχρι 57 οC με normal χρήση. Έβαλα πάστα Arctic Silver 5 και η κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθόλου. Στο κουτί η θερμοκρασία ανεβαίνει μέχρι 50 οC.

Το Ai Booster και το PC Probe II δείχνουν iδιες θερμοκρασίες.

Αν κάνω μια τρύπα στο κάτω μέρος του κουτιού και βάλω ανεμιστήρα να βάζει αέρα στο κουτί θα λυθεί το πρόβλημα?

Κάθε βοήθεια ειναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ!

Δυστυχώς το κουτί δεν έχει άλλη υποδοχή για ανεμιστήρα έχει μόνο δύο (πίσω μέρος και επάνω μέρος)

Αν κάνω μια τρύπα στο κάτω μέρος του κουτιού και βάλω ανεμιστήρα να βάζει αέρα στο κουτί θα λυθεί το πρόβλημα?

Ευχαριστώ!

Εγω σου προτεινω να βαλεις εναν 12ρη στο πλαινο καπακι του κουτιου (ανοιγοντας μια τρυπα φυσικα) απεναντι απο την cpu.

Θα δεις σιγουρα διαφορα.

Μηπως ειναι αρκετα ανεβασμενος ο επεξεργαστης? Ανεφερες οτι ειναι υπερχρονισμενος. Αν ειναι λογω oc η μονη λυση ειναι να βελτιωσεις την ροη του αερα στο κουτι οπως σου προταθηκε και παραπανω.

Γεια χαρα στην παρεα του forum

Φιλε udt71 δουλευω ως τεχνικος και η λυση στο προβλημα αφου ελεγξα 2-3 p5wd2-e premium και μια pld2-vm με D950 πανω ηταν να την αντικαταστησω με την P5W DH Deluxe.Απο 55-57 idle επεσε στους 27-28.

η αλλαγή της μητρικής δεν εχει σχεση με τη πραγματική θερμοκρασία του επεξεργαστή.

το αν αναφερει η μητρική λαθος ενδειξη ειναι εντελώς αλλο θέμα, όπως επίσης το οτι το 27 της μια μητρικής μπορεί να ειναι από αλλο σενσορα και οχι απο τον επεξεργαστή.

τελος Intel Desktop επεξεργαστής δεν εχει 27-28 ειδικα με default αερόψυξη ούτε για αστείο.

μαλλον για θερμοκρασία περιβάλλοντος μου κανει.

Μα δεν μιλαω για stock ψυκτρα αλλα για Zalman 9500 Led.

Ουτε ειπα οτι μπορει να ειναι πραγματικη θερμοκρασια στην μια περιπτωση ουτε

στην αλλη.Τι μου λεει στο BIOS αναφερω και στις 2 περιπτωσεις.

οτι ψυχτρα και να βαλεις.

και το bios δεν ειναι απαραίτητο να ειναι σωστό.

ισα ισα που το πιο συνηθισμενο ειναι να κανει λαθος.

από την αλλη αν το 27 ειναι σε κρυο δωματιο στο πρωτο boot μετα απο παρα πολύ ωρα ειναι ενα ενδεχόμενο, αν και σε πολύ μικρό χρονικό διαστημα θα αναίβει.

μη βγαινουμε όμως off-topic, σε καμία περίπτωση η αλλαγή μητρικής δεν αλλάζει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή.

αν αλλάζει κατι τότε αυτο ειναι οι σενσορες και τα readings, τίποτε αλλο.

Αυτο λεω και γω.Μπορει να εισαι ευχαριστημενος αμα το bios και τα προγραμματα σου λενε 27 αντι για 55 ασχετα με την πραγματικη θερμοκρασια.

προσωπικα θα ημανε ευχαριστημενος με μια μητρικη που θα μου εδειχνε ακριβως τις πραγματικες θερμοκρασιες.κι ας ηταν και 55c και 65c...

φιλαρακι μηπως κανεις καποιο λαθος ?

εχω την P5W DH DELUXE και απο την ωρα που την εβαλα η μητρικη ειναι στους 44-46 και ο επεξεργαστης στους 38-54 (το 54 με ο/c στα 3.80 )

.........με ψυκτρα therlmatake X-90 και 9αρι ανεμ......

ενω με την abit aw8 που ειχα......εβλεπα μητρικη 38-41 και cpu 28-45

(το 45 με o/c στα 3.97 )

βεβαια πιστευω οτι και για την μητρικη εχει σχεση και η καρτα γραφικων 7950 που παει απο 70-83

ενω με την abit ειχα την 7900gtx που ηταν απο 50-74

[panoc]από την αλλη αν το 27 ειναι σε κρυο δωματιο στο πρωτο boot μετα απο παρα πολύ ωρα ειναι ενα ενδεχόμενο, αν και σε πολύ μικρό χρονικό διαστημα θα αναίβει[panoc]

Ναι οντως παιζει αυτο που λεει ο panoc,elefsinara,μετα απο πολυ λιγο ανεβηκε και επαιζε στους 33-34 idle.Δοκιμαζα το συστημα εκτος case.

Συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω αλλά δεν είχα υπολογιστή.

Έκανα μια τρύπα στο κάτω και εμπρός μέρος του κουτιού και η θερμοκρασία είναι CPU 55 οC, Κουτί 49 οC. Ο επεξεργαστής δεν είναι ακόμα υπερχρονισμένος γιατί το μηχάνημα το έστησα στις 05/07/06.

Το κουτί είναι Cooler Master αλουμινίου (δεν γνωρίζω μοντέλο) το οποίο το είχα αγοράσει 230 € πριν δύο χρόνια.

Αν αλλάξω τους ανεμιστήρες με άλλους με ποιο πολλές στροφές (μεγαλύτερη παροχή) θα λυθεί το πρόβλημα? (Δεν θέλω να κάνω τρύπα στο πλάι για λόγους Αισθητικής).

Ευχαριστώ!

δεν θελω να σε βαλω σε σκεψεις αλλα καπου ειδα ενα ποστ το μεσημερι που εψαχνα να δω (δεν εκανα copy το λινκ ο......)

και καποιο παληκαρι με το ιδιο mobo και d930 εγραφε για 62 βοθμους C.....

και του ειπαν να παει το mobo για RMA..........:( :( :( :( :( :(

ετσι του ειπαν απο την εταιρεια λεει........

λαλακια που δεν κρατησα το link:021: :021: :021: :021: :021:

Φίλε μου έχεις κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του υπολογιστή σου ??

Μήν βασίζεσαι στις ενδείξεις των διαφόρων μετροπρογραμμάτων....ακόμα και του bios πολλές φορές.

Μπορεί να έχει bug το bios ή κάποιος σένσορας να είναι ακαλιμπράριστος.

Αν δέν σου παρουσιάζει πρόβλημα ο υπολογιστής .... μήν ασχολείσαι με το θέμα.

Αν πάλι θές οπωσδήποτε να βγάλεις κάποιο ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με τις θερμοκρασίες....τότε ξεκινάς με τον εμπειρικό τρόπο....ακουμπώντας με το δάχτυλό σου την ψύκτρα,με τον επεξεργαστή σε full load.

Αν έχει όντως 58-60C θα το καταλάβεις αμμέσως.

Άλλη μία λύση είναι ένα πανελάκι τύπου aerogate ή κάποιο άλλο αντίστοιχο...με σένσορες θερμοκρασίας και ψηφιακή ένδειξη....όπου θα σου δώσει μιά κατά το δυνατόν πιό ρεαλιστική ένδειξη θερμοκρασίας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.