nikiforos_ouranos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Καλοί μου άνθρωποι, μήπως κάποιος, -α, ξέρει από βέσπα, εεε μήπως μπορεί να βοηθήσει ήθελα να πω. Ανοίγοντας χθες το πισι στην μπάρα εργασιών της επιφάνειας εργασίας εμφανίστηκαν 2 σύμβολα (κίτρινο τριγωνάκι με θαυμαστικό που αναβοσβήνει και κόκκινος κύκλος που αναβοσβήνει από λευκό ερωτηματικό -λατινικό- σε σήμα απαγόρευσης σταθμεύσεως! Και τα δυο γράφουν ένα μήνυμα που λέει πως ο υπολογιστής μου μολύνθηκε και πως για να τον σώσω πρέπει να κάνω κλικ πάνω τους. Ξέρει κάποιος, -α τι συμβαίνει και -το κυριότερο- πώς θα απαλλαγώ; Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Ιούνιος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 αν δε και μου έχει τύχει ποτέ, φαίνεται κάτι στυλ trojan, ιος κτλ. Η λύση είναι απλή, φρόντιζε να χρησιμοποιείς firewall και antivirus, και τα δωρεάν κάνουνε δουλειά, και σκανάρισε το pc σου με antivirus, spybot, adaware, τέτοια προγράμματα. Στο download.com μπορείς να βρεις δωρεάν τα περισσότερα, καθώς και τα zonealarm{firewall}, και avg free{antivirus} Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούνιος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 Έχεις antivirus? Aν ναι τρέχτο σε συνδιασμό με το spybot. Kαι απενεργοποιήσε το windows messenger service Link to comment Share on other sites More sharing options...
elight Ιούνιος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 Δοκίμασε αυτό: http://www.filehippo.com/download/2c47fdf0f2a86bba53f2053a34fc4d6c/download/?nodl=1Είναι δωρεάν και σε συνδυασμό με το Ad Aware κάνει θάυματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 17, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 και πως για να τον σώσω πρέπει να κάνω κλικ πάνω τους. ΜΗΝ κάνεις κλικ πάνω τους.Τρέξε κάποιο antivirus και adaware και καθάρισε το pc από όλες αυτές τις ιστορίες. Το πιθανότερο είναι τα εν λόγο εικονίδια να σε οδηγήσουν σε κάποιο site όπου κάποιος θα δίνει ή θα πουλάει κάποιο πρόγραμμα ασφαλείας στην καλύτερη των περιπτώσεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikiforos_ouranos Ιούνιος 21, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Έκανα έλεγχο με AVG, ad aware SE personal, ewido anti-malware, spybot search and destroy, BPS spyware remover. Όλα "κάτι" βρήκαν αλλά το πρόβλημα δεν επιλύθηκε. Ατυχώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikiforos_ouranos Ιούνιος 21, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 Ευχαριστώ για τις συμβουλές και το χρόνο σας. Νά' στε καλά.ΥΓ Επί του θέματος: η ανωμαλία που περιέγραψα προέκυψε μόνο στην δική μου μάσκα (ο υπολογιστής χρησιμοποιείται από άλλα τρία άτομα-καθένα έχει την μάσκα του με κωδικό εισόδου). Δυστυχώς παρά τις οδηγίες σας δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Μετά από πρόταση του γιού μου κατέργησα το λογ/σμό μου ως χρήστη και δημιούργησα καινούριο. Όντως το πρόβλημα λύθηκε, αλλά πριν πω κάτι οριστικό θα περιμένω λίγο κι αυτό γιατί χθες βλέποντας μια ταινία έκανε επανεκκίνηση μόνο του. Και να σκεφτεί κανείς πως την "πατάτα" την έκανα ο ίδιος στην προσπάθειά μου να δω ένα video clip των Scorpions...(έτρεξα ένα προγραμματάκι v-codec, ή κάπως έτσι...). Και πάλι ευχαριστώ εκ καρδίας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.