Jump to content

HELP VIA K8T800 + AGP Driver

Shadow Keeper

Recommended Posts

Hello σε ολους,

Γνωριζω το προβλημα που υπαρχει μεταξυ detonator και VIA agp driver αλλα αν εγκαταστησω μονο τον driver της nvidia η καρτα δουλευει μονιμα σε PCI Mode:tomato: Αυτο εχει ως αποτελεσμα με την 5900ΧΤ και τον AMD 2800+ να βγαζω 3800 3dmarks με τον 66.93 αντι για 5000+. Please :help: me!

Νομιζω πως τους εχω δοκιμασει σχεδον ολους τους AGP Drivers της VIA!!!! Για την ακριβεια μολις εγκαταστησω τον AGP Driver και κανω restart το pc κολλαει και σε κατι δευτερολεπτα πεταει μπλε ο8ονη και μου λεει οτι το προβλημα δημιουργη8εικε εξαιτιας του nv4disp.dll δηλαδη του driver της καρτας γραφικων ΟΜΩΣ αν εγκαταστησω μονο τον driver της καρτας γραφικων(detonator οποιονδηποτε εχω δοκιμασει απειρους) το pc δουλευει κανονικα με εξαιρεση τις χαμηλες επιδοσεις σε παιχνιδια!!!!!!

Παντα σε Windows XP SP2 Μιλαμε

:help:

Ωραιο ειναι το SP2 δεν λεω αλλα το 8εμα ειναι αλλο, υπαρχει καποια λυση καμια :giveup:ιδεα:giveup: καποιος(ΜΑΜΩ ΤΗΝ :tomato:VIA:tomato: μου απο το kt333 παρομοιες μαμακιες γινοντουσαν με το agp)

η VIA έχει βγάλει ανακοίνωση σχετικά με το SP2 και τους AGP drivers της. Στο τελευταίο πακέτο της δεν τους δίνει καν, και συνιστά την χρησιμοποίηση του driver της MS. Απεγκατέστησε το 4-1 και ξανά βάλτο χωρίς τους AGP. Το SP2 δεν ευθύνεται γι αυτό.

1o Το ξερω οτι εχει βγαλει ανακοινωση η VIA

2o Eννοειτε οτι εχω απεγκαταστησει τον AGP Driver αλλα εχω αφησει τους αλλους 2 που εχει το 4 in 1 Pack της VIA (Via IDE driver και ΙΝF Driver)NA ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΤΟ PC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!!!

3o AGP Driver της MS????????? Tοτε γιατι δεν δουλευει σε AGP Mode η καρτα κανονικα αλλα σε PCI Mode.(Δεν ειναι μεσα στα windows?)

4o Eννοειτε οτι δεν ευ8υνεται το SP2 αλλα η ΠΑΠ@@#$%#ΙΑ η VIA

5o Eιμαι αναγκασμενος να ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ η καρτα γραφικων λογω ανυπαρκτης υποστηριξης απο την :tomato:VIA:tomato:

Σορρυ για το εντονο υφος αλλα ΕΛΕΟΣ με την VIA. Aν καποιος ξερει καποιο τροπο να ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ τις επιδοσεις στα default επιπεδα ας απαντησει please

:help:

Για κανε τις εξης ρυθμισεις στο Bios

Video bios shadow ----off

Init primary display----agp

agp master 1w/s read/write----enabled ή disabled

agp aperture size----128 ¨η 64

agp driving control----auto

agp 8x/4x mode in the bios----disable

Επισης δοκιμασε πριν απο ολα αυτα να βαλεις το agp 2x .....

Λοιπον παρα8ετω ολες τις δια8εσιμες ρυ8μισεις απο το BIOS ::

Primary Graphics Adapter AGP/PCI

Search For MDA Sources No/Yes

AGP Mode AGP 8x/AGP 4x

AGP Fast Write Enabled/Disabled

Graphics Aperture Size 128MB/256MB/64MB/32MB

Εγω χρησιμοποιω τις πρωτες ρυ8μισεις αλλα εχω δοκιμασει και σχεδον ολους τους αλλους συνδυασμους:boxed:

Direct X 9c εχω αλλα δεν μπορω να κανω uninstall και να το ξαναβαλω:TD:

Αλλες ιδεες?

AGP Mode AGP AGP 4x

AGP Fast Write Disabled

Graphics Aperture Size 64MB

Αυτα καντα ΜΕ τον driver (οχι σε turbo mode ή καπως ετσι) και χωρις τον driver.

Επισης βαλε το agp οσο πιο χαμηλα παει...καποτε ειχα το ιδιο προβλημα και ειχα κατεβασει το agp σε 2χ και ολα καλα.Επισης θυμαμαι και καποιο patch που ειχα βρει στα φορουμ της via αλλα δεν θυμαμαι τι εκανε ακριβως.

Σκετοι οι τελευταιοι agp drivers

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=528

Να και αυτο που ειχα βαλει εγω.Το προβλημα σου ΙΣΩΣ να ειναι αυτο:

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=294

Αντε ελπιζω να λυθουν ολα

ΑΣΧΕΤΟ αλλα φανταζομαι οτι εχεις βαλει το τελευταιο bios της μητρικης ετσι?

Καλα οι AGP drivers που παρα8ετεις ειναι απο το 2002 ΦΑΝΤΑΣΟΥ(:tomato: VIA:tomato: Σοβαρη Εταιρεια)

Το αλλο link το δοκιμαζω τωρα!

Το bios εχω το default δεν το αλλαζω μπας και γινει καμια μαμακια οπως μου εχει συμβει παλιοτερα παλι σε (VIA)

Thanks anyway:T:

Αρχική απάντηση από Shadow Keeper

Καλα οι AGP drivers που παρα8ετεις ειναι απο το 2002 ΦΑΝΤΑΣΟΥ(:tomato: VIA:tomato: Σοβαρη Εταιρεια)

Το αλλο link το δοκιμαζω τωρα!

Το bios εχω το default δεν το αλλαζω μπας και γινει καμια μαμακια οπως μου εχει συμβει παλιοτερα παλι σε (VIA)

Thanks anyway:T:

ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να ειναι το bios που σου προκαλει το infinite loop.Αν δεν γινει κατι με αυτα που σου εχω πει τοτε μονο αυτο ισως να σε σωσει.

1 στο εκκατομυριο....μηπως το τροφοδοτικο ειναι μαπα και σου κανει ολη την δουλεια?

Τζιφος και το 2ο link !!!!!

Τωρα καποια στιγμη οταν και αν εχω χρονο(εξεταστικη) 8α κανω και bios update αλλα αν δεν παιξει σωστα μετα, 8α βγαλω την μητρικη στο μπαλκονι 8α την περιλουσω σε οινοπνευμα και ΤΕΛΟΣ 8α ριξω και ενα σπιρτο!!!!! Και μετα 8α αρχισω να χορευω κιολας απο πανω!

Αν ξαναπαρω ποτε VIA..................

Ευχαριστω για την βοηθεια παντως.............

EDIT:: Το τροφοδοτικο ειναι Enermax 465W δεν παιζει να εχει προβλημα.............

Νp κριμα παντως που δεν εφτιαξε :(

Να σου πω ειχα το ιδιο προβλημα με αθλον χπ 1800 και μητρικη via και τελικα τωρα που το σκεφτομαι ολα φτιαξανε οταν εβαλα καινουργια ψυκτρα στον επεξεργαστη( τα αλλα που ειχα κανει ηταν παροδικα μια επαιζε μια οχι)

Και οταν σου λεω ακριβως...απλα εμενα δεν μου επαιζε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ 3d.

Αποδειχτηκε οτι η ψυκτρα που ειχα δεν καθοταν καλα στον επεξεργστη με αποτελεσμα να τρωει κολληματα.Τωρα πως αυτο συνδεεται με τους οδηγους της καρτα γραφικων ή το agp τι να σου πω.Απο τοτε ολα καλα...

ΚΑΙ ναι επειδη και εγω ειχα ταλαπωρηθει πολυ τοτε...ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ VIA....

Kοιτα απο 8εμα hardware (ψυκτρες, μνημες, τροφοδοτικο κτλ) τα εχω ελεγξει ολα!!

Το μονο που μενει ειναι bios και software!

8α ξαναποσταρω αν και πλεον δεν ελπιζω να βρω ακρη!!!

LAST POST

Πριν απο λιγο εβαλα το τελευταιο bios(1006 για Κ8V-X)

Αλλα συνεχιζαν τα προβληματα!!!!!

Μετα απο λιγο μου ερχεται μια ιδεα(?????) μπας και φταινε οι drivers της ο8ονης(SONY SDM-S74) τους απεγκα8ιστω λοιπον, κανω restart, κανω install τον 4 in 1 της VIA και ξανακανω restart, μολις μπαινω στα ΧΠ περιμενω λιγο αλλα βλεπω οτι δεν εχει κολλησει(ΟΕ ΟΕ ΟΕ)

Εν ολιγοις το φταιξιμο ηταν στους drivers της ο8ονης(αν εισαι 8ΕΟΣ)

(Τωρα βγαζω 5400 στο 3dmark03 me 66.93:banging: )

Eυχαριστω οσους απαντησαν!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.