Jump to content

overclocking

papatzoulas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εκανα τον επεξεργαστη μου απο 1.5GHz 1.8 ανεβαζοντας τη συχνοτητα διαυλου απο 100 σε 120MHz και λειτουργει καλυτερα ο υπολογιστης..Μηπως πρεπει να πειραξω και την ταση της CPU?Φοβαμαι μηπως υπερθερμανθει ο επεξεργαστης και η μητρικη...Τι λετε;

Καλησπέρα και καλωσήρθες στο site μας.

Μετέφερα το θέμα σου στην κατάλληλη κατηγορία (ΑΡΘΡΑ ?!?!?).

Τώρα όσο για το ερώτημά σου... Αν δείς ότι ο Η/Υ σου είναι σταθερός, όχι να μην το ανεβάσεις, γιατί θα έχεις άνοδο και στην θερμοκρασία. Και αν είναι με ψύκτρα αέρος (μαμήσια), δεν θα το πρότεινα...

Εκανα τον επεξεργαστη μου απο 1.5GHz 1.8 ανεβαζοντας τη συχνοτητα διαυλου απο 100 σε 120MHz και λειτουργει καλυτερα ο υπολογιστης..Μηπως πρεπει να πειραξω και την ταση της CPU?Φοβαμαι μηπως υπερθερμανθει ο επεξεργαστης και η μητρικη...Τι λετε;

Γειά σου φίλε μου..καλώς ήρθες!

Η τάση βοηθάει στην σταθερότητα του επεξεργαστή,αλλά ανεβάζει τη θερμοκρασία του ίδιου,επομένως και του συστήματος.Τι θερμοκρασίες έχεις..και ποιο είναι το υπόλοιπο σύστημά σου για να σε βοηθήσουμε?

καλο ειναι να τρεξεις και καποια προγραμματα σταθερότητας όπως το spi http://www.xtremesystems.com/pi/super_pi_mod-1.5.zip το οποια θα φανερωσει αμεσως αν υπαρχει καποια ασταθεια.

εαν σου παρουσιαστεί προβλημα τοτε μπορείς να δοκιμασεις να ανεβασεις τη ταση στο επόμενο βημα (εαν ο επεξεργαστης σου ειναι willemete από 1.75 το πας σε 1.775, +0,025 καθε φορα - δε θυμαμαι να εχει βγει northwood στα 1.5).

αν ψαξεις και λιγο στο forum πιστευω θα βρεις χρησιμες πληροφοριες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.