backgroundman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2006 Καλησπέρα,ξέρει κανείς καμια σελίδα με συγκριτικά (ταχύτητας,διόρθωσης λαθών, ...) για DVD-ROMs. Έχω 2 DVD-ROM (Samsung SH-D162C και ASUS DVD-E616A) και θέλω να δώ πιο είναι πιο καλό για να το κρατήσω στο PC μου. Για να μη κάθομαι να τα μετράω ζητάω κάποια συγκριτικά.Αν δε ξέρετε κάποια σελίδα τι προγραμματάκια προτείνεται για να τα συγκρίνω ??
svizi1442169086 Ιούνιος 10, 2006 #2 Ιούνιος 10, 2006 Λίγο δύσκολο να βρείς. Η μοναδική σελίδα που μπορεί κάτι να βρεις είναι cdfreaks.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Ιούνιος 10, 2006 #3 Ιούνιος 10, 2006 Καλησπέρα,ξέρει κανείς καμια σελίδα με συγκριτικά (ταχύτητας,διόρθωσης λαθών, ...) για DVD-ROMs. Έχω 2 DVD-ROM (Samsung SH-D162C και ASUS DVD-E616A) και θέλω να δώ πιο είναι πιο καλό για να το κρατήσω στο PC μου. Για να μη κάθομαι να τα μετράω ζητάω κάποια συγκριτικά.Αν δε ξέρετε κάποια σελίδα τι προγραμματάκια προτείνεται για να τα συγκρίνω ??Έχω και εγώ ένα ASUS και διαβάζει ποιό δύσκολα από το NECπου επίσης έχω.
Makis Hourdakis Ιούνιος 11, 2006 #4 Ιούνιος 11, 2006 Ακόμα και να βρεις, δε νομίζω να βγάλεις άκρη απο συγκρητικά... Οι διαφορές θα είναι μικρές φαντάζομαι και τα review πιθανότατα σε διαφορετικές συνθήκες για κάθε drive οπότε δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα.Μέτρα τα και βγάλε νούμερα ή δες ποιο σου φαίνεται φαινομενικά καλύτερο. Διαφορετικά κράτα αυτό που είναι πιο μουράτο / αυτό που είναι πιο καινούριο / αυτό που εμπιστεύεσαι περισσότερο σαν μάρκα.
backgroundman Ιούνιος 11, 2006 Author #5 Ιούνιος 11, 2006 Τελικά τα έβαλα και τα 2 πάνω και έκανα 2 γρήγορες μετρήσεις με το nero DVD speed και τελικά το ASUS είναι αρκετά πιο γρήγορο σε γραμμένα DVD+R (62,8%) και περίπου το ίδιο γρήγορο στο διάβασμα απο αυθεντικά DVD (ταινία). Για την ιστορία το NEC 3540A είναι 155% πιο γρήγορο απο το Samsung και 57% πιο γρήγορο απο το ASUS όσον αφορά το γραμμένο DVD+R αλλα αρκετά πιο αργό στα αυθεντικά DVD (ταινία)...
talos_2002 Ιούνιος 11, 2006 #6 Ιούνιος 11, 2006 Για να μην αργεί το NEC σου στις ταινίες, μπορείς να βάλεις ένα ξεκλείδωτο, χωρίς rip lock, firmware.Στη http://liggydee.cdfreaks.com/page/3540/ μπορείς να κατεβάσεις ένα fast ή rpc1 και λύσεις αυτό το πρόβλημα.Προτείνω το Original NEC firmware 1.04. Θα χρειαστείς και το πρόγραμμα Binflash από την ίδια σελίδα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.