panoc Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2006 Συντομα θα χρειαστεί να αναβαθμίσω τη χωρητικότητα του file server μου (το 2ο pc της υπογραφής μου) και εχει ήδη 9 δίσκους μέσα... Στη παρούσα φαση τους δίσκους τους στεγαζει ενα κλασσικό midi κουτι από το Πλαίσιο που εχει τροποιποιηθεί για να γινει desktop (και να χωράει κατω από το κρεβάτι...). Δε παίρνει άλλους μεσα όμως και θα χρειαστώ να προσθέσω τουλαχιστον άλλους 2 δισκους. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε κουτί που να δέχετε σε πρώτη φαση περίπου 12-13 δισκους αν και η δυναότητα για παραπανω δε με χαλάει καθόλου. Εψαξα στα eshops αλλά δε βρηκα κατι συγκεκριμένο, το stacker παιρνει αρκετους αλλά οχι πολλούς και χρειαζετε και τα bays που αυξανει το κόστος κατα πολύ, και για να πω την αλήθεια τα λεφτα του προτιμω να τα παρω σε δίσκους, άλλωστε 2ο stacker στο ίδιο δωματιο παει πολυ . Από την αλλη δε ξερω αν υπαρχει καποιος τρόπος ώστε να στηρίζω σε καθε 5.25 θεση εναν - δύο 3.5 δισκους οπότε σε αυτη τη περίπτωση θα επερνα απλά ενα midi/full με 6-7 3,5 θεσεις και αρκετες 5,25 ωστε να βαλω εκει τους δίσκους. Εχετε να προτείνετε κατι????? Να σημειρώσω οτι δε με ενδιαφερει η ποιότητα του κουτιού, ουτε πλαινα ούτε και το υλικό κατασκευής του, ούτε παραθυρα και τα σχετικα, ενας σχετικά καλός αερισμός θα ήταν καλός αν και κριθεί απαραίτητο θα μονταριστεί.
Dark_Son20 Ιούλιος 2, 2006 #2 Ιούλιος 2, 2006 ίσος κάτι τέτοιο που ζητάς θα σύμφερε καλύτερα να ασχοληθείς να το φτιάξεις μονος σου με κομμάτια από παλιό κουτί για το mobo και κολονίτσες για να βάλεις τους σκληρούς
masteroidz1442169105 Ιούλιος 2, 2006 #3 Ιούλιος 2, 2006 Δύσκολα, πολυ δύσκολα θα βρεις στην αγορα αυτο που ζητάς. Δεν εχει πάρει κάτι το μάτι μου και λογικό είναι, περνας σε pro κατηγορια. Ότι είπε παραπάνω ο Dark_Son, σκεφτηκες να κανεις μια "κολώνα" ιδιοκατασκευή για αυτη την δουλειά? Οτι πρέπει θαταν! Σχεδιασε μια στηλη (σαν ατη των cd) με μεγεθος 3,5" σε καθε κελι και μια βολτα απο ενα σιδεραδικο να στο κόψουν. Ετσι βαζεις οσους θες.Μια ερώτηση, τι τους θες τόσους σκληρους?
dellman Ιούλιος 2, 2006 #4 Ιούλιος 2, 2006 1 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.7005392 http://www.chieftec.com/products/Workcolor/BA-01.htmAπο κει και πέρα υπάρχουν και οι κύβοι http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1171http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=36625
GoriLLakos1442169075 Ιούλιος 2, 2006 #5 Ιούλιος 2, 2006 Mmm....αν εχεις ορεξη κανε μια ερωτηση στον Κοπριτη.... Εχω την εντυπωση οτι ειχε κανει ενα Stacker με 9σκληρους και 5 drives... Μπροστα εχει 10 bays και αρα με 2 χ 3 το 4 bracket..! Βαζεις 4 και 4 = 8 δισκους στα bracket και χανεις 6 bays! Μενουν 3! Βαζεις σε 2 bays(DVD-ROM και DVD-RW) Και μενει αλλο 1 για τον 9ο δισκο....ή αλλιως Κοπριτης και σου καρφωνει με Mod αλλους 2 απο πανω και αλλους 2 απο κατω...! Επισης με τo mod μπορεις να βαλεις 2 πανω , 2 κατω , 4 σε ενα bracket , 1 χωρια σε θεση 5.25'' και να σου μεινουν 5 bays 5.25'' ελευθερα αν εχει πολλες συσκευες..
panoc Ιούλιος 2, 2006 Author #6 Ιούλιος 2, 2006 Thanks παιδια, Γιώργο ξεφύγαμε... 300Ε για κουτι.... ειναι πολλα... αλλωστε πρεπει να παρουμε και conroe Βασίλη, το στακερ παιρνει ανετα 12 δισκους αφού ο server δεν εχει οπτικα drives, απλά νεο στακερ και τα bays θελω τουλαχιστον 200Ε. Από την άλλη το μεγιστο ειναι 12 και εγω σχεδον καθε 4-5 μηνες χρειαζομαι νεο ζευγαρι δισκων (πανε raid1) οπότε μετα θα πρεπει να αρχισω να κοβω και να ραβω. Τελικά μου φαινεται η καλυτερη λύση ειναι αυτη που ηθελα να αποφυγω... ιδιοκτασκευη... @masteroidz ο file server περιεχει ολα τα δεδομενα μου και τα αρχεια μου απο το 1993 και μετα, μουσική, ταινίες, φωτογραφίες και τις δουλειες μου. Εξυπηρετει όλα τα pc του σπιτιού καθως από αυτον παιζει η μουσική και οι ταινιες και σε αυτον αποθηκευονται τα παντα. Τελευταια η αναγκη για χωρο αυξανεται λόγω υπερβολικα μεγαλων απαιτησεων της 2ης δουλειάς μου.
backgroundman Ιούλιος 3, 2006 #7 Ιούλιος 3, 2006 Καλησπέρα, ενα απο τα κουτιά που έχω είναι ένα full-tower το οποίο έχει 8x3.5 και 6x5.25 θέσεις. Το είχα πάρει απο το πλαίσιο πριν απο 1-2 χρόνια 100ευρώ. Τώρα στο πλαίσιο έχει αυτό που είναι το πιο καινούργιο μοντέλο...Για να βάλεις δίσκους σε 5.25 θέσεις υπάρχουν κάτι kits (2 σιδεράκια στην ουσία) που μπορείς να τους προσαρμόσεις.Πάντως καλύτερα, για μένα, να πάρεις πολύ μεγάλους δίσκους (300GB) και να αρχίσεις να βγάζεις δίσκους απο το κουτί που έχεις...
panoc Ιούλιος 4, 2006 Author #8 Ιούλιος 4, 2006 το εχω σκεφτει να παρω μεγαλύτερους δίσκους, αλλα το κοστος/gb δε συμφερει σε καμία περίπτωση, ασε που με λιγότερους δισκους αυξανω τη πιθανότητα να χασω περισσότερα δεδομένα σε περίπτωση αστοχίας.
cakrit1442169096 Ιούλιος 4, 2006 #9 Ιούλιος 4, 2006 Με αυτό έδώ πηγαίνεις στις 13 Θέσεις (14 αν βάλεις το power με customia) και με μία προσθήκη μέχρι 17 max.. To θέμα είναι οτι από πλευράς κόστους πάς πάρα πολύ ψηλά. Από ότι κατάλαβα θέλεις να είναι κάτω από το κρεββάτι το μηχάνημα.. Θα μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο .... Το περίβλημα από MDF και τα κουτάκια να έιναι 3.5 bays από παλιά κουτιά.... Ακόμα αν θέλεις μπορείς να κάνεις μία σειρά από κουτάκια για να είναι πιο εύκολο στο βγάλε-βάλε και να έχει και πιο μικρό προφίλ. Η μητρική με το psu μπορεί να μπεί στο πίσω μέρος του κουτιού... Τα προβλήματα εδώ είναι δύο... 1) πρέπει να βρείς πολλά παλιά κουτιά 2) θα είναι δύσκολο αν αποφασίσεις να βγάλεις, βάλεις δίσκο, γιατί θα πρέπει το συγκεκριμένο bay να βγει εντελός από το κουτί. Για την κατασκευή δεν πιστεύω οτι θα σου πάρει πάνω από ένα απόγευμα αν έχεις όλα τα υλικά και ένα δραπανοπότηρο 12 ή 9cm.... ανάλογα από τους ανεμιστήρες που θέλεις να βάλεις.... Μερικοί 12ριδες μπροστά και στο πάνω μέρος μετά τους δίσκους νομίζω οτι θα σου κάνουν πολύ καλή ψύξη..Φυσικά μιλάμε για ένα κουτί που οπτικά δεν θα λέει τίποτα... Ένα ορθογώνιο πράγμα που θα ανοίγει απο πανω (μεντεσέδες για ευκολία) και απο πίσω θα γίνετε ένα χάος (εκτός αν θέλεις να βάλεις πλάτη από κουτί για λίγη ομορφιά. Εκτός από αυτά έχω να σου προτείνω πολλά κουτιά, αλλά το κόστος θα είναι πάρα πολύ μεγάλο (300-500€ και πάνω).
vgiozo Ιούλιος 4, 2006 #10 Ιούλιος 4, 2006 Νομίζω πως πολύ καλή λύση θα ήταν το Chieftec Bravo σε συνδυασμό με bays για σκληρούς δίσκους στη θέση των 5,25 φατνίων......πχ εγώ χρησιμοποιώ το Coolermaster Cooldrive Lite...αν θες συνδυάζεται και με παρακολούθηση τάσεων - θερμοκρασίας - στροφών των ανεμιστήρων......μια άλλη εύκολη λυση, ιδιαίτερα αν δεν θέλεις να υπάρχει πρόσοψη - να φαίνεται ότι υπάρχει δίσκος στο φατνίο, είναι η ψύκτρα της Ζαλμαν για σκληρούς δίσκουςhttp://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174034&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=151612&Merchant_Id=1&sts_cid=3Εγώ όμως σκοπεύω να αντικαταστήσω κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού τους 2 200άρηδες με έναν 400άρη ή με 2χ320άρηδες...
The King Ιούλιος 4, 2006 #11 Ιούλιος 4, 2006 Συντομα θα χρειαστεί να αναβαθμίσω τη χωρητικότητα του file server μου (το 2ο pc της υπογραφής μου) και εχει ήδη 9 δίσκους μέσα... 9 δισκους ρε φιλε ; pc ειναι αυτο ή juke box ; Ωραιος παντως, keep up the good downloading
panoc Ιούλιος 4, 2006 Author #12 Ιούλιος 4, 2006 βασικα 4 ειναι γιατι δουλευον σε raid 1 και ο 80αρης ειναι για το λειτουργικο. Παντως βρηκα μια σχετικα καλή λύση, μαζεψα απο τα κουτια μου 6 3.5" bays συνολικα παιρνουν 21 δισκους :D. θα βαλψ και ενα φίλο αλουμινα να μου φτιαξει ενα μεγαλο και πλατυ desktop κουτί και θα τα χωσω όλα μεσα. Μου ειπε να του παω το σχεδιο και θα το αναλαβει αυτος, και ανταλαγμα θα παρει 2 Χ 255 DDR266 Που μου εχουν ξεμείνει (εκμετάλευση λετε???) LOL
cakrit1442169096 Ιούλιος 4, 2006 #13 Ιούλιος 4, 2006 (εκμετάλευση λετε???) LOLΝαι ρε συ... σε εκμεταλεύεται ο άτιμος...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.