Jump to content

Βοηθεια για tv-tuner lifeview pci trio

JIM80

Recommended Posts

Καλημερα σας θα ηθελα την βοηθεια οποιου γνωριζει για το tv-tuner LIVEVIEW PCI TRIO DVBS/DVBT+ANALOG LR319STA.Εχω κανει μια ερευνα αγορας και κατεληξα συγκεκριμενη καρτα.την ειδα στο e-shop.Πηρα τηλ. να την παραγειλω και στην ερωτηση αν υπαρχει τυχον ασυμβατοτητα με το chipset της intel 865PE,μου ειπε οτι υπαρχει ασυμβατοτητα με καποια της σειρας 9.μη θελοντας να πεταξω τα χρηματα μου,αρχισα να ψαχνω σε φορουμ,σαιτ,κλπ.Εστειλα τεσσερα e-mail στην τεχνικη υποστηριξη της lifeview.Mου απαντησαν μετα απο 12 ημερες,οτι δεν υπαρχει προβλημα.Ομως στα φορουμ διαβαζα ,οτι εχει διαφορα αρκετα προβληματα..Το συστημα μου αποτελειται απο asus P4P800SE (865PE).ati radeon 9550 sta 256mb,1,25gb ram sta 333.Παιζει καποιο ρολο στην αποδοση του tuner?Σαν χρηστης δεν ειμαι πολυ καλος.ακουσα για drivers ψαγμενους κλπ.Θα εχω καποια δυσκολια στα settings?Παρακαλω οποιος την εχει χρησιμοποιησει η ξερει κατι η εχει να προτεινει κατι αλλο η αν υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να ξερω, παρακαλω ενημερωστε με.Σας ευχαριστω.

Το προβλημα που αναφερουν για τη σειρα 9 , ειναι λογω του pci-express .

Εχει φανει πως δεν παιρνει το σωστο pci latency η καρτα , με αποτελεσμα να εχει blur το video . Τουλαχιστον σε ολες τις skystar1 , αυτο ειναι το προβλημα .

Με το 865 δεν θα εχεις προβληματα . Αν εχεις καποιο συγκεκριμενο post/forum που εχεις διαβασει κατι , δωσε μας ενα link .

Καλημερα.Δεν εχω κατι συγκεκριμενο.Δοκιμασα στο google (lifeview trio problem) και (forum lifeview trio problem).Αναζητηση στο παγκοσμιο ιστο και μετα σε σελιδες στα ελληνικα.Διαβασα διαφορα παραπονα,προβληματα,που δεν μπορω να αξιολογησω λογω ελειπων γνωσεων.Μου ειπε και ο πωλητης του e-shop αυτα και προβληματιστικα.αν βγαλεις καποιο συμπερασμα γραψε σε παρακαλω.

Για αυτήν λες ε; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702244

Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά η καρτούλα, μπορώ να πω :)

Αυτή πιάνει και τα νέα ψηφιακά της ΕΡΤ, χωρίς να χρειάζεται ο αποκωσικοποιητής; Πρίσμα κτλ;

Καλημερα.Καποιος που την χρησιμοποιει πιανει τα ψηφιακα της ΕΡΤ χωρις κατι ενδιαμεσο.Παντως δεν βλεπω ενδιαφερον απο το φορουμ για την καρτα.Λες να ειναι φολα?Μηπως δεν γνωριζουν το προιον?Ολοι ασχολουνται με πιο απλες και οχι πολυ φτηνοτερες καρτες.Μηπως δεν ειδαν το μυνημα?Τι να πω?

Απλά κάποιος που έχει αγοράσει κάρτα tv, μπορεί απλά να μην μπήκε ποτέ στον πειρασμό να την αλλάξει ακόμα και αν την αγόρασε 5 χρόνια πριν. Μια τέτοια περίπτωση είμαι εγώ που δεν σκοπεύω να αγοράσω ξανά PCI κάρτα TV. Μονο PCI-e και αν.

Οι κάρτες TV είναι κάτι που δεν χρειάζεται αναβάθμιση. Συνήθως ένα καλύτερο σύστημα ή ένα καλύτερο πρόγραμμα παρακολούθησης/εγγραφής TV είναι ποιο ουσιαστική αναβάθμιση από απλά ένα νεότερο μοντέλο. Το ότι δεν μπήκε κανείς να γράψει κάτι ίσως να σημαίνει ότι η κάρτα ΔΕΝ είναι... φόλα.

Αν ρώταγες π.χ. για Pinnacle πολλοί θα είχαν γράψει ήδη "Μακριά!" λόγω παραξενιών των εν λόγο καρτών και συνήθως κακών οδηγών.

Η εν λόγο κάρτα μάλλον απλά είναι άγνωστη.

Καλησπερα.Προφανως θα εχετε καταλαβει οτι ειμαι απειρος σε θεματα τεχνολογιας.Πολυ σωστη η παρατηρηση σου John dr σχετικα με τι περισοτερο εχουν να προσφερουν τα νεα μοντελα tv-tuners.Θα την αγορασω την καρτα και θα σας γραψω τις εντυπωσεις μου.Ελπιζω να ειναι οπως τα φανταζομαι.Ευχαριστω για την βοηθεια.

• 2 weeks later...

Καλησπερα σας.Τελικα την αγορασα, την καρτα.Προσπαθουσα για περιπου 9 ωρες να την κανω να δουλεψει.το προβλημα ηταν οτι ειχε προβλημα η κεραια του δωματιου που μενω(ειμαι για δουλεια σε νησι),παρολο που με διαβεβαιωναν για το αντιθετο.Οποτε θα κανω υπομονη μεχρι να γυρισω Αθηνα.Σας ευχαριστω για την βοηθεια.

Ακόμα και με χάλια κεραία θα έπρεπε να πιάνεις τουλάχιστον 2-3 κανάλια έστω και τοπικά. Για ψηφιακά ( έστω σε όσες περιοχές έχει κάλυψη) θα πρέπει η υπάρχουσα κεραία να έχει πολύ καλό επίπεδο σήματος αλλιώς γιοκ....

Kαλημερα.Προσπαθουσα να την κανω να δουλεψει για 9 ωρες γιατι νομιζα οτι κανω κατι λαθος(λογω ελειπων γνωσεων),και γιατι με διαβεβαιωσαν απο το ξενοδοχειο που μενω(σε δωματιο προσωπικου), περιπου 30 φορες που τους ρωτησα οτι η κεραια ειναι ενταξει.ενω τελικα δεν εβγαζε σημα.Ενοω μηδενικο.Επισης δεν μου εδιναν μια τηλεοραση να δω αν παιζει,την οποια δανειστικα απο ενα μπακαλικο που ψωνιζω και εκανα την διαπιστωση.Ειμαι σε υπογειο,δεν σας ειπα.Μετα δανειστικα μια εσωτερικη κεραια και επιασα 2 καναλια αμυδρα.Ισα που διακρινες την εικονα.Ετσι καταλαβα οτι παιζει.ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ τρεξιμο και τα νευρα κουρελια.Και να φανταστητε οτι ηταν μεσα στην συμφωνια η tv,ειδα που δεν την φερνανε και ειπα να αγορασω εγω μια(μουντιαλ βλεπεις).Μετα τους προτεινα να φερω μαστορα να την φτιαξει με δικα μου εξοδα αλλα δεν δεχτηκαν!!!.ΤΙ ΝΑ ΠΩ???????.Τελοςπαντων ξεφυγα απο το θεμα.Τα ειπα ομως και ηρεμησα.Αν μπορεσω να βαλω τελικα κεραια θα σας ενημερωσω.Ευχαριστω.

Παράθυρο τουλάχιστον έχεις? ( Ή σε έχωσαν σε κάνα μπουντρούμι?)

Αν βρεις καλώδιο κεραία και έχεις όρεξη δοκίμασε να ανεβάσεις την εσωτερική κοντά στο παράθυρο μήπως πιάσεις καλύτερο σήμα......τα ντουβάρια κόβουν πολύ ειδικά σε περιοχες που δεν έχει καλό σήμα....

Εχει παραθυρο.Ειναι σαν φεγγιτης.το φτανω μονον με το σκουποξυλο.Απο οξυγονο ομως τιποτα.Εκοψα και το καπνισμα εκει μεσα γιατι με δυο τσιγαρακια πρεπει να βγεις εξω,αλλιως δυσποια και βγαινεις με το ζορι.Η περιοχη εχει αδυνατο σημα.Σκεφτομαι να βαλω wireless μπας και ακουω ραδιο τουλαχιστον(απο ιντερνετ).Εχετε να προτεινετε κατι?Υπολογιστε το υπογειο.το router(ετσι λεγεται?),ειναι στα 30 μετρα περιπου,Που υπολογιζω οτι τα 20 τουλαχιστον ειναι υπεδαφος με αρκετο σκυροδεμα και σιδερα.Μπορω να παρω σημα αν παρω καλωδιο και παω την κεραια του wireless κοντα στο παραθυρο?Η διαλεγει παντα την ευθεια γραμμη?Οσον αφορα το σημα(τηλεοπτικο-ραδιοφωνικο)κοντα στο παραθυρο πιανω 2 τοπικους σταθμους(ραδιο) με τεραστια κεραια fm.Μια σκεψη,μηπως αν βαλω δορυφορικο πιατο μεσα στο δωματιο γινει τιποτα?Η πρεπει να υπαρχει οπτικη επαφη?Παλι ξεφυγα απο το θεμα αλλα εδω που φτασαμε.... βοηθηστε αν μπορειτε.Ευχαριστω.

• 5 weeks later...

Γεια και παλι φιλοι μου.Τελικα λογω των συνθηκων αναγκαστηκα να γυρισω Αθηνα.Τα καλα νεα ,ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΚΑΡΤΑ.Ολα καλα.Χρησιμοποιω το ραδιο και την αναλογικη τηλεοραση.Δοκιμασα να πιασω ψηφιακη με την κεντρικη κεραια αλλα δεν καταφερα να βγαλω σημα.Παρατηρησεις:Οταν γινεται η παραμικρη χρηση του επεξεργαστη χαλαει ο ηχος αναλογος ποσο της εκατο(συνηθως πανω απο το 8%) χρησιμιποιηται και κοντα στην φουλ χρησιμοποιηση του κολαει και η εικονα λιγο.Το παρακολουθω απο το task manager.Επισης αν κανεις scan η αλλες ρυθμισεις μετα μερικες φορες ακουγεται ενα μικρο αλλα σταθερο συριγμα.Το οποιο σταματα καναντας επανεκινηση στον υπολογιστη.Η μεγιστη αναλυση οθονης ειναι 720*576.Στην full screen λειτουργια κατα την γνωμη μου ηθελε κατι παραπανω.Αυτα για την καρτα.Για οτι νεοτερο θα σας γραψω.Ευχαριστω.

Επισης αν κανεις scan η αλλες ρυθμισεις μετα μερικες φορες ακουγεται ενα μικρο αλλα σταθερο συριγμα.Το οποιο σταματα καναντας επανεκινηση στον υπολογιστη.

Από τα ηχεία? Θα σου πρότεινα να κάνεις mute τις εξόδους ήχου και ξανά unmute να δεις αν σταματάει. Μπας και γλιτώσεις τα reboots....

Δυστυχως και παλι τα ιδια.Κανουν ετσι και αλλες καρτες?Υπαρχει μια διαφορετικη συνδεση ηχου?Εχει να κανει με την ποιοτητα της καρτας ηχου?(ειναι on board).Οσον αφορα τα αλλα τα κρινεις μεσα στα φυσιολογικα πλαισια?Ευχαριστω.

Δοκιμασα να πιασω ψηφιακη με την κεντρικη κεραια αλλα δεν καταφερα να βγαλω σημα.Παρατηρησεις:Οταν γινεται η παραμικρη χρηση του επεξεργαστη χαλαει ο ηχος

Είναι πολύ πιθανό να μή πιάνεις τα ψηφιακά όχι επειδή δέν μπορείς αλλα

επειδή έχεις SP1, και στο λέω εκ πείρας. Είχε βγεί κάποιο update απτη microsoft

σχετικά. Βάλε sp2+updates για νασαι σίγουρος.

Για το δεύτερο θέμα δοκίμασε να έχεις το proccess του προγράμματος σε παραπάνω priority (above normal) απτο task manager. Άν βοηθάει, για να μη

το κάνεις κάθε φόρα με το χέρι και αν πούμε ότι η διαδρομή εγκατάστασης είναι C:\Program Files\LifeView DTV\

τότε φτιάξε για ευκολία μια συντόμευση του προγραμμάτος στο desktop>

δεξί κλίκ>properties και άλλαξε το target σε:

C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c start "Lifeview" /abovenormal "C:\Program Files\LifeView DTV\LIFEVIEWDVB.exe"

Για το δευτερο δυστυχως τιποτε.Η μονη λυση μεχρι τωρα ειναι να ανοιξεις τον υπολογιστη και να μην ανοιξεις καμια αλλη εφαρμογη εκτος της lifeview.Αλλιως επανεκινηση και οπως παραπανω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.