Jump to content

Nvidia's SLI:Το χρειαζομαστε?

gfa3

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Trooper

Λυπάμαι, αλλα απλα παίζεις διαφορετικό παιχνίδι. Το θεμα δεν ειναι να κανουμε διπλο κλικ στο εικονίδιο στο desktop και να "τρεχει" το παιχνίδι, το θεμα ειναι να το βλέπουμε οπως το έφτιαξε η εταιρία.

Αυτές οι προτάσεις ειναι πολύ χοντρες για το τελικό οπτικό αποτέλεσμα που ειδα. Απλά "τρεχει" ενα παιχνίδι σε 800χ600 με 35 fprs όχι στα 1027χ768 με 50.

μη λέμε οτι το Doom σε 1280χ1024 με ολα full ειναι το ιδιο με το 1024x768 και medium.

Δεν το ειπαμε , ειπαμε ότι το doom3 στην ιδια ανάλυση στο full ειναι πολύ παρόμιο με το doom 3 σε medium και δεν δεχομαι τον ισχυρισμο "παιζεις αλλο παιχνίδι". Σε αλλη ανάλυση το συζητάμε φυσικα.

Και ειπαμε, ολα ειναι σχετικά, αν εσενα σε ικανοποιεί αυτο που βλέπεις με την 9700, τοτε κράτα την. Αλλα υπάρχουν πολλοι που δεν τους ικανοποιεί. Και δεν ειναι ολοι θύματα του μάρκετινγκ.

Οχι δεν με ικανοποιεί . Αλλά δεν με ικανοποιεί και η διαφορά με μια 6600 gt (οκ στο doom Που ειναι nvidia optimized μπορει να ικανοποιεί αλλά σίγουρα όχι σε άλλα παιχνίδια. ) Πιστευω ότι αν περιμένω 6-8 μηνες ακόμα θα χτυπήσω κατι καλύτερο με 200 ευρω και ακόμα η 9700προ κρατάει.

Δεν υπαρχει μονο το doom3. Το HL2 ετρεχε ολα high σε 1100 ταδε ανάλυση και 2χ AA με 50+ Fps. Mηπως και εκει παιζαμε αλλο παιχνίδι? δεν νομίζω. (Ο κολητος εχει 6600gt και η κοπέλα 6600 μπορω να κανω τις συγκρίσεις. Δεν εχει μεγαλη διαφορά τι να κανουμε.)

Οσο για το marketing εδω εβλεπα κόσμο να πουλάει 9800προ για να πάρει 9800ΧΤ ας μην το αναλύσουμε το θέμα.

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Παντως εγώ εβλεπα διαφορά μεταξύ medium και full και ειχα 9800 προ με 128ΜΒ. Η 9800 προ επαιζε ικανοποιητικά μέχρι 1024χ768 medium προς high, αναλόγως τι επιλογές θα έβαζα. Για μενα δεν ηταν ικανοποιητικό. Ηθελα 1280χ1024 με ολα φουλ για να ευχαριστηθώ και το παιχνίδι. Και η γενιά της 9800 δεν επαρκούσε, ήταν φανερό οτι ήθελε νέα γενιά καρτών.

Παντως οι παλιές κάρτες ειναι για το πολύ μεχρι 1024χ768. Απο κει και πάνω δε πανε με τίποτα. Και απο τι στιγμή που οι περισσότεροι έχουν μεγάλα μονιτορ ή TFT με 1280 native ανάλυση, η 1024 ειναι πολύ λίγη. Οπως και να έχει ρε Αλεξ, η 9700 προ ειναι 2+ χρόνων κάρτα, δεν ειναι δυνατον να παίζει τα καινούρια παινχίδια οπως οι νέες κάρτες. Καμια φορά και τα bench λενε την αλήθεια.

Εχεις δοκιμάσει να βάλεις ΟΛΑ φουλ στο HL2 ή το Doom3 ? Και το vsync πχ ? Δε νομίζω οτι θα αντέξει και πολύ...Και εγώ στο Doom με fraps έπαιζα για να βλέπω απόδοση, και παρατηρούσα οτι σε πολύ εντονες σκηνές το frame rate έπεφτε αρκετά, γύρω στα 30, και εχω και 6800 ultra... Οποτε αδυνατω να πιστεψω οτι η 9700 προ ειναι οκ για να ευχαριστηθεις παιχνίδι.

Κωστα εχεις απολυτο δικιο , η 9700 με καμια παναγια δεν μπορει να παιξει το doom3 για παραδειγμα οπως η x800 ή η 6800(ολα τα μοντελα της παραπανω σειρας) .Ομως ο φιλος μας δεν εχει δοκιμασει τερμα ολα τα εφε και σε μεγαλη αναλυση , αν δει οτι η 6800 και η 9700 με τα ολα τα εφε στο on και με μεγαλη αναλύση θα κατσω να με γ@μησει......

Αρχική απάντηση από xylokastro [Σήμερα, στις 19:25]

Κωστα εχεις απολυτο δικιο , η 9700 με καμια παναγια δεν μπορει να παιξει το doom3 για παραδειγμα οπως η x800 ή η 6800(ολα τα μοντελα της παραπανω σειρας) .Ομως ο φιλος μας δεν εχει δοκιμασει τερμα ολα τα εφε και σε μεγαλη αναλυση , αν δει οτι η 6800 και η 9700 με τα ολα τα εφε στο on και με μεγαλη αναλύση θα κατσω να με γ@μησει......

Δεν χρειαζονται τέτοιου ειδους εκφράσεις μεγάλε κόψε . Επίσης αν διαβάσεις θα δεις ότι ο φιλος σας συγκρίνει 9700προ με 6600GT και δεν διαφωνει οτι υπάρχει διαφορά απλά δεν την βρίσκει τόσο χαοτική (και αυτο παλι ΟΧΙ στο doom3 αλλά σε αλλα παιχνίδια. Στο δοομ3 η 6600GT ποιανει 2πλάσια φράμες, σε αλλα γαμες δεν ισχύει αυτο) . Στην 6800 δεν αναφερθηκα πουθενά. Μαθε να διαβάζεις πριν να μιλάς.

Παντως εγώ εβλεπα διαφορά μεταξύ medium και full και ειχα 9800 προ με 128ΜΒ. Η 9800 προ επαιζε ικανοποιητικά μέχρι 1024χ768 medium προς high, αναλόγως τι επιλογές θα έβαζα. Για μενα δεν ηταν ικανοποιητικό. Ηθελα 1280χ1024 με ολα φουλ για να ευχαριστηθώ και το παιχνίδι. Και η γενιά της 9800 δεν επαρκούσε, ήταν φανερό οτι ήθελε νέα γενιά καρτών.

Ναι φίλε μου δεν διαφωνω με τιποτα απο αυτά και δεν υποστηρίξα το αντίθετο.

Παντως οι παλιές κάρτες ειναι για το πολύ μεχρι 1024χ768. Απο κει και πάνω δε πανε με τίποτα. Και απο τι στιγμή που οι περισσότεροι έχουν μεγάλα μονιτορ ή TFT με 1280 native ανάλυση, η 1024 ειναι πολύ λίγη. Οπως και να έχει ρε Αλεξ, η 9700 προ ειναι 2+ χρόνων κάρτα, δεν ειναι δυνατον να παίζει τα καινούρια παινχίδια οπως οι νέες κάρτες. Καμια φορά και τα bench λενε την αλήθεια.

Οχι φίλε προφανώς δεν τα παιζει όπως οι καινούριες κάρτες , εγώ απλά ειπα προς το παρόν επαρκει τσιμα τσιμα , και προτιμώ να περιμένω κανα 6μηνο παρα να παρω 6600GT τιποτα αλλο. Αυτο ελειπε να συγκρίνω 9700προ με 6800GT. Οσο για τα bench παντα λένε την αλήθεια αν τα δεις σε σύνολο ειπα εγω το αντίθετο?

Εχεις δοκιμάσει να βάλεις ΟΛΑ φουλ στο HL2 ή το Doom3 ? Και το vsync πχ ? Δε νομίζω οτι θα αντέξει και πολύ...Και εγώ στο Doom με fraps έπαιζα για να βλέπω απόδοση, και παρατηρούσα οτι σε πολύ εντονες σκηνές το frame rate έπεφτε αρκετά, γύρω στα 30, και εχω και 6800 ultra... Οποτε αδυνατω να πιστεψω οτι η 9700 προ ειναι οκ για να ευχαριστηθεις παιχνίδι.

Για το half life δεν το δεχομαι. Ολα Φουλ ειναι και 2χ ΑΑ και μία αναλυση πανω απο 1024χ768. Vsync δεν χρειαζομαι δεν εχω TFT. Στο doom 3 για Ulra high τι να αντεξει η 9700προ με 10 fps πήγαινε :D. Οπως ειπα το doom 3 δεν το ευχαριστηθηκα πλήρως γιατι ειχα 1024χ768 και θέλω μια ανάλυση και 10 φραμες παραπανω αλλα αυτή η μία ανάλυση παραπάνω εκανε 500+ ευρω, συμβιβάζομαι τι να κανω. Αλλα απο το 1024χ768 med detail μεχρι το η 9700προ ειναι για πεταμα υπαρχει καποιο χασμα. Ενδιάμεσα ειναι η κατάσταση.

Για να τελιώνει εδώ το θέμα καθώς ειμαστε και τελείως off topic

Εχουν παρεξηγηθεί αυτα που λέω. Εγω απλά λεω ότι η 9700προ δεν ειναι για πέταμα και εσεις νομίζετε ότι την συγκρίνω με την 6800GT . Δεν εκανα καμια τετοια συγκριση. Επίσης προφανώς θα ήθελα κατι καλύτερο απο 9700προ ειτε αυτό ειναι 6600GT ειτε 6800 ειτε Χ800Χτ. Απλά κρίνω πως αν περιμένω κανα 6αμηνο θα ειναι προς οφελός μου. Αυτα. Και εμένα μου αρέσει να παιζω τα games με 1280 χ1024 4χαα και ολα full αλλά αυτο συνεπάγεται οτι πρεπει να δίνω 350-400ε τον χρόνο μόνο για καρτα γραφικών. Ε προτιμώ να μένω λίγο πισω και να δινω λιγότερα. Την 9700προ την ειχα πάρει οταν τα ετρεχε όλα (unreal 2 τοτε) με 4χ ΑΑ αλλά το μετάνιωσα καθώς θα μπορούσα να την ειχα παρει 6 μηνες μετά στα μισα $$. Αυτα.

Αλεξ για τα εφε ρε φιλε νομιζω οτι κανεις λαθος ..πχ τα lightning που εχει το doom( μιας και το πιασαμε το θεμα με το doom )... εγω που επαιζα με geforce 4 ti (το αναφερω σαν παραδειγμα επειδη αυτη και να θελει τα εφε που εχει το dx9 δεν μπορει να τα δειξει επειδη ειναι dx8 ) εβλεπα οτι οι φιλοι μou που ειχαν 9 σειρα που τους σερνοτανε οταν τα βαζανε ολα high (και δεν ενοω μονο το model detail & textures αλλα τα παντα)επαιζαν αλλο παιχνιδι και οταν τα απενεργοποιουσαν για να εχουν καλα fps βλεπανε οτι εβλεπα εγω (δηλαδη μουφα ) και ελεγα ελεος τι παιζουμε ας πουμε .. και εγω οπως και ο καθενας στεναχωριομαστε οταν η παλια μας καρτα αρχιζει να μην ανταπεξερχεται με τα καινουρια δεδομενα ,ομως οπως και να το κανουμε ειναι μια πραγματικοτητα που πρεπει να την αποδεχτουμε εις τους αιωνες των αιωνων αμην ... το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να προσπαθησουμε -ψαχνοντας- και με μια δοση τυχης ισως να επενδυσουμε σε κατι το οποιο μπορει να κρατησει ισως λιγα εξαμηνα παραπανω απο οσο η προηγουμενη μας επιλογη . για αυτο και εγω τρωγομαι με το sli και δεν γραφω οτι γραφω για να δημιουργηθουν αντιπαραθεσεις απλα επειδη βλεποντας το poll του the lab για το sli ειδα πολυ κραξιμο -και ειδικα σε αυτο το thread - πιστευω οτι μπορει να μην ειναι και τοσο ''χου'' αυτο το προιον. Mπορει και εγω ο ιδιος αυτη τη στιγμη να εχω πεσει θυμα του μαρκετινγκ της nvidia και πραγματικα δεν μπορω να ξερω ουτε και κανενας πιστευω για τα αντικειμενια υπερ και κατα αυτου του προιοντος αλλΑ μιας και ειναι να επενδυσω σε ενα pc και αφου κατα 40% τον χρησιμοποιω για να παιζω παιχνιδια θα ηθελα τα γραφικα του να κρατησουν οσο πιο πολυ γινεται μεχρι την επομενη επενδυση ... αυτα

Λοιπον η αισθηση του παιχνιδιου ειναι υποκειμενικη.Εχω γνωστο που παιζει το DOOM 3 με 4800ΤΙ και γουσταρει...Παντως εγω(ματι ζωγραφου/αυτι μουσικου) ουτε με την 6800GTagp που επαιξα το ευχαριστηθηκα.Γιαφτο και δε θα την παρω.Καλως η κακως ο high-end gadgetoφρικουλας gamer θελει να το σκιζει το παιχνιδι.4x AA&AF και 1200x1600.Τετοιο σκισιμο λοιπον το Doom 3 θα φαει ειτε απο την επομενη γενια(24pipelines/DX10) ειτε απο 2 6800.Συνεπως τα πραματα για τον απολυτο χρηση που δεν κοιταει το κοστος τα πραματα ειναι απλα.Με το sli θα κερδισει χρονο.Για καποιους ισως φαινεται υπερβολη.Το ξερω γιατι οταν περυσι εδινα 650 για την 9800ΧΤ(που στην τελικη δεν τα αξιζε-αλλο θεμα) ολοι απο τη σχολη μου τη λεγανε και τωρα ολοι ερχονται για DOOM3 και μαζευουν χρημα για αναβαθμιση

Αρχική απάντηση από kIlGoRi [Χθες, στις 22:56]

Αλεξ για τα εφε ρε φιλε νομιζω οτι κανεις λαθος ..πχ τα lightning που εχει το doom( μιας και το πιασαμε το θεμα με το doom )... εγω που επαιζα με geforce 4 ti (το αναφερω σαν παραδειγμα επειδη αυτη και να θελει τα εφε που εχει το dx9 δεν μπορει να τα δειξει επειδη ειναι dx8 ) εβλεπα οτι οι φιλοι μou που ειχαν 9 σειρα που τους σερνοτανε οταν τα βαζανε ολα high (και δεν ενοω μονο το model detail & textures αλλα τα παντα)επαιζαν αλλο παιχνιδι και οταν τα απενεργοποιουσαν για να εχουν καλα fps βλεπανε οτι εβλεπα εγω (δηλαδη μουφα ) και ελεγα ελεος τι παιζουμε ας πουμε

Αλλο dx8 καρτα και αλλο Dx9. Δεν ξέρω για τους φίλους σου Εγω με dx9 κάρτα τα εφέ είδα μια χαρα (δεν απενεργοποιησα τιποτα εκτος απο σκιες που γενικά τις εχω off στα παιχνίδια ειναι θέμα προσωπικού γουστου). Ουτε λεπτο δεν μου περασε απο το μυαλό οτι τα γραφικά δεν ηταν ικανοποιητικα η οτι βλέπω περασμένης γενιας εφφε , αλλά όντως όπως ειπα θα ήθελα 1280χ1024 και 10 φραμες πανω για να πω οτι ημουν πλήρως ικανοποιημένος αλλα όταν βγηκε το doom3 η 6800 ειχε μια περιουσία , συμβιβάζομαι τι να κάνουμε και περιμένω για να ποιασουν τοπο τα $$ μου.

.. και εγω οπως και ο καθενας στεναχωριομαστε οταν η παλια μας καρτα αρχιζει να μην ανταπεξερχεται με τα καινουρια δεδομενα ,ομως οπως και να το κανουμε ειναι μια πραγματικοτητα που πρεπει να την αποδεχτουμε εις τους αιωνες των αιωνων αμην

Λολ το πρώτο μου pc το πήρα όταν ημουν 13 χρονών πριν 12 χρόνια δηλαδη και απο τότε δεν εχω περασει ουτε μηνα χωρις pc. Νομίζω ότι θα ηταν λιγο αργα αν το αποδεχόμουνα τωρα :) (τοτε βεβαια η καρτα γραφικών δεν ειχε κανενα νοημα αρκει να ειχε 1μβ (!!!) ram ...μονο η cpu ειχε σημασία.)

... το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να προσπαθησουμε -ψαχνοντας- και με μια δοση τυχης ισως να επενδυσουμε σε κατι το οποιο μπορει να κρατησει ισως λιγα εξαμηνα παραπανω απο οσο η προηγουμενη μας επιλογη . για αυτο και εγω τρωγομαι με το sli και δεν γραφω οτι γραφω για να δημιουργηθουν αντιπαραθεσεις απλα επειδη βλεποντας το poll του the lab για το sli ειδα πολυ κραξιμο -και ειδικα σε αυτο το thread - πιστευω οτι μπορει να μην ειναι και τοσο ''χου'' αυτο το προιον. Mπορει και εγω ο ιδιος αυτη τη στιγμη να εχω πεσει θυμα του μαρκετινγκ της nvidia και πραγματικα δεν μπορω να ξερω ουτε και κανενας πιστευω για τα αντικειμενια υπερ και κατα αυτου του προιοντος αλλΑ μιας και ειναι να επενδυσω σε ενα pc και αφου κατα 40% τον χρησιμοποιω για να παιζω παιχνιδια θα ηθελα τα γραφικα του να κρατησουν οσο πιο πολυ γινεται μεχρι την επομενη επενδυση ... αυτα

Προσωπικά εχω αλλαξει τακτική. Αντι να τρεχω να περνω ότι καινουριο βγαίνει εχω βάλει καποια όρια τιμών και αγοράζω μονο όταν ικανοποιούμαι. Πχ. Cpu 120-140e mobo 90-110e GFX 200-220e. Λιγο υπομονή θέλει και όλα πανε καλα.

Πχ οπως ειπα πήρα την 9700προ 350ε πριν 1,5 χρόνο και το σκυλομετάνιωσα. 1)Παραήταν δυνατή όταν την πήρα 2)σε 6 μηνες απο τότε που την πηρα η 9800προ ειχε 250ε -club 3d maddness :hehe: 3)Εναμισι χρόνο μετα θέλει αλλαγή αλλα προτιμώ να περιμένω γιατι ειναι AGP και η επομενη μου καρτα θελω να ειναι PCIe και ετσι περιμένω μαζι να οριμάσει λίγο το nf4 για να μην το χρυσοπληρώσω. Αν ειχα πάρει την 9800προ 6 μηνες μετα θα ηταν καλύτερα. θα την ειχα παρεi φτηνοτερα θα ήταν πιο δυνατή και θα την πουλούσα πιο ακριβά τώρα. Επίσης ό 2600+ που πηρα εκανε 230ευρω. Σε 3-4 μήνες εκανε 130. Eτσι όπως ειναι δομημένη η βιομηχανία βλεπω ότι με βολεύουν οι μέσες λύσεις. Φυσικα όλα αυτα ειναι εναντια στο hobby που λέγεται oveclocking αλλά αυτή ειναι μια άλλη συζήτηση. Τελικα αναγκάζομαι να βαλω νερό στο κρασί μου γιατι αλλιως θα πεταω μια ζωη λεφτα. Καλως η κακως δεν ειμαι απο αυτους που ασχολουνται με oc κανα 2 χρόνια και μετα βαριουνται και μενουν με ενα αρχαιο μηχανημα για surfing Internet κτλ . Pc θα εχω μεχρι να πεθανω, και games θα παιζω για λολύυυυυυυ καιρο ακομα. For the record ειμαι υπέρ του SLI. (ασχετο)

Το φερατε απο εδώ το φερατε απο εκει αρχίσα να ψήνομαι για αναβάθμηση ... Ε ρε που εμπλεξα :hehe: :hehe:

Για να μπορεσει κανεις να χαρει τα τελεια εφε γνωμη μου οτι η υπαρξη μιας μεγαλης οθονης (21-22 ιντσων) ειναι απαραιτητη.

Απο κει και περα δεν ειναι το κοστος μονο 40 ευρα οπως ακουστηκε.Για τη χρηση δυο καρτων σε διαταξη sli ειδικοτερα αν ειναι κλασεως 6800 θα χρειαστει οπωσδηποτε ενα psu αρκετα μεγαλο ειδικα αν το μηχανημα ειναι o/ced.Αποψεις του στυλ ας παρω το mobo και σε ενα χρονο παιρνω και τη δευτερη καρτα δεν ευσταθουν διοτι σε ενα χρονο οι 6800 μαλλον ουτε μεταχειρισμενες δεν θα υπαρχουν ενω η εξελιξη των dx και παιχνιδιων θα ειναι τετοια που κανεις gamer που σεβεται τον εαυτο του δεν θα προχωρησει σε αγορα 2ης καρτας μια γενια πισω αλλα σε καινουρια καρτα.

Συμφωνώ και εγώ σε αυτό. Το να περιμένεις 6+ μήνες για να πάρεις δευτερη κάρτα δε πολυ λέει. Οποιος θελει να παει σε SLi καλο θα ήταν να εχει σκοπό μεσα σε 1-2 μηνες να προχωρήσει και στην αγορά της δευτερής για να δει και διαφορά. Μετα απο ενα χρόνο θα υπάρχουν νεες κάρτες που θα ειναι σίγουρα πιο γρήγορες.

Vsync δεν χρειαζομαι δεν εχω TFT.

Που κόλλησα κι εγώ... Αλλά νομίζω ότι αξίζει να το πούμε. ;)

Φίλε ούτε εγώ έχω TFT αλλά το VSYNC δεν έχει να κάνει με αυτό. Ενεργοποιώντας το VSYNC σε παιχνίδια όπως το DOOM και όλα τα FPS γενικότερα (αλλά και το NFSU2 κ.α.) αυτό που εξασφαλίζεις είναι τα διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο δεν εμφανίζονται "κοφτά" στην οθόνη όταν κινείσαι. Δοκίμασε δηλαδή να κοιτάζεις (μετακινώντας το βλέμμα αριστερά-δεξιά - στο παιχνίδι εννοείται!) ένα κατακόρυφο σχηματισμό (πχ μια πινακίδα, έναν τοίχο κλπ) με VSYNC και χωρίς. Με το VSYNC έχεις πραγματικά την εντύπωση ότι κινείται μια συμπαγής επιφάνεια αριστερά-δεξιά. Χωρίς αυτό, έχεις την εντύπωση ότι "δεν προλαβαίνει" να σβήσει το προηγούμενο στιγμιότυπο πριν δημιουργηθεί το νέο.

Προσωπικά παρατηρώ τεράστια διαφορά με το VSYNC (θα έλεγα είναι και πιο ξεκούραστο) σε παιχνίδια με έντονη κίνηση και το βάζω πάντα ON. Ιδιαίτερα το παρατηρούσα στα Call of Duty και Battlefield (όλα) που είναι αρκετά φωτεινά σε σχέση πχ με το DOOM.

Εννοείται ότι πρέπει να το αντέχει και η VGA! :cool:

:turn:

Αρχική απάντηση από gfa3 [Σήμερα, στις 11:49]

Αποψεις του στυλ ας παρω το mobo και σε ενα χρονο παιρνω και τη δευτερη καρτα δεν ευσταθουν διοτι σε ενα χρονο οι 6800 μαλλον ουτε μεταχειρισμενες δεν θα υπαρχουν

σορυ αλλα τελειως ακυρο αυτο ρε φιλε εγω χθες βρηκα στο νετ καινουρια την gf4200 ti Μου

αλεξ εισαι θεος ρε φιλε !!! :D παντως αν ειναι να ψηθεις για αναβαθμηση καλυτερα να κρατησεις τις αρχες σου και να περιμενεις κανα 6 μηνο οπως και εγραψες ,εγω ειμαι χωρις κανονικο pc για κανα 3μηνο γι αυτο και εχω τρελλαθει να παρω τωρα ... υπο νορμαλ συνθηκες καπως ετσι και εγω θα σκεφτομουν

και κατι τελευταιο που ξεχασα οσο αφορα τα benchmark ας μας πει η ΑΤΙ τι Pixelshader χρησιμοποιει και μετα ας τα ξανακανουνε τα benchmarks ;)

Αρχική απάντηση από Rayden

Που κόλλησα κι εγώ... Αλλά νομίζω ότι αξίζει να το πούμε. ;)

Φίλε ούτε εγώ έχω TFT αλλά το VSYNC δεν έχει να κάνει με αυτό. Ενεργοποιώντας το VSYNC σε παιχνίδια όπως το DOOM και όλα τα FPS γενικότερα (αλλά και το NFSU2 κ.α.) αυτό που εξασφαλίζεις είναι τα διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο δεν εμφανίζονται "κοφτά" στην οθόνη όταν κινείσαι. Δοκίμασε δηλαδή να κοιτάζεις (μετακινώντας το βλέμμα αριστερά-δεξιά - στο παιχνίδι εννοείται!) ένα κατακόρυφο σχηματισμό (πχ μια πινακίδα, έναν τοίχο κλπ) με VSYNC και χωρίς. Με το VSYNC έχεις πραγματικά την εντύπωση ότι κινείται μια συμπαγής επιφάνεια αριστερά-δεξιά. Χωρίς αυτό, έχεις την εντύπωση ότι "δεν προλαβαίνει" να σβήσει το προηγούμενο στιγμιότυπο πριν δημιουργηθεί το νέο.

Προσωπικά παρατηρώ τεράστια διαφορά με το VSYNC (θα έλεγα είναι και πιο ξεκούραστο) σε παιχνίδια με έντονη κίνηση και το βάζω πάντα ON. Ιδιαίτερα το παρατηρούσα στα Call of Duty και Battlefield (όλα) που είναι αρκετά φωτεινά σε σχέση πχ με το DOOM.

Εννοείται ότι πρέπει να το αντέχει και η VGA! :cool:

:turn:

Φιλε ξέρω πολυ καλά τι ειναι το vsync και τι κάνει ( με απλά λογια εμποδίζει το tearing). Το tearing ειναι χειρότερο σε TFT που κολάει στα 60hz και εκει ειναι πιο απαραιτητο (αυτο εχω παρατηρήσει στην κοπελα που εχει ΤΦΤ). Αν το αντεχει η καρτα το εχω on αλλά αν χάνω 20 φραμες όπως στο HL2 το απενεργοποιώ , αναλόγως και ποσο χρειάζεται σε ενα παιχνίδι.

Δεν εχει απαρέτητα σχέση με το πόσο γρηγορο ειναι το παιχνίδι αλλά περισσότερο με την μηχανή του. Πχ στο Ηalf life 2 εχει καποιο tearing (στο όριο του να μην ειναι ενοχλητικο για εμενα) ενώ το ut2004 δεν εχει καθόλου παρόλο που ειναι πολύ πιο γρήγορο.

Αρχική απάντηση από kIlGoRi [Σήμερα, στις 17:22]

σορυ αλλα τελειως ακυρο αυτο ρε φιλε εγω χθες βρηκα στο νετ καινουρια την gf4200 ti Μου

Η απαντηση μου ειναι σχημα λογου.Αφου βρηκες καινουρια αυτη την καρτα σε ποιον gamer θα προτεινες σημερα να την αγορασει χωρις να σε "γιαουρτωσει"? ;)

Φιλικα παντα.

Αρχική απάντηση από gfa3 [Χθες, στις 20:47]

Η απαντηση μου ειναι σχημα λογου.Αφου βρηκες καινουρια αυτη την καρτα σε ποιον gamer θα προτεινες σημερα να την αγορασει χωρις να σε "γιαουρτωσει"? ;)

Φιλικα παντα.

θα σε αφηνα χωρις απαντηση ???

κοιτα που ειναι η 4200 ti μου μετα ξανασχολιασε

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041004/vga_charts-09.html

εδω σε μια σκηνη πορνο την βλεπουμε να **** μια 5900 u & μια 9700

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041004/vga_charts-06.html

και εδω σε μια καλουλα θεση δειχνει οτι υπαρχει 4 χρονια αφου φτιαχτηκε ...

τελος παντων μη το κουρασω αυτη η καρτα ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε και αν επαιζε agp sli σιγουρα σημερα δεν θα αγοραζα αλλο pc απλα θα επαιρνα μια ακομη αυτα φιλικα ;)

Αρχική απάντηση από kIlGoRi [Χθες, στις 10:29]

θα σε αφηνα χωρις απαντηση ???

κοιτα που ειναι η 4200 ti μου μετα ξανασχολιασε

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041004/vga_charts-09.html

εδω σε μια σκηνη πορνο την βλεπουμε να **** μια 5900 u & μια 9700

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041004/vga_charts-06.html

και εδω σε μια καλουλα θεση δειχνει οτι υπαρχει 4 χρονια αφου φτιαχτηκε ...

τελος παντων μη το κουρασω αυτη η καρτα ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε και αν επαιζε agp sli σιγουρα σημερα δεν θα αγοραζα αλλο pc απλα θα επαιρνα μια ακομη αυτα φιλικα ;)

:jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Ας απαντησει καποιος στο παιδι γιατι εγω δεν προλαβαινω! :tomato:

Το σχολιο δεν ειναι για το τελευταιο αλλα για τα τα αρχικα λινκ.

Η 9700 προ στο συστημα μου χωρις o/c εδινε far cry benchmark 58 fps.

Στο ιδιο συστημα η gf2 Ti 32 MB κλοκαρισμενη στα 300-405 εδωσε σχεδον τα ιδια!

Ποια ειναι η πιο γρηγορη?Αξιζε η αγορα της 9700?

Ειναι δυνατον να σκεφτει κανεις οτι ενας πορωμενος gamer (οπως θες να φαινεσαι σαν sli-fan, αφου αυτοι ειναι και οι κυριοι sli-fans που τα σκανε για καρτες μολις κυκλοφορησουν αδιαφορωντας για το κοστος και καλα κανουν, ολοι οι αλλοι λενε για να'χουν να λενε) θα εκανε μια συστοιχια sli με Τι 4200, σε εποχη dx9 με το dx10 προ των πυλων, ακομη και σαν λογοπαιγνιο?

Σκεψου τα και τα ξαναλεμε.

Exει μια αρκετα ενδιαφερον ψηφοφορια το xbitlabs. Σε αυτη λοιπον στην ερωτηση σχετικα με το sli το 55% απαντησε οτι δεν ειναι οικονομικα εφοικτο να το αγορασουν, 26% οτι θα περιμενει το μελλον για να δει και τις προτασεις της Ατι, το 14% οτι σκοπευει να παρει sli με μια καρτα και στο μελλον να παρει αλλη μια, και μολις το 5% οτι θα παρει sli με δυο καρτες

Αρχική απάντηση από gfa3 [Χθες, στις 18:38]

gf2 Ti 32 MB

- πρωτον μη μου προσβαλεις την καρτα μου :p ειναι gf4 Ti 128 mb :D

- δευτερον δεν χρειαζεται να αρπαζομαστε για τετοια πραγματα,συγνωμη αν απο την πλευρα

μου το παρακανα με τα επιχειρηματα μου ..

- τριτον δεν ειμαι τυπος που σκαει καθε χρονο η καθε δυο χρονια λεφτα για pc απλα τωρα

ετυχε να να εχω καποια λεφτα να ριξω σε pc τωρα θα τα ριξω γιατι δυστυχως αλλιως θα τα

φαω πουθενα αλλου και μετα θα τα κλαιω

- τεταρτον υποστηριζω το sli γιατι πιστευω οτι ειναι το μονο που θα με κρατησει τοσο ή και

πολυ περισσοτερο (ειναι η πρωτη φορα που μου εκτατσε κατι τοσο καλο

σαν αγορα αυτη η καρτα κρατησε 3 χρονια προσωπικα το βλεπω ρεκορ για μενα

τουλαχιστον)απο την προηγουμενη μου καρτα αναλογικα παντα με τις εποχες !

- πεμπτον και τελευταιον να ειστε ολοι καλα και καλες αγορες ... εγω ετοιμαζομαι για

παραγγελια απο βδομαδα ...

Αρχική απάντηση από kIlGoRi

- πρωτον μη μου προσβαλεις την καρτα μου :p ειναι gf4 Ti 128 mb :D

- πεμπτον και τελευταιον να ειστε ολοι καλα και καλες αγορες ... εγω ετοιμαζομαι για

παραγγελια απο βδομαδα ...

Ομοιως κι εγω ετοιμαζομαι.Δεν προσβαλα τη δικη σου ειναι μια παλια δικη μου πουχω backup και με την οποια εκανα το τεστ που ανεφερα.

Καλες αγορες!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.