volanis1980 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Μια φίλη θέλει να αγοράσει καινούριο κουτί. Η αγορά θα γίνει εντός 10 ημερών και θα γίνει από Πλαίσιο. Budget 600 ευρώ maximum και αυστηρά! Χρήστης χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, ο Η/Υ θα χρησιμοποιηθεί για Office, Internet, ταινίες, μουσική, άντε και κανένα παιχνιδάκι, κυρίως παλαιότερα. Ψάχνουμε λοιπόν για: Case-PSU, CPU, Motherboard, RAM, VGA, σκληρό και DVD-RW. Δε με νοιάζει αν το σύστημα θα είναι Intel ή AMD, ψάχνω το καλύτερο δυνατό στα συγκεκριμένα λεφτά, που θα δουλεύει σταθερά και απροβλημάτιστα. Με τον περιορισμό ότι θα αγοραστεί αποκλειστικά από Πλαίσιο, οπότε επικεντρωνόμαστε στα προϊόντα του συγκεκριμένου καταστήματος. Δώστε σας παρακαλώ τα φώτα σας γιατί έχω μείνει αρκετά πίσω στις εξελίξεις της τεχνολογίας!
Viper-kt Ιούνιος 6, 2006 #3 Ιούνιος 6, 2006 Οριστε μια συνθεση. Αν θες, βαζεις καλυτερη καρτα γραφικων (7600GS) και 512 μνημη αντι 1GB.
dellman Ιούνιος 6, 2006 #4 Ιούνιος 6, 2006 Oχι ρε το θηρίο για το κούτι. Πάρε το κλασικό κουτάκι του Πλαισίου μείον -30 ευρώ.
Necro Ιούνιος 6, 2006 #5 Ιούνιος 6, 2006 ωραίο του viper νομίζω, αν θέλει η κοπέλα να παίξει κανα παιχνίδι νομίζω πως μπορεί να πάρει για κουτί του πλαισίου ένα http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=253081&Merchant_Id=1&sts_cid=3 νομίζω πως είναι πιο διακριτικό από το chieftec για μια κοπέλα{εκτός αν είναι xtreme!} και τη διαφορά τη δίνει σε 7600gs albatron. edit! απ με πρόλαβε ο dellman! :096: Cursed he shall be by the great Lord's presence, Sauron himself.:096: (-Πλάκα κάνω εννοείται... δυστυχώς δεν υπάρχει ο Sauron!):095:
volanis1980 Ιούνιος 6, 2006 Author #6 Ιούνιος 6, 2006 stavpal: Οθόνη και λοιπά περιφεριακά έχει. Για κάρτα ήχου ας μείνει καταρχάς με την onboard.dellman + Necro{Demon} : Το "θηρίο" κουτί το έχει δει (το ασημί για την ακρίβεια) και της αρέσει πολύ οπότε δύσκολο να την πείσω να μην το πάρει! viper-kt: Καλό το σύστημα που πρότεινες. Αυτό που δεν ξέρω είναι ποια είναι καλύτερη η 7300 ή η 6600 η απλή; Επίσης σκεφτόμουν και για μεγαλύτερο σκληρό, δεν ξέρω όμως αν θα βγουν τα λεφτά.
volanis1980 Ιούνιος 6, 2006 Author #7 Ιούνιος 6, 2006 Βασισμένο στο σύστημα που πρότεινε ο viper-kt εγώ θα έλεγα αυτό: Βγαίνει στα 602 ευρώ. Πώς σας φαίνεται;
Cyber_Cookie Ιούνιος 6, 2006 #8 Ιούνιος 6, 2006 Ρε παιδια τι να την κάνει την SLI η κοπέλα? Και το κουτί? Τι να το κάνει οταν το εσωτερικό θα είναι χαλια? Τραχανά θα απλώσει μέσα? Εγώ λεω αυτό στα 613,91€ και τα λεφτα που θα δώσει τουλαχιστον θα πιάσουν τόπο. ΕΔΙΤ. Αντι WD καλυτερα Seagate που είναι sata1 για μεγαλύτερη συμβατότητα. Στα ίδια ακριβώς €€ είναι
nikchris Ιούνιος 6, 2006 #9 Ιούνιος 6, 2006 βρε δεν πατε καλα...Τι να το κανει το 1GB Μνημης?? Γιατι να παρει AMD αφου με τα ιδια € παιρνει dual core intel?Οριστε ενα απο εμενα:CPU Pentium D 805 141€MOBO Asus P5Ld2 133€RAM:512/667 Jetram 55€VGA: 6600GT 128 138€HDD:Western 250 sataII 16MBCache 93€Κουτι:Turbo-X 49€Συνολο 609€ Δεν υπαρχει λογος αφου δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις να παρει AMD με τις αργες τις μνημες.Εδω εχω ενα συστημα με ταχυτατο σκληρο,διπυρηνο επεξεργαστη,καλη μνημη,γ@μ@τη καρτα γραφικων και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΟΒΟ.Ασε την AMD στην ακρη.
Necro Ιούνιος 6, 2006 #10 Ιούνιος 6, 2006 βρε δεν πατε καλα...Τι να το κανει το 1GB Μνημης?? Γιατι να παρει AMD αφου με τα ιδια € παιρνει dual core intel?Οριστε ενα απο εμενα:CPU Pentium D 805 141€MOBO Asus P5Ld2 133€RAM:512/667 Jetram 55€VGA: 6600GT 128 138€HDD:Western 250 sataII 16MBCache 93€Κουτι:Turbo-X 49€Συνολο 609€ Δεν υπαρχει λογος αφου δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις να παρει AMD με τις αργες τις μνημες.Εδω εχω ενα συστημα με ταχυτατο σκληρο,διπυρηνο επεξεργαστη,καλη μνημη,γ@μ@τη καρτα γραφικων και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΟΒΟ.Ασε την AMD στην ακρη.ναι ωραίο είναι αλλά:-Έχεις βάλει 250g για 90 ευρώ? με μουσική θα γεμίσει του χρόνου.-Έχεις ξεχάσει μία 50άρα για DVDRW που το θέλει.-Έχεις βάλει διπύρηνο που κατά 99% από ό,τι έχω καταλάβει δε θα αξιοποιήσει ποτέ, για να χρησιμοποιήσει το διπύρηνο φόρτωσες το budget με 50+€ για τη μητρική, ενώ της έχεις αφαιρέσει το 1 γίγα που αν μη τι άλλο είναι και χρήσιμο για τις καθημερινές λειτουργίες των ίδιων των windows.-Η 7600GS με λιγότερα λεφτά είναι καλύτερη λύση από 6600GT-Όπως ακριβώς τόνισες, επειδή δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις δε τα χρειάζεται όλα αυτά. Τέλος να πω πως τα 1-2 αυτά χρόνια η AMD καλά τα κατάφερε με DDR1 μνήμες, που κάθε άλλο παρά αργές αποδείχτηκαν.
dellman Ιούνιος 6, 2006 #11 Ιούνιος 6, 2006 Βασισμένο στο σύστημα που πρότεινε ο viper-kt εγώ θα έλεγα αυτό: Βγαίνει στα 602 ευρώ. Πώς σας φαίνεται; Mια χαρά είναι go for it
schumifer Ιούνιος 6, 2006 #12 Ιούνιος 6, 2006 βρε δεν πατε καλα...Τι να το κανει το 1GB Μνημης?? Γιατι να παρει AMD αφου με τα ιδια € παιρνει dual core intel?Οριστε ενα απο εμενα:CPU Pentium D 805 141€MOBO Asus P5Ld2 133€RAM:512/667 Jetram 55€VGA: 6600GT 128 138€HDD:Western 250 sataII 16MBCache 93€Κουτι:Turbo-X 49€Συνολο 609€ Δεν υπαρχει λογος αφου δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις να παρει AMD με τις αργες τις μνημες.Εδω εχω ενα συστημα με ταχυτατο σκληρο,διπυρηνο επεξεργαστη,καλη μνημη,γ@μ@τη καρτα γραφικων και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΟΒΟ.Ασε την AMD στην ακρη.Dude είσαι λίγο off. Είπαμε ότι η ΙΝΤΕΛ θα πάρει σώβρακα αλλα όχι ακόμη. ΘΑ της βάλεις το φουρνάκι που και τετραπύρηνο να ήταν πάλι θα σερνόταν?To κακόμοιρο το παλικάρι που θα της το στήσει δεν το λυπάσαι που στο κατακαλόκαιρο θα χτυπάει το κινητό του κάθε μέρα "το πισί μου ουρλιάζει", "μήπως το πισί που μου πήρες πεθαίνει?" "τι θα γίνει με το πισί που μου έφτιαξες , θα κοιμηθώ ή θα το πετάξω από κάτω?". 939 αυτόν τον καιρό είναι ακόμη μονόδρομος. Αν καταφέρει και εξαντλήσει τον ένα πυρήνα πάει σε διπύρηνο με κότσια αργότερα ενώ με ΙΝΤΕΛ θα έχει πεθάνει η πλατφόρμα (ως συνήθως). Αν μας ρώταγε το παιδί σε 2-3 μήνες θα υποστήριζα κι εγώ την μπλε κίνηση.Επίσης στις συνθέσεις παίζει τεράστιο ρόλο το dual channel
Cyber_Cookie Ιούνιος 6, 2006 #13 Ιούνιος 6, 2006 Aς πάρει ένα γκιγκα τώρα και μετά αμα το δει και ζορίζεται του πετάει αλλο ένα γκιγκα πάνω και αντε γειά! Το συρσιμο που θα τρώει στη μαπα η καημενούλα κοπελιά με το διπλοματη(λολ) φουρνακο με τα 512ΜΒ667ραμ@4-4-4-12 θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ οτι με τον μονοκαναλο Βενετό.
nikchris Ιούνιος 6, 2006 #14 Ιούνιος 6, 2006 ναι ωραίο είναι αλλά:-Έχεις βάλει 250g για 90 ευρώ? με μουσική θα γεμίσει του χρόνου.-Έχεις ξεχάσει μία 50άρα για DVDRW που το θέλει.-Έχεις βάλει διπύρηνο που κατά 99% από ό,τι έχω καταλάβει δε θα αξιοποιήσει ποτέ, για να χρησιμοποιήσει το διπύρηνο φόρτωσες το budget με 50+€ για τη μητρική, ενώ της έχεις αφαιρέσει το 1 γίγα που αν μη τι άλλο είναι και χρήσιμο για τις καθημερινές λειτουργίες των ίδιων των windows.-Η 7600GS με λιγότερα λεφτά είναι καλύτερη λύση από 6600GT-Όπως ακριβώς τόνισες, επειδή δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις δε τα χρειάζεται όλα αυτά. Τέλος να πω πως τα 1-2 αυτά χρόνια η AMD καλά τα κατάφερε με DDR1 μνήμες, που κάθε άλλο παρά αργές αποδείχτηκαν.εχω βαλει 250 γιατι ασχημα ειναι??? Μια χαρα γρηγορος ειναι κ πολλα τα Mbεχεις δικιο για το DVDRΠοιο δε θα αξιοποιησει ποτε το διπυρηνο?? Ισα ισα που στις απλες καθημερινες διεργασιες φαινεται η διαφορα,για την καρτα ισως εχεις δικιο αλλα για τα αλλα οχι.Dude είσαι λίγο off. Είπαμε ότι η ΙΝΤΕΛ θα πάρει σώβρακα αλλα όχι ακόμη. ΘΑ της βάλεις το φουρνάκι που και τετραπύρηνο να ήταν πάλι θα σερνόταν?To κακόμοιρο το παλικάρι που θα της το στήσει δεν το λυπάσαι που στο κατακαλόκαιρο θα χτυπάει το κινητό του κάθε μέρα "το πισί μου ουρλιάζει", "μήπως το πισί που μου πήρες πεθαίνει?" "τι θα γίνει με το πισί που μου έφτιαξες , θα κοιμηθώ ή θα το πετάξω από κάτω?".939 αυτόν τον καιρό είναι ακόμη μονόδρομος. Αν καταφέρει και εξαντλήσει τον ένα πυρήνα πάει σε διπύρηνο με κότσια αργότερα ενώ με ΙΝΤΕΛ θα έχει πεθάνει η πλατφόρμα (ως συνήθως). Αν μας ρώταγε το παιδί σε 2-3 μήνες θα υποστήριζα κι εγώ την μπλε κίνηση.Επίσης στις συνθέσεις παίζει τεράστιο ρόλο το dual channelΡε γιατι λετε ανακριβειες?? Εγω τωρα ψαχτηκα για επεξεργαστη οσο δεν παει και κατεληξα σε D930.Ποιο φουρνακι λετε και πρασειν αλογα??Τωρα που σου μιλαω με ενα κουτι πιο μικρο και απο το κεφαλι μου εχω 45 βαθμους αυτο ειναι το φουρνακι? Με μαμα ψυκτρα και oc 20%.Εχει δουλεψει ΑΝΕΤΑ και στα 4.0 αλλα ζοριζοταν το PSUΔηλαδη αν πεταξω κανα big typhoon πανω και βαλλω κανα Hiper 680 που θα παει??Aς πάρει ένα γκιγκα τώρα και μετά αμα το δει και ζορίζεται του πετάει αλλο ένα γκιγκα πάνω και αντε γειά!Το συρσιμο που θα τρώει στη μαπα η καημενούλα κοπελιά με το διπλοματη(λολ) φουρνακο με τα 512ΜΒ667ραμ@4-4-4-12 θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ οτι με τον μονοκαναλο Βενετό.καλα τωρα.Δηλαδη τι θα τρεχει και θα θελει παραπανω απο 1 γιγα? Εγω πανω απο 450 ΜΒ δεν εχω δει να χρησιμοποιουνται και εχω τρεξει **** τις εφαρμογες...Γιατι οι μνημες που ειναι 4-4-4-10(sig needs update) στα 667Ghz σε χαλανε?Γιατι πρεπει να προτιμησει κατεμε ιντελ:1)διπυρηνος.-αλλη φαση με τον AMD.Κανεις antivirus scan στον ενα σκληρο και στον αλλο παιζεις Football Manager.Ακομα και ας μην τον υποστηριζουν εφαρμογες,ας μην ειναι τοσο καλος οσο οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ AMD dual core ειναι καλυτερος απο μονο πυρηνο.Ενταξει στο Πλαισιο ειναι λιγο πιο ακριβος ο D805 αποτι σε αλλα μαγαζια,οπως και η P5LD2,αλλα αν μπορουσε να επιλεξει απο μαγαζια θα ελεγα σιγουρα ΙΝΤΕΛ.
sonic1442169079 Ιούνιος 7, 2006 #15 Ιούνιος 7, 2006 Απο χαρντγουερ μια χαρά είμαστε, απο σοφτγουερ? :pirate2:
Cyber_Cookie Ιούνιος 7, 2006 #16 Ιούνιος 7, 2006 nickhris, πολύ ατοπο το επιχήρημά σου για την τιμολογιακη πολιτική κλπκλπκλπΟ φιλος δε μας είπε πως θελει να στησει το φτηνο σηστημα μα δυο επεξεργαστές πάνω στο ιδιο τσιπ, αλλά πως θέλει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις για 600€αλλα και να ήθελε DC,205 έχει ο 930 και 85 ευρώ ακριβότερος ο Χ23800 που σαν συνολο του ρίχνει στ αυτιά του 930. Το οτι βγηκε ο κονροε δε σημαινει οτι και τα προηγουμενα μοντέλα της ιντελ έγιναν κονρόε. Παραμένουν Ηi latency ovens. Αν δε το πηρες χαμπάρι το συστημα θα τρέχει μαμα. Κανεις δε θα ριξει νερακι πάνω για να 200αρισει το FSB του 805. Οπότε ο Venice παραμένει Νο1 επιλογή .Υ.Γ.Θα τρέχει αντιβιρους στο ένα core και θα παίζει FM στο άλλο. Με 512ΜΒ@667? Εχεις σκεφτεί σοβαρά τι ακριβώς λές?
Necro Ιούνιος 7, 2006 #17 Ιούνιος 7, 2006 @nikchrisο σκληρός που πρότεινες είναι πολύ καλός, απλά δε νομίζω να γεμίσει και ποτέ, άρα μπορείς να πεις ψιλοτζάμπα τα 90 €, γιατί όπως βλέπει πάνω από 600 δε πάει. Απο κει και πέρα οπως είπε και ο soulclaimer, και antivirus να τρέχει και FM να παίζεις με 512 είναι κάπως... Το 1 γίγα θα οφελήσει πιο πολύ τον υπολογιστή γενικά, και πιστεψε με υπάρχει διαφορά, πόσο μάλλον κι dual channel. Μη κρίνεις από ό,τι βλέπεις αλλά από ό,τι ισχύει. Επιπλέον να θυμίσω πως δεν έχουν ακόμα γίνει όλες οι εφαρμογές συμβατές με διπύρηνο, και επιπλέον μιλάμε για basic χρήστη, που σίγουρα δε θα θελε να του κάνει κόλπα μια πιθανή ασυμβατότητα μεταξύ software και dual core.
yanni Ιούνιος 7, 2006 #18 Ιούνιος 7, 2006 Ο 805 δεν έχει καμιά σχέση με τον 930. Θα προτείνω κάτι ποιο οικονομικό, αθόρυβο, με αρκετή μνήμη, ικανοποιητικό δίσκο και σχετικά καλή κάρτα γραφικών.
volanis1980 Ιούνιος 7, 2006 Author #19 Ιούνιος 7, 2006 Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις. Ακόμα και οι διαφωνίες μπορεί να είναι εποικοδομητικές και να βοηθήσουν στην τελική επιλογή. Για να συνοψίσω τις σκέψεις μου:1) Βλέπω τελικά να επιλέγω τον 939 3200+. Η λύση του D805 ξεφεύγει κάπως από τα οικονομικά μας και δε νομίζω πως θα κάνει κάποια ιδιαίτερη διαφορά ο συγκεκριμένος DC. Για Sempron το είχα σκεφτεί αλλά νομίζω πως αξίζει για πολλούς λόγους να μπει ο Α64.2) Η SLI μητρική είναι πράγματι υπερβολή αλλά δε βλέπω κάποια άλλη επιλογη (από τις μητρικές του Πλαισίου) που να μου γεμίζει το μάτι. Εσείς τι γνώμη έχετε για την Asus A8N5-X και για την Abit KN8; 3) Η 7600GS είναι μόνο 35 ευρώ ακριβότερη από την 6600 που πρότεινα και πραγματικά είναι αμαρτία να μην την πάρει. Αλλά έχω ένα κόλλημα με τις fanless κάρτες γραφικών, φοβάμαι μην ψήνεται και έχει προβλήματα σταθερότητας. Έχει κάποιος εμπειρία από τη συγκεκριμένη κάρτα της Albatron για να μας πει περισσότερα;4) Μνήμη βλέπω να ξεκινάμε με 512 με προοπτική να προσθέσει άλλα τόσα στο μέλλον. Πάνω από 1GB δε βλέπω να χρειαστεί ποτέ η συγκεκριμένη κοπέλα!5) Σκληρός και DVD-RW δεν αποτελούν πρόβλημα, βλέπουμε τι λεφτα μένουν και αναλόγως τα βάζουμε.Any comments?
dellman Ιούνιος 7, 2006 #20 Ιούνιος 7, 2006 και οι δύο μητρικούλες είναι μια χαρά που λες. Καλύτερα τώρα 1 γιγα. Η 7600 gs είναι πολύ καρτούλα και το παθητικό κάνει δουλίτσαΑπό ποιο Πλαίσιο θα γίνει η αγορά?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.