Jump to content

VGA αντι CPU

Nkiller

Recommended Posts

Τώρα τελευταία ακούγονται πολλά οτι θα βγεί μια γλώσσα προγραμματισμού για κάρτες γραφικών, ωστε να μπορούν να κάνουν μαθηματικούς υπολογισμούς σαν να ήταν cpu. Θα ψαξω λίγο και αν βρω κανα link θα το γράψω...

http://www.nvidia.com/page/gelato.html

Δεν ξέρω κατά πόσο το Gelato της NVidia είναι εν μέρη ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση χρήσης της gpu σαν co-processor.

Πάντως η πιθανότητα να τρέξει μια gpu ένα λειτουργικό μάλλον είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Ακόμα και μέσα από κάποιο πρόγραμμα για virtualization, π.χ. VMWare.

κάποτε έιχε ωγάλει η nvidia ένα driver ο οποίος έκανε την 2η vga επεξεργαστή φυσικής ...αν δεν υποστήριζε SLI η εφσαρμογή...τώρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι αλήθεια μιας και δεν το έχω τσεκάρει....από εκείε και πέρα το θέμα το folding !!! δεν ξέρω τι μπορεί να είναι !

Θα υπηρχε καποιο κερδος η καποιος λογος να γινει κατι τετοιο?

To gpu κάνει μαθηματικές πράξεις με διανύσματα πάρα πολύ γρήγορα (πιο γρήγορα απο τη cpu). Αν μια εφαρμογή έχει τέτοιους υπολογισμούς ή οι υπολογισμοί της μπορούν να μετατραπούν σε πράξεις διανυσμάτων τότε θα έχεις μεγάλο κέρδος αν τους υπολογισμούς τους κάνει το gpu. Παρ' όλα αυτά το gpu δεν είναι σε θέση να κάνει άλλους υπολογισμούς άρα θα πρέπει να λειτουργεί σαν co-processor.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.