fonzi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2005 Μοντάρω στο κουτί μου μόνο τροφοδοτικό, hardcano, 2χ160 7200.7 NCQ seagate.Βραχυκυκλώνω το τροφοδοτικό (χωρίς μητρική) να δω τι γίνεται απο θόρυβο, ανεμιστήρια κλπ.Ενώ λοιπόν το σύστημα είναι τελέιως αθόρυβο ακόμα και σε φουλ στροφές ανεμιστήρων, κάθε 5" ακούγεται ένα "κλικ" από τους δίσκους.Τουε έχω δώσει μόνο sata τροφοδοσία.Ο θόρυβος ακούγεται και από τους 2 -τους δοκίμασα και χωριστά.Μοιάζει με παλιό WD ή δισκέτα που διαβάζει δεδομένα.Τι να είναι? σελφ-τεστ ή τι?Το έχετε ακούσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Ιανουάριος 27, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Είναι το συνηθές 'γρατζούνισμα' που κάνουν οι Seagate. Το κλικ που ακούς ανά 5 δευτερόλεπτα μπορεί να γίνει και 10 κλικ ανα δευτερόλεπτο αν τους βάλεις σε RAID 0 να κάνουν μεγάλο defragment. Όταν διαβάζουν όγκους δεδομένων, να υπολογίζεις ότι θα το ακούς πολύ πιο συχνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 27, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Ωραία... Τα πιάσαμε τα λεφτά μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 27, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Καλά αλλά και χωρίς καν σύνδεση τώρα με μητρική τι στο καλό διαβάζουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Ιανουάριος 27, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 11:30] Καλά αλλά και χωρίς καν σύνδεση τώρα με μητρική τι στο καλό διαβάζουν? Απλώς περιστρέφονται. Μιά χαρά δίσκοι είναι, οι δεύτεροι πιό αθόρυβοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 27, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 OK!Πάντως ο θόρυβος είναι αυτός που αναφέρεται στα ξενα φορουμ ως "clicking". Δεν είμαι σίγουρος αν είναι ο ίδιος με αυτόν που κάνουν όταν είναι load... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Ιανουάριος 27, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Grace Απλώς περιστρέφονται. Μιά χαρά δίσκοι είναι, οι δεύτεροι πιό αθόρυβοι. Ποιοι ειναι οι πιο αθορυβοι απο τους Seagate??Απο αξιοπιστια κλπ κλπ πως πανε??Thanx! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 27, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Μάλλον samsung... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Ιανουάριος 27, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 12:44] Ποιοι ειναι οι πιο αθορυβοι απο τους Seagate??Απο αξιοπιστια κλπ κλπ πως πανε??Thanx! Οι Samsung. Δεν κάνουν κανένα θόρυβο όταν διαβάζουν και έχουν τα λιγότερα dB κατά την διάρκεια της λειτουργείας τους.Από αξιοπιστία οι Samsung είναι εξαιρετικοί, αν ρωτάς για αυτούς. Από επιδόσεις είναι απλά ανταγωνίσιμοι, τίποτα ιδιαίτερο.Αν ρωτάς για την αξιοπιστία των Seagate, second to none. 5ετής εγγύηση αντικατάστασης και μηδαμινό RMA rate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 27, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Και τo NCQ support δεν υπάρχει στους samsung Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Ιανουάριος 27, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Grace Οι Samsung. Δεν κάνουν κανένα θόρυβο όταν διαβάζουν και έχουν τα λιγότερα dB κατά την διάρκεια της λειτουργείας τους.Από αξιοπιστία οι Samsung είναι εξαιρετικοί, αν ρωτάς για αυτούς. Από επιδόσεις είναι απλά ανταγωνίσιμοι, τίποτα ιδιαίτερο.Αν ρωτάς για την αξιοπιστία των Seagate, second to none. 5ετής εγγύηση αντικατάστασης και μηδαμινό RMA rate. Μαλιστα...δλδ για overall κατασταση(επιδοσεις, θορυβος, αξιοπιστια) ποιον θα προτιμουσες εσυ??Samsung ή Seagate?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 27, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Eγω πάντως πήρα 2χ160 sata NCQ seagate 7200.7 για να τους βάλω raid 0 σε nforce4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Ιανουάριος 27, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 13:58] Μαλιστα...δλδ για overall κατασταση(επιδοσεις, θορυβος, αξιοπιστια) ποιον θα προτιμουσες εσυ??Samsung ή Seagate?? Για γενικά τον καλύτερο θα προτιμούσα τον Seagate, ναί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Ιανουάριος 27, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από GraceΑν ρωτάς για την αξιοπιστία των Seagate, second to none. 5ετής εγγύηση αντικατάστασης και μηδαμινό RMA rate. Αρχική απάντηση από fonzi Eγω πάντως πήρα 2χ160 sata NCQ seagate 7200.7 για να τους βάλω raid 0 σε nforce4 Για αυτον τον λογο ειναι και οι ποιο ασφαλης δισκοι για raid..... χτυπα ξυλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Ιανουάριος 27, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Grace [Σήμερα, στις 14:19] Για γενικά τον καλύτερο θα προτιμούσα τον Seagate, ναί. Mια επιπλέον ψήφο για Seagate και από εμένα...... Εχω 2χ120GB - RAID0 και δόξα το Θεό τα πάνε περίφημα και αθόρυβα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Ιανουάριος 27, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Grace Για γενικά τον καλύτερο θα προτιμούσα τον Seagate, ναί. Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιανουάριος 27, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Οι πιο αθόρυβοι που έχω <<ακούσει>>. Έχω δοκιμάσει maxtor, wd, quantum και είναι οι πιο αθόρυβοι και συνάμα αξιόπιστοι. Όλοι οι δίσκοι κάτι έχουν πάθει με κορυφαίο τον fireball που μια μέρα πήγα να ανοίξω το μηχάνημα και απλά ο δίσκος δεν γυρνούσε. Μόνο οι seagate δεν μου έχουν πάθει τίποτα. Μπορεί να είναι λίγο πιο αργοί απο Maxtor αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο σε raid 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stknightmare Ιανουάριος 27, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Πειρα seagate sata σημερα 200 giga baracunda sata 7200,μονο σε μια φαση ακουω κατι σαν βελονα (επειδη τον εκοψα σε 2 partition) ,οταν κοπιαρω απο το παρτιτιον 1 στο παρτιτιον 2 (και πρεπει να καθομαι κοντα στο πισι,που συνηθως δεν καθομαι).Ολες τις αλλες ωρες ειναι πολυ ησυχος.... Υγ:Για μενα οι seagate ειναι θρησκεια (5 χρονια εγγυηση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 28, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από stknightmare [Χθες, στις 22:49] Πειρα seagate sata σημερα 200 giga baracunda sata 7200,μονο σε μια φαση ακουω κατι σαν βελονα (επειδη τον εκοψα σε 2 partition) ,οταν κοπιαρω απο το παρτιτιον 1 στο παρτιτιον 2 (και πρεπει να καθομαι κοντα στο πισι,που συνηθως δεν καθομαι).Ολες τις αλλες ωρες ειναι πολυ ησυχος.... Υγ:Για μενα οι seagate ειναι θρησκεια (5 χρονια εγγυηση). Aυτό που λες ότι ακους σαν βελόνα είναι ένα κλικ κάθε 5"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stknightmare Ιανουάριος 29, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2005 Οχι λυπαμαι,και αυτο μονο οταν αντιγραφω απο τον ιδιο τον σκληρο κατι στον ιδιο του τον εαυτο αλλιως τπτ ειναι πολυ ησυχος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.