fantacid Ιανουάριος 27, 2005 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από bleo8onhs Δεν διάβασες το πρώτο ποστ μου? Λέω ότι κάνω upload 4-8, και η δικιά μου upload γραμμή 128 είναι.-------------------------------------------------------------------- Φίλε μου, συμφωνώ ότι δεν είναι απόδοση αυτή για να αξίζει τα λεφτά που δίνω για dsl, αλλά λειτουργώ με άλλη λογική. Τόσα χρόνια κατεβάζω με 56k. Ποτέ δεν κατάλαβα τις 56k warnings, απλά γιατί συνήθισα αυτή την ταχύτητα, δεν είχα απαιτήσεις πάνω από 4-5kb/s και να φορτώνουν γρήγορα οι φωτογραφίες. Αποφάσισα να βάλω dsl αποκλειστικά και μόνο για τον λόγο κόστους/απόδοσης ή/και κόστους/χρόνου online. Βαρέθηκα να πληρώνω τον οτε κατοστάρικα, χωρίς να παίρνω τίποτα. Τώρα πληρώνω 80 και εδώ και 8 μέρες έχω κατεβάσει 3,5GB!! Δεν διαφωνω, ότι με την πάροδο του χρόνου θα συνηθίσω και δεν θα μου αρκεί η ταχύτητα αυτή. Τώρα όμως μια χαρά είμαι. Απλά επειδή δεν έχω και γώ εμπειρία από dsl, γι αυτό ρωτάω, για να δώ αν είναι φυσιολογικά τα πράγματα. Διαβασα ολο το threant οπως κ το πρωτο σου ποστ,απο οπου εκανα quote μια προταση.Οκ μπορει να μην ειναι χεοροτερα απο isdn,αλλα οταν πληρωνεις dsl θες τις ταχυτητες(dl,ul) που προσφερει η dsl ακομα κ στα p2p.το να ειναι καπως καλυτερα απο την προηγουμενη κατασταση δεν δικαιολογει το να μην μπορεις να εκμεταλευτεις αυτο που πληρωνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Ιανουάριος 27, 2005 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από bleo8onhsΣτο azureus έχω ένα μέσο όρο γύρω στο 7kb/s, σε html links δεν έχω κανένα παράπονο, ότι και να κάνω, η ταχύτητα είναι τερματισμένη, στο shareaza δεν μπορώ να κάνω τίποτα (μάλλον λόγω lowid) και σε άλλα P2P που δοκίμασα, τα πράγματα είναι τα ίδια. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με χαλάει το 7, αφού δεν βιάζομαι και το pc κατεβάζει 24/7. Όμως θέλω να ρωτήσω αν το βρίσκετε φυσιολογικό, και αν όχι τι νομίζετε ότι φταίει.- Φταίει το azureus, δεν βρίσκω χρήστες δηλαδή με μεγάλo upload?.. Μάλλον φταίει το ότι δεν βρίσκεις χρήστες με μεγάλο upload, διότι και να υπάρχουν αρκετοί seeders σε κάποιο αρχείο δεν σημαίνει πως έχουν καλό upload ή δεν το περιορίζουν με διάφορους τρόπους.Τον σημαντικότερο ρόλο για να έχεις μεγάλες ταχύτητες στα torrents παίζει ο server. Για παράδειγμα, το ίδιο αρχείο από το suprnova το κατέβαζα με 8-10kb/s και από αλλού με 80-90kb/s.Επίσης, παρόλο που θεωρώ ότι το azureus είναι μακράν το καλύτερο, θα μπορούσες να δοκιμάσεις και κάποιο άλλο bit torrent client.Μερικά links: bittornadoABCBitcomet Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Ιανουάριος 27, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Στο Shareaza άνοιξε τα TCP port 6346 για Gnutella network & TCP port 6881 για BitTorrent search service (από το jetski αυτά).Αυτό για να πάρεις highID.Για μένα πιο απλός τρόπος είναι να κατεβάσεις το WinMX (ανοίγεις τις TCP port 6699 και UDP port 6257) και να δοκιμάσεις να κατεβάσεις μερικά αρχεία.Αν δεν έχεις και εκεί καλό transfer rate (30k+) δοκίμασε να αλλάξεις τις "πόρτες" που χρησιμοποιεί η κάθε εφαρμογή.Συνήθως έχει καλύτερα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Ιανουάριος 27, 2005 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Για το azoυri ξερουμε κανενα καλο port....? Δοκιμασα με το 49152 αλλα ταχυτητες γυρω στα 20 επιανα στην καλυτερη ....τωρα εβαλα το default 6881 αλλα ειναι πολυ νωρις να πω αν ειναι καλο......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Ιανουάριος 28, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από PGM [Σήμερα, στις 01:04] Για το azoυri ξερουμε κανενα καλο port....? Δοκιμασα με το 49152 αλλα ταχυτητες γυρω στα 20 επιανα στην καλυτερη ....τωρα εβαλα το default 6881 αλλα ειναι πολυ νωρις να πω αν ειναι καλο......... O κάθε ISP λειτουργεί διαφορετικά.Είναι και λίγο θέμα τύχης Για παράδειγμα:Με otenet δεν είχα καλό transfer rate στο mule (15k max dwnl-default ports) κάτι που άλλαξε όταν πήρα ένα test account απο 4net!! Διαβάζοντας μερικά threads στο forum του mule, άλλαξα τα default ports.....ta ta το dwld rate έφτασε τα 29-30k(απο ένα σημείο και μετά, παίζει μεγάλο ρόλο το credit system) Δοκίμασε 1-2 μέρες με την default..αν έχεις 100-120 MΒ/h είσαι πολύ καλά κατά τη γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιανουάριος 28, 2005 Author #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Ναι ασταμάτητε, άνοιξα το 6881 στο νατ, αλλά έχετε δίκιο, δεν έψαξα port για το shareaza. Θα το ανοίξω και βλέπουμε. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Τι σημασία έχει ποιο πορτ θα του βάλω. Έχει διαφορά το 6881 από το 39324 ας πούμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 28, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από bleo8onhs.... Τι σημασία έχει ποιο πορτ θα του βάλω. Έχει διαφορά το 6881 από το 39324 ας πούμε? Θεωρητικα δεν εχει, απλα μερικοι ISPs κανουν filtering σε καποια ports(συνηθως τα default για καθε p2p) και μερικα trackers απλα εχουν blacklisted καποια ports.Αληθεια δοκιμασες να κατεβασεις καποιο νομιμο αρχειο με bitorrent (πχ κανα linux) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιανουάριος 29, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppableΑληθεια δοκιμασες να κατεβασεις καποιο νομιμο αρχειο με bitorrent (πχ κανα linux) Φίλε μου, τι λόγια έιναι αυτά? Μόνο νόμιμα αρχεία κατεβάζω! .....linux όμως δεν κατέβασα. Θα το κοιτάξω και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.