Jump to content

9700 pro minor prob η μηπως μεγαλο?

Darkus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

χαιρετω ολους εδω τους τσακαλους.προσωπικα μεχρι να βρω αυτο το site νομιζα πως δεν υπαρχει καποιο σοβαρο ελληνικο site του χωρου.πολυ καλη δουλεια και στα προτυπα πολλων καθιερωμενων αντιστοιχων site του εξωτερικου.

τωρα στο προβλημα μου!!

εχω ενα μικρο κουτακι (micro atx) aspire xqpack που φιλοξενει το πρωτο συστημα της υπογραφης μου.Η καρτα 9700 pro εχει δουλεψει και στο πρωτο και στο δευτερο συστημα μια χαρα 3 χρονια περιπου.Ενα μηνα ποιο πριν αγορασα ενα σετακι μνημων gskill και τα τοποθετησα στο πρωτο συστημα!!εκανα οτι benchmark για τη μνημη και τον επεξεργαστη υπαρχει και ολα ηταν οκ!μεχρι τοτε ειχα σε αυτο το υπολογιστη 2*256 corsair xms μνημες!Χθες και σημερα πηγα να παιξω need for speed most wanted και καποια στιγμη μετα απο 3-4 λεπτα παιχνιδιου κολλησε για λιγο η οθονη μου και το pc αλλα αμεσως ξεπαγωσε.μετα απο 1 -2 λεπτα η οθονη παγωσε τελειως και παρεμεινε μαυρη και ενω ο υπολογιστης δουλευε κανονικα,το κουλερακι της καρτας δουλευε κανονικα δεν ειχα σημα λες και δεν ειχα συνδεσει τη οθονη στη καρτα!

και τωρα ρωταω!μηπως ειναι προβλημα με θερμοκρασιες? γιατι το κουτακι δεν εχει και πολυ χωρο και συν υις αλλοις εχω αλλαξει τροφοδοτικο και ανεμιστηρα με καποια πιο αθορυβα!!παντως μεχρι το μαιο δεν ειχα παρομοια προβληματα!!

τα προβληματα ξεκινησαν με το demo heroes of might and magic 5 τη περασμενη βδομαδα και τωρα με το Most wanted!!3dmark 2005 τρεχει μια χαρα (2431 marks)ομως οπως επισης και lord of the rings battle for middle earth 2,call of duty 2!!

τι μπορει να φταιει?

μπορει να ειναι θεμα θερμοκρασιας?μνημης?δεν την εχω δοκιμασει και πολυ τη μνημη αυτη(κανα 2 βδομαδες,παντως σε memtest για κανα 45 λεπτο δουλεψε οκ)

μηπως ειναι τιποτα αλλο?

στο most wanted οταν χαμηλωνω τα details και το resolution μου το κανει οχι μετα απο 5 λεπτα αλλα κραταει λιγο παραπανω(10-20 λεπτα παιχνιδιου)

ο σενσορας του κουτιου για θερμοκρασιες δειχνει μεγιστο 39 βαθμους κελσιου το ιδιο βλεπο και απο το pcprobe της μητρικης!

Ευχαριστω

To κουτι το εχεις ανοιχτο η κλειστο?Ανεμιστηρες υπαρχουν στο κουτι για να δηνιουργουν ροη στον αερα?

Καλωσηρθες.

εχεις τσεκαρει τι θερμοκρασιες εχεις γενικα σε load κατασταση?

ναι.

μεγιστο να φτασει 40 ο επεξεργαστης και 38-39 η μητρικη!!το κουτι εχει ενα coolermaster 120αρη με 44 cfm και απο τη πλευρα της καρτας γραφικων ο θερμος αερας φευγει απο το ανεμιστηρα του τροφοδοτικου!!μπροστα εχει μικρες γριλιες γιοα να εισαγεται αερας!!

δες εδω το κουτι

http://www.caseking.de/shop/catalog/product_info.php?cPath=29_709&products_id=4426&osCsid=b88cdbdd6249beea6f3d7f15048df865

και εδω φωτο του δικου μου απο τη πλευρα της καρτας γραφικων

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?act=module&module=gallery&cmd=si&img=527

αν κρινω απο το κουτι και τους 38-39 βαθμους της μητρικης η καρτα θα βραζει..

αυτα σε δωματιο με θερμοκρασια 34 βαθμων!!

χθες το βραδυ η με aircondition με θερμοκρασιες 24 στο δωματιο ειχα 6-7 βαθμους χαμηλοτερα σε αμφοτερες τις θερμοκρασιες και παλι μου εκανε το ιδιο!!σε 3dmark2005,callofduty2 ,battle for middle earth 2 γιατι δεν εχω κανενα προιβλημα ρε παιδες?οχι temps της καρτας δεν εχω να σας δειξω διοτι ειχα καποιο προβλημα με την εγακατασταση του ati control panel και θερμοκρασιες απο τη καρτα δεν εχω!!θα χρσιμοποιησω σενσορα να τις μετρησω μονος μου θα επανελθω!η καρτα αυτη σε τι θερμοκρασιες δουλευει περιπου?

Επειδη εμενα μου κανει για πρόβλημα μνήμης... και η Α8V ειναι εκλεκτική μητρική όσο αφορα τις μνημες, αν εχεις τις παλίες σου μνημες βαλτες επανω παλι και κοιτα αν σου κανει το ίδιο.

Επειδη εμενα μου κανει για πρόβλημα μνήμης... και η Α8V ειναι εκλεκτική μητρική όσο αφορα τις μνημες, αν εχεις τις παλίες σου μνημες βαλτες επανω παλι και κοιτα αν σου κανει το ίδιο.

ειναι το μονο πουα απευχομαι φιλε παναγιωτη!δλδ λες οτι παιζει καποια ασυμβατοτητα με τις gskill?

να ρωτησω!!η αντιστοιχη a8n-vm cms παρουσιαζει τα ιδια τερτιπια?γιατι σκεφτομαι καποια στιγμη να αλλαξω μητρικη και καρτα,αλλα οχι τωρα!!ισως σε κανα τριμηνο!!

απο την αλλη και να μη παιζω nfs most wanted δε τρελαινομαι κιολας, αλλα το να εχω προβλημα με τη μνημη με αποσχολει αρκετα!!θα τη βαλω να τρεξει σε memtest κανα 12 ωρο μηπως δειξει τιποτα!!θα τρεξω και κανενα sandra μηπως δειξει τιποτα και θα επανελθω!

το mem τεστ μπορεί να στα βγαζει ολα 100% και το sandra να στα δειχνει όλα κοπλέ και παραταυτα να σου κολλαει.

Η a8n-vm cms καλή ειναι αλλα δε βρισκω το λόγο να πας για αυτη, εκτός και αν σε ενδιαφερει η ενσωματωμενη vga, αλλά αυτό καλύτερα να το συζητήσουμε σε αλλο thread όταν ερθει η ώρα.

το mem τεστ μπορεί να στα βγαζει ολα 100% και το sandra να στα δειχνει όλα κοπλέ και παραταυτα να σου κολλαει.

Η a8n-vm cms καλή ειναι αλλα δε βρισκω το λόγο να πας για αυτη, εκτός και αν σε ενδιαφερει η ενσωματωμενη vga, αλλά αυτό καλύτερα να το συζητήσουμε σε αλλο thread όταν ερθει η ώρα.

αρα μιλας για καθαρα θεμα ασυμβατοτητας!!τη συγκεκριμενη μητρικη a8n-vm cms τη θελω γιατι ειναι socket 939.οταν βγουν οι νεες vga direct x 10 compatible θα παρω μια mid range vga και θα κρατησω το Pc ως media center για αρκετο καιρο!!για αυτο τρελαινομια για τη μνημη!!λες να εχω και αλλα προβληματα?πως το κοβεις?μεχρι τωρα ολα οκ!!θα κανω κανα τεστακι μηπως δειξει κατι και θα επανελθω!!

καθαρα θεμα συμβατοτητα ειναι, αν ειναι.

δε μπορώ να το "κόψω" αλλα δε πιστευω οτι η συγκεκριμενη θα εχει τετοια προβληματα.

δυστυχως μου το κανει συνεχεια στο συγκεκριμενο παιχνιδι!!θα προσπαθησω να βαλω και κανενα αλλο παιχνιδι μηπως και το κανει και αλλου!!στο sandra μου εβγαλε καποια tips για το συστημα και τη μνημη

- Large memory sizes should be made of registered/buffered memory

- Large memory modules should be ecc parity!!

κατι μας ειπε δλδ!!

απο οτι φαινεται θα πρεπει να το υποστω!!αν ειναι σε ενα παιχνιδι μονο δε χαλασε και ο κοσμος!παντως το μηχανημα σε οτιδηποτε το εχω δουλεψει παει περιφημα!!δεν εχω προβλημα!απλα ελπιζω να μη το κανει σε πολλα παιχνιδια.

τεσπα!!ευχαριστω παιδια!!

ετρεξα και s&m και δε βρηκα καποιο προβλημα!!παιζω αμεσως μετα most wanted Και σε 5 λεοτα παγωσε η οθονη.τα υπολοιπα καλασικα.............

θα προσπαθησω να δοκιμασω και αλλες μνημες και βλεπουμε!!!

ετρεξα και s&m και δε βρηκα καποιο προβλημα!!παιζω αμεσως μετα most wanted Και σε 5 λεοτα παγωσε η οθονη.

Σου δινω ενα link εδω απου αναφερω ενα παρομοιο προβλημα που ειχα,διαβασε αναλυτικα ισως ειναι παρομοια περιπτωση (αν και δεν εχουμε ιδια συνθεση αλλα ποτε δεν ξερεις)

χμ!!θα το δω!!αν και εγω το μονο που αλλαξα ειναι μνημες.

εχω ενα νεο σκληρο.θα κανω νεα εγκατασταση winxp και θα το δοκιμασω και σε fresh λειτουργικο.και εγω αρχιζω να πιστευω πως μαλλον καποιος driver κανει τα δικα του!:026:

εχω winxp pro χωρις sp!!btw

Lol apotsi ωραιο avatar εχεις btw.

παιδια και πριν ετσι ηταν με xp pro χωρις sp!!αλλαζω μνημες και να σου το μικρο προβληματακι!!

αν βρω γιατι οχι.μπορει να βαλω και sp1.το sp2 δε το πολυγουσταρω.

θα δω με fresh λειτουργικο μηπως ειναι και θεμα drivers και θα προσπαθησω να βρω καμια αλλη μνημη να βαλω πανω μηπως ειναι εκει το προβλημα

και θα επανελθω!!παντως ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και το ενδιαφερον τους μεχρι τωρα!!:023:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.