kIlGoRi Ιανουάριος 27, 2005 #41 Ιανουάριος 27, 2005 ναι ρε c δεν ειπα οτι εσυ αλλαζεις τα pc σαν τα πουκαμισα απλα για καποιον ο οποιος εχει πουλησει το pc του πριν τα χριστουγεννα και τη βγαζει με εναν 1.7 της αδερφης του και πρεπει να παρει pc τωρα !!! (εγω) δεν μπορει να περιμενει τοσο ... δυστυχως γιατι και εγω θα ηθελα οπως και ο καθενας να εχει 24 pipes η GPU του το θεμα για μενα ειναι τουλαχιστον για τωρα που τα εχω τα κωλο ευρω να παρω κατι που να ειναι αξιοποιησημο και αργοτερα με λιγα λογια πιστευεις οτι 2 ultra δεν θα κρατησουν 3 χρονακια με αξιοπρεπη fps ??
kallileo Ιανουάριος 27, 2005 #42 Ιανουάριος 27, 2005 Πιστευω πως θα κρατησουν δυο σιγουρα.Απλως προτιμω μετα απο δυο χρονια να εχω μια που απλα να παιζει αλλα με Dx10.
kIlGoRi Ιανουάριος 27, 2005 #43 Ιανουάριος 27, 2005 ναι ρε γαμωτο αυτο ειναι το χειροτερο ... δηλαδη αυτο που με χαλαει οτι το dx9 ειναι στα τελευταια του ... και ειναι κριμα να παρεις τωρα δυο hi end dx9 GPU ...εχεις κανα link που να λεει για dx10
gfa3 Ιανουάριος 27, 2005 Author #44 Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από alex_000 [Χθες, στις 22:22] Αλλού πήγαινε το θέμα. Το full ΑΑ και ΑΦ δεν χρειάζεται. Το θέμα είναι ότι μπορείς να επιλέξεις 6600GT με 200ε και να παίζεις 1280χ1024 με 2χ ΑΑ και 4χ ΑF Η 6800 Ultra με 500+ και να παίζεις με 1280 χ1024 με 8χ ΑΑ και 8χ AF . Πείτε ότι θέλετε , αξίζει μόνο αν πετάς λεφτά στο τζάκι σε διαφορετική περίπτωση ΟΧΙ. Από την άλλη αν θέλεις να βλέπεις νουμεράκια στο 3dmark πρέπει να πλερώσεις αλλά είναι και αυτό ένα είδος εθισμού. Όλοι οι εθισμό κοστίζουν ακριβά. Το SLi αξίζει για 3 είδη ατόμων. 1) Όσοι θέλουν να πάρουν τώρα μια 6600Gt πχ και μετά από κάνα 1,5- 2 χρόνια αντί να αναβαθμίζουν να πάρουν ακόμη μια και να τελειώνουν (και παραδεχτείτε το όλοι έτσι λένε αλλά σε 2 χρόνια λίγοι θα το κάνουν γιατί θα καυλ*νουν για κάτι άλλο) 2) Όσοι πάρουν μια από τις κάρτες με 2πλό πυρήνα αν υλοποιηθεί καλά ότι έχουμε ακούσει και αν ή τιμή είναι οκ. 3) Αυτοί που όταν βλέπουν 2χ6800GT πάνω στο pc νιώθουν ευτυχισμένοι για οποιονδήποτε λόγο. Στην ευτυχία κανείς δεν βάζει ταμπελάκι με τιμή. Με αυτό δεν εννοώ ΟΧΙ στο SLI . Το SLI είναι option και σαν option είναι προς όφελος όλων. :T: :T: Αυτος εισαι!
Thanos1986 Ιανουάριος 27, 2005 #45 Ιανουάριος 27, 2005 Αμα ο Jax αυτο το 500+ ευρω για Ultra το κανει 400+ για GT, και το 1280χ1024 8χ ΑΑ 8χ AF το κανει 1600χ1200 με 4χ ΑΑ 4χ AF , τοτε συμφωνω και εγω.Ομως αυτο που λες δεν ειναι επιχειρημα κατα του SLI, ειναι επιχειρημα κατα των ακριβων καρτων....και εκει χανεις το νοημα. Δεν θα παει κανεις να παρει 6800 για να παιζει σημερα....θα την παρει για να παιζει ΚΑΙ αυριο. Ενω εσυ αυριο με την 6600 θα αρχισεις να κατεβαζεις αναλυσεις και settings κλπ...Το μονο σοβαρο επιχειρημα κατα του SLI ειναι το DX10. Γι'αυτο και ειπα οτι ειναι ρισκο. Αν η επομενη γεννια καρτων ειναι DX10 και εχουν πανω απο διπλασια αποδοση τοτε προφανως το σχεδιο για αγορα 1 καρτας τωρα και προσθηκη δευτερης αυριο ειναι αποτυχια....καλυτερα να πουλαγες οσο οσο την παλια και να επαιρνες καινουρια και DX10.Αν απο την αλλη οι επομενη γενια καρτων ειναι οπως και λεγεται DX9 και 24 pipelines, τοτε με το SLI θα μπορεσεις να αποκτησεις παραπλησια η και καλυτερη αποδοση απο αυτες αργοτερα που θα βαλεις την δευτερη καρτα σε καλη τιμη...Εκαι ειναι και η διαφορα μας....εσεις το βλεπετε εντελως μονοπλευρα το πραγμα, και λετε κατηγορηματικα οτι το SLI δεν λεει, λες και ειστε προφητες και ξερετε τι θα γινει στο μελλον.... Εγω απο την αλλη βλεπω και τα 2 σεναρια.Και για να συμφωνησω με καποιον που το ειπε παραπανω, ναι δεν λεει να πας να παρεις τωρα καινουριο Mobo και καρτα μονο και μονο για το SLI...δεν ειναι φυσικα κατι που να αξιζει τοσο. Αλλα αν φτιαχνεις καινουριο μηχανημα, τοτε για μενα αξιζει 100% να δωσεις αυτα τα 40 ευρω παραπανω ωστε να εχεις περισσοτερες μελλοντικες δυνατοτητες. Δινεις λιγα σημερα και μπορει αν κερδισεις πολλα αυριο.
xylokastro Ιανουάριος 27, 2005 #46 Ιανουάριος 27, 2005 ρε παιδια sorry κιoλας αλλα τι το θελουμε το sli?τρεχουμε cad και το χρειαζομαστε?δηλaδη δεν καλυπτεστε απο μια x800pro ή xt ή μια 6800 gt ή ultra?αμα τρεχεις δυο προγραμματα σχεδιαστικων εφαρμογων ταυτοχρονα καλυτερα να παρεις μια nvidia quadro fx 4000 ή μια ati fire gl , εγω για παραδειγμα , με την x800xt και τον 3500 δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα , ειναι ενα τελοιο ζευγαρι δυναμης . Και κατι αλλο , το να αγοραζεισ πραγματα (γενικως) τα οποια δεν θα τα αξιοποιησεις 100% πιστευω πως ειναι πεταμενα λεφτα .Οταν εμενα μου εμειναν 300 ευρω απο την προσφατη ολικη αναβαθμιση που εκανα τα εκανα μπουκαλια στο κοντινοτερο club , γι'αυτο να ειμαστε ολιγαρκεις , να μην τα θελουμε ΟΛΑ δικα μας...
X-kyramas Ιανουάριος 27, 2005 #47 Ιανουάριος 27, 2005 Εγώ παντως θα είμαι ικανοποιημένος με ΜΙΑ ATI X800XL .... όταν έρθει με το καλό κατά το καλοκαίρι... Πολλά λεφτά για το τίποτα. Η 9700 pro που έχω τώρα μια χαρά έβγαλε τα δύσκολα Doom3, Farcry και HL2.
Thanos1986 Ιανουάριος 27, 2005 #48 Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από X-kyramas Εγώ παντως θα είμαι ικανοποιημένος με ΜΙΑ ATI X800XL .... όταν έρθει με το καλό κατά το καλοκαίρι... Πολλά λεφτά για το τίποτα. Η 9700 pro που έχω τώρα μια χαρά έβγαλε τα δύσκολα Doom3, Farcry και HL2. Κοψε κατι....και εγω 9700 προ εχω και doom3 δεν μπορω να παιξω συγγνωμη. Αν δεν εχεις προβλημα να παιζεις σε χαμηλες αναλυσεις με χαμηλα settings στα γραφικα ΟΚ, τοτε θα μπορουσα να ειχ ακρατησει και την geforce4 , και αυτη παιζει doom ετσι... Ειναι υποκειμενικο το θεμα των απαιτησεων, και εσενα σιγουρα δεν σε ενδιαφερει το SLI αφου εισαι ολιγαρκης. Αυτο παντως που πολλοι δεν καταλαβαινετε ειναι η αξια της επενδυσης. Για αποδοση που δεν χρειαζεται μιλατε, λες και σε 1-2 χρονια τα παιχνιδια θα εχουν ιδιες απαιτησεις με σημερα...σκεφτειτε το λιγακι. Αμα ειναι ετσι, και η X800XT σου Ξυλοκατστρο πεταμενα λεφτα ειναι γιατι και μια 6600GT παιζει τελεια σημερα...
xylokastro Ιανουάριος 27, 2005 #49 Ιανουάριος 27, 2005 δηλαδη εχω την ιδια αποδοση με τερμα ολα τα καλουδια τυπου ai και af με μια 6600gt?xaxaxaxaxa , το αλλο με τον τοτο το ξες?για να σοβαρευτουμε λιγο.....
Trooper Ιανουάριος 27, 2005 #50 Ιανουάριος 27, 2005 Ε να μην ακούμε και τρελαμάρες! Οτι η 9700 παιζει μια χαρα το Doom. Ελεος πια. Σε 320χ200 ισως ? Οπως το Doom 1 ? 9800 προ ειχα και στην 1024χ768 αντεχε δεν άντεχε... Να μη τα ισοπεδώνουμε και όλα. Ειπαμε, να μη ξεφύγουμε απο το SLI για να μεινουμε στην 9700...
alex_000 Ιανουάριος 27, 2005 #51 Ιανουάριος 27, 2005 Η 9700προ παιζει doom 3 με σκιες απενεργοποιημενες σε 1024χ768 και med texture detail με 40κατι frames Μέσo όρο και σε αυτο δεν δεχομαι καμια αμφισβήτηση (το το fraps ειναι μόνιμα ανοιχτο στο pc μου)Αν αυτες οι ρυθμίσεις δεν ικανοποιούν ειναι αλλο θέμα. Θα ήθελα μια ανάλυση παραπάνω αλλα δεν μπορει κανεις να πει οτι το οπτικο αποτέλεσμα ειναι "χάλια" και η κάρτα ειναι για πέταμα.
Thanos1986 Ιανουάριος 27, 2005 #52 Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από xylokastro δηλαδη εχω την ιδια αποδοση με τερμα ολα τα καλουδια τυπου ai και af με μια 6600gt?xaxaxaxaxa , το αλλο με τον τοτο το ξες?για να σοβαρευτουμε λιγο..... Αφου λοιπον για εσενα ειανι σημαντικα αυτα τα ΑΑ και ΑΦ, να ξερεις οτι σε 1 χρονο δεν θα μπορεις να τα δεις με την καρτουλα σου. Τοτε θα σε χαλαγε να δωσεις 200 ευρω να βαλεις μια δευτερη σε SLI και να τα βλεπεις μια χαρα? Εμενα παντως οχι.Για το doom ειναι θεμα προερεοτητων, εγω σου ειπα εχω 9700 και δεν μου κανει...σε οποιον κανει να ειναι χαρουμενος γιατι θα του κανει και για αρκετο καιρο ακομα αφου δεν εχει προβλημα να κανει συμβιβασμους με την ποιοτητα...
X-kyramas Ιανουάριος 27, 2005 #53 Ιανουάριος 27, 2005 Ρε παιδιά, προς θεού. Το μια χαρά είναι σχετικό. Ναι σε 1024Χ768 με medium quality έπαιζε ανεκτά. Αλλά ένα και μόνο παιχνίδι δεν θα με κάνει να δώσω 400+ ευρώ για να το παίζω σε 1600Χ1200 με 16ΑF και 8XAA. Έλεος δηλαδή, πιονάκι του Κάρμακ δεν γίνομαι. Εγώ αναβαθμίζω GC σύμφωνα με ένα παλιό κανόνα από τους overclockers.com : Κάθε δεύτερη γενιά. Είχα GF3. Πήγα σε 9700. Τώρα σειρά έχει η Χ800. Σε όποιον αρέσει να τα χώνει τα λεφτάκια του μαγκιά του και μπράβο του. Και δεν το λέω ειρωνικά. Peace brothers.
FREY REACTOR Ιανουάριος 28, 2005 #54 Ιανουάριος 28, 2005 Χμ ωραιες οι αποψεις που ακουγονται υπερ και κατα αλλα λιγοι λαμβανουν υποψιν τον παραγοντα μελλον.Οκ τωρα ειναι ενα απλο τρικ αλλα σκεφτειτε οτι μεχρι και το DX10 θα εχουμε στανταρντ το PCIe.Τωρα μαλλον δεν συμφερει η αλλαγη mobo μεχρι να ξεκαθαρισουνε τα πραματα με τους dualcore αλλα απο τα Χριστουγεννα και μετα με μια mobo με 2 pcie,sli η multi renderer,και υποστηριξη για dual core,2 mid range FXcards και εναν dual core θα μπορεις να κανεις τη δουλεια σου για πολυ καιρο.Αλλωστε οσο οι εταιρειες θα δυσκολευονται να ριξουν τη λιθογραφια(φραγμος δυναμικου κτλ) η να σχεδιασουν υλοποιησιμα reference(ειδαμε τι εγινε το καλοκαιρι...) η εστω κολλανε στην θερμοκρασια η την καταναλωση σε τετοιυ ειδους τρικακια θα στρεφονται.Οσο για το DOOM III παιζει και σε ti αλλα τι να το κανεις...Εγω εχω 9800ΧΤ και ο ΖΟΡΟ ζοριζεται...
kIlGoRi Ιανουάριος 28, 2005 #55 Ιανουάριος 28, 2005 ρε σεις τι να το κανετε το doom3 αν σου παιζει κατω απο 40 fps ?? αν το παιχνιδι δεν ειναι πανω απο 60 δεν ευχαριστιεσαι τα first person ,το doom 3 το παιρνεις για να χαρεις τις σκιες τα lighting effects τα απιστευτα textures αν δεν μπορεις να τα ευχαριστηθεις αυτα με κανα antializing + aniso και δε μιλαω στις υψηλες αναλυσεις απλα πραγματα 1024Χ768..τοτε πως να το κανουμε δεν παιζεις doom 3 !! παιζεις μια αλλη εκδοση του παιχνιδιου που πλησιαζει τα στανταρ της προηγουμενης γενιας παιχνιδιων (βεβαια αλλοι μπορει να ζητανε αλλα πραγματα απο το gaming εγω παντως τα θεωρω απαραιτητα !!!
alex_000 Ιανουάριος 28, 2005 #56 Ιανουάριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από kIlGoRi [Σήμερα, στις 13:03] ρε σεις τι να το κανετε το doom3 αν σου παιζει κατω απο 40 fps ?? αν το παιχνιδι δεν ειναι πανω απο 60 δεν ευχαριστιεσαι τα first person ,το doom 3 το παιρνεις για να χαρεις τις σκιες τα lighting effects τα απιστευτα textures αν δεν μπορεις να τα ευχαριστηθεις αυτα με κανα antializing + aniso και δε μιλαω στις υψηλες αναλυσεις απλα πραγματα 1024Χ768..τοτε πως να το κανουμε δεν παιζεις doom 3 !! παιζεις μια αλλη εκδοση του παιχνιδιου που πλησιαζει τα στανταρ της προηγουμενης γενιας παιχνιδιων (βεβαια αλλοι μπορει να ζητανε αλλα πραγματα απο το gaming εγω παντως τα θεωρω απαραιτητα !!! Εγω απο την αλλη μεριά προτιμώ 1280χ1024 και ας εχει medium detail και σκιες. Αν ειναι να τα σκάσω για να παιζω 1024χ768 τα δινω φιλανθρωπία καλύτερα. Απο την άλλη και εγώ μια ζωή κολήμενος ειμουνα μεχρι είδα την διαφορά ενός παιχνιδιου σε medium και high detail - Σχεδόν ανύπαρκτη . Το πρόβλημα ειναι πως η high κοστίζει τα διπλά και κάτι απο την med και οχι απλά ενα 25% πάνω . Αν νομίζεις οτι το doom σε high detail ειναι η αποκάλυψη ενω σε med detail παιχνίδι περασμένης γενιάς βαλτα διπλα διπλα και θα αλλάξεις γνώμη. Η ανάλυση και το ΑΑ ειναι άλλο θέμα και εκει δεν συμβιβάζομαι. Επίσης συμφωνώ οτι παιχνίδι κατω απο 50FPs δεν παίζεται.
TROIDX Ιανουάριος 28, 2005 #57 Ιανουάριος 28, 2005 Mόδα είναι θα περάσει.....κατα τη γνώμη μου ΣΥΝΤΟΜΑ.....
Trooper Ιανουάριος 28, 2005 #58 Ιανουάριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από alex_000 Η 9700προ παιζει doom 3 με σκιες απενεργοποιημενες σε 1024χ768 και med texture detail με 40κατι frames Μέσo όρο και σε αυτο δεν δεχομαι καμια αμφισβήτηση (το το fraps ειναι μόνιμα ανοιχτο στο pc μου)Αν αυτες οι ρυθμίσεις δεν ικανοποιούν ειναι αλλο θέμα. Θα ήθελα μια ανάλυση παραπάνω αλλα δεν μπορει κανεις να πει οτι το οπτικο αποτέλεσμα ειναι "χάλια" και η κάρτα ειναι για πέταμα. Οι σκιες ειναι ομως ολο το παιχνίδι στο Doom3. Λυπάμαι, αλλα απλα παίζεις διαφορετικό παιχνίδι. Το θεμα δεν ειναι να κανουμε διπλο κλικ στο εικονίδιο στο desktop και να "τρεχει" το παιχνίδι, το θεμα ειναι να το βλέπουμε οπως το έφτιαξε η εταιρία. Και απο low σε medium και high εγώ βλέπω διαφορές. Αν για κάποιους δεν ειναι αντιληπτές ή δε τους πολυπειράζει, κανένα πρόβλημα, αλλα να μη λέμε οτι το Doom σε 1280χ1024 με ολα full ειναι το ιδιο με το 1024x768 και medium. Και ειπαμε, ολα ειναι σχετικά, αν εσενα σε ικανοποιεί αυτο που βλέπεις με την 9700, τοτε κράτα την. Αλλα υπάρχουν πολλοι που δεν τους ικανοποιεί. Και δεν ειναι ολοι θύματα του μάρκετινγκ.
Shaman Ιανουάριος 28, 2005 #59 Ιανουάριος 28, 2005 Μπράβο σε Nvidia, ATI και στις εταιρείς παραγωγής παιχνιδιών. ’ριστη συνεργασία και υποδειγματικό marketing.Να πω μια κακή κουβέντα??GAMEPLAY - GAMEPLAY - GAMEPLAY(ή με άλλα λόγια, αν έφτιαχναν παιχνίδια της προκοπής θα ήταν το ίδιο καλά και εθιστικά στα 640Χ480 και στα 1280Χ1024)Sorry, άλλα είμαι τις παλιάς σχολής. To DOOM3 το έπαιξα 4 μέρες στα 800χ600 με medium details και το βαρέθηκα. Πιστέψτε με, θα το βαριόμουν σε 4 μέρες και στα 1280χ1024 με UltraHigh-GodLike-SeeEverything detail mode.Κι όλα αυτά πριν μιλήσουμε για το optimization που σηκώνει ο κώδικάς των παιχνιδιών και πόσο λιγότερες απαιτήσεις θα μπορούσαν να έχουν...
Trooper Ιανουάριος 28, 2005 #60 Ιανουάριος 28, 2005 Συμφωνώ, αλλα οσο ωραίο και να ειναι το starcraft, προτιμώ το warcraft 3. Τα γραφικά παιζουν ρόλο όσο καλο και να ειναι το gameplay. Αλλιώς θα παίζαμε ολοι arkanoid και space invaders. Στα 800χ600 με medium το Doom3 ειναι ενα μετριότατο παιχνίδι. Λογικό ειναι να μη σου άρεσε, ουτε εμενα μου άρεσε οταν ειχα την 9800προ και δοκίμαζα αναλύσεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.