Nkiller Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Υπαρχει κανενα προγραμμα το οποιο μπορει να βαζει την vga στην θεση της cpu?Δηλ. αντι να τρεχει το λειτουργικο η cpu να το τρεχει η vgaΕυχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Ιούνιος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 ουτε υπηρξε,ουτε υπαρχει και ουτε πιστευω θα υπαρξει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Ιούνιος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 Τώρα τελευταία ακούγονται πολλά οτι θα βγεί μια γλώσσα προγραμματισμού για κάρτες γραφικών, ωστε να μπορούν να κάνουν μαθηματικούς υπολογισμούς σαν να ήταν cpu. Θα ψαξω λίγο και αν βρω κανα link θα το γράψω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούνιος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 Folding μου θυμίζει η υπόθεση.Κάποτε είχαν μιά beta εκδοση ...και έλεγαν ότι δίπλωνε τα πακέτα η gpu.Τελικά τι απέγινε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 17, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 http://www.nvidia.com/page/gelato.htmlΔεν ξέρω κατά πόσο το Gelato της NVidia είναι εν μέρη ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση χρήσης της gpu σαν co-processor.Πάντως η πιθανότητα να τρέξει μια gpu ένα λειτουργικό μάλλον είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Ακόμα και μέσα από κάποιο πρόγραμμα για virtualization, π.χ. VMWare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evolution_R Ιούνιος 17, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 Θα υπηρχε καποιο κερδος η καποιος λογος να γινει κατι τετοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nkiller Ιούνιος 17, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 Θα υπηρχε καποιο κερδος η καποιος λογος να γινει κατι τετοιο?Νομιζω οτι σε καποιους υπολογισμους ειναι πιο γρηγορες οι καρτες γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Ιούνιος 17, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 καπου ειχε παρει το ματι μου για Quartz Extreme και MacOs οσον αφορα το φορτιο cpu-gpu.οποιος ξερει ας πει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Ιούνιος 18, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2006 κάποτε έιχε ωγάλει η nvidia ένα driver ο οποίος έκανε την 2η vga επεξεργαστή φυσικής ...αν δεν υποστήριζε SLI η εφσαρμογή...τώρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι αλήθεια μιας και δεν το έχω τσεκάρει....από εκείε και πέρα το θέμα το folding !!! δεν ξέρω τι μπορεί να είναι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Ιούνιος 18, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2006 αυτο που λες για την Nvidia δεν εχει βγει ακομα αλλα στα σκαρια ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Ιούνιος 18, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2006 Θα υπηρχε καποιο κερδος η καποιος λογος να γινει κατι τετοιο?To gpu κάνει μαθηματικές πράξεις με διανύσματα πάρα πολύ γρήγορα (πιο γρήγορα απο τη cpu). Αν μια εφαρμογή έχει τέτοιους υπολογισμούς ή οι υπολογισμοί της μπορούν να μετατραπούν σε πράξεις διανυσμάτων τότε θα έχεις μεγάλο κέρδος αν τους υπολογισμούς τους κάνει το gpu. Παρ' όλα αυτά το gpu δεν είναι σε θέση να κάνει άλλους υπολογισμούς άρα θα πρέπει να λειτουργεί σαν co-processor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.