Jump to content

Θερμοκρασία Chipset

zigi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα σύστημα με μητρική Asrock 775i65GV με Chipset το Intel 865GV και επεξεργαστή τον Pentium D805. Η θερμοκρασία του chipset είναι στους 62 C, την στιγμή που οι υπόλοιπες ενδείξεις είναι CPU 37 C , Case 36 C , HD 30 C ,(σε κατάσταση ηρεμίας του υπολογιστή). Η συγκεκριμένη μητρική έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, την οποία και χρησιμοποιώ.Το chipset έχει παθητική ψύξη.

Το ερώτημα μου είνα αν χρειάζεται να κάνω κάτι για να ρίξω τη θερμοκρασία (π.χ. ανεμιστεράκι πανω στην ψύκτρα), ή η θερμοκρασία αυτή θεωρείται φυσιολογική για τo chipset της μητρικής.

Η μέτρήση πάρθηκε απο το speedfan.(επιβεβαιώθηκε και δια της αφής, ψύκτρα chipset πολύ ζεστή σε σχέση με τα υπόλοιπα).

Επίσης με το που πήρα το σύστημα άλλαξα και τη μαμίσια ψύκτρα της ιντελ με την arctic cooling freezer 7 pro για να απαλλαγώ απο το θόρυβο, χωρίς να πάρω πριν κάποιες μετρήσεις για το σύστημα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Εγω μια χαρά την βλέπω.. ειναι αυτα οταν δεν υπάρχει ανεμιστηράκι , καίνε και ζεματάνε !! αλλα συνηθως δεν υπάρχει κανενα προόβλημα.

giorgos th. έβαλα έναν 8αρη να χτυπάει το chipset, το speedfan συνέχιζε να δείχνει 62 C , ακούμπησα την ψύκτρα και είχε κρυώσει οπότε η ένδειξη 62 για το chipset πρεπει να είναι λάθος. Εγκατέστησα το sisiftware sandra lite 2007 και μου έβγαλε ότι Power / Aux Temperature είναι 62 C (Board 36 C, CPU 37 C , HD 30 C τα ίδια με speedfan) και μου βγάζει μηνυμα στα Tips: ! warning 2518 Mainboard temperature is too high.

Επιβάρυνα το σύστημα με τον επεξεργαστη να δουλεύει στο 100% για μία ώρα, οι επιμερους θερμοκρασίες ανέβηκαν οπως ειναι φυσιολογικό(CPU 55, Board 41, HD 38) , όμως αυτη η Power / Aux έπεσε από τους 62 C στους 60 C. To κουτί έχει έναν 8αρη μπροστά και ένα πίσω.

Ξέρει κανείς που μπορει να αναφέρεται αυτή η θερμοκρασία (Power /Aux);

αν η ψύκτρα είναι δροσερή τότε η μέτρηση από το θερμοζεύγος είναι λάθος....δεν παίζει να βράζει τόσο και εξάλλου....ο κατασκευαστής δεν είναι βλάκας ...πάνω στην μελέτη αν λεεί για παθητική ψύξη πάει να πεί πως αντέχει να δουλέυει χωρίς πρόβλημα....βλέπε ASUS A8N-SLI Premium με heat pipes :D:D:D:D:D:D:D:D ....την έχω και την αγαπάω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.