Jump to content

Αγορά Βιντεοκάμερας Hi-8

KostasThLB

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να αγοράσω για δώρο βιντεοκάμερα, αλλά πρέπει να είναι υποχρεωτικά Hi-8.

Ηι-8 ονομάζονται αυτές που παίρνουν κασσέτα σωστά;

Βρήκα την Sony CCD-TRV238 και νομίζω πως κάνει. http://www.pixmania.com/gr/gr/82408/art/sony/aeioaieuiana-hi8-ccd-trv2.html#accessoires

Κάποιος που ξέρει να μου πει αν αξίζει πριν την παραγγείλω (μέχρι άυριο δλδ) ή αν προτείνετε κάτι άλλο. Επίσης αν υπάρχουν χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να προσέξω. Όπως καταλάβατε είμαι άσχετος με το θέμα, οπότε η όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ :)

Αν κατάλαβα καλά δλδ Ηι-8 είναι το φορμάτ ασχέτως από την κασσέτα η οποία απλά είναι το μέσο. Οκ.

Βασικά εγώ θέλω υποχρεωτικά κάμερα Hi-8 με αποθηκευτικό μέσο κασσέτα.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν δλδ κάμερες με Hi-8 πχ και σληρό δίσκο, αλλά ακόμη και να υπήρχαν εγώ ψάχνω για Hi-8 ΚΑΙ κασσέτα.

Θα προχωρήσω αύριο στην παραγγελία από ότι φαίνεται, όποιος έχει περαιτέρω συμβουλές-προτάσεις ας ποστάρει. :)

Δεν γνωρίζω γιατί θέλεις οπωσδήποτε κάμερα με Hi-8 αλλά θέλω να σου πω ότι το φορμά αυτό είναι αναλογικό και σαφώς υποδεέστερο από ότι κυκλοφορεί τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια. Να σου πω επίσης ότι με την ίδια κασσέτα με το Hi-8 λειτουργεί και το Digital-8 με ψηφιακή εγγραφή.

To Ηι-8 είναι φορμάτ τουλάχιστον 10ετίας! Δεν θα το συνιστούσα αφού και οι Digital 8 κάμερες γράφουν και αυτές σε κασέτες 8mm αλλά είναι ψηφιακές με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται... Αν και νομίζω ότι και οι DV κάμερες σε κασέτες γράφουν αλλά μικρότερες...

Edit: Με πρόλαβες svizi!!

Λίγο υποστήριξη παραπάνω χρειάζεται αν μπορούμε να αποτρέψουμε κάποιο μέλος από την αγορά κάποιου εξοπλισμού αρκετά απαρχαιωμένου.

Ευχαρίστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον σας.

Το ξέρω ότι το format είναι απαρχαιωμένο (βοήθησε αρκετά και το link του dellman http://www.high-techproductions.com/formats.htm ), απλά θα μπει ως προσθήκη σε άλλον "απαρχαιωμένο" εξοπλισμό, 10ετίας-15ετίας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά δεν υπάρχει θέμα επιλογής.

Απλά ήθελα να ρωτήσω μήπως αγοράσω λάθος εξοπλισμό, γιατί από ότι κατάλαβα αυτός που το θέλει πρέπει να είναι Hi-8, αναλογικό με κασσέτα.

Αυτή που θέλω να πάρω πληρεί τις παραπάνω προυποθέσεις; http://www.pixmania.com/gr/gr/82408/art/sony/aeioaieuiana-hi8-ccd-trv2.html#

Να προχωρήσω;

Aυτο που σου λενε τα παιδια, ειναι οτι αγοραζοντας μια καμερα Digital8, θα μπορεις να γραφεις τις νεες κασετες που αγοραζεις σε digital, και οσες παλιες εχεις ηδη γραμμενες σε Hi8, θα μπορεις να τις παιζεις κανονικα playback (ακομα και απλες 8 θα μπορει να παιζει playback)

Oι κασσετες θα ειναι ιδιες (τυπου Hi8), τα αναλογικα βυσματα εξοδου ιδια, και θα εχεις εξτρα την ψηφιακη εξοδο

(χαρη στην οποια θα μπορεις πχ να κανεις αυτοματα ψηφιακη μετατροπη των παλιων κασσετων τυπου 8 που εχεις, και να τις μεταφερεις σαν digital video σε PC ή επιτραπεζιο DV recorder).

Οκ , εσυ λες οτι θα χρησιμοποιηθει σε "παλιο εξοπλισμο"

Ενταξει, ακομα και σε συνεργασια με ενα απλο βιντεο, παλι η ιδια δουλεια θα γινεται και με τις δυο καμερες, μεσω της ιδιας αναλογικης εξοδου θα δινει σημα στο βιντεο να γραψει, ασχετα με το τι κασσετα θα παιζει , παλια αναλογικη ή νεα ψηφιακη.

Με βαση τα παραπανω δε βλεπω το λογο γιατι να παρεις Hi8.

Κι εγω ειχα κασσετες και μαλιστα απλες 8 , και οταν χρειαστηκε να τις περασω καπου, χρησιμοποιησα μια digital8 καμερα.

YΓ εκτος κι αν προκειται για κανενα "καναλι" που αντι για playback θα παιρνει την κασσετα και θα την βαζει σε κανενα συστημα video-editing , οποτε τοτε παω πασο :003:

Χμμ, άρχισα να το πιάνω το νόημα :)

αγοραζοντας μια καμερα Digital8, θα μπορεις να γραφεις τις νεες κασετες που αγοραζεις σε digital, και οσες παλιες εχεις ηδη γραμμενες σε Hi8, θα μπορεις να τις παιζεις κανονικα playback (ακομα και απλες 8 θα μπορει να παιζει playback)

Να υποθέσω όμως ότι δεν υπάρχει τρόπος η Digital8 να κάνει εγγραφή αναλογικά.

Γιατί μάλλον παίζει κάτι παρόμοιο με το τελευταίο που ανέφερες, δλδ θα παίρνει την κασσέτα, που θα πρέπει να είναι αναλογικά γραμμένα τα δεδομένα και θα την βάζει σε σύστημα που παίζει κατευθείαν την κασσέτα, χωρίς άμεση σύνδεση μέσω καλωδίων.

Χμμ, άρχισα να το πιάνω το νόημα :)

Να υποθέσω όμως ότι δεν υπάρχει τρόπος η Digital8 να κάνει εγγραφή αναλογικά.

Γιατί μάλλον παίζει κάτι παρόμοιο με το τελευταίο που ανέφερες, δλδ θα παίρνει την κασσέτα, που θα πρέπει να είναι αναλογικά γραμμένα τα δεδομένα και θα την βάζει σε σύστημα που παίζει κατευθείαν την κασσέτα, χωρίς άμεση σύνδεση μέσω καλωδίων.

Να γράφει μια Digital 8 αναλογικά δεν γίνεται. Τώρα εάν έχει ήδη κάποιο player για κασέτες 8mm αναλογικές τις ψηφιακές δεν θα μπορεί να τις διαβάσει! Αλλά αυτός δεν νομίζω να είναι λόγος να επενδύσει σε παλιά τεχνολογια...

Δεν είναι stand-alone player. Είναι ολόκληρο σύστημα, που απλά έχει fix-αρισμένο επάνω του ένα αναλογικό player/recorder θα μπορούσα να πω, χωρίς έξτρα εισόδους-εξόδους. Δλδ δεν παίζει να γίνει τέτοια αλλαγή.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις απαντήσεις σας.:023:

Επιπλέον από την όλη συζήτηση κατάλαβα και αν ποτέ χρειαστώ προσωπικά κάμερα που να ψάξω και τι να προσέξω. :D

Επισης προσοχη, γιατι τα τελευταια μοντελα digital8 της σονυ (τα φθηνα)εβγαλαν την δυνατοτητα να παιζει αναλογικες κασσετες!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.