Jump to content

Παρουσιαση { πως ηταν και που καταντησε! }

Alexisferos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

O λόγος για το κουτί μου και το όνομα αυτού heavy water

Είπα να κάνω αυτή την παρουσίαση (τωρα που δεν εχω λ7 και αραζω σπιτι μην εχοντας τι να καμνω ) για να δώσω ένα απλό παράδειγμα σε όλους τους νέους μοντεραδες ότι έστω και σε ένα άσχημο κουτάκι αν έχεις λίγο χρόνο, ένα dremel και αρκετό μεράκι και αγάπη θα δημιουργίσεις τελικός κάτι το οποίο θα σε ικανοποιεί υπεραρκετά αλλά πάνω απ`όλα θα είναι πρακτικοτερο.

Στόχος από την αρχή που ξεκίνησα ήταν η απόλυτη ησυχία και το καλό airflow σε όλο το κουτί.

Θα αρχίσω με λίγες πληροφοριες για το κουτί αλλά και μερικές φωτογραφίες όπως ήταν όταν το πρώτο πήρα πριν κάμποσα χρόνια (δεν θυμάμαι τώρα πόσα )

Το κουτί:

Μεταλλικό κουτί σε server look κωδικός CX-7765 τιμής (μόλις είχαν βγει τα €υρα νομίζω τότε 80€ ) χωρίς τροφοδοτικό, το κουτι είναι χωρίς βίδες και σχεδόν όλα πιάνουν με έξυπνα κλιπακια για ευκολότερη χρήση. Οι δίσκοι έχουνε 2 ρακ με 4 θέσεις το καθένα και ψύξη από 8αρι ανεμιστήρα, τα οπτικά μέσα τοποθετούνται και αυτά με ειδικά κλιψακια και αφαιρουντε γρήγορα, επίσης υπάρχει και βραχίονας συγκράτησης τον καρτών επέκτασης όπως και κλειδαριά σε βασικά σημεία (πορτάκι πρόσβασης και πλαϊνό )

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια αρχική ιδέα για το πώς ήταν όταν το πήρα στα χέρια μου..

full8ea.th.jpg

θα προσπαθήσω σε επόμενα ποστ μου να σας δείξω όσο αναλυτικότερα γίνετε και μπορώ πλέον (μια που οι μοντες έχουνε γίνει) τις αλλαγές που υπέστη…

τα παλιά για πολλούς υποσυστήματα αποτελούνται αναλυτικά από :

μητρική: Epox 8rda3+ rev 3.2

επεξεργαστής : Amd Thoroughbred 1700+

μνήμες : 2x512 TwinMOS Premium series

τροφοδοτικό : Forton 400w

κάρτα γραφικών : Albatron Trinity 6600GT

δίσκος : WD caviar SE 200Gb

κάρτα ήχου : Creative audigy

κάρτα τηλεόρασης : Pixelview PlayTv pro Ultra

οπτικά μέσα :

no1: Liteon DVDRW shw 16h5s

no2: Teac DV-W516D

υδροψυξη by Eleven.

Ψυγείο ford transit με ½ ρακορ από τον Eleven

Block (cpu, gpu) Crusader

Κυκλοφοριτης hydor L20 modded από εμένα.

Δεξαμενουλα By Eleven

Ρελεδακι By me

Λάστιχα χύμα clearflex

Συγνώμη αν σας κούρασα μέχρι εδώ αλλά θεώρησα σωστό να αναφέρω το γέμισμα…

Και αρχίζω

Το κουτί από μπροστά χωρίς την σοβαρή πρόσοψη του, έχει 2 τρύπες για 80mm ανεμηστιρες και ακριβός πίσω τους πιάνουν τα ρακ για τους δίσκους.

Αποφάσισα να κόψω τις 80mm τρύπες (σιτες) και να προσαρμόσω αρκετά χαμηλά έναν 120mm και στο πάνω σημείο που έχει τρυπά να μπορέσω να σπρωξω τον δίσκο ποιο μέσα για να μην φέρνετε καθόλου όταν κοιτάς το κουτί από τα πλάγια

(μερικα γελεια σχεδια για να δειτε τι ειχα στο μυαλο μου)

6510pu.jpg

Οι επεμβάσεις συνεχιστικά με τον ίδιο τρόπο και στο πίσω μέρος του κουτιού όπου οι θέσεις για τους μικρούς 80αριδες δωθικαν σε έναν νέο 120mm.

6536rg.jpg

Στην συνέχεια πέρασα στην οροφή όπου έγινε μια μεγάλη τρύπα για να βιδωθεί το ψυγείο και έγιναν και άλλες δυο τρύπες για τους αυτοσχέδιους ρεοστάτες που ελέγχουν 2 από τους 3 ανεμηστιρες του κουτιού.

Αυτά για σήμερα…

Αναμείνατε για νέες εικόνες αυτή την φορά από το κουτί και περισσότερα πικάντικα σχόλια…

Συνεχεια....

Αρχίζοντας με το μπροστινό πλαστικό που του έγιναν μόνο 2 τρύπες για τα λεντακια του power και το δίσκου. (έκοψα και κόλλησα 2 κομμάτια κυκλικού πλεξυ για να πατάνε ποιο σταθερά τα λεντακια)

Φτιάχτηκε το μήκος από το καλώδιο των μπροστά USB και ηρθε η σειρά του να σταθεροποιηθεί και αυτό στην πρόσοψη.

Γενική από μέσα :

prosopsh14zt.th.jpg

Και εξωτερικά :

prosopsh23dv.th.jpg

Περνάω στα πλαϊνά, δεν γινόταν να μην πειραχτουν και αναγκαστικά βαφτήκαν, γυαλίστηκαν και τοποθετήθηκε akasa ηχομονωτικό και πλεξυ με ζελατίνα σκούρου χρώματος για να γίνει το εφε (ότι δεν υπάρχει τρύπα όταν δεν φωτίζετε από μέσα του το κουτί)

Το σχήμα για το πλεξυ ακόμα και για εμένα που το έκανα είναι σαν αφηρημενη τέχνη (είχα έμπνευση εκείνο το απόγευμα)

plaino22qz.th.jpg plainomesa9dt.th.jpg

Το πίσω πλαϊνό :

plaino16nd.th.jpg

Η πίσω πλευρά απλά για να πάρετε μια άποψη με το πόσο καλά μαζεμένα είναι τα καλώδια

mesa16md.th.jpg

Περνώντας μπροστά τώρα στην λαμαρίνα φενετε η νέα τρύπα μαζί με τον 120αρι αλλά και η τετράγωνη τρύπα που έγινε (πάνω από τον ανεμιστήρα) έτσι ώστε να μπορώ να τοποθετήσω ποιο βαθιά μέσα προς την πρόσοψη τους δίσκους. (στην περίπτωση μου τον έναν) διακρίνονται και τα καλώδια για τα λεντακια που μεγάλωσαν σε μήκος για να φτάνουν στην νέα τους θέση.

mprosta10cw.th.jpg

Πάνω από τα οπτικά μέσα τώρα υπάρχουν το κουτάκι με το ρελε για την αντλία και στην οροφή το κουτάκι με το κύκλωμα για τους ρεοστάτες

reledaki8ik.th.jpg

Στην λευκή οροφή δεσπόζει η τεραστίων διαστάσεων τρύπα για το ψυγείο και μπροστά της οι δυο ρεοστάτες τον 60Ωhm που είναι υπεύθυνοι για την φασαρία τον δυο από τους τρεις συνολικά ανεμιστήρες του κουτιού

orofhopen1be.th.jpg

Χωρίς καθυστεριση περνάω στα εντόσθια όπως είναι ακόμα χύμα ανοιχτό το κουτί για να πάρετε μια ιδέα του τι θα ακολουθήσει

plainomesa15gd.th.jpg

Η ίδια από άλλη γωνιά και με τους ανεμιστήρες και το νερό σε λειτουργία.

plainomesa28zn.th.jpg

Τα οπίσθια βαμμένα, γυαλισμένα, με νέα τρύπα για 120αρι ανεμιστήρα και την τροφοδοσία της αντλίας.

pisw8nn.th.jpg

Ορίστε ακόμα μια εικόνα από τα εντόσθια λίγο πριν περάσω στο εξωτερικό του

plainomesa34ih.th.jpg

Χωρίς πολλά πολλά λόγια (μια που σας ζάλισα ) αυτό είναι στην δεμένη και τελική μορφή του το κουτί μου

Μπροστινό μέρος σε λειτουργία :

mprostakalo3nd.th.jpg

Πλαϊνό με παράθυρο σε λειτουργία :

plainokalo8de.th.jpg

Οπίσθια και αυτά σε λειτουργία :

piswkalo1ui.th.jpg

Πλαινο power off

plainosvisto5oh.th.jpg

Και μια τελευταία μαζί με το μονταρισμένο πληκτρολόγιο μου.

mazi1uv.th.jpg

Πληκτρολόγιο μοντα [Βάφτηκε στο ίδιο χρώμα με το κουτί , αλαχτικαν τα λεντακια και προστεθήκαν και άλλα 2 λευκά λεντ κάτω από τα κουμπιά.

Επίσης αριστερα διακρυνετε λιγο η νέα θέση για το μικρόφωνο οπού και αυτό μονταρίστηκε σε δικιά του βάση και βάφτηκε.

Ελπίζω να μην σας κούρασα και να σας άρεσε το κουτάκι μου.

Λ7 για αλαγες πλεον δεν υπάρχουν και προέχει η αγορά μια 32`` οθόνης

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1201&Nav_Section_Id=1201&Catalog_Id=15&Product_Id=330021&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Σχόλια και παρατηρήσεις δεκτά.

Αlexisfaire πολύ ωραία η δουλειά σου!

Μία απορία μόνο, δεν μπορείς να περιστρέφεις το ψυγείο ώστε τα ρακορ να κοιτούν από την μπροστινή πλευρά του κουτιού? Νομίζω θα χρειάζονται λιγότεροι σωλήνες.

(ρωτάω γιατί μάλλον βρίσκoυν οι σωληνές στο κάτω - μεγάλο dvd rom, οπότε να μην μπορεί να γίνει)

Αlexisfaire πολύ ωραία η δουλειά σου!

Μία απορία μόνο, δεν μπορείς να περιστρέφεις το ψυγείο ώστε τα ρακορ να κοιτούν από την μπροστινή πλευρά του κουτιού? Νομίζω θα χρειάζονται λιγότεροι σωλήνες.

(ρωτάω γιατί μάλλον βρίσκoυν οι σωληνές στο κάτω - μεγάλο dvd rom, οπότε να μην μπορεί να γίνει)

παλια ετσι το ειχα. και επρπεπε για να χωρεσει να κατεβασω αλλη μια θεση τα οπτικα μεσα. ετσι το γυρισα προς τα πισω και περασα ελατηριο (σπιραλ απο τετραδιο) στα λαστιχα για να μην σπασουν

οσο για το μηκος δεν με πολυ απασχολει, η λ20 τα καταφενει μια χαρα και οι θερμοκρασιες μου ειναι ιδι πολυ καλες...

38 cpu full load

34 cpu idle

36 vga idle

40 vga full load

Μπράβο. Πολύ όμορφο και πολύ συμμαζεμένα τα καλώδιά σου.

Το πλαϊνό με το πλέξυ, προσωπικά θα έβαζα ένα μεγάλο κομμάτι ορθογώνιο απ'την έξω μεριά του κουτιού, ώστε να φαίνεται όλο μαύρο εννιαίο.

Από που το αγόρασες;

Πολυ ωραια δουλεια εκανες και παρουσιαση αλεξισφαιρε. :023:

Ωραια δουλεια, ωραιο το τελικο αποτελεσμα. Αντε καλοδουλευτο.

Το κουτι πως το εβαψες? Το πλαινο με dremel κοπηκε?

Το πλαϊνό με το πλέξυ, προσωπικά θα έβαζα ένα μεγάλο κομμάτι ορθογώνιο απ'την έξω μεριά του κουτιού, ώστε να φαίνεται όλο μαύρο εννιαίο.

Από που το αγόρασες;

Δεν κατάλαβα τι ακριβός θα έκανες?

εννοείς να βάλω ένα μεγάλο κομμάτι πλέξυ έξω από την λαμαρίνα?

η ένα κομμάτι ζελατίνα?

δεν είναι μαύρο το πλεξυ αλλά η ζελατίνα.

γίνε λιiiiiiiiiiγο ποιο σαφής και αν μου αρέσει η ιδέα σου ίσως την δανειστώ :110: :110:

επίσης για ποιο πράγμα ρωτάς από πού το αγόρασα?

Αντε καλοδουλευτο.

Το κουτι πως το εβαψες? Το πλαινο με dremel κοπηκε?

ναι ολο το κουτι με dremel κοπηκε... και βαφτηκε με μαυρο γυαλιστερο σπρει και το περασα και 2 αν θυμαμε χερια λακ (γυαλιστικο)

Το έχω έτσι σχεδόν 2 χρόνια κάτι μικρό αλλαγές του κάνω που και που όταν περισσεύει Κανά λ7 από τα λίγα φοιτητικά μου χρήματα.

Δεν κατάλαβα τι ακριβός θα έκανες?

εννοείς να βάλω ένα μεγάλο κομμάτι πλέξυ έξω από την λαμαρίνα?

η ένα κομμάτι ζελατίνα?

δεν είναι μαύρο το πλεξυ αλλά η ζελατίνα.

γίνε λιiiiiiiiiiγο ποιο σαφής και αν μου αρέσει η ιδέα σου ίσως την δανειστώ :110: :110:

Ναι, εννοούσα να βάλεις απ'έξω ένα μεγάλο κομμάτι πλέξυ και πάνω του ζελατίνα. Έτσι όταν είναι σβηστές οι λάμπες μέσα στο PC θα φαίνεται σαν ένα απλό εξωτερικό μαύρο καπάκι. Όταν όμως τις ανάβεις θα φαίνεται σαν να είναι διάφανο.

επίσης για ποιο πράγμα ρωτάς από πού το αγόρασα?

Την ζελατίνα! Έψαχνα παλιότερα καθρέφτη ζελατίνα αλλά δεν έβρισκα πουθενά.

ναι αλλά έτσι θα χαλάσει η αρμονική σχεδίαση του κουτιού γιατί όσο λεπτό και αν είναι το πλεξυ αναγκαστικά θα προεξέχει από της ιδι γωνιές του κουτιού και δεν θα μου αρέσει.

ευχαριστώ πάντως για την ιδέα σου.

την ζελατίνα την πήρα από ένα μαγαζί με αξεσουαρ αυτοκινήτων και έχει σχεδόν παντού σε τέτοια μαγαζιά. φημε ζελατίνα την ζήτησα και είχε σε διάφορους βαθμούς μαυρου αλλα και αλλων χρώματων , (είναι πολύ φτηνή νομίζω 10€ έδωσα και πήρα όλο το κουτάκι)

επίσης κοίτα και στο πρακτικερ στον τομεα με τα αξεσουαρ για ντου ντου.

Εγω απ ολα αυτα γιατι ζηλευω τα συμαζεμενα καλωδια του κουτιου σου ?:089: :089: :089: :089: :089: :089: :089:

ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια.. τωρα σειρα εχει ενα μια αλλη μοντα με εναν celeron 400 που καθετε στην σοφιτα..

εχω μια παλια κιθαρα και λεω να τις βαλω μεσα τον σελερονακο μπας και το κανω 2 σε 1. :p

• 2 months later...

Και μια που η γκαντεμια μου συνεχιζει αφου καταφερα να καψω

μητρικη,cpu και καρτα γραφικων

αποφασισα να κανω μια μικρη αναβαθμιση για πολλους εδω μεσα μεγαλη ομως για εμενα.

Ειχα κερδισει σε εναν διαγωνισμο μια sapphire μητρικη (PC-I7RD400) που δεχετε DDR απλες (αυτο ειναι καλο για μενα γιατι μου εχουνε μεινει οι 2χ512 DDR στα χερια απο το παλιο μου συστηματακι)

Ετσι εχω μητρικη και μνημες αλλα λειπει η καρτα γραφικων και ο cpu.

μετα απο πολυ ψαξιμο και σκεψη μια που το οριο των χρηματων ειναι μικρο βρηκα την καταληλη ευκαιρια για καρτα γραφικων μια Gecube x1800xl μονο με 40€ και την καμενη 6600gt σε πιστωτικη αφου ειχε εγγυηση.

αμεσος πηρε την θεση του το block και κατι παλια προχειρα ψυχτρακια που ειχα (ψαχνω να φτιαξω αλλα απο καποια παλια ψυχτρα)

attachment.php?attachmentid=12845&stc=1&d=1159271415

Εχω λοιπον στα χερια μου μνημες 2χ512ddr μια καλη μητρικη PC-I7RD400 και καρτα γραφικων gecube x1800xl, το διλημα τωρα παει στον επεξεργαστη αν και οι πιθανοτητες γερνουν στον D805 (διαβαζω ανεβαινει καλα και μπενει κουτι και στην sapphire)

και μια που μετα απο 3 χρονια θα κανω αναβαθμιση ειπα να παρω και ενα Hiper Type-R 580 και εναν WD Caviar® SE16 250G.

Αν εχετε να προτεινετε τπτ σε τροφοδοτικο δισκο και επεξεργαστη στα λεφτα που κανουν αυτα ευχαριστως να το σκεφτω.

Οταν σιγα σιγα μαξεψω ολα τα πραγματακια μου θα αρχισω την νεα moda στο κουτακι μου γιατι δεν γινετε καινουργια εντοσθια με παλιο tower,οπως καταλαβατε θα σας ζαλισω παλι με φωτος και σχολια απο την προοδο.

post-926-1442174471,246_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.