Jump to content

Πρόβλημα σκληρού δίσκου!

Recommended Posts

Λοιπόν, αυτό που θα σας πω δε θα σας ξενίσει! Κάποιοι το περιμένατε!!!! Μετά την τοποθέτηση υδρόψυξης από το γνωστό σε όλους μας mefistofelis, ο σκληρός του δίσκος παρουσίασε πρόβλημα. Τόση γκαντεμιά πια!

Προφανώς επειδή δε μπορεί να συνδεθεί θα απευθύνω εγώ τους προβληματισμούς του προς το forum! Ο σκληρός του κάηκε και κατά πάσα πιθανότατα από βραχυκύκλωμα! Τώρα το ερώτημα είναι αν επιδέχεται recovery έτσι ώστε να σωθούν τα δεδομένα του σκληρού! Πιθανώς με κάποια αλλαγή πλακέτας! Και πόσο θα κοστίσει αυτό! Όσοι γνωρίζοντες ας απαντήσουν!

Υ.Γ. soulclaimer μη σπεύσεις να του την πεις!! Σε περιμένει πάντως!

Σας ευχαριστώ

Καλά εννοείται ότι παίζει αυτό με την πλακέτα αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρεις ΟΛΟΙΔΙΑ.

ΟΛΟΪΔΙΑ.

Δε μου λες με το μολεξάκι συνδεδεμένο δε στροφάρει ούτε με σφαλιαρίτσες? Άμξα πάρει λίγο μπρο δοκιμάζεται να τον έχετε δεύτερο σε πισί και να παίξετε με hdd regenerator

To να αλλάξεις πλακέτα είναι ευκολο ( 4 βίδες ) ...το να βρεις τον ιδιο δίσκο είναι πιο δύσκολο... Και μιας είναι απο βραχυκύκλωμα μάλλον η πλακέτα μας χαιρέτησε οποτε το μοτέρ και ο δίσκος μέσα πρέπει να είναι μια χαρα.. Οπότε το κόστος 8α είναι ένας δίσκος , καινούργιος ή μεταχείρα και η χαμένη εγγύηση μιας και θα χαλάσεις το αυτοκόλητο του κατασκευαστή....

Εμ στα λεγα εγω να μην τον κλεινεις χυμα οτν τον βαζεις στο εξωτερικό κουτακι, δεν μ ακουγες...Ποπο φθηνα την γλιτωσα με τον αρχιγκαντεμοσαυρο στο σπιτι μου πρις τρεις μερες...παντως αν θελεις βοηθεια γαι να κατεβασουμε κανα prog ελα απο εδώ να το κοιταξουμε.

Φυσικα το ενδεχόμενο να μπει ο δισκος στο pc μου ξεχνα το!!!Θα στησω ενα σαραβαλο P2 και θα κανουμε δοκιμες!!!!!!LOL

Καλά εννοείται ότι παίζει αυτό με την πλακέτα αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρεις ΟΛΟΙΔΙΑ.

ΟΛΟΪΔΙΑ.

Δε μου λες με το μολεξάκι συνδεδεμένο δε στροφάρει ούτε με σφαλιαρίτσες? Άμξα πάρει λίγο μπρο δοκιμάζεται να τον έχετε δεύτερο σε πισί και να παίξετε με hdd regenerator

Και επανερχόμαστε! Τώρα για να βρούμε την ίδια πλακέτα και να την αναζητήσουμε, τι θα πρέπει να ξέρουμε? Έχουν κάποιο κωδικό? Ο σκληρός είναι maxtor!

εγω θα πρότεινα κάτι ποιο τολμηρό αλλά έχω διαβάσει & έχω δοκιμάσει και έχει πετύχει.

Βασικά έχω διαβάσει ότι μπορείς να βάλεις τον δίσκο στην κατάψυξη για 1 μέρα έτσι ώστε να κρατήσεις τις θερμοκρασίες του χαμήλα για μερικά λεπτά αφού τον συνδέσεις στο PC, αλλά εγώ αυτοσχεδίασα παίζοντας μια μέρα με ένα σπρέυ πεπιεσμένου αέρα.

αν κάηκε η πλακέτα θα το καταλάβεις ακουμπώντας τα τσιπάκια. αν κάποιο από αυτά ζεστένεται απότομα τότε σίγουρα έχει πρόβλημα.

Απλά όπως έχει συμβεί και σε δικό μου δίσκο εγώ έκανα το εξής, επικίνδυνο αλλά δούλεψε.

1. Αγορά σπρέυ πεπιεσμένου αέρα.

2. έφτιαξα ένα προστατευτικό απο χαρτόνι γύρω απο το τσιπάκι για να έχω στόχο μόνο αυτό.

3. Γύρισα το σπρέυ αέρα ανάποδα και ψέκασα με αυτό το τσιπάκι. (Προσοχή αν το τσιπάκι έχει σκάσει τότε ΔΕΝ γίνεται αυτό που λεω.)

4. το προοθιτικό αέριο του σπρέυ πάγωσε το τσιπάκι.

5. Σύνδεση HDD με PC.

6. Άνοιγμα PC.

7. αν το Bios αναγνωρίσει τον δίσκο τότε συνεχίζουμε τον ψεκασμό στο τσιπάκι με ΠΟΛΥ προσοχή. (όσο ποιο γρήγορα φορτώσει το λειτουργικό τόσο καλήτερα, οπότε καλό είναι να έχεις ρυθμίσει το PC από πριν π.χ να μην ζητήσει PASSword ή να μην φορτώσει ανούσιες εφαρμωγές).

8. Αντιγραφή των σημαντικότερων αρχείων. (Συνεχίζουμε τον ψεκασμό για να κρατάμε το τσιπάκι σε χαμηλή θερμοκρασία!)

ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ η παραπάνω διαδικασία για να αποφευχθεί επιπλέον βραχυκύκλωμα του δίσκου, που μπορεί να κάψει και άλλα πράγματα μαζί.

Αυτό που αναφέρεις είναι σωστό για τις χαμηλές θερμοκρασίες και έχει χρησιμοποιηθεί σε ολλές περιτπώσειε εδώ με επιτυχία αλλά μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα οφελήσει. Ο λόγος είναι ότι έχει φάει βραχθκύκλωμα και δεν ξεκινάει κάν. Η ψήξη του δίσκου είναι σε περιτπώσεις που ο δίσκος δουλευει αλλά μετα από , μικρό , χρονικό διάστημα σταματάει να δουλευει και η πλακέτα ζεματάει.

Όσον αφορά την πλακέτα απλά αγόρασε έναν ίδιο δίσκο/μοντέλο βάση του αυτοκόλλητου που έχει πάνω.... δεν έχει σημασία το revision....

Αυτό που αναφέρεις είναι σωστό για τις χαμηλές θερμοκρασίες και έχει χρησιμοποιηθεί σε ολλές περιτπώσειε εδώ με επιτυχία αλλά μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα οφελήσει. Ο λόγος είναι ότι έχει φάει βραχθκύκλωμα και δεν ξεκινάει κάν. Η ψήξη του δίσκου είναι σε περιτπώσεις που ο δίσκος δουλευει αλλά μετα από , μικρό , χρονικό διάστημα σταματάει να δουλευει και η πλακέτα ζεματάει.

Όσον αφορά την πλακέτα απλά αγόρασε έναν ίδιο δίσκο/μοντέλο βάση του αυτοκόλλητου που έχει πάνω.... δεν έχει σημασία το revision....

συμφωνώ με αυτό που λες αλλά μερικές φορές ίσως έχει σημασία ποιό τσιπάκι έχει αρπάξει (αποψή μου). Να αναφέρω όμως οτι η λύση της κατά-ψύξης συνηστάται και σε περίπτωση που ο δίσκος ΔΕΝ γυρίζει καν όπως ο δίσκος του Mefistofeli.

mefistofeli δοκίμασε να τον *σβουρίξεις* λίγο μήπως και ξεκολλήσει το μοτέρ.

Δεν έχει καεί το μοτέρ αλλά η πλακέτα.......οπότε μάλλον αυτά είναι άχρηστα...Συνήθως κολάει αν πέσει κάτω οπότε πάλι μέ ένα κραδασμο ξεκινάει και πάλι...

Δεν είπα ότι κάηκε το μοτερ, απλά μερικές φορές μπορεί να κολλήσει από ΑΤΥΧΙΑ (που έχει μπόλικη ο φίλος Mefistofelis...)

μπορεί να κολλήσει όμως και αν δεν προλάβουν να *παρκάρουν* σωστά οι κεφαλές!!!

Απλά προτείνω λύσεις σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει και έχω κάνει!!!

ρίξτε μια ματιά στο PDF-->

200 ways to revive a Hard Drive

200 (ανορθόδοξοι) τρόποι να επαναφαίρετε έναν σκληρό δίσκο

h**p://raven.freegr.net/data/200ways.zip

το είχα πάρει από το www.techrepublic.com αλλά δεν βρίσκω link για το αρχείο αυτό στο site πλέον. οπότε το ανέβασα στον χώρο μου.

Έχει να χάσει γιατί μπορεί η κεφαλή να "κεντήσει" το δίσκο απο τα χτυπήματα....

αυτό έπρεπε να το είχα αναφέρει από την αρχή. μεγάλη παράληψη.

Οποιαδήποτε ανορθόδοξη μέθοδος βάζει σε κίνδυνο τα δεδομένα.

Ωστώσο....ρε Mefi...πρέπει να σκεφτείς λίγο αν τελικά τα δεδομένα σου αξίζουν την ταλαιπωρία.

σίγουρα θα χρειαστείς καινούργιο δίσκο...αλλά...αν ο δίσκος σου είναι παλιός και ψάχνεις να βρέις εναν ίδιο, ακομή και με την αλλαγή της πλακέτας μπορεί να μην σωθείς, γιατι μπορεί να έχει αρπάξει και κάτι άλλο.

Αν ο δίσκος σου είναι καινούργιος..βγάζοντας την πλακέτα από τον καινούργιο δίσκο που θα αγοράσεις έχω την εντύπωση ότι θα χάσεις την εγγύηση, οπως ανέφερε και ο Greek νωρίτερα.

mefi.

καλύτερα να βάλεις όλη την παρακάτω περιγραφή στην αγγελία σου η απλά το μοντέλο του δίσκου, γιατί ψάχνεις συγκεκριμένη πλακέτα από συγκεκριμένη σειρά δίσκων.

Θα βοηθήσεις τον κόσμο να καταλάβει ποιον δίσκο έχεις ακριβώς.

σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσες ποιο πριν ο δίσκος σου πρέπει να είναι αυτός:

Maxtor DiamondMax Plus 9, 120GB (7200rpm, ATA133, 8MB)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.