μαγκούστα Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2006 μετά από ένα μή κανονικό ρεσταρτ τα χπ αρνούνται να ξεκινήσουνσυγκεκριμένα βγαίνει το μύνημαWindows could not start because the following file is missing or corrupt\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEMYou can attempt to repair this file by starting Windows Setuo using the original setup CD-ROMselect 'r' at the first screen to start repairείδα σε άλλο υπολογιστή ότι στον φάκελο C:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\υπάρχει το αρχείο system με διαφορετικό μεγεθος από το δικό μου σκέφτηκα να το αντιγράψω στο δικό μου αλλά όταν κάνω αντιγραφή ακόμα και σε safe mode μου λέει ότι το αρχείο χρησιμοποιείται και είναι αδύνατο.όταν ξεκινώ με το CD των windows επιλέγω repair και αφού φορτώνει βγαίνει η εξής οθόνη Microsoft Windows XP<TM> Recovery ConsoleThe recovery console provides system repair functionalitytype EXIT to quit and restart computerαφου περιμένεις λίγο βρίσκει τη μοναδική εγκατάσταση στο σύστημα1:C:\WINDOWSκαι σε ρωτάειwhich windows installation would you like to log onto:?πατάω 1και μου βγάζει κάτι σαν το command prompt του παλιού DOSμε help βλέπω τις εντολές που είναι διαθέσιμες αλλά καμμία δεν μου φαίνεται πως μπορεί να κάνει repair το αρχείο.και εδω δοκίμασε να κάνω copy το αρχείο να δω αν γίνεται αλλά πάλι δεν είναι επιτρεπτό.δεν έχω ιδέα τί να κάνωτο μόνο που έχω σκεφτεί είναι πως αφού περιμένω ένα καινούριο σκληρό δίσκο ,θα τον έχω σε 2-3 μέρες, να στήσω εκεί τα windows και να κάνω απο εκεί boot και να μην χάσω έτσι τίποτα απο δεδομένα.Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμηευχαριστω πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούνιος 21, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Εκεί όπως είσαι στην κονσόλα, τρέξε chkdsk /? για να σου βγάλει τις σωστές παραμέτρους ώστε να τσεκάρεις τον σκληρό σου δίσκο για λάθη.Νομίζω ότι η εντολή που χρειάζεσαι είναι η chkdsk /p, αλλά δεν θυμάμαι σίγουρα, γι' αυτό σου είπα να τρέξεις το πρώτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούνιος 21, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Εύκολο... μου έχει τύχει 5-6 φορες το τελευταίο μήνα.. Βάλε το cd των ΧΡ να κάνε βοοτ και επέλεξε repair στην κονσόλα.... Εκεί δώσε την εντολή fixmbr και θα επανέλθουν όλα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Ιούνιος 21, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Εύκολο... μου έχει τύχει 5-6 φορες το τελευταίο μήνα.. Βάλε το cd των ΧΡ να κάνε βοοτ και επέλεξε repair στην κονσόλα.... Εκεί δώσε την εντολή fixmbr και θα επανέλθουν όλα......το έκανα αλλά δεν έγινε τίποτα...μαλιστα δίνοντας την εντολή με ρωτάει για επιβεβαίωση επειδεί λέει είναι πιθανό να καταστραφούν τα παρτίτιον του δίσκου (έχει 2 παρτίτιον ο δίσκος)πατώντας ναι δεν βγάζει κανένα μύνημα λάθους ή επιτυχίας και περιμένει στο προμπτ.να σημειώσω ότι ψάχνοντας κατα λάθος δημιούργησα κάτι σαν δεύτερη εγκατάσταση και πρίν ξεκινήσει το φόρτωμα με ρωτάει ποιά από τις 2 θέλω να χρησιμοποιήσω, σαν να έχω 2 λειτουργικά στο σύστημα. επιλέγω το σωστό και ξαναβγάζει το μύνημα λάθους ότι δεν μπορέι να προσπελάσει το αρχείο system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Ιούνιος 21, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Επειδή αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά με άλλο αρχείο (νομίζω hall.dll) για πιο λόγο το κάνει αυτό; Έχει πρόβλημα ο δίσκος;Το αρχείο υπάρχει κανονικά μέσα στο system32 (το βλέπω από τον άλλο δίσκο που έχει λειτουργικό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Ιούνιος 21, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=59684&postcount=10 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2605 Δείτε εδώ για απαντήσεις. ps: το search στο φόρουμ είναι υπέροχο εργαλείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Ιούνιος 21, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 πολύ καλά όλα αυτά με το hal.dllεμένα όμως μου βγάζει πρόβλημα με το system... υπάρχει κάτι αντίστοιχο γι'αυτό? ή δεν υπάρχει ελπίδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Ιούνιος 21, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Κοιτα αν δεν σε πειράζει να χάσεις την εγκατάσταση των ΧΡ (όχι δεδομένα), τότε κάνεις boot από το cd και κάνεις νέα εγκατάσταση στο ίδιο partition χωρίς format. Θα σε ρωτήσει αν θελεις να διαγράψεις την παλιά εγκατάσταση, πατας ναι και προχωράς.Στο τέλος θα έχεις καινούργια εγκατάσταση ΧΡ και όλα σου τα αρχεία εκεί που ήταν...Λίγο προσοχή μονο, γιατί θα είναι λίγο δύσκολο να πάρεις τα favorites, mails, etc.Πάντος αν είναι να σου έρθει νέος δίσκος, καλύτερα περίμενε να είσαι και 100% σίγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Ιούνιος 21, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Ευχαριστώ για τις λύσεις (θα δω ποια θα διαλέξω).Το θέμα μου είναι ότι αν φταίει ο δίσκος, να τον επιστρέψω παρα να λύσω το πρόβλημα.(sorry στον φίλο που του χαλάω το νήμα αλλά είναι παρόμοιο το πρόβλημα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Ιούνιος 22, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Τελικά τίποτα από τα παραπάνω δε δούλεψε επιτυχώς...Το μόνο που κατάφερα με chkdsk /p & chkdsk /r είναι να διορθώσω τα lost clusters αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτά παίζουν ρόλο για το corrupt dll.Τώρα αυτό που μένει είναι να κάνω εκ νέου εγκατάσταση στον SATA που χτύπησε το hal.dll.Και για να είμαι ακόμα πιο σίγουρος θα δοκιμάσω να κάνω και άλλη μία εγκατάσταση σε άλλον σκληρό, ώστε να δω αν θα χτυπήσουν τα windows σε κάποιον από τους 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούνιος 22, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 μπορεις να μπουταρεις απο live cd και να προσθεσεις τα αρχεια που σου λειπουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιούνιος 22, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Ριξε και μια ματια εδω: http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Ιούνιος 22, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Ναι αυτά ακριβώς έκανα (το γράφω και πιο πάνω).Αλλά ο τύπος αναφέρεται σε boot.ini του σκληρού που χτύπησε. Αυτό υπάρχει όταν είναι ένα λειτουργικό στο σύστημα. Εγώ που είχα ήδη ένα + ένα στον SATA στο εξής C: και D: αντίστοιχα το boot.ini το διαχειρίζεται ο C:.Άρα αυτό που γράφει νομίζω δεν στέκει εκτός και αν δεν καταλαβαίνω (πολύ πιθανό)...Δεκτές όλες οι παρατηρήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιούνιος 22, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 πολύ καλά όλα αυτά με το hal.dllεμένα όμως μου βγάζει πρόβλημα με το system... υπάρχει κάτι αντίστοιχο γι'αυτό? ή δεν υπάρχει ελπίδα...oταν η βλαβη ειναι σε 1 απο τα 5 αρχεια (system, software, sam, security, default) του c:\windows\system32\config\ , θα βρεις ενα τροπο εδωμε λιγα λογια , πρεπει να αντικαταστησεις και τα 5 απο ενα φακελο (c:\windows\repair\) που τα εχει backup (χανεις τις ρυθμισεις σου βεβαια)Μετα θα μπορεσεις να κανεις Sustem Restore, (αν εχεις) και να κρατησεις και τις ρυθμισεις σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.