tester21 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2006 Ενδιαφέρομαι να αγοράσω 2 σκληρούς δίσκους sata II, μέχρι 90 euro ο καθένας κόστος, για να λειτουργήσουν σε raid 0.Θα ήθελα τις συμβουλές σας για τον καλύτερο συνδιασμό!!!Ευχαριστώ:028: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούνιος 28, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2006 λογικα σε ενδιαφερει η ταχυτητα, αν αγνοεις εντελως τη χωρητηκότητα τότε η λύση ειναι μια W.D. Raprtor 36GB http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=Western+Digital+RAPTOR&sp_catcode=SKROUTZ με κοστος μόλις 8Ε/δισκο πανω απο το όριο που έθεσες εχεις απλα σχεδον οτι πιο γρήγορο κυκλοφορεί. (Το αμεσως πιο γrηγορο εινα raid με τους καινουργιους raptor 150GB) Μη σε απασχολει το γεγονός το ότι ειναι Sata και οχι sata II... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Ιούνιος 28, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2006 Γιατι το αμεσως επομενο να ειναι οι 150 αφου οι 74 ειναι πολυ πιο γρηγοροι απ τους 36..Πιστευω οτι με 118€ παιρνεις εναν δλδ 2 Seagate 320GB που εκτος οτι απ οτι φαινεται ειναι πολυ καλοι και γρηγοροι δισκοι εχουν και τα 5 χρονια εγγυησης και εκτος απ τα access times που οι Raptor κερνουν δεν εχεις να χασεις τπτ αλλο ιδιως σε μεταφορες αρχειων(βαλε και τα 640GB αποθηκης και θα εισαι καλυμενος για παααααρα πολυ καιρο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούνιος 28, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2006 μίλησα για τους νέους 150 γιατι η διαφορα στισ επιδοσεισ απο 36 σε 74 δεν ειναι τοση για να δικαιολογήσει τα χρηματα που μπορεί να διαθεσει καποιος.από την άλλη 640GB δεδομένων προσωπικά δε θα τα επεζα σε raid0.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Ιούνιος 28, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2006 από την άλλη 640GB δεδομένων προσωπικά δε θα τα επεζα σε raid0....Οντως ειναι πολλα GB για raid 0. Για raid 1 οκ θα εχανες τα μισα αλλα θα ειχε το κεφαλι σου ησυχο αν και δε συστηνεται για απλη χρηση. Καλυτερα raid 0 με 2 μικρους raptores και δισκους αλλους για storage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Ιούνιος 29, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2006 Εδω που τα λεμε ειναι ρισκο.Ως κατοχος 2Χ74 Raptors (ναι ειναι λιγο ματαιοδοξια) εχω να πω τα εξης συμπερασματα:Ως single για χρηση μονο Win ο δισκος απλα πεταει και αυτο οφειλεται καθαρα στις 10k rpm.Ως διαμεταγωγη αρχειων δεν ειναι τπτ συγκινητικο αφου ο 320WD ειναι αισθητα πιο γρηγορος(οταν πχ εκανα αλλαξοkwlies ταινων και mp3).Σε Raid0 που τυς χρησιμοποιω αυτη την στιγμη για το μονο που εχω να πω ειναι ακομα τα access times(10k rpm γαρ) αλλα και το φορτωμα των win.Προσοχη εδω:Εχω δει πολλους να λενε οτι απο τοτε που εκανα Raid 0 τους Raptors τους τα win και συγκεκριμενα η μπαρα κανει περισσοτερη ωρα να "τρεξει".Συμφωνοι 2 παραπανω "μπαριες" σε εμενα αλλα απ την στιγμη που εμφανιζεται το desktop εμφανιζεται ολα φορτωνουν σφαιρα και εχω πολλα και βαρια προγραμματα(photoshop,office full,cubase VST,games και ενα kaspersky να κανει τα δικα του)καμια σχεση με τον single 74.Επισης οταν ειχα τιγκαρει τον 74 αναρωτιομουν που πηγαν οι 10k rpm...Εως χθες ειχα τιγκα τους Raid και πραγματικα οι επιδοσεις τους δεν επηρεαστηκαν καθολου(ελαχιστα τα access).H αποψη μου:Αγορασε ενα 74 προς το παρον και στο μελλον παρε αλλον ενα(εγω αυτο εκανα) μονο ομως να πετυχεις το ιδιο rev και εαν βρεις εδω τους καινουριους που δλδ -ADFD η -GD που εχουν 16ΜΒ cache και βελτιωμενα access times.Το μονο που με παραξενευει ειναι οτι εχουν υλοποιηση μονου πλατω εν σχεσει με τους δικους μου -FCLO που ειναι 2Χ36GB .Μην νομιζεις οτι ειναι υπερβολη τα 138 πραγματικα GB για win αφου ηδη με λιγα games και τπτ σοβαρα προγρ φτανουν στην μεση και εν οψει των Vista... τρεχα γυρευε.Για αυτο ειμαι καθετος στην αγορα 2Χ36.Πιστεψε με ειναι λιγο ματαιοδοξο οπως προανεφερα η αγορα Raptors με σκοπο το Raid(εξαρταται βεβαια και απ την οικονομικη κατασταση του καθενος μας) αλλα οι δισκοι και η οθονη πιστευω οτι ειναι οι σημαντικοτερες επενδυσεις για εναν desktop υπολογιστη αφου ολα τα αλλα αλλαζουν συχνα...Εγω παντως δεν το μετανοιωσα...Αρα με περιπου 300€ δλδ 120€ για εναν 320GB και 180 για εναν 74GB Raptor εχεις ενα πολυ γρηγορο συστημα συνολικα(οχι ο υπολογιστης μου ειναι υπεηχητικος γιατι εχει μονο εναν Conroe και εναν 200GB με partitions για τα υπολοιπα...) ενω με 270-180€ αγοραζεις εναν μονο 150GB Raptor...Καλες αποφασεις ελπιζω να σε βοηθησαμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.