Jump to content

Πρόγραμμα / Τρόπος για εικονική ενωση δίσκων.

panoc

Recommended Posts

Ας πουμε ότι εχω 3 δίσκους, εναν 160GB, 200GB και 250GB, υπαρχει καποιος τρόπος / πρόγραμμα με το οποίο κανουμε τους δισκους να φαίνονται σαν ενας μεγαλός με συνολικό χώρο το αθροισμα του χώρου των δίσκων?

Με ενδιαφέρει κυρίως λύση για λειτουργικό Windows XP SP2 και Windows 2003 Server.

Η λύση οποιαδήποτε μορφης raid 0 δε με ενδιαφέρει (και αλλωστε δε γινεται με τόσους διαφορετικούς δίσκους).

Η μητρική ειναι με chipset nforce 6150 αν εχει σημασία αυτό αυτό.

καταρχάς θα αποφασίσεις σε ποιο δίσκο θα κάνεις mount τους άλλους 2 (τον πρώτο θα τον πώ 'αρχικό')

Admin tools> Computer management>Disk management> πας στον δίσκο που θες να κάνεις mount στον "αρχικό" δίσκο (εννοείται ότι θα είναι φορμαρισμένος σε ntfs), δεξί κλικ στο παρτίσιον> change drive letter & paths>add>mount in the following empty NTFS folder( browse it)> επιλέγεις τον "αρχικό" δίσκο, γράφεις το όνομα του folder που θα γίνει mount o δίσκος και voila!

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Ελπίζω να βοήθησα

Προσοχή , επειδή έχω πέσει σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απώλειας δεδομένων εκτός και αν είναι κάτι προσωρινό....

Αν χαθεί το αρχείο που κάνει το mount τότε χάθηκαν τα δεδομένα όλα.....

μια χαρα δουλευει! Ευχαριστώ! αν και δεν ειναι ακριβως οτι ζήταγα προς το παρόν κανει δουλεια για να μη πηγαινοερχομαι απο τον ενα δισκο στον αλλο (το θεμα με ενιδαφερει για το 2ο pc της υπογραφής μου οπότε καταλαβαινεται πως ειναι το πηγαινελα lol).

αν εχει καποιος αλλο καποια αλλη λύση ευχαριστως να τον ακουσω.

@Greek !!! τι εννοεις!!! αφου στην ουσία ο αλλος δισκος υπαρχει και κανονικα!

με ενδιαφερει για μόνιμη λύση...

ασχετο unmount πως κανω, ίδια διαδικασία και μετα remove???

Προσοχή , επειδή έχω πέσει σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απώλειας δεδομένων εκτός και αν είναι κάτι προσωρινό....

Αν χαθεί το αρχείο που κάνει το mount τότε χάθηκαν τα δεδομένα όλα.....

για μια στιγμή. Έχω εγώ π.χ. 2 δίσκους και κάνω τον 1 mount σε ένα folder του άλλου (έστω test το folder). Αν σβήσω μετά το folder από τον "αρχικό" δίσκο, τα δεδομένα δεν χάνονται...αφού υπάρχουν στον 2ο δίσκο?

...ή τι γίνεται?

Γιατί όπως το έχω εγώ, έτσι δουλεύει

Η απώλεια του αρχείου που έχει τις πληροφορίες για το mount είναι όλα τα λεφτά... Το να το κάνετε mount ή unmount είναι φυσιολογικό να δουλευει αφού το αρχείο υπάρχει. Αν όμως υπάρξει αστοχία του δίσκου και γίνει κάποιο bad sector και πέσει να είναι πάνω στο συγκεκριμένο αρχείο τότε κλάφτα χαράλαμπε...

Παράδειγμα...

Σε eχchange server επειδή δεν έφτανε ο δισκός , αποφάσισαν να κάνουν mount από τον 2ο δίσκο....Ολα καλά και όλα ωραία...Έλα που ο διάολος έτυχε και βαρεσε ο δίσκος κάπου ένα corruption και χάθηκε το αρχείο του mount....Συνέπεια χάθηκε και ο Exchange χωρίς δυνατότητα επαναφοράς αφου βλέπαμε 2 δίσκους απο 10 και 20 GB αλλά η βάση ήταν κοντά 15GB.... 4 μέρες ιδρώτα είχαμε ώστε να ανακτήσουμε το αρχείο που ένωνε τους δίσκους ώστε να βρούμε όλη την βάση......και αυτό μετά αποοοο πολύυ κόπο.

εστω οτι κανω mount τον Χ στον Ψ

χμ... ομως εγώ οταν βαζω ενα αρχείο Α στο φακελο που εχει γινει mount ο δισκος Χ στην ουσία το αρχείο Αγραφεται στο δισκο Χ αλλά γραφεται και στο αρχειο mount.

οπότε λογικά αν σβησω το αρχείο mount το αρχείο Α συνεχίζει να υπάρχει και στο δισκό Χ ετσι δεν είναι? Ακόμα και αν το αρχείο mount σβηστεί ανορθόδοξα... ε?

Μηπως το πρόβλημα που ειχες εσυ εγινε επειδή ουσιαστικά μοιραζες τη βαση σε 2 δισκους στην ουσια μοιραζες 1 αρχειο σε 2 δισκους οπότε και ειναι λογικό να συνέβη ότι συνέβη?

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις σε ποιο δίσκο έχει γραφτεί το αρχείο σου.....Μπορεί το 1 τρίτο να έχει γραφτεί στον 2ο.....οπότε αν χαθεί το αρχείο πάυει και η πληροφορία που λέει οτι το άλλο μέρος βρισκεται αλλου οπότε πάπαλα το αρχείο...

αααααααααααα

εγω νόμιζα οτι με το mount οταν βαζω κατι στο φακελο που εχει γινει mount ο δισκος αυτο γραφεται μόνο σε εκεινο το δίσκο... τότε δεν εχει νόημα... εχει την ίδια επικινδυνότητα με το raid 0.

Κοίτα , στην ουσία το mount έχει η ίδια φιλοσοφία με το raid. Μόνο που το raid φυλάσει τα στοιχεία των δίσκων σε HW γιατύ και όταν αλλάζεις raid controller τα χάνεις όλα.....Φαντάσου κάτι αντίστοιχο σε software mode...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.