Jump to content

Help με αλλαγη GB σε partition

Recommended Posts

Ηρθε ο καιρουλης να φορμαρω το σαραβαλο μου να του βαλω windows Vista Πανω. Ομως το αρχικο partition εχει μονο 10gb ενω το 2ο 190. Θελω να τα κανω 20-180, και ενω εχω ελευθερο χωρο το partition magic 8.05 με αφηνει να ελευθερωσω 1.5gb απο το 2ο αλλα να μην μπορω να βαλω αλλο στο 1ο...

Τι παιζει? Δεν θελω να χασω τα αρχεια του 2ου (αν και εχω κανει backup, ειναι πολλα τα αρχεια μαμα) για να κανω αλλα απο την αρχη... Λιγο help?

tnx

Εγώ σε ανάλογη περίπτωση δανείστικα εξωτερικό (δεν είχα τότε δικό μου) τα πέρασα εκεί άλλαξα τα partitions και μετά ξανα πίσω. Δεν έχει κανένα δεύτερο δίσκο? Κάνε ένα backup με το acronis να είσαι cool

ΜΕ ΤΟ PARTITION MAGIC ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΤΗΣΕΙ.

ηθελα να ενωσω δυο partition και μου κατεστρεψε το δευτερο με ολα τα πολυτιμα δεδομενα.. :097: πριν κανεις οτιδηποτε θα προτεινα να κανεις πρωτα backup για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

edit: απο τοτε δεν ξαναχρησιμοποιησα partition magic :045:

@louis_gas :

εντελώς φιλικά ενημερώνω, ότι στο manual του partition magic επισημαίνει με bold γραμματοσειρά ότι το να κανεις merge partition που να περιέχει λειτουργικό σύστημα απλά θα αποφέρει καταστροφή και χάσιμο αρχείων... μήπως έκανες κάτι τέτοιο?

Τελικά τα vista μπήκαν μια χαρά στα 10gb, παρότι η microsoft λέει 15... τι να πω... ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες :)

παιδιά κ εμένα η εμπειρία μου λέει πώς με το partition magic μπορείς να κάνεις καταστροφή!!! Απο τη τελευταία φορά που την πάτησα δεν άγγιξα ξανά τα partition κ έχω βρεί την ησυχία μου. Δεν είναι ότι φταίει το πρόγραμμα. Αλλά μπορεί να συμβούν χίλια δύο πράγματα όσο προχωράει η διαδικασία. Το πιο απλό είναι να πέσει το ρεύμα κ άντε γειά.

@louis_gas :

εντελώς φιλικά ενημερώνω, ότι στο manual του partition magic επισημαίνει με bold γραμματοσειρά ότι το να κανεις merge partition που να περιέχει λειτουργικό σύστημα απλά θα αποφέρει καταστροφή και χάσιμο αρχείων... μήπως έκανες κάτι τέτοιο?

Τελικά τα vista μπήκαν μια χαρά στα 10gb, παρότι η microsoft λέει 15... τι να πω... ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες :)

αν και δεν το ηξερα αυτο που λες, απο τα δυο partition που πηγα να ενωσω το ενα ειχε μεσα διαφορα data και το αλλο ηταν αδειο..

παντως εξακολουθω να πιστευω οτι ο καλυτερος και ασφαλεστερος τροπος ειναι backup και ενωση των partition μπουταροντας απο το cd των windows.. :026:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.