Silender Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Καλησπέρα σε όλο το Forum. Είμαι νέος χρήστης(προ 6ώρου) και αυτό το thread είναι ο λόγος που έγινα μέλος. Ζητώ τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα.Το έως προ 2 εβδομάδων PC μου ήταν ένας AMD Athlon XP 3000+[barton] με 1.5GB RAM PC 2700(Kingston CL 2.5), ASUS A7N8X 2.0 Deluxe, Geforce 5950 Ultra 256MB, Western Digital WD400BB, Sound Blaster Audigy, έναν IDE controller διότι έχω 8 PΑΤΑ δίσκους.Μετά από εγκατάσταση ενός προγράματος(Power Iso 3.0) τα γνωστά μας "παράθυρα" μου ζήτησαν να κανω restart όπως και έγινε. Ε δεν ξανάνοιξε το σύστημα από τοτε. Δεν κατάφερα ποτέ να μπω σε Safe Mode για να το επιδιορθώσω, ούτε και με τη βοήθεια του CD των windows κατάφερα κάτι(σε αυτό το σημείο πρέπει να σας αναφέρω πως εχω 4χρονη πείρα ως τεχνικός Η/Υ σε κατάστημα γνωστης αλυσίδας και πως το αντίγραφο των Windows μου είναι αυθεντικό).Αναγκαστικά κατέφυγα σε λύση εγκατάστασης Windows σε άλλο σκληρό με σκοπό να ανακτήσω τα δεδομένα μου αργότερα από τον 40αρη. Τίποτα, στο πρώτο-δευτερο restart δεν ανοίγει τίποτα.Συν τοις άλλοις το κλείδι του Case μου(Thermaltake XASER III) την ίδια μέρα έσπασε και άφησε κλειδωμένη την προσοψη με αποτέλεσμα να μην έχω πρόσβασή σε DVD/Power/Restart buttons.Αποφάσησα να μην ασχοληθώ με το μηχάνημα εκέινη την ημέρα και το άφησα να δουλέυει(όπως και σχεδόν κάθε βράδυ τα τελευταία 3 χρόνια). Λοιπόν φεύγω στη δουλειά την επόμενη μέρα και το μεσημέρι που πήγα για να συνεχίσω τη διάγνωση, ανακαλύπτω ΚΑΜΕΝΟ τον επεξεργαστή, την καρτα ήχου, τον IDE controller, και 2 σκληρούς(ένας από τους 2 ήταν του λειτουργικού). Να μυρίζει σας λέω, όχι αστεία.Όσο και αν προσπάθησα να καταλάβω τι είχε συμβεί μετά το Power Iso δεν το καταφερα και ούτε πιστεύω οτι φταίει αυτό.Λοιπόν επέιδη το PC είναι κάτι περισσότερο από εργαλείο για μένα και είμαι ήδη 2 εβδομάδες χωρίς αυτό. Θα ήθελα να μου προτείνετε ότι εσείς ναμίζετε καλύτερο για αυτή τη χρονική περίοδο. Γνωρίζω πως δεν είναι καθόλου καλή φάση για αγορά αυτόν τον καιρό με τους Conroe, Vista και DX10 πίσω από τη γωνία 'ομως πρέπει η αγορά να γίνει μέσα στον Ιούνιο. Τo PC που θα άγοράσω θα ήθελα να το κρατήσω όσο αντέξει και γιαυτο θα τα "σκασω χοντρά".Λοιπόν μετά από "ελαφρύ" ψάξιμο κατέληξα στα εξής:CPU-AMD Athlon 64 X2 4800+(s AM2)MOBO-ASUS M2N32-SLI DeluxeGPU-ASUS EN7900GTX/2DHT 512MB PCI-ERAM- δεν γνωρίζω, είμαι μπερδεμένος εδώ, θέλω να πάρω 2GB DDR2 PC6400 αλλα δεν γνωρίζω τα latencies και ποιές μάρκες είναι αξιόπιστες, βοήθειααααααα :102: Ακούω γνώμες. Εκλιπαρώ για βοήθεια. Δεν είμαι από τους χρήστες που αλλάζω PC συχνά και δεν θα ήθελα να γίνω.Τέλος να σας ενημερώσω πως το μηχάνημα το χρησιμοποιώ για βαριάς μορφής επεξεργασία ήχου(Logic Audio Platinum), αρκετό Photoshop και για gaming(δευτερεύουσα χρήση).
Vadergr Ιούνιος 19, 2006 #2 Ιούνιος 19, 2006 "Πεταμενα" χρηματα φιλε μου.Κανε υπομονη 30 ημερες ακριβως και με εναν conroe θα εισαι 20-35% πιο γρηγορος στα ιδια ισως λεφτα η και χαμηλοτερα.Το συστημα ειναι φοβερο αλλα σεναν μολις μηνα θα το δεις να ειναι παρα πολυ πισω απο τον ανταγωνισμο.Αν οντως δεν μπορεις να περιμενεις, το συστημα αυτο θα σε καλυψει απολυτα.Καλυτερα θα ηταν ισως να εβαζες μια 7950...
deadlock7 Ιούνιος 19, 2006 #3 Ιούνιος 19, 2006 Καλώς ήρθες στην παρέα μας.Απλά από περιέργεια..τι τροφοδοτικό είχες πάνω φίλε μου?Το Pc θα υποστεί και overclocking?Μέχρι στιγμής αυτά που προτείνεις είναι ιδανικά πιστεύω.
Silender Ιούνιος 19, 2006 Author #4 Ιούνιος 19, 2006 Το γνωριζώ για τους Conroe όμως όπως προανέφερα με τις 2 εβδομάδες χωρίς PC έχω 600 euro χασούρα λόγω δουλειάς και πρέπει το αργότερο Πέμπτη-Παρασκευή να παραγγείλω τα parts διότι μένω στη Μυτιλήνη και έχω έξτρα καθυστέρηση λογώ νησιού.Η 7950 δεν είναι 2 7900 GT μαζί η κάνω λάθος. Την πέτυχα κάπου και τα νούμερα στα ρολόγια της δεν μου άρεσαν. Ίσως βέβαια να μην έχει σχέση, δεν το έχω ψάξει καθόλου. Εαν είναι καλύτερη φυσικά και να την αγοράσω!!To τροφοδοτικο μου είναι ενα Enermax 480 (SilentPower νομίζω η κάτι τέτοιο).Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με overclocking.thanks πάντως!
Vadergr Ιούνιος 19, 2006 #5 Ιούνιος 19, 2006 1)Παρε την 7950 η την χ1900χτ(χ) (ειδικα η 7900gtx παντα με φοβιζε με θερμοκρασιες κτλ)2)Παρε καλυτερο τροφοδοτικο
Thrylos Ιούνιος 19, 2006 #6 Ιούνιος 19, 2006 Το να παρεις ολα τα top κομματια δεν ειναι καθολου συμφερον απο οικονομικης αποψεως, ειδικα οταν οπως λες και ο ιδιος ειμαστε πολυ κοντα σε conroe κλπ...Απο την αλλη σεβομαι το οτι εχεις αναγκη εναν υπολογιστη για τη δουλεια σου και δε μπορεις να περιμενεις ενα μηνα. Δεδομενου λοιπον οτι ησουν προετοιμασμενος να τα σκασεις χοντρα, η αποψη μου ειναι να παρεις ενα PC απο τα "ετοιματζηδικα" απο καποια εταιρεια, που με 350-400 ευρω περιπου παιρνεις εναν πληρη πυργο με επεξεργαστη καλυτερο απο αυτον που εχεις τωρα αρα θα σου κανει για τη δουλεια σου, και μονο σοβαρο μειονεκτημα την απουσια καρτας γραφικων (ενσωματωμενη στη μητρικη αρα της πλακας). Τη δουλεια σου θα την κανεις μια χαρα, οκ παιχνιδακια δε θα παιξεις αλλα πιστευω μπορεις να ζησεις χωρις αυτο για 1 μηνα (και δεν σου προκαλει οικονομικη χασουρα) και σε 1 μηνα χτιζεις ενα πολυ καλο PC με conroe και κρατας και το τωρινο.Δηλαδη αντι να πας να δωσεις τωρα 1500 ευρω μονο για πυργο,(γιατι με αυτα που σκοπευεις να βαλεις ευκολα θα παει τοσο) δινεις 400 και σε 1 μηνα δινεις τα αλλα 1100 και παιρνεις καλυτερο μηχανημα αποτι θα επαιρνες σημερα με τα 1500. Συνολο παλι 1500 εχεις δωσει και σου μενει και το σημερινο μηχανημα να το κανεις οτι θες, απο κατεβαστηρι μεχρι να το χαρισεις...ή ακομα και να το πουλησεις για αλλα 250+ ευρω.
Silender Ιούνιος 19, 2006 Author #7 Ιούνιος 19, 2006 χμμμμτο μηχάνημα μου που περιέγραψα δεν λειτουργεί πια. Δουλέυω με το 2ο μου(backup PC της αδερφής μου-πρώην δικό μου).Αυτό δε σημαίνει όμως πως θα αλλάξω πύργο. Θα απομακρύνω τα καμμένα κομμάτια + αυτά που δεν είναι πλέον συμβατά με τα καινούρια μου(GF 5950 Ultra κλαψ!!!) και θα βάλω τα καινούρια. Το να πάρω έναν πύργο δεν το βρισκώ πολύ ελκυστικό διότι θα αγοράσω τον πύργο και τα 1800-1900 ευρόπουλα που θα εσκαγα τώρα για τα 4 parts θα χρειαστεί αν τα ξανασκάσω για να αγοράσω πράγματα ίδιας χρηματικής αξίας μέσα στον Ιούλιο για τον Conroe, αλλά ας μην γελιέμαι δε νομίζω πως θα εχουμε εδω conroe σε ένα μήνα και δε με πέρνει ούτε τόσο.Το τροφοδοτικό μου έιχα την εντύπωση πως ήταν καλό. Δεν είναι? Τι προτείνεις Vadergr?Με τις RAM έχει κανένας καμία πρόταση(αν μου προτείνει και κατάστημα που να τις έχει ακόμα καλύτερα διότι εδώ στο νησί...).
Thrylos Ιούνιος 19, 2006 #8 Ιούνιος 19, 2006 Το καταλαβαινω οτι δεν σου εχουν καει τα παντα και μπορεις να κρατησεις καποια κομματια, αλλα σου εχουν καει τα βασικα....και σε αυτες τις "ετοιμες" προσφορες πετυχαινεις τετοια τιμη που να μην συμφαιρει να παρεις σκετα τα κομματια οταν μιλαμε οτι θα κρατησεις ενα δισκο και ενα dvd ας πουμε....Το λαθος στη συλλογιστικη σου ειναι οτι οταν ερθει ο conroe δε θα χρειαστει να δωσεις 1800-1900 για ενα μηχανημα των σημερινων δυνατοτητων. Εντελως προχειρα, μονο τον επεξεργαστη να παρουμε που σχεδιαζεις να παρεις, ο 4800+ θα παει περι τα 650 ευρω, ενω σε 1 μηνα θα παρεις conroe E6600 που θα ειναι ανωτερος σε ολα με 350 ευρω....ήδη εξοικονομησες τα 300 ευρω απο τα 400 που θα σου στοιχιζε σημερα ενας χαμηλος πυργος με τον οποιο θα κανεις τη δουλεια σου μεχρι τον conroe και θα σου μεινει κιολας δωρακι μετα...
deadlock7 Ιούνιος 19, 2006 #9 Ιούνιος 19, 2006 Αλλαγή τροφοδοτικού δε νομίζω οτι είναι επιτακτική ανάγκη,αλλά σίγουρα πρέπει αν βρείς την πηγή του ατυχήματος.Ίσως φταίει το τροφοδοτικό,η μητρική ή ακόμη και μια απλή διακοπή της ΔΕΗ.Καλό θα ήταν να βρείς τι έφταιξε για να μην έχεις προβλήματα και με το νέο μηχάνημα.Για μνήμες τώρα.Αφού δε θ'ασχοληθείς με Oc δε χρειάζεσαι και το πιο top μοντέλο.Θα κοιτάξεις κάτι σε pc2-4200 ddr2 και με όσο πιο χαμηλά timings μπορείς(3-3-3 για am2).Yπάρχουν καλές προτάσεις από ocz,mushkin αν θές να βρείς.
cabrinha Ιούνιος 19, 2006 #10 Ιούνιος 19, 2006 Θα συμφωνησω με τον Blinky και θα προτεινω στις αγορες που σκοπευεις να κανεις να προσθεσεις και ενα αξιολογο ups.
schumifer Ιούνιος 19, 2006 #11 Ιούνιος 19, 2006 Φίλε μου νομίζω ότι έχεις στα υπόψη σου μαμώ τα πισιά . Αν τελικά σε βάλουν σε σκέψεις οι κακές γλώσσες σκέψου την πιθανότητα να βρεις ένα έτοιμο κουτάκι με μικρές προδιαγραφές αλλά πλήρες μέχρι 3-4 κατοστάρικα, κάνεις στη δουλειά σου για λίγες βδομάδες , το σκοτώνεις ή το αφήενςι στην άκρη για downloading ή ό,τι άλλο θες και τα δίνεις μετά για ό,τι προστάζει η αγορά. Πάντως εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για το πισί που λες. Ο καλύτερος χρόνος να αγοράσεις πισί είναι όταν το χρειάζεσαι
cabrinha Ιούνιος 19, 2006 #12 Ιούνιος 19, 2006 O καλυτερος ομως τροπος για να αγορασεις εναν υπολογιστη ειναι να τα βαλεις κατω, να δεις τι σε συμφερει και να αγορασεις μετα.Εντελως προχειρα, μονο τον επεξεργαστη να παρουμε που σχεδιαζεις να παρεις, ο 4800+ θα παει περι τα 650 ευρω, ενω σε 1 μηνα θα παρεις conroe E6600 που θα ειναι ανωτερος σε ολα με 350 ευρω....ήδη εξοικονομησες τα 300 ευρω απο τα 400 που θα σου στοιχιζε σημερα ενας χαμηλος πυργος με τον οποιο θα κανεις τη δουλεια σου μεχρι τον conroe και θα σου μεινει κιολας δωρακι μετα...
Silender Ιούνιος 19, 2006 Author #13 Ιούνιος 19, 2006 UPS έχω ένα 1100άρη της πλάκας MGE nova. Η αλήθεια είναι πως τρώγομαι λίγο για το τι έφταιξε αλλά στέρεψα πια.Με βάζεις σε σκέψεις Βlinky από τη μία αυτό που μου προτείνεις είναι καλό αλλα δεν έχω την όρεξη να ξανασχοληθώ με την αγορα και το μοντάρισμα το PC(στησιμο windows πάλι, πάρε backup ρυθμίσεις, mail, προγράμματα και δουλειές ξαναμανα).Λοιπόν τόση ώρα έψαχνα για μνήμες και βρήκα: CORSAIR TWINX DDR2 6400 1024MB (2X512MB 5-5-5-12) 800MHZ με 185.50 ευρώ στο Eshop. Τι λέει? Θα έχω πρόβλημα εαν πάρω 2 από δαυτα(4Χ 512) και τα ρίξω όλα πάνω στη μητρική?Παραξενέυτηκα που δε προτείνεις 6400 μνήμες deadlock7. Δεν είναι γρηγορότερες άρα καλύτερες?Μέχρι τώρα έχω:CPU - AMD Athlon 64X2 (sAM2) 4800 (2.4GHZ, 2x1MB)[plaisio]MOBO - ASUS M2N32 -SLI Deluxe (sAM2,DDR2)[plaisio]GPU - ASUS EN7950GX2 1GB[plaisio]RAM - (PER.554914) CORSAIR TWINX DDR2 6400 1024MB (2X512MB) 800MHZ Χ2 [eshop]φτάνω αισίως τα 1819 ευρώπουλα.(τα 2000 είναι το όριο).Ο καλύτερος χρόνος να αγοράσεις πισί είναι όταν το χρειάζεσαιΑυτό μου άρεσε, δεν το είχα σκεφτεί.
sakattack1442169065 Ιούνιος 19, 2006 #14 Ιούνιος 19, 2006 Oλα πολυ καλα ειναιΕγω θα επαιρνα εναν 3500+ με 100E για να δουλεψω τις 40μερες και μολις επεφταν οι τιμες στους Χ2 θα τον εδινα για καμμια 70 και θα επαιρνα τοτε οποιον Χ2 εκρινα καλυτερη αγορα, τον 4600+ ή τον 5000+Δεν πιστευω οτι θα σου λειψει το 1ΜΒ cache, καλυτερα τα ΜΗζ του 5000+ ειδικα αν δεν κανεις o/cΥΓ σαφως και 2*1GB ram
deadlock7 Ιούνιος 20, 2006 #15 Ιούνιος 20, 2006 Σωστός είσαι φίλε μου..δικό μου λάθος(τόσες ώρες νετ).Αν θές ότι πιο γρήγορο θα κοιτάξεις για pc8000,αλλά είναι αρκετά ακριβές. Οι συγκεκριμένες που αναφέρεις έχουν τα χειρότερα Timings που μπορούσες να βρείς..αν θές ψάξε για Pc6400(ddr2 800) με 3-3-3 Επίσης θα ήταν προτιμότερο να βάλεις 2*1Gb,εκτός αν βρείς φθηνότερα 4*512..
Silender Ιούνιος 20, 2006 Author #16 Ιούνιος 20, 2006 Σωστός είσαι φίλε μου..δικό μου λάθος(τόσες ώρες νετ).Αν θές ότι πιο γρήγορο θα κοιτάξεις για pc8000,αλλά είναι αρκετά ακριβές.Οι συγκεκριμένες που αναφέρεις έχουν τα χειρότερα Timings που μπορούσες να βρείς..αν θές ψάξε για Pc6400(ddr2 800) με 3-3-3 Επίσης θα ήταν προτιμότερο να βάλεις 2*1Gb,εκτός αν βρείς φθηνότερα 4*512.. Κοίτα να δεις τώρα τι γίνεται. Εχθές έμαθα για τις PC 8000 και πως λειτουργούν στα 1000 ΜΗz, το ΜΟΒΟ όμως δεν υποστηρίζει μνήμες πάνω από 800 MHz. Δεν ήξερα οτι υπήρχαν 800αρες με 3-3-3 timings. Τις έχεις δει σε κάποιο online κατάστημα?Δεν έχω πολλά κατα νου αλλά στα plaisio, multirama, infoshop, eshop & edirect δεν βρήκα κατω από 5-5-5-12. Τι εταιρίας είναι? Τα 2x512 μου έρχονται πιό φτηνά από τα 1024 module σύμφωνα με ότι έχω τσεκάρε ως τώρα. A και κάτι άλλο. Αυτό το NON ECC που βλέπω τι είναι στις RAM? Το χρειάζομαι? Προσφέρει τίποτις?
Thrylos Ιούνιος 20, 2006 #17 Ιούνιος 20, 2006 Επιμενω να το ξανασκεφτεις γιατι θα ξενερωσεις ασχημα (μαλλον δηλαδη....εγω ας πουμε θα το παθαινα) να δωσεις 700 ευρω για CPU σημερα και σε 1 μηνα να βγουν καλυτεροι με τα μισα λεφτα....Αλλα επεδη σε τρωει να ψωνισεις σημερα δυνατο μηχανημα, τουλαχιστον θα προτεινα να μην πας σε 4χ512 αλλα σε 2χ1 στις μνημες, και ισως να βαλεις λιγο πιο χαμηλο CPU, γιατι αυτος σαν τελευταιο μοντελο (με εξαιρεση τον FX) τσιμπαει πολυ στην τιμη....ας πουμε μπορεις να βαλεις εναν Χ2 4200+ που εχει 366 στο καταστημα που εχεις επιλεξει, δηλαδη σχεδον τα μισα λεφτα και υπολυπεται 10% σε επιδοσεις, και αν πρεπει σων και καλα να δωσεις το διχιλιαρο, θα προτιμουσα τον 4200+ και 2χ7950 quad SLI παρα τον 4800+ και μια 7950.
Necro Ιούνιος 20, 2006 #18 Ιούνιος 20, 2006 Κοίτα και εδώ http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=24639
Silender Ιούνιος 20, 2006 Author #19 Ιούνιος 20, 2006 Το thread στο οποιο μου έδειξες το διάβασα. Το δικό μου θέμα είναι άλλο όμως. Δεν ταλαντεύομαι για το αν "Πρέπει να πάρω PC τώρα άραγε ή να περιμένω" αλλά για το τι να πάρω καλύτερο και δυνατότερο αυτή τη στιγμή(οκ εντάξει μην ξεφύγω και σε FX 62 είπαμε). Έτσι κι αλλιώς αν τα δω σκούρα σε κανένα εξάμηνο, που δε νομίζω, παίρνω έναν άλλο CPU από τους καινούριους AM2. Νομίζω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας.Βασικά δεν έχεται καλάβει κάτι: Δέν είμαι Hardcore user, ούτε Benchmarkάκιας. Τοσο καιρό παίζω τα παιχνίδια μου με 800Χ600 ή 1024Χ768 και στο τσακίρ κέφι βάζω και 2XAA για να γουστάρω. Οπότε καταλαβένεται οτι (φαντάζομαι τουλάχιστο) το μηχάνημα που σιγά σιγά επιλέγω να πάρω αυτή τη στιγμή μου είναι ουσιαστικά άχρηστο. Απλά θέλω να ξεφύγω από εκεί που ήμουν με την ευκαιρία του ατυχύματος του Η/Υ μου και να πάρω κάτι πολύ δυνατό. Τελικά με τις μνήμες τι λέτε? Υπάρχουν χαμηλότερα latencies στις 6400 από τα 5-5-5-12 στην Ελληνική αγορά. Αν ναι από ποιά εταιρία.
Stelaras Ιούνιος 20, 2006 #20 Ιούνιος 20, 2006 Τελικά με τις μνήμες τι λέτε? Υπάρχουν χαμηλότερα latencies στις 6400 από τα 5-5-5-12 στην Ελληνική αγορά. Αν ναι από ποιά εταιρία.Για μνημες , αν ψαξεις βρισκεις καλες . πχ . http://www.vnp.gr/index.php?menu=cat&id=68&action1=details∏=432Ισως να υπαρχουν και σε αλλα μαγαζια ...Επισης ... http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=N660100 (Που ειναι και πολυ καλες) .Οσο για τις 6400 με 3-3-3 , δεν ειναι αλλες απο τις corsair 6400C3 .:035:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.