PARALLAX Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται λίγο υπερβολικός αλλά όποιος διαβάσει τα παρακάτω θα καταλάβει. Λοιπόν:Πρίν ενάμιση χρόνο αγόρασα τον εκτυπωτή canon ip1500 για το γραφείο μου (μήν φανταστείτε τίποτα βαριές δουλειές, το πολύ 5-6 εκτυπώσεις την ημέρα). Το πρώτο εξάμηνο το μηχάνημα δούλευε καλά (Σημαντικό: ο υπολογιστής μου είναι παλιός αλλά αναβαθμισμένος στα σημεία: AMD DURON 700,512 RAM, GEFORCE 5200 - ΟΜΩΣ δουλεύω μόνο απλά και παλιά προγράμματα, πρωτού πείτε πως τον ζωρίζω και αυτό φταίει!) στη συνέχεια όμως άρχισαν τα προβλήματα. Σιγά σιγά ο εκτυπωτής άρχισε να σταματά εκτυπώσεις στη μέση, να κολλάει, να δίνει χάλια εκτυπώσεις κτλ...το πρώτο κλασσικό βήμα καθαρισμός και ανανέωση driver , δέν απέδωσαν...δοκιμάζω να αλλάξω έκδοση acdsee (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: στο 99% των εσφαλμένων εκτυπώσεων το προγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το acdsee - μήν μου πείτε να το αλλάξω - απαραίτητο για τη δουλειά) και να βάλω νεώτερη τα ίδια. Κάνω format (!) στον υπολογιστή τα ίδια...Οπότε αλλάζω εκτυπωτή...Ας πάω σε άλλη μάρκα λέω και σε λίγο καλύτερο απο βασικό μοντέλο. Αγοράζω τον hp5940. Καλό μηχάνημα και καλή ποιότητα κατασκευής. Στην αρχή όλα οκ αλλά μετά πάλι τα ίδια, με τη διαφορά πως τις περισσότερες φορές τώρα κολλούσε ο υπολογιστής...Οι εκτυπώσεις άψογες μόνο που πολλές φορές ή κολλάει το pc ή εκτυπώνε μέχρι τη μέση πετάει τη σελίδα και συνεχίζει στην επόμενη σελίδα. Αλλάζω έκδοση acdsee και απο την ελαφριά την 3 πάω στο άλλο ακρο την 8. Στην αρχή όλα οκ, μετά πάλι τα ίδια. Αλλάζω καλώδιο (usb) πάλι τα ίδια. Αγοράζω Ενα usb 2.0 hub εσωτερικό (!) μπάς και αλλά τίποτα.Βάζω το acdsee το 4, πάλι τα ίδια...Δηλαδή για να καταλάβετε: Έχω αλλάξει πρόγραμμα, εκτυπωτή, καλώδιο, usb hub, εχω κάνει format, εχω αναβαθμίσει drivers και πάλι ΤΑ ΙΔΙΑ!help τί άλλο να κάνω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2006 Xμμ... εγώ όπως το κόβω το βλέπω για πρόβλημα με τον service του printspooler....Τι ρυθμίσεις εχεις στον εκτυπωτή? Print directly ,use spooled documents?Aν παρουσιαστει το πρόβλημα δοκίμασε να κάνεις επανεκκίνηση το service Print spoller και δοκίμασε ξανα.... Αποκλείεται 2 διαφορετικά μηχανήματα να παρουσιάζουν το ίδιο , μηχανικό ,πρόβλημα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούλιος 5, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2006 Με ριστάρτ δε λύνεται το συγκεκριμένο που λες? Γιατί δε φαντάζομαι να έφτασε να κάνει φορμάτ και να μην έχει κάνει καμιά ντουζίνα επανεκκινήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Ιούλιος 6, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Φίλε greek τι ακριβώς είναι το print spooler? Φίλε schumifer εννοείται πως τα restart ήταν άπειρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 6, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2006 Αν κάνεις δεξί κλικ πάνω στο My computer ->Manage υπάρχει μια κατηγορία services & Applications. Αν ανοίξεις τα services υπάρχει μέσα στην λίστα καιτο service Print spooler. Αν στο εμφανίσει το πρόβλημα τότε κάνε stop και kai start γιατι καμμια φορά κολάει. Επίσης άλλαξε μέσα απο τις ιδιότητες του εκτυπωτή την επιλογή αν θα εκτυπώνει απευθείας ή μέσω του print spoooler..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Ιούλιος 6, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2006 Οκ το έκανα...στα properties του εκτυπωτή μάρκαρα κατευθείαν εκτύπωση...Τώρα άν αυτό ήταν το πρόβλημα θα φανεί στην πορεία...μακάρι να είναι αυτό.Ευχαριστώ πάντως παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Ιούλιος 19, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Δυστυχώς...πάλι τα ίδια...και με την κατευθείαν εκτύπωση παλι προβλημα...τί άλλο να κάνω παιδια, θα το σπάσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Ιούλιος 24, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Κανένας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 24, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Δοκιμασες άλλους οδηγους εκτύπωσης?Κοίτα στο event viewer να δεις αν βγάζει κάποιο μύνημα λάθους..... Τέλος αν θυμάμαι καλά υπάρχουν και διάφορα προγραμματα διαχείρησης του print spoooler , κοίτα μια στο google και δοκίμασε κάποιο απο αυτά μήπως αλλαξει κάτι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιούλιος 24, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Αυτά τα προβλήτα με τους εκτυπωτές… για τι χρονικά διαστήματα μιλάμε? Γιατί εμένα μου θυμίζουν κλασσικές περιπτώσεις μελανιών που έχουν ξεραθεί μετά από 1-2 μήνες αχρηστίας σε θερμό και ξηρό περιβάλλον. Μελάνια δε μας ανάφερες άλλαξες ποτέ? Αν και είναι πίο έξυπνο να αλλάζεις τους εκτυπωτές γιατί τα μελανιά είναι η μισή τιμή τους… Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Ιούλιος 24, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Αυτά τα προβλήτα με τους εκτυπωτές… για τι χρονικά διαστήματα μιλάμε? Γιατί εμένα μου θυμίζουν κλασσικές περιπτώσεις μελανιών που έχουν ξεραθεί μετά από 1-2 μήνες αχρηστίας σε θερμό και ξηρό περιβάλλον. Μελάνια δε μας ανάφερες άλλαξες ποτέ? Αν και είναι πίο έξυπνο να αλλάζεις τους εκτυπωτές γιατί τα μελανιά είναι η μισή τιμή τους…Μα ο εκτυπωτής είναι ουσιαστικά καινούριος - 3 μήνες τον έχω (ο hp έτσι? Και ο canon σχετικά καινούριος ήτανε). Και οι 2 εκτυπωτές δέν έχουν μείνει ανενεργοί για περίοδο πάνω απο 3-4 μέρες οπότε μάλλον δέν ισχύει κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Ιούλιος 24, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Δοκιμασες άλλους οδηγους εκτύπωσης?Κοίτα στο event viewer να δεις αν βγάζει κάποιο μύνημα λάθους..... Τέλος αν θυμάμαι καλά υπάρχουν και διάφορα προγραμματα διαχείρησης του print spoooler , κοίτα μια στο google και δοκίμασε κάποιο απο αυτά μήπως αλλαξει κάτι....Θα το κοιτάξω αμέσως.Ευχαριστώ πάντως παιδιά για τις απαντήσεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιούλιος 24, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Βασικα σε αλλο PC δοκιμασες να τους δουλεψεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Αύγουστος 10, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2006 H αλήθεια είναι πως τον παλιό εκτυπωτή τον είχα συνδέσει με το laptop και πάλι τα ίδια έκανε..αυτό όμως συνέβη πολύ καιρό πρίν...Τώρα τελευταία έχω κατα κάποιο τρόπο βρεί μια προσωρινή λύση: Εκτυπώνω μέσω του photoshop. Με το που πατάω print μου βγάζει αυτομάτως μήνυμα λάθους στον εκτυπωτή - παρόλα αυτά όμως εκτυπώνει. Στο acdsee δέν έβγαζε (συνήθως) μην. λάθους αλλά κολλούσε!Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση, έλειπα για αρκετά μεγάλο διάστημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Αύγουστος 29, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Πάλι τα ίδια παιδια...τώρα οι εκτυπώσεις διακόπτονται (ή δέν γίνονται καθόλου) σε όλα τα προγράμματα - μέχρι και στο word του open office.Οδεύω προς την πλήρη απελπισία...ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ!!!!??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 29, 2006 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Η εκτύπωση είναι διαδικασία που θέλει επεξεργαστή και μπόλικη μνήμη. Δοκίμασε να εκτυπώσεις μετά από επανεκκίνηση κι ενώ έχεις καθαρίσει όσο γίνεται την εκκίνηση του υπολογιστή σου. Θα έχεις ανοιχτό μόνο ένα πρόγραμμα και θα περιμένεις μέχρι να τελειώσει η εκτύπωση. Τι λειτουργικό έχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Αύγουστος 30, 2006 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Κοίτα.... αν έχεις δοκιμάσει 2-3 εκτυπωτές στο μηχάνημα , παλιούς και νέους και στο εμφανιζει , ενώ σε άλλο μηχάνημα δεν στο κάνει τότε μάλλον φταίει το μηχάνημα ( λειτουργικό ) ή κάποιο πρόγραμμα. Η πιο ευκολο αλλά και χρονοβόρα είναι να ξαναδοκιμάσεις να το βάλεις απο την αρχή μήπως και φταίει αυτό... Τέλος για να αποκλείσουμε ότι μπορεί να φταίει κάποια εφορμογή η driver δοκίμασε να εκτυπώσεις απο safer mode αν είναι δυνατό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Αύγουστος 30, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Η εκτύπωση είναι διαδικασία που θέλει επεξεργαστή και μπόλικη μνήμη. Δοκίμασε να εκτυπώσεις μετά από επανεκκίνηση κι ενώ έχεις καθαρίσει όσο γίνεται την εκκίνηση του υπολογιστή σου. Θα έχεις ανοιχτό μόνο ένα πρόγραμμα και θα περιμένεις μέχρι να τελειώσει η εκτύπωση. Τι λειτουργικό έχεις ?Win xp χρησιμοποιώ. Η αλήθεια είναι πως κατα κανόνα παρότι ο επεξεργαστής είναι αργός, δέν φαίνεται να ζορίζεται καθόλου το μηχάνημα. Μήν ξεχνάτε πως κατα τα άλλα δουλέβει άψογα. Και άν αυτό ισχύει πώς εξηγείται το γεγονός πως ο παλιός εκτυπωτής (ο canon 1500) που στον δικό μου υπολογιστή είχε προβλήματα, στο υπολογιστή του πατέρα μου, ενα απίστευτα αργό celeron 700 με 192 ram (κι όμως τρέχει xp!!!) δουλέβει τέλεια?Φίλε Greek μήν ξεχνάς πως έχω κάνει και format και αλλαγή όλων των drivers, όπως ανφέρω στο πρώτο post...Μετά από επανεκκίνηση ενοείται πως έχω δοκιμάσει να εκτυπώσω - πάλι τα ίδια. Γενικά στη διαδικασία startup του υπολογιστή μου τρέχουν ελαχιστα και απολύτως απαραίτητα προγράμματα...Δέν ήξερα πως γίνεται εκτύπωση σε safe mode..θα το δοκιμάσω...Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντήσεις σας...οποιαδήποτε άλλη λύση ή εξήγηση καλοδεχούμενη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PARALLAX Αύγουστος 30, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Σημαντικό - ξέχασα να το αναφέρω: Μέχρι πρίν λίγο καιρό και για ένα διάστημα χρησιμοποιούσα το acdsee 8 για τις εκτυπώσεις - πρόγραμμα πράγματι βαρύ για το pc μου. Με το πρόγραμμα αυτό κόλλαγε ολόκληρος ο υπολογιστής κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης - όχι μόνο η εκτύπωση. Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ το acdsee 4. Ο υπολογιστής δέν κολλάει - κολλάει όμως η εκτύπωση. Το παράξενο όμως είναι πως κολλήσει δέν κολλήσει η εκτύπωση μου βγάζει σχεδόν αμέσως μήνυμα εσφαλμένης εκτύπωσης! Αυτό το κάνει και στην εκτύπωση από photoshop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Αύγουστος 30, 2006 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 μήπως έχεις πολλά συνδεδεμένα στην usb? (αν και δεν νομίζω να έχει σχέση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.