Jump to content

ASUS P5W DH Deluxe Οι Πρώτες εντυπώσεις !

Axilleass

Recommended Posts

Καταρχήν ..χαράς ευαγγέλια για τους κατόχους των ASUS P5WD2-E Premium

που θα θελήσουν να αναβαθμίσουν στο εν λόγω ΜΒ, καθότι όλα επάνω του ειναι σχεδόν ίδια και θα γλυτώσουν το φορματ, ακόμα και σε καταστάσεις RAID -αν φυσικά αφήσουν την συστοιχία ως έχει (δεν μπαίνουμε καθόλου στο utility, απλα ενεργοποιούμε το raid απο το bios).

Η ASUS P5WD2-E Premium εχει στο πανελ της μια παράλληλη θύρα ενώ η P5W DH δεν έχει -εχει μια σειριακή. Αυτο δημιουργεί ενα πρόβλημα -κτυπημένη ή θυρα με κιτρινο στην διαχειρηση συσκευών και σοβαρούτσικες αναφορές στην προβολή συμβαντων (pls κάντε τις μεταφράσεις για τις ..ξενογλωσσες εκδόσεις winidows :) ) Εγω της πάτησα μια καταργηση εγκατάστασης (στην παράλληλη θύρα που δεν υπαρχει πλέον) και ησύχασα απο τα παραπάνω !

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον driver της θυρας υπερυθρών (αυτα με fsb 256, το αναφέρω γιατί μπορεί να αποδειχθεί οτι φταιεί και τπτ απο εκει.. -αλλα αυριο ! για σημερα τελος οι δοκιμες ! ;) ) μολις βαλω την usb και την δεί και παει να φορτώσει τον driver , μπλέ οθόνη κατευθίαν.

***Update (μεταμεσονύκτιο !!) ακυρον το περι του driver, αλλωστε ..δεν υπάρχει !! Απλά μην συνδέσετε την USB αυτη, οταν λειτουργεί το pc -θα κανει επανεκίνηση ! (αν ειναι σβηστό θα ξεκινήσει ! αλλα μικρότερο το κακό νομίζω !! :) )

Η μπλέ οθόνη όμως δεν δικαιολογήται απο αυτές τις ..εξελίξεις οπότε μένει μάλλον το παρακάτω :

Πιθανό ειναι να υπαρχει και ένα προβληματάκι με τον driver του WiFi εγω απεγκατέστησα το σχετικό προγραμμα μαζί με τους drivers μια και ετσι (και μαλλον ..μόνο ετσι !! ) απενεργοποιηται αυτή η καρτούλα --αυτήν την ..με το ζόρι wireless δικτύωση δεν την κατάλαβα !! ;) .

η συνέχεια όμως σχετικά με τα ως άνω προβλήματα, δλδ αν ειναι όντως υπαρκτά ή συμπτωματικά και συμβαινουν μόνο στο pc μου**, αύριο που θα εγκαταστησω και άλλη μια απο ...δαύτες σε έτερο pc

**Δίνω μεγάλο ποσοστο να είναι κατι τέτοιο γιατί η asus δεν μας έχει καθόλου συνηθήσει σε ελατωματικούς drivers -μόνο μια φορά με εναν κοντρολερ (ATA ή SATA δεν θυμάμαι..) της promise που έιχε μια ανεξήγητη αγάπη για το ..μπλέ χρώμα !.

Απο θερμοκρασίες κυμαίνεται στα ίδια -μάλλον καλά- επιπεδα με την P5WD2-E.

Το v-core δεν το βλέπω και τόοοσο σταθερό (μας έχουν πρίζει με αυτες τις 8 φάσεων τροφοδοσίες..! ) τουλάχιστον σε idle. Τωρα σε διαφόρες με φορτίο και αν και πώς κρατάει.. είπαμε.. Αυριο !!

Ειναι το πιο βαρύ ΜΒ που εχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου- μάλλον οι χάλκινες ψύκτρες.

Λοίπουν ολά τα γνωστά -γιά τις asus- επιπλέον βύσματα τροφοδοσίας.

Προσοχή στις εσωτερικές USB γιατί σαν αντεστραμένα τα βλέπω τα φισάκια (δεν ειμαι και σίγουρος αλλα σιγά-σιγά τα φίς με το μαλακό !!

Πρακτικοί οι κονέκτορες που δίνει για την σύνδεση με το case...

Καλό και σταθερό ειναι φυσικά.. (αυτό θα του έλειπε ! :) το τιμολόγιο και το κουτί τα έχω ..δίπλα στην πόρτα έτοιμα για αναχώρηση στο παραμικρο ...κιχ ! :) )

Αυτά προς το παρόν και η συνέχεια αύριο ή ας συμπληρωσουν και άλλοι (τυχεροί ??? ! ! θα δέιξει ! ) κάτοχοι... -απ΄ότι έμαθα δεν πρόλαβαν να έρθουν και πουλιούνται σαν στραγάλια ! -Εεε σιγά-σιγά είπαμε..! (και τον εαυτό μου μεσα !! ;) ) οι conroe αργούν ακομα...!

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply
Το απογευμα την πηρα και εγω . Με χαλασε το συστημα με τα sata ... Τσαμπα τα 7 sata που εχει ... :(

Γενικα απο τους controller ειμαι πολυ απογοηετευμενος ... Για τα υπολοιπα απο αυριο.

Συμφωνώ απόλυτα. Ουσιαστικά οι SATA που έχει -μεσα- ειναι 3(+1)=4 και αν απο απο αυτους 2 σε raid τοτε ειναι 2(+1)=3

O ...έξω καλός ειναι αλλα δεν πίανεται ! :)

Στέλιο καλοδούλευτη !! και καλα bench !

Πες μου αν σου δουλέψει το τηλεκοντρολ (οχι οτι με πολυενδιαφερει -εχω το i-mon, αλλα για να ξερουμε) πρεπει να εγκαταστεήσεις το σχετικό προγραμματάκι απο τα utilities...

Driver μαλλον δεν ειπαρχει και το βλεπει σαν συσκευή διασύνδεσης χρήστη ???

Υ.Γ. δείτε update στο αρχικο ποστ.

Το ez-backup ειχα σκοπο να το χρησιμοποιησω . Εχω παντα 2 δισκους σε raid1 .

Η asus ειναι η πρωτη μητρικη που χρησιμοποιει το sil4723 . Πλεονεκτημα οτι δε χρειαζειται driver/bios ... Ειναι αυτοματο και hardware raid πληρως.

Εχει ενα μειονεκτημα που δεν αναφερεται πουθενα στην Asus (Ε δεν την συμφερει νομιζω) . Αυτο της συμβατοτητας.

Ποσοι δισκοι ειναι συμβατοι με το sil4723 ???? :D

Ποσοι ειπατε ????? .... Μπααα .... μονο 15 . Ναι 15!!!!!!! Αυτο το βρηκα στο site της silicon image και ειναι επισημο . Η asus δεν αναφερει τιποτα . Ψιλα γραμματα . (http://www.siliconimage.com/docs/DOC-002000-451_SteelVineCompatibility_REV_3.pdf)

Και το πιο σπαστικο ειναι πως αυτοι οι 15 δισκοι ειναι χωρητικοτητας απο 250GB και πανω !!! Δηλαδη με αναγκαζουν να παρω 2Χ250GB για raid1 , τη στιγμη που κανω τη δουλεια μου και με το παραπανω με δυο 80αρηδες !

Πρεπει δηλαδη τωρα , να αγορασω και 2Χ250GB δισκους:076: .... Γιατι αλλιως , δε μπορω να κανω raid1 σε αυτη τη μητρικη .

Εχω raid0 τους raptors , αλλα θελω και raid1 για τα δεδομενα μου . Πως γινεται αυτο ΟΕΟ ???????:100:

Αντε !!! καλό και αυτό..!! Και απο οτι καταλαβάινω πρέπει να ειναι συμβατοί ολοι οι δίσκοι -και απο τις δύο συστοιχίες.. ?

δλδ 2Χ250 για το raid 0 και άλλος ενας 250 για το ez-backup ??

γνώμη μου ! : να μη παρεις τίποτα ! αυτους που έχεις σε raid 0 , και ενας ακόμα για να πέρνεις τα ghost σου -όπως όλος ο καλός ο κόσμος ! ;) - και εισαι οκ..

Μισο λεπτο γιατι δεν ειναι οπως το καταλαβες.

Η συστοιχια του ez-backup αποτελειται απο maximum 2 δισκους. Πρεπει να ειναι αυτοι που αναφερονται στο PDF που εδωσα πιο πανω.

Με το ez-backup , βαζεις ενα δισκο στο 1ο καναλι του sil4723 και εναν αλλο στο 2ο του καναλι. Δεν εχει σχεση ο Intel εκει.

Υπαρχει δυνατοτητα για raid10 μεταξυ intel & ez-backup . Εκει προφανως θα χρειαστεις 4Χ250 απο τους συμβατους .

Η πιο καλη λυση μου ειναι 2Χ250 . Δεν υπαρχει περιπτωση να μεινω χωρις Raid1 στα δεδομενα μου .

Εκτoς και αν κανω πατεντα και αξιοποιησω το external sata ...

Τι καλωδιο χρειαζομαι γι'αυτο ??? Σκεφτομαι να γυρισω το external σε internal . ;)

λοιπον παιδια και εγω μολις τελειωσα το setaρισμα......

ειναι super mobo καμια σχεση με την μπουρουχα το abit που ειχα

μου εκανε κατι παλαβα στην αρχη με το overcloack......αλλα ολα καλα απο την ωρα που εκανα bios update.........

THANKS X 1000 ΣΤΟΝ STELARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ......

και με πληροφοριες.......για το που πως και ποτε θα βγει στην πιατσα.....:045: :045: :045: :045: :045: :045:

Ναι, Στέλιο έτσι πρέπει να ειναι.. Εγω το μπερδεψα με το raid 10 που γίνεται μεταξύ των 2 κολντρολερς. Σιγουρα δεν δουλευει το ez-backup με 'ενα δίσκο ??

Οσο για την εξωτερική SATA, καπου πήρε το ματι μου μακριά καλώδια...

Στέλιο οι ραφτορες ειναι στο Intel raid 0 και για raid-1 στο sil.. Δεν κατάλαβα που υπάρχει το πρόβλημα ? Αλλα μόνο αυτοί οι δισκοι ..κουλό εντελώς.

H DFI εχει βγάλει τιποτα για Conroe εκτός απο αυτη που εχει στο site? INFINITY 975X/G

http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=4696&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=US

φτωχή μου φαινεται

Πάντως εγω έχω την αίσθηση οτι -πάλι !!- τζάμπα μας βάζουν σε έξοδα για αλλαγές επίτηδες καμωμένες ! (μια ανάλυση απο τον Γιώργο -hipro- οταν βρεί χρόνο πολύ θα την ήθελα, δλδ ποσο ηταν απαραίτητη αυτη η αλλαγή του vpn vrm-ή καπως έτσι ! ;) - ή όχι) Οπως οτι το 775 ήταν καλύτερο για τους διπύρινους, οτι έπρεπε να πάρουμε τροφοδοτικό με 8πινη -διπλή τροφοδοσία γιά την cpu (που ξαφνικά δεν χρειάζεται !!) με 6πινο για τις gpu -εδω δεν ειμαι ενημερωμενος καλα, δεν ασχολλουμε με το ...spor των gpu ..ευτυχώς ! ! , κλπ..

Για το BTX να μην σχολιάσω καλύτερα...!!

Εγω θα πρότεινα στις εμπλεκόμενες εταιρείες αυτές, απο το να μας τυρανάνε με τις τόσο συχνές -και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό -κατά την γνώμη μου- αναίτιες αλλαγές απλά και μόνο για να τα κονομάνε, να μας πουνε πόσο θέλουν να τους δίνουμε γιά κάθε χρόνο, και να μας αφήσουν στην ησυχία μας !! Ας βάλουν στην τιμή και τα υποχρεωτικά update -βελτιώσεις (βλ. conroe) να τελειώνουμε !! Να ξέρουμε και εμείς βρε αδελφέ οτι δινουμε πχ 300€ ανά έτος, και τέλος ! Να μην έιμαστε σε αυτή την ομηρία και αβεβαιότητα !! ;)

Εδω και κατι χρόνια στο ένα χέρι κρατάω το κατσαβίδι και στο άλλο το ..πορτοφόλι !! Αμαν πια ! ;):)

Ναι, Στέλιο έτσι πρέπει να ειναι.. Εγω το μπερδεψα με το raid 10 που γίνεται μεταξύ των 2 κολντρολερς. Σιγουρα δεν δουλευει το ez-backup με 'ενα δίσκο ??

Οσο για την εξωτερική SATA, καπου πήρε το ματι μου μακριά καλώδια...

Το manual δεν αναφερει τιποτα για μονό δισκο στο ez-backup . Εξαλλου τα jumpers που εχει αφορουν μονο το raid0 & raid1 .

Στο ebay βρηκα καλωδιο που μετατρεπει e-sata σε sata . ;)

Οποτε το περναω μεσα στο κουτι και το ριχνω στο δισκο . Ετσι κανω το raid1 με τον jmicro controller .

Για τη λυση του ez-backup δεν υπαρχει τιποτα ... μονο αλλαγη δισκων .

Στέλιο οι ραφτορες ειναι στο Intel raid 0 και για raid-1 στο sil.. Δεν κατάλαβα που υπάρχει το πρόβλημα ? Αλλα μόνο αυτοί οι δισκοι ..κουλό εντελώς.

H DFI εχει βγάλει τιποτα για Conroe εκτός απο αυτη που εχει στο site? INFINITY 975X/G

http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=4696&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=US

φτωχή μου φαινεται

Το προβλημα μου ειναι πως εχω 4 δισκους συνολικα και θελω οι 2 να ειναι σε raid0 και οι αλλοι δυο σε raid1 . Οι raptor πανε στο Intel και οι seagate που ???? Μονο ο sil4723 υπαρχει που ειναι ασυμβατος .

Η DFI μεχρι στιγμης εχει μονο την infinity (θα βγει σε ενα μηνα) . Αργοτερα θα βγαλει και τη lanparty με ATI chipset (RD600)

Άντε καλοδούλευτες.......:001:

@ Αχιλλέας, οι περισσότερες μητρικές με το 975Χ μπορούν να υποστοιρίξουν τον Conroe......Τα VRM που λένε είναι παραμύθια......Όλα τα σημερινά τσιπάκια κάνουν......Απλά δεν πρόκειται να δώσουν bios update για Conroe γιατί θέλουν κι αυτοί να πουλήσουν.......Κλέφτες θα γίνουν.......:002: :047:

Πάρε για παράδειγμα την P4C800 και όλη αυτή τη σειρά με το 875 και 865 τσιπσετ........ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ χρόνια δώσανε bios update για να υποστηρίζει τον Dothan......

Αφού πλέον όλες οι τάσεις ενός επεξεργαστή κοντρολάρονται μέσω του bios, ότι θέλουν μπορούν να κάνουν.....αλλά γιατί?.......Να μην πουλήσουν κι αυτοί τώρα που βρήκαν ευκαιρία?....... ;)

Άντε καλοδούλευτες.......:001:

@ Αχιλλέας, οι περισσότερες μητρικές με το 975Χ μπορούν να υποστοιρίξουν τον Conroe......Τα VRM που λένε είναι παραμύθια......Όλα τα σημερινά τσιπάκια κάνουν......Απλά δεν πρόκειται να δώσουν bios update για Conroe γιατί θέλουν κι αυτοί να πουλήσουν.......Κλέφτες θα γίνουν.......:002: :047:

Πάρε για παράδειγμα την P4C800 και όλη αυτή τη σειρά με το 875 και 865 τσιπσετ........ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ χρόνια δώσανε bios update για να υποστηρίζει τον Dothan......

Αφού πλέον όλες οι τάσεις ενός επεξεργαστή κοντρολάρονται μέσω του bios, ότι θέλουν μπορούν να κάνουν.....αλλά γιατί?.......Να μην πουλήσουν κι αυτοί τώρα που βρήκαν ευκαιρία?....... ;)

Ευχαριστουμε Γιώργο μου και για τις ..ευχές (θα προσπαθήσουμε αν και εγω εγω ..ψιλοαποσυρθεί απο το σπόρ :) --μια μπουκάλα 404a την έχω στο υπόγειο πάντως καλου-κακου..!! :) ) και για την διαφώτιση του θέματος.

Προαπαθήσανε απο την αρχή να εφεύρουν τις απειρες διαφορες και ασυμβατότητες !

Μεχρι και για διαφορά στα πιν της τροφοδοσίας άκουσα !!!¨Οσο για αυτό το ριμάδι το vrm όντως απο το bios ρυθμίζονται τα παντα και δεν είδα και καμιά διαφορετική γκάμα απο βολταζ...

Τσαντίζομαι γιατί το P5WD2-E είναι ενα πάρα πολυ καλό MB και ουσιαστικά ειναι ολόϊδιο με το DH !! και μας βάλανε άρων-άρων να το αλλάξουμε !!

-η διαφορές τους ειναι απειροελάχιστες.. Η τροφοδοσία του P5WD2-E πιο πολυ μου γέμιζε το μάτι παρα του DH με τα οκτακόσια πενήντα :) πηνία & πυκνωτάκια (δεν ξερω.. παλιά λεγανε όσο ποιο πολλοι οι πυκνωτές τοσο πιό μαπα τα κυκλώματα). Εχω μια συνεχή διακύμανση (idle) 0,016 V +/- , με το P5WD2-E δεν είχα τοσο μεγάλη...

Οπως το είπες.. ευκαιρία για να πουλήσουνε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.