Jump to content

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

A7CORSAIR

Recommended Posts

Για σας εψαχνα στο google πληροφοριες γαι το νεο hardware που θελω να αγορασω και επεσα πανω στο hread INTELΑΚΙΔΕΣ ΕΝΩΘEIΤΕ (επεσε πολυ γελιο οταν το διαβαζα) και αποφασισα αφενος μεν να γινω μελος στο forum αφετερου δε να σας ρωτησω τι hardware να παρω γιατι βλεπω οτι εισαστε περισσοτερω ενημερομενοι απο εμενα.Τους η/ω που εχω τωρα θα τους γραψω σε δυο ομαδες μια που ειναι στο σπιτι και μια στο γραφειο.

1η ομαδα(σπιτι):α)το htpc&gaming pc :case ANTEC 1080amg,psu antec 550w truepower,mobo asus a7n8x dlx ver1.02,cpu axp2800tbred@195x13,5,2,633ghz,1,85v+cpu upgrade kit (μου επιτρεπει να ριθμισω fsb,multiplier&vcore ανεξαρτητα απο τη μητρικη),cooler thermalright slk800a+80mm delta fan,memory 2x256mb corsair pc3200,cl2,2,2,5(winbond bh5)@195 default vdimm,2x120gb wd jb 1200,gpu asus gf4ti4200 agp8x 128mb superfast @350/700 me v mod,tv/radio tuner pinnaclestudio pc tv/radio pro me remote controle.O ηχος παρεχεται απο το optical spdif in&out με καταλληλη συνδεση με το 5.1 ενισχυτη και τα αντιστοιχα ηχεια.DVD ROM SONY CDDU 16/40X DVDR SONY 8X.Panel 40'' @ 1024x768.keyboard+mouse ms wireless pro2 kit kai telos να πληρωσ προγραμματιζομενο τηλεχειριστηριο με το καταλληλο ir ματι.

β)το pc που χρησιμοποιειται καθημερινα για ολα τα αλλα(ιντερνετ,office κλπ):case herolchi midi tower me 120mm fans ,psu hec 475w,mobo asus a7s333 with 3xfirewire+asus ipanel dlx 6xusb,cpu axp2400+,cooler volcano 9+,512mb crusial value ram pc2700@266,spd settings,gpu pixelview gf4ti4400 128mb vivo@default settings, hdd wd jb 1200+wd jb 800 σε αφαιρουμενο trace,10/100mb generic ethernet pci card,safeway 5.1 sound card ,pci usb2.0 card,dvdrom nec 16/48x ,cdr btc 52/32/52x,56kb v92 generic modem ,generic keyboard& ms usb optical mouse,scanner hp 4470c,printer hp photosmart p1000,crt sony g420,ηχεια creative fps 1600,os winxp home sp2 gr,office 200pro.

2η ομαδα (γραφειο):a)P4 quest xpand pc:generic midi case+generic 250w psu , matx dfi 845g mobo(δεν θημαμαι το μοντελο ακι εχω χασει και το manual),gpu onboard intel exteme gfx (ο Θεος να τα κανει xtreme),sound 5.1 onboard ,10/100mb lan onboard 4xusb 2.0,cpu p4 1,6 willy , dvdrom btc16/40x,cdr btc16/10/40x,hdd wd eb 40gb,256mb pc2100 generic ram ,56k v90 generic modem,ηχεια 2.1 του κιλου ,scanner hp 2200c,printers oki okipage 10e , hp656c,crt sony g420,os winxp home sp2 gr,office 2000pro.

b)generic midi case+generic 250w psu,p3 800eb fsb133,mobo asus cuv4x,2x128mb generic pc133,hdd 15gb nikimi ata66/5400rpm,cdrom52x,soundblaster live 1024+creative fps1000 hxeia,karta tv cronous vs2,10/100mb generis ethrnert pci card ,gpu voodoo3 3000 16mb vo,crt sony e220,os win98se+office 2000pro.

Τα σχολια μου πρωτα για τους η/υ στο γραφειο:ο p3 υπαρχει μονο και μονο επειδη ο αλλος ο ακατανομαστος μου εχει σπασει τα νευρα αφου δεν περναει μηνας που να μην παρουσιαζει καποιο προβλημα(μου εχουν αντικαταστησει τα παντα εκτος απο τον επεξεργαστη , το σαρωτη και τον oki πο δοξα τον θεο παρα τα 4+ χρονακια του καλα κρατει).Αυτο νομιζω οτι τα καλυπει ολα ή γαι να το ακνω πιο ξεκαθαρο ολα πλιν τοι οκι θα φαν δρομο και θα παρω καινουρια (γιαμ γιαμ).Τωρα για το σπιτι ο 2ος η/υ θα παραμεινει ως εχει μιας και οι απαιτησεισ απο αυτον ειναι περιορισμενες.Ο πρωτος δε ξερω πειτε μου να τον καρτησω και να παρω καινουρια μητρικη να του βαλω και νερο και να του αλλαξω τα φωτα γιατι το μηχανημα (ο επεξεργαστησ κανει και 195χ14@1,9v αλλα ανεβαζει πολυ θερμοκρασια και δε θελω να τον ψησω) ή δεν αξιζει τον κοπο?

Τι εχω βρει μεχρι στιγμης και σκεφτομαι να παρω εις διπλουν για το γραφειο (2 η/υ θα παρω παλι):case hec super midi tower pro ci-6919 black 1firewire/2usb 2x120mm fans 81e(e-shop),psu hec 525w 3χρ εγγυηση105e(infoshop),m/b msi k8n neo platinum wifi 130e (e-shop)(να ξεκαθαρισω κατι απο την αρχη για το βασικα εξαρτηματα cpu/mobo/psu/gpu/hdd/memory με ενδιαφερει η τριετησ ή μεγαλυτερη εγγυηση και οχι οι τρομακτικεσ επιδοσεις και κυριωσ οχι το extreme ο/cing) το wifi ειναι must λογω φορητου (acer ferrari 3000) οπως και to firewire μιασ ακι εχω πολλουσ εξωτερικουσ σκληρους που το υποστιρηζουν καθως και καμερα DV που συνδεεται ειτε μεσω VI ειτε μεσω firewire,cpu amd a64 3700+ boc 494e (πλαισιο για να βρω και καλο stepping),hdd sata 2x200gb seagate (ncp support,5ετης εγγυηση και χαμηλα επιπεδα θορυβου και θερμοκρασιας ) σε raid 1 για το λογισμικο&mission critical data και 2Χ400gb raid 0 gia audio,video και αλλα μικροτερης σημασιας δεδομενα(αγορα απο πλαισιο 1018e συνολο),gpu msi 6800gt 445e(infoshop),creative audigy2 zs 81e (e-shop),tv/radio tuner αυτο που εχω και στο σπιτι (pinnaclestudio pc tv/radio pro me remote controle) 97ε (e-shop),ηχεια creative inspire td7700 7. (224e(e-shop),ups mustek powermust 200va usb line interactive 283e (e-shop),scanner canon lide 80 175e (e-shop)(μου το προτειναν πολλοι γνωστοι αλλα και η συζυγος που λογω εργασια(γραφιστας) γνωριζει καλυτεραςμου και για τον φορητο ενω δεν απαιτει συνδεση στο ρευμα που σημαινει λιγοτερα καλωδια ),printer δεν εχω αποφασισει ακομα για το αν θα κρατησω τον oki ή αν θα παρω καινουργιο αν και θα φανει στην πορεια,οθονη 2x sony FW 24'' της συζυγου που πηρε καινουριο dual g5 mac με τις 30'' lsd της apple και της εμειναν,dvdr nec 3520a black 70ε (e-shop).

Αυτο πoυ μου εμεινε ειναι οι μνημες (den exv apofasisei an ua parv 2x1gb cl3,3,3,8 dimms ή 2x51mb cl2,2,2,5 dimms )και το πληκτρολογιο με το ποντικι που τα θελω ασηρματα και με αρκετη εμβελια (οχι μετα το 1.5 μετρο να χανεται το σημα) .

Το θεμα το ο/cing το σκεφτομαι ακομα .

Εχω 10.000ε να δαπανησω για αγορα η/υ και ολου του απαραιτητου λογισμικου (τα προστιμα του ΣΔΟΕ για πειρατικο λογισμικο ειναι τσουχτερα οποτε ολα πρεπει να ειναι 100% νομιμα).

Αμάν βρε παιδί μου, τι χείμαρος είσαι εσύ? Γράψε τα λίγο πιο συνοπτικά έτσι χάνεται ο άλλος στο κείμενο...

Mια ερώτηση έχω μόνο, 400άρη σκληρό που θα βρεις?

Καλως ήρθες στο φορουμ. :) 10.000 ευρώ ειναι πολλά χρήματα για υπολογιστές. Μπορεις να αγοράσεις πρακτικά οτι θέλεις. Βεβαια με τις οθόνες που γράφεις θα φύγουν πολλά χρήματα, αλλα αμα χρειάζεσαι τόσο μεγάλες οθόνες τότε πάσο. Πληκτρολόγιο+ποντίκι θα σου πρότεινα τη ναυαρχίδα της logitech, ειναι ενα αποσπόμενο πληκτρολόγιο πολύ λεπτό και πολύ ωραίο. Αμα χρειάζεσαι τη μνήμη για photoshop κλπ πάρε 2giga...

Καταρχας καλοσωρισες στο forum.:daisy:

Μερικες προτασεις απο εμενα.

α)τροφοδοτικο πηγαινει σε enermax ή se ocz 520.Mε τοσους σκληρους και υποσυστηματα στανταρτ θα χρειαστεις κατι πιο ποιοτικο(τα ocz exoyn 5ετη εγγυησση με τα 3 πρωτα να ειναι αμεση αντικατασταση) εφοσον απο οτι βλεπω παιρνεις γερα μηχανηματα ΙΣΩΣ να χρειαζεται και κανα 600 ocz.

β)Γιατι 754?Πηγαινε σε 939 και παρε ειτε 3500+ ειτε 3800+ απο μητρικη καποια με nfoce 4 δεν θα σε απογοητευσει(firewire,10xusb2,gigabit lan,υποστηριξη NCQ,sli,8χ !!sata ---οχι σε ολες---raid0/1/0+1/5 δες το thread για τις dfi ultra/sli κανουμε ομαδικη παραγγελια)

Παρε και μια καρτα wifi ξεχωριστη και μην αρκεισε σε οτι σου πασαρουν με την μητρικη(χωρις να θελω να πω οτι δεν ειναι καλη)

γ)Σκληρους προτεινω 2χ300 maxtor με 16 mb buffer και NCQ εκτος και αν εχεις βρει 400(αληθεια που?)

δ)τα mustek ups δεν τα πολυεμπιστευομαι παρε κατι αλλο το λιγοτερο line interactive για να μην σου πω online(εφοσον θα ειναι γραφειου το ενα απο τα 2 να εχεις το κεφαλι σου ησυχο)

ε)το scanner παιρνει ρευμα απο το usb. Το κατα ποσο αυτο ειναι καλο ή κακο δεν μπορω να ξερω.

ζ)αν θες μνημες για default καταστασεις οπωσδηποτε με timmings 2-2-2-5 απο επωνυμο κατασκευαστη.

η)ποντικι + πληκτρολογιο προτεινω logitech mx 700 και καποιο ασυρματο της ιδιας εταιρειας.(δεν σου λεω το mx1000 διοτι στα forum της logitech εχουν βγει μερικα ψιλοπροβληματικα)

ΤΙP:

Κανε edit το κειμενο σου(κουμπι διορθωση αν δεν ξερεις) και βαλε καμια παραγραφο-διαμορφωσε το λιγακι να διαβαζεται πιο ξεκουραστα.Στανταρτ θα παρεις και αλλες απαντησεις ετσι διοτι ειναι λιγο μπελας να το διαβασει καποιος οπως ειναι;)

Aν σου περισσεψει τπτ απο τα 10000 εδω ειμαι εγω(χρειαζομαι καινουργιο επεξεργαστη):p

Α ρε τι κανει ο ανθρωπος για εναν athlon.....

Αν επιτρεπετε τι δουλεια κανεις/για τι δουλειες θες τα pc?

"Καλως ήρθες στο φορουμ. 10.000 ευρώ ειναι πολλά χρήματα για υπολογιστές. Μπορεις να αγοράσεις πρακτικά οτι θέλεις. Βεβαια με τις οθόνες που γράφεις θα φύγουν πολλά χρήματα, αλλα αμα χρειάζεσαι τόσο μεγάλες οθόνες τότε πάσο. Πληκτρολόγιο+ποντίκι θα σου πρότεινα τη ναυαρχίδα της logitech, ειναι ενα αποσπόμενο πληκτρολόγιο πολύ λεπτό και πολύ ωραίο. Αμα χρειάζεσαι τη μνήμη για photoshop κλπ πάρε 2giga..."

ΟΚ οι οθονες ειναι της συζυγου οποτε απο εκει γλιτωνω πολλα χρηματα (εαν θυμαμαι καλα οταν τις πηρε πληρωσε καπου στ 1300ε τη μια).

Πληκτρολογιο και ποντικι σκεφτομαι αυτο http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=89&Nav_Section_Id=89&Catalog_Id=1&Product_Id=165891&Merchant_Id=1&sts_cid=3.Ειναι το logitech dinuovo (εχω παρει την εκδοση για φορητο και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος).

"α)τροφοδοτικο πηγαινει σε enermax ή se ocz 520.Mε τοσους σκληρους και υποσυστηματα στανταρτ θα χρειαστεις κατι πιο ποιοτικο(τα ocz exoyn 5ετη εγγυησση με τα 3 πρωτα να ειναι αμεση αντικατασταση) εφοσον απο οτι βλεπω παιρνεις γερα μηχανηματα ΙΣΩΣ να χρειαζεται και κανα 600 ocz."

Απο που μπορω να το αγορασω και σε τι τιμη?

"β)Γιατι 754?Πηγαινε σε 939 και παρε ειτε 3500+ ειτε 3800+ απο μητρικη καποια με nfoce 4 δεν θα σε απογοητευσει(firewire,10xusb2,gigabit lan,υποστηριξη NCQ,sli,8χ !!sata ---οχι σε ολες---raid0/1/0+1/5 δες το thread για τις dfi ultra/sli κανουμε ομαδικη παραγγελια)

Παρε και μια καρτα wifi ξεχωριστη και μην αρκεισε σε οτι σου πασαρουν με την μητρικη(χωρις να θελω να πω οτι δεν ειναι καλη)"

Το ειδα χθες που εψαχνα γενικα ολο το φορουμ.Τωρα γιατι s745 & οχι s939 να στο πω πολυ απλα (to sli de me endiaferei) εαν η amd ειχε λανσαρει το Ε stepping με αλλες τις βελτιωσεις που αυτο αναμενεται να φερει και εαν το nf4 ειχε λανσαριστει τον νοεμβριο και ειχε δοκιμαστει τοτε θα το επελεγα ,δηλ. ειχαν επιλυθει τα οποια προβληματα νεοτητας, θα το σκεφτομουν (υπαρχουν και αλλοι πολλοι λογοι αλλα θα γραψω εκθεση για να τους αναφερω).Α , ναι και κατι σημαντικο τα μηχανηματα θα τα παρω και σε 3 χρονια θα τα δωσω δρομο οποτε η αναβαθμιση με αφηνει παγερα αδιαφορο μιας και με τους υπολογιστες καθε 3μηνο υπαρχει παντα κατι καινουριο.PS το ισοδυναμο του 3700+ ειναι ο 4000+ (2,4g 1mb l2 cache ) και η διαφορα αναμεσα τους ειναι της ταξης του 5% κατα μεσο ορο ενω η διαφορα τιμης ειναι 220+ε.

"γ)Σκληρους προτεινω 2χ300 maxtor με 16 mb buffer και NCQ εκτος και αν εχεις βρει 400(αληθεια που?)" axtor ουτε με σφαιρες δεν ξαναπαιρνω (οπως και καρτα γραφικων ati,mobo me via chipset).Τους 400αριδες τους ειδα στο πλαισιο .

"δ)τα mustek ups δεν τα πολυεμπιστευομαι παρε κατι αλλο το λιγοτερο line interactive για να μην σου πω online(εφοσον θα ειναι γραφειου το ενα απο τα 2 να εχεις το κεφαλι σου ησυχο)"

Βασικα και τα 2 pc θα τα εχω στο γραφειο.Τωρα στο θεμα του ups δεν ειμαι ειδικος οποτε καθε προταση δεκτη.

"ε)το scanner παιρνει ρευμα απο το usb. Το κατα ποσο αυτο ειναι καλο ή κακο δεν μπορω να ξερω."

Μπορω να το χρησιμοποιησω και για τον φορητο που εχω.

"ζ)αν θες μνημες για default καταστασεις οπωσδηποτε με timmings 2-2-2-5 απο επωνυμο κατασκευαστη"

Οχι o/cing me tipota.Τωρα απ'οτι ειδα μεχρι στιγμης με 2/2/2/5 μνημεσ ο κ8 φτανει στο 95% το θεωρητικου bandwith ενω με 3/3/3/8(που ειναι και τα περισσοτερα 1gb dimms) αυτο πεφτει στο 70%, οποτε σκεφτομαι να παρω τωρα 1gb 2/2/2/5 και οταν με το καλο βγουν 2gb με ιδια ή παραπλησια timmings να κανω αναβαθμιση(αν και με βλεπω να πηγαινω σε 2gb telika)

"Aν σου περισσεψει τπτ απο τα 10000 εδω ειμαι εγω(χρειαζομαι καινουργιο επεξεργαστη)"

Προκαταβολη απο μια υποθεση που ανελαβα , αναμενονται και αλλα.

"Αν επιτρεπετε τι δουλεια κανεις/για τι δουλειες θες τα pc?"

Δικηγορος .

Ta specs ton pc ειναι υψηλα γιατι πηρα προγραμμα ηλεκτρονικου λογογραφου και οταν πηγα να το τρεξω στα pc που ηδη ειχα στο γραφειο επαθα την πλακα της ζωης μου( ο π3 κολλησε και 5 λεπτα μετα εκανε reboot kai ο π4 για αλλη μια φορα χαλασε),.Τωρα αναγκαζομε και χρησιμοποιω τα pc που εχω στο σπιτι αλλα και αυτα τραβαν το ζορι του αιωνα.

Εγώ θα έλεγα:

CPU Athlon 64 3500+

Motherboard Asus A8N

VGA nVidia 6800GT ( οποιαδήποτε )

RAM 2X512MB Pc3200 Kingston ValueRAM ( αν δεν κάνεις overclock, μη πολυλογαριάζεις και τα timings, ελάχιστες διαφορές )

HDD 4X250GB Seagate σε 2 χωριστά, εκτός αν χρειάζεσαι μεγαλύτερους για τον Α,Β λόγο, δεν νομίζω να χρειαστείς ποτέ πάνω απο 500GB πάντως.

Τροφοδοτικό Enermax Noisetaker 701P-VE

Case Coolermaster Stacker

UPS Mustek 1000VA

Ένα πολυμηχάνημα PCS της Hewlett Packard της επιλογής σου, για απλές φωτογραφίες και δουλειά γραφείου προτείνω το 1215 εκτός αν θες και FAX. Δεν χρειάζεται να παίρνεις χωριστά εκτυπωτές/scanner κτλ.

Δεν χρειάζεσαι κάρτα ήχου καθόλου, η on-board είναι παραπάνω από μία χαρά.

Ηχεία/πληκτρολόγια/ποντίκια και λοιπά περιφερειακά είναι θέμα αισθητικής, ότι σε βολεύει και σου αρέσει.

Δεν χρειάζεσαι τίποτα δυνατότερο από το παραπάνω για οποιαδήποτε χρήση, οπότε όσα λεφτά και να έχεις, πάρε τίποτα χρήσιμο ή στείλτα στην ΝΑ Ασία.

...αν και κάτι δεν μου πάει καλά εδώ.

Αρχική απάντηση από Grace

Εγώ θα έλεγα:

CPU Athlon 64 3500+

Motherboard Asus A8N

VGA nVidia 6800GT ( οποιαδήποτε )

RAM 2X512MB Pc3200 Kingston ValueRAM ( αν δεν κάνεις overclock, μη πολυλογαριάζεις και τα timings, ελάχιστες διαφορές )

HDD 4X250GB Seagate σε 2 χωριστά, εκτός αν χρειάζεσαι μεγαλύτερους για τον Α,Β λόγο, δεν νομίζω να χρειαστείς ποτέ πάνω απο 500GB πάντως.

Τροφοδοτικό Enermax Noisetaker 701P-VE

Case Coolermaster Stacker

UPS Mustek 1000VA

Ένα πολυμηχάνημα PCS της Hewlett Packard της επιλογής σου, για απλές φωτογραφίες και δουλειά γραφείου προτείνω το 1215 εκτός αν θες και FAX. Δεν χρειάζεται να παίρνεις χωριστά εκτυπωτές/scanner κτλ.

Δεν χρειάζεσαι κάρτα ήχου καθόλου, η on-board είναι παραπάνω από μία χαρά.

Ηχεία/πληκτρολόγια/ποντίκια και λοιπά περιφερειακά είναι θέμα αισθητικής, ότι σε βολεύει και σου αρέσει.

Δεν χρειάζεσαι τίποτα δυνατότερο από το παραπάνω για οποιαδήποτε χρήση, οπότε όσα λεφτά και να έχεις, πάρε τίποτα χρήσιμο ή στείλτα στην ΝΑ Ασία.

...αν και κάτι δεν μου πάει καλά εδώ.

Σαν τι....?

ΟΚ πρέπει να αναφέρω ότι 1/2/2005 μετακομίζω στο νέο μου γραφείο τον εξοπλισμό του οποίου ανέθεσα σε ειδικευμένη εταιρία . Στις προτάσεις που μου έκαναν περιλαμβάνονταν και τα pc μάρκας DELL.Η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα ιδιόκτητο pc της DELL είχα κακά ξεμπερδέματα λόγω δικού μου λάθους(το psu χάλασε και έβαλα ένα άλλο και το pc κάηκε. Όπως αποδείχθηκε η DELL χρησιμοποιούσε ίδιο βύσμα με τα απλά psu αλλά ήταν διαφορετική η κατανομή των γραμμών τροφοδοσίας) και αποφάσισα να πάρω μόνος μου pc.Ξεκίνησα την έρευνα αγοράς και όλες οι προτάσεις ήταν INTEL.Προτού αγοράσω οτιδήποτε είπα να ρωτήσω ένα παλιό συμμαθητή μου απ'το λύκειο ,που ήξερα ότι ασχολείται με pc ,και μου είπε για τον κ8 και γενικά με ενημέρωσε για όλα τα σχετικά με AMD vs INTEL.Επειδή τον καλύτερο λόγο απόδοσης/κόστους τον είχε η AMD αποφάσισα να πάρω AMD(όλα αυτά τον περασμένο Ιανουάριο).Ωστόσο για διάφορους λόγους το καθυστέρησα και η σύνθεση που τότε είχα υπόψη απλά σήμερα θεωρείται ελαφρώς ξεπερασμένη.

Τώρα στο "ψητό". Τα pc που έχω στο σπίτι τελικά αποφάσισα να τα αναβαθμίσω το καλοκαίρι 'η και πιο μετά , οπότε τα 10.000ε αφορουν τα pc του γραφείου. Από τη στιγμή που οι οθόνες υπάρχουν και ταιριάζουν με την αισθητική του νέου μου γραφείου θα τις κρατήσω(απ' ότι βλέπω δύο καλές 22" crt είναι κάπου στα 800-900ε η μία, ενώ 2 καλές 21/22" lcd κυμαίνονται στα 1000-1200ε η μία).Θέμα χώρου δεν τίθεται άρα αυτομάτως τα χρήματα που εξοικονομώ από τις οθόνες θα τα χρησιμοποιήσω κάπου αλλού. Επίσης τα pc που θέλω να πάρω θα πρέπει να είναι αθόρυβα (γι' αυτό επιλέγω κουτί με 120mm ανεμιστήρες ) , αξιόπιστα (γι' αυτό δε θέλω να πάρω hardware που δεν έχει δοκιμαστεί) και να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά (σε περίπτωση βλάβης να μπορώ να εναλλάσσω το hardware και για άλλους ευνόητους λόγους ).Τώρα αν φαίνομαι αναξιόπιστος ε τι να πω ,πήγα να ζητήσω βοήθεια(δεν είμαι ειδικός στα pc απλά τη δουλειά μου θέλω να κάνω) και κοντεύω να βγω "κουρεμένος".

Αν λοιπόν υπολογίσουμε το κόστος 2 καλών 21/22lcd/crt οθονών στα 2000 ε που για να οδηγηθούν σωστά χρειάζονται καλή κάρτα γραφικών (κάτι γύρω στα 350-450 ε εις διπλούν) και όχι κάτι της τάξης των 50-80 ε να σου βγάζει τα μάτια ,το κόστος για έναν laser εκτυπωτή με δυνατότητες δικτύωσης (ο όγκος των εκτυπώσεων που έχω στο γραφείο καθιστά τη χρήση inkjet ασύμφορη και γενικά τα πολυμηχανήματα δεν τα εμπιστεύομαι για τη χρήση που σκοπεύω να κάνω) στα 600-1000ε τότε αυτομάτως πάμε στα 3000 ε συν το κόστος για αγορά 2 scanner ,2 κάλων σετ ηχείων (μου αρέσει να ακούω και λίγη μουσική ) που για να οδηγηθούν σωστά θέλουν καλή κάρτα ήχου (κάτι της τάξης των 80+ ε εις διπλούν), το ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι τα θέλω για καθαρά πρακτικούς λόγους και όχι επειδή μου «κάπνισε» ( η φράση «λιγότερα καλώδια» λέει τίποτα?) , καλή μητρική ,καλό κουτί , τροφοδοτικό κλπ να πως τα υπολόγισα τα 10.000 ε (και που να μην ήταν η προκαταβολή της αμοιβής μου από δική μου στο κάτω κάτω της γραφής υπόθεση λεφτά στην τράπεζα έχω θα τα εκταμίευα και τέλείωνε το όλο ζήτημα) .

Για να μην πολυλογώ αν δεν σας ενδιαφέρει το όλο ζήτημα μην απαντάται αλλά αν θέλεται να βοηθήσεται ΜΗΝ με προσβάλλεται.

Αρχική απάντηση από A7CORSAIR [Σήμερα, στις 13:25]

Αν λοιπόν υπολογίσουμε το κόστος 2 καλών 21/22lcd/crt οθονών στα 2000 ε που για να οδηγηθούν σωστά χρειάζονται καλή κάρτα γραφικών (κάτι γύρω στα 350-450 ε εις διπλούν) και όχι κάτι της τάξης των 50-80 ε να σου βγάζει τα μάτια

Μόνο για αυτό το ζήτημα, η καλή κάρτα γραφικών είναι για να έχεις καλές δυνατότητες σε παιχνίδια, όχι απόδοση σε desktop. Και μία GeForce 2 4-5 ετών δεν θα έχει καμία εμφανή διαφορά στο desktop με μία ολοκαίνουργια κάρτα των 500 ευρώ. Καρτούλες των 50 ευρώ κάνουν μία χαρά για δουλειά γραφείου και δεν έχουν καμία διαφορά από αυτές των 500, ανέφερα την 6800GT μήπως ήθελες να παίζεις κανένα παιχνίδι αλλά αν είναι μόνο για δουλειά γραφείου πάρε ότι φτηνότερο και μην χαραμίζεις χρήματα.

Και δεν σε πρόσβαλλα λέγοντας ότι κάτι δεν μου πάει καλά εδώ. Δική μου άποψη είναι και δεν νομίζω ότι σχολίασα κάτι ως προς το πρόσωπό σου.

Αν δουλευεις πολλες ωρες στον υπολογιστη κι αν δεν ενδιαφερεσαι για επεξεργασια χρωματος ,εικονας σε επαγγελματικο επιπεδο,μην παρεις CRT ειναι πολυ κουραστικα και τα αποτελεσματα αυτης της κουρασης θα φανουν σε βαθος χρονου.Εχω Sony f520 ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε CRT αλλα... .Παρε καλητερα και δυο καλα LCD

Σχετικα με την καρτα γραφικων ενα CRT 21'' στα 1600χ1200 θελει καλη καρτα με 400ariRAMDAC και 64+ mb μνημη .Κατι γυρω στα 150-200ευρω ειναι ενταξει

Αυτα απο hardware.

Μια ερωτηση: Η αντιδραση σου σε καποια σχολια ειναι θεμα πολιτικης η χαρακτηρα?

Κατα τα αλλα καλωσορισες

:)

"Μια ερωτηση: Η αντιδραση σου σε καποια σχολια ειναι θεμα πολιτικης η χαρακτηρα?"

Kαι τα δύο.

"Αν δουλευεις πολλες ωρες στον υπολογιστη κι αν δεν ενδιαφερεσαι για επεξεργασια χρωματος ,εικονας σε επαγγελματικο επιπεδο,μην παρεις CRT ειναι πολυ κουραστικα και τα αποτελεσματα αυτης της κουρασης θα φανουν σε βαθος χρονου.Εχω Sony f520 ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε CRT αλλα... .Παρε καλητερα και δυο καλα LCD "

Προσωπικά δεν ασχολούμε παρα μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο με επεξεργασια εικόνας .

Από την άλλη προσωπικά θεωρώ ότι οι lcd ειναι κουραστικές , βέβαια αυτή η εντύπωση μου δημιοργήθηκε όταν εμφανίστηκάν για πρώτη φορά οι lcd, οπότε πιστεύω ότι τα πραγματα έκτοτε άλλαξαν.

"Σχετικα με την καρτα γραφικων ενα CRT 21'' στα 1600χ1200 θελει καλη καρτα με 400ariRAMDAC και 64+ mb μνημη .Κατι γυρω στα 150-200ευρω ειναι ενταξει"

Σκοπεύω να παίξω και παιχνίδια αλλά και να χρησιμοποιήσω υψηλή ανάλυση ,τουλάχιστον 1600χ1200.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.