bleo8onhs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2005 Όπως πόσταρα, έβαλα dsl over PSTN με γραμμή του ΟΤΕ και παροχέα, την forthnet. Πήρα το INTRACOM JetSpeed 520 επειδή δεν υπήρχε άλλο και από τις 19 είμαι online με dsl. Στο azureus έχω ένα μέσο όρο γύρω στο 7kb/s, σε html links δεν έχω κανένα παράπονο, ότι και να κάνω, η ταχύτητα είναι τερματισμένη, στο shareaza δεν μπορώ να κάνω τίποτα (μάλλον λόγω lowid) και σε άλλα P2P που δοκίμασα, τα πράγματα είναι τα ίδια. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με χαλάει το 7, αφού δεν βιάζομαι και το pc κατεβάζει 24/7. Όμως θέλω να ρωτήσω αν το βρίσκετε φυσιολογικό, και αν όχι τι νομίζετε ότι φταίει. - Φταίει το azureus, δεν βρίσκω χρήστες δηλαδή με μεγάλo upload? - Φταίει το modem(αναβαθμισμένο στο τελευταίο firmware) που είμαι στο τσακ να το αλλάξω (φράγμα ακούς?)? - Φταίει η forthnet ή ο ΟΤΕ (βρίσκομαι στην Πάτρα, ανάμεσα από Αγία Σοφία και Όλγας, αν μπορεί να βοηθήσει αυτό τους εκ Πατρών εκπορευόμενους...)? - Φταίει το pc? Να συμπληρώσω ότι κάνω upload 4-8, όταν έχω το azureus ανοιχτό, πρέπει να προσπαθήσω 2-3 φορές για να ανοίξει σελίδα, και το msn ανοίγει όποτε του αρέσει. Τα φώτα σας παρακαλώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιανουάριος 27, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Ορίστε και ένα screenshot από το bandwidth monitor pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Ιανουάριος 27, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 7KB ειναι τραγικο για dsl.384 εχεις? Το θεωρητικο μαχ ειναι 48ΚΒps για 384.Πολλα μπορει να φταινε.Μπορει να ειναι γεματο τo dslam.Το μοντεμ που εχεις δεν ειναι και το καλυτερο.Δοκιμασε να κατεβασεις καποιο αρχειο που να εχει πολλους seeders.Κανε tracert καποιο σαιτ πχ αυτο και αν το πρωτο hop ειναι μεγαλο τοτε μαλλον φταει το dslam.Παντος αν φταιει το dslam δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 27, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 δοκίμασε από κανένα Tucows της otenet να δεις ταχύτητα, και όχι από το bittorent. Και από την microsoft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιανουάριος 27, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 οριστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιανουάριος 27, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Ορίστε και το tucows Voudas. Όλο το download έτσι πήγε, με τέτοια ταχύτητα. Γιατρέ, έχει ελπίδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 27, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 δηλαδή κατέβηκε όλο με 41kb? καλά είσαι δηλ σε d/l... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιανουάριος 27, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Έφτασε μέχρι 39 και συνέχισε παίζοντας από εκεί μέχρι 41. Τι να το κάνω το download αυτό όμως, αν δεν μπορώ να κατεβάσω από p2p? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Ιανουάριος 27, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από bleo8onhsΝα ξεκαθαρίσω ότι δεν με χαλάει το 7, αφού δεν βιάζομαι και το pc κατεβάζει 24/7. Ουτε τον ιδιο σου τον εαυτο δε μπορεις να τον πεισεις για κατι τετοιο!Οπως κ να το κανεις ειναι χειροτερα κ απο idsn(!), δε μπορει να σκεφτοσουν κατι τετοιο οταν συμπληρωνες την αιτηση για dsl.Δεν ειχα ποτε εμπειρια με dsl κ δε μπορω να σε βοηθησω,αλλα ελπιζω να βρεις τι φταιει,γιατι στη θεση σου δε ξερω τι θα κανα!Μαλλον θα παιρνα το διgunο του παππου κ θα πηγαινα στον οτε για αμμεση επιλυση του θεματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 27, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 η εμπειρία μου από bittorent δεν είναι καλή και γιαυτό κ δεν το πολυέψαξα και δεν το χρησιμοποιώ... κυρίως όμως γιατί είχε known bug το αζουρέους με το zone alarm και ανέβαζε 100% το cpu util... πάντως κι εγώ δύσκολα είχα καλές ταχύτητες...δοκίμασε το dc++, με βολεύει αφάνταστα... κάνε μερικά τεστς να δεις, δεν πρέπει να είναι θέμα γραμμής αλλά πηγής λήψης του αρχείου... αν και λένε πως το jetspeed τα παίζει με πολλά ταυτόχρονα connections... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Ιανουάριος 27, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Περιόρισε το upload σου στα p2p. H γραμμή μου έχει 128Mbps μέγιστο upload και στο emule/bittorent το βαζω να μην ξεπερνάει τα 10Κb/s. Μην περιμένεις πάντως να έχεις max download στα p2p. παίζουν πολλά, και κυρίως τι upload κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 27, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Mobster Περιόρισε το upload σου στα p2p. H γραμμή μου έχει 128Mbps μέγιστο upload και στο emule/bittorent το βαζω να μην ξεπερνάει τα 10Κb/s. Μην περιμένεις πάντως να έχεις max download στα p2p. παίζουν πολλά, και κυρίως τι upload κάνεις. σωστό, εγώ το περιορίζω στα 5-6kb με το netlimiter... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιανουάριος 27, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Δεν διάβασες το πρώτο ποστ μου? Λέω ότι κάνω upload 4-8, και η δικιά μου upload γραμμή 128 είναι.Αρχική απάντηση από fantacid Ουτε τον ιδιο σου τον εαυτο δε μπορεις να τον πεισεις για κατι τετοιο!Οπως κ να το κανεις ειναι χειροτερα κ απο idsn(!), δε μπορει να σκεφτοσουν κατι τετοιο οταν συμπληρωνες την αιτηση για dsl.Δεν ειχα ποτε εμπειρια με dsl κ δε μπορω να σε βοηθησω,αλλα ελπιζω να βρεις τι φταιει,γιατι στη θεση σου δε ξερω τι θα κανα!Μαλλον θα παιρνα το διgunο του παππου κ θα πηγαινα στον οτε για αμμεση επιλυση του θεματος! Φίλε μου, συμφωνώ ότι δεν είναι απόδοση αυτή για να αξίζει τα λεφτά που δίνω για dsl, αλλά λειτουργώ με άλλη λογική. Τόσα χρόνια κατεβάζω με 56k. Ποτέ δεν κατάλαβα τις 56k warnings, απλά γιατί συνήθισα αυτή την ταχύτητα, δεν είχα απαιτήσεις πάνω από 4-5kb/s και να φορτώνουν γρήγορα οι φωτογραφίες. Αποφάσισα να βάλω dsl αποκλειστικά και μόνο για τον λόγο κόστους/απόδοσης ή/και κόστους/χρόνου online. Βαρέθηκα να πληρώνω τον οτε κατοστάρικα, χωρίς να παίρνω τίποτα. Τώρα πληρώνω 80 και εδώ και 8 μέρες έχω κατεβάσει 3,5GB!! Δεν διαφωνω, ότι με την πάροδο του χρόνου θα συνηθίσω και δεν θα μου αρκεί η ταχύτητα αυτή. Τώρα όμως μια χαρά είμαι. Απλά επειδή δεν έχω και γώ εμπειρία από dsl, γι αυτό ρωτάω, για να δώ αν είναι φυσιολογικά τα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Ιανουάριος 27, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Δοκίμασε όπως ειπώθηκε κι άλλα p2p. Δουλεύω περισσότερο emule. Αρχεία που τα έχουν πολλοί χρήστες, έχω κοντά στο μέγιστο που σηκώνει η γραμμή. Πάντως σε 1 βδομάδα έχω κατεβάσει και 30Gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιανουάριος 27, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Πεστε και σε μενα βρε παιδια,αυτη η ταχυτητα θεωρειται καλη η κακη Το ρωταω γιατι σε παραπονα που εκανα στον οτε, τεχνικος μου απαντησε οτι ειναι καλη. Μηπως με δουλεβε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireknight Ιανουάριος 27, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Τι συνδεση εχεις ? για 384dsl ειναι καλη νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 27, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 μια χαρα... τί να πω εγώ που για ένα χρόνο κατέβαζα με 28... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Ιανουάριος 27, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από xrist22 Πεστε και σε μενα βρε παιδια,αυτη η ταχυτητα θεωρειται καλη η κακη Το ρωταω γιατι σε παραπονα που εκανα στον οτε, τεχνικος μου απαντησε οτι ειναι καλη. Μηπως με δουλεβε? Mπα....................σερνετε. καλυτερα να το γυρισεις σε pstn Aρε χρησταρα με το πονο μας παιζεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 27, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Τα ports που χρειαζεται καθε προγραμμα τα εχεις κανει forward απο το router (αν παιζεις με NAT)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Ιανουάριος 27, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Τωρα μπορει να πω πατατα αλλα τα ports του modem τα εχεις ανοιξει για τα p2p? Η διαφορα ειναι τεραστια αν ειναι κλειστα. edit: με προλαβε ο κυριος απο πανω ...τουλαχιστον δεν ειπα πατατα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.