sakattack1442169065 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Απο οτι εχω δει ολες οι νεες VGA εχουν μια τεραστια ψυκτρα που καλυπτει και τις μνημες.Προσφατα πηρα μια Χ800. Ειχε μια τετοια ψυκτρα μπροστα και πισω ειχε ενα σιδερενιο λαμακι της μαυρης συμφορας που παταγε πανω στις μνημες. Τωρα αν αυτο εκανε απαγωγη θερμοτητας, πολυ αμφιβαλω.Επισης, η ψυκτρα που ζεσταινοταν απο τον πυρηνα, πιστευω οτι πιο πολυ ζεσταινε μετα τις μνημες, παρα τις κρυωνε.Τεσπα, αυτα τα εβγαλα και εβαλα το μπλοκ Zalman στον πυρηνα (επεσε και η Θ) και στις μνημες εβαλα τις αλουμινενιες ψυκτρουλες που ητανε πακετο.Επειδη τις ειχα πριν στην αλλη καρτα, το αυτοκολλητο τους δεν κολλαει πια το ιδιο καλα. Βεβαια στεκονται στη θεση τους και ζεσταινονται αρκετα (πιστευω με τη ζεστη να κολλησουν ακομα καλυτερα) Η ερωτηση ειναι η εξης: Ειμαι καλυμενος για τις μνημες?Στη χειροτερη περιπτωση που καποια ψυκτρουλα ξεκολλησει απο τη θεση της, θα εχω προβλημα?Ξερει κανεις αν πχ τις αφηναμε τις μνημες χωρις καθολου ψυκτρα, χαλανε?YΓ. Ειναι Samsung GC20, 2ns, 490ΜΗz Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούνιος 12, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 sak μπορείς καλιστα να χρησιμοποιήσεις υδραυλική σιλικόνη (την ασπρη) κανει θαυμασια δουλεια σαν θερμοαγωγιμη, κολάει ευκολα και γρήγορα και ξεκολαει το ίδο ευκολα χωρίς να αφήνει ίχνος.οι μνημες καλό ειναι να ψυχνονται, να χασεις δυσκολο, να κερδισεις πιθανότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Ιούνιος 12, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 πρωτα απ`ολα αν κρατας τις 2 ns στα 490 mhz δεν υπαρχει περιπτωση να παθουν κατι.εκτος πια κι αν ειναι ελαττωματικες.με τα ψυκτρακια αυτα εισαι καλυμενος πιστευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 12, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 sak μπορείς καλιστα να χρησιμοποιήσεις υδραυλική σιλικόνη (την ασπρη) κανει θαυμασια δουλεια σαν θερμοαγωγιμη, κολάει ευκολα και γρήγορα και ξεκολαει το ίδο ευκολα χωρίς να αφήνει ίχνος.οι μνημες καλό ειναι να ψυχνονται, να χασεις δυσκολο, να κερδισεις πιθανότερο.H λευκή σιλικόνη είναι θερμομονωτική θαρρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούνιος 12, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 H λευκή σιλικόνη είναι θερμομονωτική θαρρώ οχι, θαρρείς λαθος , ειναι τρομερα καλός αγωγός θερμότητας. τη χρησιμοποιω εδώ και πολλά χρόνια για chipset μνημες και γενικως chipακια. με πατεντα με σκονη αλουμινίου ειναι αναλογη της AS, το ειχαμε δοκιμασει στις αρχες στο pctech . anyway, μια δοκιμή θα πείσει και τους πιο δυσπιστούς. --- edit μιλαω για σιλικονη, μονωτική σιλικόνη, αυτη που χρησιμοποιούν για να μονώνουν τους πλαστικούς σωλήνες νερού. μη μπερδευεστε με αλλα σκευασματα που επίσης τα ονομάζουν σιλικόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιούνιος 12, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 Ναι 490MHz, ο/c δεν κανω καθολου στις VGA, οποτε δε με νοιαζει για αυτο το λογο. Απλα να μην παθουν κατι θελω. Λετε και χωρις καθολου ψυκτρα δεν παθαινουν τιποτα?Προς το παρον φαινεται να στεκονται, αν φυγουν θα παω να παρω σιλικονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Ιούνιος 12, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 και χωρις ψυκτρες παντως δεν παθαινουν απολυτως τιποτα μεσα σε φυσιολογικων πλαισιων ρολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NGF Ιούνιος 13, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 δεν παθαινουν αλλα εγω θα εβαζα οπως και να ειναι (θα βαλω) γιατι ανεβαινουν και οι επιδοσεις σιγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
navigator Ιούνιος 14, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Δεν παθαινουν τιποτα !!!Εβγαλα την μαμα ψυχτρα απο μια ατι χ700 ωστε να βαλω μια artic.Κανενα προβλημα !!! εδω και κανενα χρονο περιπου. :045: Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 14, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Το απαραίτητο αν κάνεις πολύ Oc είναι ένας ανεμιστήρας να χτυπάει τις μνήμες.Οι ψύκτρες μόνο έτσι θα αποδόσουν τα μέγιστα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Ιούνιος 14, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 οχι, θαρρείς λαθος ,ειναι τρομερα καλός αγωγός θερμότητας. τη χρησιμοποιω εδώ και πολλά χρόνια για chipset μνημες και γενικως chipακια. με πατεντα με σκονη αλουμινίου ειναι αναλογη της AS, το ειχαμε δοκιμασει στις αρχες στο pctech . anyway, μια δοκιμή θα πείσει και τους πιο δυσπιστούς. --- edit μιλαω για σιλικονη, μονωτική σιλικόνη, αυτη που χρησιμοποιούν για να μονώνουν τους πλαστικούς σωλήνες νερού. μη μπερδευεστε με αλλα σκευασματα που επίσης τα ονομάζουν σιλικόνη. Μηπως ειναι αυτη που παραμενει ελαστικη οταν στεγνωσει (διαφανη δεν ειναι?)?Αν μπορεις βαλε μια φωτο,με ενδιαφερει για πατεντα σε chipset HS+alu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιούνιος 14, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Δεν παθαινουν τιποτα !!!Εβγαλα την μαμα ψυχτρα απο μια ατι χ700 ωστε να βαλω μια artic.Κανενα προβλημα !!! εδω και κανενα χρονο περιπου. :045:Δεν την ξερω την arctic. Εννοεις οτι δεν πιανει τις μνημες και τις εχεις γυμνες?Ποια Χ700 εχεις? Αν ειναι με DDR3 και συχνοτητα τουλαχιστον 450 τοτε ειμαστε οκ.(Γιατι απλη DDR και συχνοτητα μεχρι 350 απο παλια δεν ειχαν ποτε ψυκτρες.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 14, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Οπου και αν εχω βαλει ψυκτρες σε μνημες , εχω χασει σε clocks . Ειτε ειναι VGA , ειτε RAM ... παντα εχανα .Οποτε , πλεον δε βαζω ψυκτρες .Στην καλυτερη περιπτωση που θα βαλεις ψυκτρα με ceramique και logo , θα χασεις 1-2 Mhz περιπου . Αν βαλεις αυτοκολλητα , θα χασεις μεχρι και 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούνιος 14, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Οπου και αν εχω βαλει ψυκτρες σε μνημες , εχω χασει σε και εγω εχω παρατηρήσει κατι τετοιο, όχι ομως σε σταθερη βαση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nognir Ιούνιος 14, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Καλά πώς εξηγείται η απώλεια απόδοσης στις μνήμες με ψύκτρες; Μου φαίνεται αρκετά περίεργο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 14, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Πολύ απλά γιατί ενεργούν ως "κουβέρτες"(δηλαδή εσωκλείουν τη θερμότητα στις μνήμες) και δεν αποδίδουν.Μόνο με πολύ καλή ροή αέρα μπορείς να επωφεληθείς από αυτές.Η γνώμη μου είναι να βάλεις έναν ανεμιστήρα να χτυπάει τις μνήμες(είτε της vga,είτε του συστήματος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 14, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Καλά πώς εξηγείται η απώλεια απόδοσης στις μνήμες με ψύκτρες; Μου φαίνεται αρκετά περίεργο...Ζεσταινονται περισσοτερο . Ετσι μονο το εξηγω . Το κεραμικο αποβαλλει πιο ευκολα τη θερμοτητα , απο τον χαλκο ή το αλουμινιο . Ποσο μαλιστα οταν παρεμβαλλεις και αυτοκολλητο ή θερμοαγωγιμη παστα.Ακομη και με το χερι οταν δοκιμασεις , ενα τσιπακι ειναι δροσερο . Οταν του βαλεις ψυκτρακι , ζεματαει . Πιθανως οταν του βαλεις πολυ μεγαλη ροη αερα (πολυ μεγαλη ομως) , να βοηθησει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nognir Ιούνιος 14, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 To λέω γιατί σκοπεύω να αγοράσω μια vf900 που ο ανεμιστήρας της φυσάει και τις ψύκτρες στις μνήμες... Μαζί με μια AS θα έχω καλό αποτέλεσμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 14, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Μια χαρά θα είσαι φίλε μου μην ανησυχείς.Βέβαια αν μπορούσες να βάλεις κι έναν 12αρη να χτυπάει ακόμη καλύτερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nognir Ιούνιος 14, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Δύσκολο... πάντως είδα τις προάλλες το νέο AeroCool με 25άρη(!!!) δίσκο στο πλάι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.