Jump to content

36.7gb 10.000rpm VS 250gb 7200rpm

Recommended Posts

Γιατι το λες αυτό? Ένας ραπτορ 74 (με 16mb)για το λειτουργικό δεν είναι ποιο γρηγορος απο εναν 250? Ρωτάω γιατι εκεί προσανατολίζομαι για αγορά νεου συστηματος κάποια στιγμή.

Αν και .... τον Ιανουάριο θα βγουν δισκοι με Nand μνημη που θα τους τρώνε τους ραποτορες για πρωινο (θεωριτικά παντα)

Η αποψη που εχω εχοντας διαβασει αρκετα σε φορουμς:

1)Ο καλυτερος συνδυασμος ειναι ενας ραπτορ μονο για το λειτουργικο,κατα προτιμηση 76ρης.Μετα παιρνεις δυο 250ρηδες στις 7200 και τους στηνεις raid,ετσι εχεις και ταχυτητα και χωρητικοτητα.αν γεμισεις τον ραπτορ τοτε νομιζω θα ειναι πιο αργος απο εναν αδειο 250ρη που τρεχει με 7200.Και λεω νομιζω γιατι δεν το εχω διαπιστωσει εγω αλλα αυτοι που το ειπανε εχουν φαει τους δισκους με τα κουταλια.αλλος ενας δισκος για backup ειναι οτι πρεπει.Δηλαδη αυτο:

1)Ραπτορ που θα εχει μονο λειτουργικο

2) 2*250 ή 2*320 WD KS/16MB Cache σε raid για προγραμματα και αρχεια.

3)1 western me 16mb μνημης για να κρατας backup(και για το swap file.)

Εγω αυτο θα κανω

Ας ξεχασουμε την χωριτικοτητα!Παιχνιδια , Προγραμματα , θα γινονται εγκατασταση σε 2χ80gb raid! Θελω να ειναι γρηγορα τα windows!Δηλαδη να ανοιγει ποιο γρηγορα!Να μην αναβει το λαμπακι της αναμονης του σκληρου για μια ωρα...

και ρωταω: θα δω διαφορες ή και ο 16mb cache ειναι Αρκετα γρηγορος?

Ας ξεχασουμε την χωριτικοτητα!Παιχνιδια , Προγραμματα , θα γινονται εγκατασταση σε 2χ80gb raid! Θελω να ειναι γρηγορα τα windows!Δηλαδη να ανοιγει ποιο γρηγορα!Να μην αναβει το λαμπακι της αναμονης του σκληρου για μια ωρα...

Kαι εγώ την ίδια απορία έχω αφού προσανατολίζομαι να αγοράσω pc σύντομα, άλλοι λένε ότι δεν βλέπεις ιδιαίτερη διαφορά με ένα raptor, άλλοι το αντίθετο και εγώ θέλω πάντως να είναι γρήγορος κυρίως στην ανάγνωση.

ο εχων 4 ραπτορες σε raid θα σου πει...

με εναν μόνο δε θα δεις καποια ουσιαόδη διαφορα.

2 80αριδες σε raid ειναι πιο γρηγοροι αν με με μεγαλυτερο seek time.

αν θες πραγματι να φορτωνονται όλα πιο γρηγορα, πραγματικα γηγορα ζευγαρώνεις ραπτορια...

με 2Χ36, εχεις και αρκετη χωρητηκότητα να εγκαταστησεις καποια βαρτια παιχνίδια καθως και όλα τα προγραμματα σου.

ο εχων 4 ραπτορες σε raid θα σου πει...

2 80αριδες σε raid ειναι πιο γρηγοροι αν και με μεγαλυτερο seek time.

και ποσο εχουν οι 2 80ρηδες? Αν δεν τα εχεις να τα σκασεις δεν αξιζουν οι ραπτορες νομιζω...Και επαναλαμβανω οτι αν γεμισουν τοτε ειναι σαφως πιο αργοι.Εχω ακουσει παιδι που εχει φαει ραπτορες με το κουταλι να λεει οτι δεν αξιζει το raid σε αυτους.

περιπου 3-4 ms μικροτερο εχουν οι ραπτορες από σχεδόν καθε δίσκο που κυκλοφορεί. και αυτό οφείλεται μόνο στις στροφες τους.

και εγω πολλά ειχα ακούσει, τόσα χρόνια που τους δουλευω όμως αλλαξα γνωμη.

επειδη εχω ραπτορα 74αρι οταν ειχα παει να τον αγορασω....(πηγα για τον 36...αλλα μου ειπαν οτι βγαζει προβληματα......και ετσι πηρα 74αρι).....τον εχω για τα windows και τα appz.........και τους αλλους για downloading....EINAI MIA XARA......

• 2 weeks later...

elefsinaras δε μπορούσα να είχα δεί το post σου νωρίτερα!?!?!?!

Εχθές... 21 του μηνός πήγα και πήρα τον 36... και πήγα σπίτι να τον συνδέσω.. και ήταν χτυπημένος... .. Την ατυχία μου μεσα... σήμερα θα πάω να τον αλλάξω... 2 μήνες χωρίς pc είμαι.. δε με λυπάται ο Θεός?! (Τι ρωτάω.. όχι!)

Αντε να δούμε μετά την αλλαγή πως θα πηγαίνει...

Πάντος και εγώ για αυτό το λόγο τον παίρνω τον raptor για τα windows και τις εφαρμογές.. μόνο που θα πάρω ίσως μεσα στο καλοκαίρι άλλον ένα για raid ...

Και οι άλλοι μου 2 οι σκληροί είναι external και οι 2... 300 + 120 Gb και σχεδόν φουλαρισμένοι και οι 2!!!

Οι φίλοι μου με φωνάζουν σκουπιδοφάγο των Mp3...!!

Εχω 4 ραφτορες

2 36 και 2 74. Η μαμα WD σιωπηλα εχει βάλει 16 cash σε όλους τους νέους δισκους της εν λόγω σειράς. Εαν πάρεις 36αρι ψαξε να δεις ημερομηνία κατασκευής οσο ποιο τελευταία γινεται.

Και στα 2 μηχανακια που εχουν τους ραφτορες σε raid εχω κανει 2 partition μια 15 gia λειτουργικό και ο υπολοιπος για προγράμματα.

ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΤΕ RAID ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΑΡΧΕΙΑ

Αμα το κανεις για να ξεκιναει πιο γρηγορα να τον κλεινεις με hibernate

Απαντηση ειναι αυτη?Θελω να γινονται μεταφορες αρχειων πιο γρηγορα.. να παιζουν τα video καλυτερα , να φορτωνω τραγουδια στα player πιο γρηγορα και αλλα!Δεν ειναι θεμα σκληρου αυτα?

Εχω 4 ραφτορες

2 36 και 2 74. Η μαμα WD σιωπηλα εχει βάλει 16 cash σε όλους τους νέους δισκους της εν λόγω σειράς. Εαν πάρεις 36αρι ψαξε να δεις ημερομηνία κατασκευής οσο ποιο τελευταία γινεται.

Και στα 2 μηχανακια που εχουν τους ραφτορες σε raid εχω κανει 2 partition μια 15 gia λειτουργικό και ο υπολοιπος για προγράμματα.

ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΤΕ RAID ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΑΡΧΕΙΑ

δηλαδη δεν υπαρχει κανεις με 8mb cache πλην των παλιων?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.