Jump to content

Nvidia's SLI:Το χρειαζομαστε?

gfa3

Recommended Posts

Σαν δυνατότητα με ενδιαφέρει , για το μέλλον.

Αλλά για την ώρα , τα παιχνίδια που μπορούν να ζορίσουν πραγματικά μια X800XT ή 6800U μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού (και αυτά μόνο σε μεγάλες αναλύσεις με AA & AF).

Τα παιχνίδια που υποστηρίζονται από το SLI , είναι παρομοίως λίγα (τουλάχιστον έτσι λέει το harcocp).

Οπότε , για την ώρα , το βλέπω λίγο ασύμφορο.

Αλλά αν τα έδινα για nforce4 motherboard , οπωσδήποτε θα έσκαγα τα λίγα παραπάνω για να πάρω mobo με SLI (αλλά μόνο μια κάρτα).

Και θα ήθελα να δω το farcy με HDR ενεργοποιημένο να τρέχει σε σοβαρά framerates (δεν είμαι σίγουρος αν φτάνει ακόμα και το SLI γι'αυτό).

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ea6gka

αξιζουν τοσα λεφτα για να παιζει καποιος παιχνιδια οταν με πολυ λιγοτερα τα παιζει με 10 frames πιο κατω? ειναι πολλα λεφτα και δεν αντιστοιχουν σε ανιτιστοιχη αυξηση επιδοσεων

what he said ^^

Αν παρεις σημερα 2 καρτες σε SLI τοτε δινεις τα διπλα λεφτα και κατι παραπανω για το mobo(+110%) και παιρνεις σε αποδοση μεσο ορο +70% . Αρα συμφωνω μαζι σας οτι δεν αξιζει.

Αν ομως παρεις σημερα 1 καρτα και το SLI mobo, τοτε εχουμε τις εξης 2 περιπτωσεις :

1) ΣΗΜΕΡΑ εχεις δωσει 10% παραπανω λεφτα και εχεις τις ιδιες επιδοσεις (+0%)

2) ΑΥΡΙΟ δινεις αλλα μισα απο τα λεφτα που εδωσες αρχικα (συνολο εχεις δωσει +60%) και ανεβαζεις την αποδοση σου κατα +70%

Αρα με το δευτερο σεναριο, θυσιαζεις κατι ψιλα στο σημερα (10%) και επενδυεις σε αποδοση του αυριο.

Γι'αυτο για μενα ειναι ισοδυναμες και οι 2 δυνατοτητες (to SLI or not to SLI), και το κατα ποσο θα ειναι σωστη η επιλογη θα φανει απο τις καρτες του αυριο...

Επισης αυτα τα 10 frames που λετε ειναι ανουσια...καλυτερ ανα μιλατε με ποσοστα, γιατι αλλο τα 10 frames σε παιχνιδι που τωρα πιανεις 15....και αλλο στα 200, εχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορα.

Αρχική απάντηση από Thanos1986

Αν παρεις σημερα 2 καρτες σε SLI τοτε δινεις τα διπλα λεφτα και κατι παραπανω για το mobo(+110%) και παιρνεις σε αποδοση μεσο ορο +70% . Αρα συμφωνω μαζι σας οτι δεν αξιζει.

Αν ομως παρεις σημερα 1 καρτα και το SLI mobo, τοτε εχουμε τις εξης 2 περιπτωσεις :

1) ΣΗΜΕΡΑ εχεις δωσει 10% παραπανω λεφτα και εχεις τις ιδιες επιδοσεις (+0%)

2) ΑΥΡΙΟ δινεις αλλα μισα απο τα λεφτα που εδωσες αρχικα (συνολο εχεις δωσει +60%) και ανεβαζεις την αποδοση σου κατα +70%

Αρα με το δευτερο σεναριο, θυσιαζεις κατι ψιλα στο σημερα (10%) και επενδυεις σε αποδοση του αυριο.

Γι'αυτο για μενα ειναι ισοδυναμες και οι 2 δυνατοτητες (to SLI or not to SLI), και το κατα ποσο θα ειναι σωστη η επιλογη θα φανει απο τις καρτες του αυριο...

Επισης αυτα τα 10 frames που λετε ειναι ανουσια...καλυτερ ανα μιλατε με ποσοστα, γιατι αλλο τα 10 frames σε παιχνιδι που τωρα πιανεις 15....και αλλο στα 200, εχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορα.

Για το τελευταιο εχεις δικιο αλλα μια ερωτηση το 70% που το ειδες?

Μπορεις να δωσεις κανα λινκ?

Ολα καλα στην θεωρια αλλα θυμισου και τις voodoo.....

Δωσε μου το λινκ με την διαφορα αυτη και μετα ξαναμιλαμε. Ελπιζω να ειναι απο benchmark αυτα και ΟΧΙ θεωρητικες προσσεγιγισεις της nvidia.

Anandtech :

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2284

Tom's Hardware :

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041222/index.html

Ελπιζω πως δεν χρειαζεται να πω για τεταρτη φορα οτι πρεπει να κοιτατε τα αποτελεσματα σε 1600χ1200 με ΑΑ και ΑF.

Προς τον δημιουργο του thread και προς ολους οσους εχουν μελετησει το θεμα :confused:

1)το προιον απευθεινεται σε GAMERS (αν δεν παιζετε παιχνιδια πολυ καλα θα κανετε και δεν θα

το παρετε )... αλλα αν ειστε gamers διαβαστε παρακατω ..

2)εχετε παιξει ποτε παιχνιδι με full antialaizing + anisotropic μαζι ?????

αν ειστε gamers και εχετε παιξει ..θα καταλαβετε αμεσως οτι παιζετε εντελως διαφορε

τικο παιχνιδι με αυτο που παιζατε χωρις αυτα τα δυο ,γιατι εκτος απο τις αναλυσεις

που εκει και καλα βλεπεις διαβορα στα bench,απο κατω ακριβως γραφει και ενα ΑΑΧ8 και

ΑSFX4(tom'shardware vga charts 5 )στα full stretching tests εκει που φαινεται η διαφορα

Aυτα ειναι τα εξωφρενικα που δινει το SLI ! Εκει που η καλυτερη ATI δινει 80fps και πολλα λεω

οι δυο ultra δινουν 140 fps !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- και θα μου πεις τωρα σιγα ρε φιλαρακο τι να τα κανω τα 140 fps στον κ..ο μου να τα βαλω

αφου η οθονη μου δινει 100 hz τα υπολοιπα 40 τι να τα κανω !και οτι ρε φιλε πανω απο 65

fps το ματι δεν βλεπει

ομως εκει ειναι ολο το θεμα !!!!

σε δυο χρονακια εκει που θα γονατιζει η ati σου με τα καινουρια παιχνιδακια και θα βγαζει

το πολυ 35 fps full antialaizing + anisotropic εσυ θα εισαι θεος γιατι τοτε τα παιχνακια θα

εχουν sli support και θα βλεπεις πολυ παραπανω απο 60 % αποδοση μπορει και 100 %

δηλαδη εσυ θα τρεχεις με 80 fps και ο αλλος θα ψαχνει την σκονη σου

- επισης δεν ειναι τυχαιο που η ati προχωραει και αυτη σε sli (το λεει καπως αλλιως )

- τελος κανεις δεν ειπε οτι θα πας να σκασεις τα λεφτα στο ντουκου για δυο καρτες γιατι

πολυ απλα δεν σου χρειαζονται αυτην την στιγμη !!!!

αλλα σε ενα χρονο που θα εχουν πεσει 150 ευρω οι Ultra καποιος ο οποιος εχει απαιτησεις

στα παιχνιδια του πολυ καλα θα κανει και θα παει μια δευτερη και θα ειναι κυριος

- το μοναδικο μειονεκτhμα που βλεπω στο sli εκτος απο τα λεφτα (οχι για MOBO σιγα τα λεφτα

40 ευρω παραπανω )για τις δυο καρτες ειναι οτι περιοριζεσαι στο directX της καρτας σου

αυτο ομως θα ειναι παντα ενα προβλημα για ολους ακομη και γι αυτον που θα παει να

αγορασει την τελευταια ΑΤΙ

δεν ξερω τι λετε παντως το sli ROCKS :banging: :banging: :banging:

YΓ : ΑΠΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ 2 Χ DUAL CORE ΣΕ SLI :jump: :-O :jump: :-O :jump: :-O :jump: :-O

Αρχική απάντηση από kIlGoRi [Σήμερα, στις 19:15]

2)εχετε παιξει ποτε παιχνιδι με full antialaizing + anisotropic μαζι ?????

αν ειστε gamers και εχετε παιξει ..θα καταλαβετε αμεσως οτι παιζετε εντελως διαφορε

τικο παιχνιδι με αυτο που παιζατε χωρις αυτα τα δυο ,γιατι εκτος απο τις αναλυσεις

που εκει και καλα βλεπεις διαβορα στα bench,απο κατω ακριβως γραφει και ενα ΑΑΧ8 και

ΑSFX4(tom'shardware vga charts 5 )στα full stretching tests εκει που φαινεται η διαφορα

Aυτα ειναι τα εξωφρενικα που δινει το SLI ! Εκει που η καλυτερη ATI δινει 80fps και πολλα λεω

οι δυο ultra δινουν 140 fps !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλού πήγαινε το θέμα.

Το full ΑΑ και ΑΦ δεν χρειάζεται. Το θέμα είναι ότι μπορείς να επιλέξεις 6600GT με 200ε και να παίζεις 1280χ1024 με 2χ ΑΑ και 4χ ΑF Η

6800 Ultra με 500+ και να παίζεις με 1280 χ1024 με 8χ ΑΑ και 8χ AF .

Πείτε ότι θέλετε , αξίζει μόνο αν πετάς λεφτά στο τζάκι σε διαφορετική περίπτωση ΟΧΙ.

Από την άλλη αν θέλεις να βλέπεις νουμεράκια στο 3dmark πρέπει να πλερώσεις αλλά είναι και αυτό ένα είδος εθισμού. Όλοι οι εθισμό κοστίζουν ακριβά.

Το SLi αξίζει για 3 είδη ατόμων.

1) Όσοι θέλουν να πάρουν τώρα μια 6600Gt πχ και μετά από κάνα 1,5- 2 χρόνια αντί να αναβαθμίζουν να πάρουν ακόμη μια και να τελειώνουν (και παραδεχτείτε το όλοι έτσι λένε αλλά σε 2 χρόνια λίγοι θα το κάνουν γιατί θα καυλ*νουν για κάτι άλλο)

2) Όσοι πάρουν μια από τις κάρτες με 2πλό πυρήνα αν υλοποιηθεί καλά ότι έχουμε ακούσει και αν ή τιμή είναι οκ.

3) Αυτοί που όταν βλέπουν 2χ6800GT πάνω στο pc νιώθουν ευτυχισμένοι για οποιονδήποτε λόγο. Στην ευτυχία κανείς δεν βάζει ταμπελάκι με τιμή.

Με αυτό δεν εννοώ ΟΧΙ στο SLI . Το SLI είναι option και σαν option είναι προς όφελος όλων (και εγώ περιμένω να δω καλές SLI mobo για να προχωρήσω σε Α64).

οχορήσω σε Α64).

Αν το χρειαζόμαστε ? Χμμ μάλλον όχι στην παρούσα φάση. Εαν ειναι καλό ? Σιγουρα ειναι, μια πολύ καλή πρόταση. Μηπως η nvidia θελει να κάνει πωλησεις καρτών χωρίς να βγάλει καινούρια τεχνολογία ? Μπορεί.

Παντως εαν αξιοποιηθεί απο τους κατασκευαστές παιχνιδιών τοτε σίγουρα η nvidia εχει πιάσει λαβράκι. Αν όμως καθυστερήσει, πoιος ξέρει τι θα γίνει.

Aν καποιος παίζει ενα παιχνίδι πολύ και υποστηρίζεται απο το SLI, τοτε ίσως να αξίζει να δώσει τα λεφτά για να παει σε SLI.

Εγω σκέφτομαι να παω προς τα εκει, οχι γιατι το χρειάζομαι, αλλα ετσι για να δώ τι παίζεται. Εαν πουληθεί η ultra τότε σιγουρα θα το επιχειρήσω. Εαν οχι, τοτε θα περιμενω κανενα εξάμηνο και βλέπουμε :p

Η λογική του αγοράζω μια κάρτα τώρα και την επόμενη σε ενα χρόνο δε νομίζω οτι δουλεύει πάντως. Τουλάχιστον οχι σε μένα :hehe:

Να θεσω δυο ερωτησεις?

Καταρχας διαβαζω στο xbitlabs οτι μια χ800xt pe ειναι βαρυα καρτα και πως με το ζορυ την εκμεταλευεται ενας a64 3500+. Αρα πως μπορει ο ιδιος επεξεργαστης να εκμεταλευτει δυο 6800 ultra?

Επισης διαβασα εδω σε καποια ποστ πως εμεις θα παρουμε τωρα sli και ναι μεν δε θα εχουμε επιδοσεις τωρα αλλα σε δυο χρονια θα σας εχουμε χαλαρα εσας με τα παλια τσιπσετ.Και ρωταω. Ποιος σας ειπε οτι θα μεινουμε δυο χρονια με τα ιδια pc? Απλα πιστευω αυτοι που καθησουν να σκεφτουν θα παρουν sli σε 1-2 χρονια απο τωρα οπου θα εχει βγει η νεα γεννια συμφωνα με τις επισημες ανακοινωσεις και οπου θα υπαρχουν πιο προσιτοι διπυρηνοι επεξεργαστες.

Επισης δε νομιζω να ειναι συγχρονο ενα pc με ddr1 σε δυο χρονια(Βλεπε nf4)

Εγω θα το θεσω απλα το θεμα. Δεδομενου οτι εισαι διατεθημενος να παρεις μια καλη καρτα γραφικων, τι προτιμας, να δωσεις 450 ευρω στην καρτα (6800GT ή X800XT) και 130 στο mobo συνολο 580 , η να δωσεις και 40 παραπανω , δηλαδη συνολο 620 και να εχεις και τη δυνατοτητα να αυξησεις αισθητα την αποδοση σου στο 3D χωρις να πρεπει να πουλησεις την καρτα σου (και χανωντας λεφτα απο αυτη τη διαδικασια) και χωρις να χρυσοπληρωσεις την δευτερη που θα κανει 200 ευρω σε 1 χρονο?

Απλα πραγματα, με 620 ευρω εχεις τη δυνατοτητα, με 580 δεν την εχεις.

Αν εσεις θεωρειτε τη διαφορα (που θα φανει ακομα μικροτερη αν μιλησουμε για πληρες συστημα, αλλα εδω λεω τα απολυτως απαραιτητα) ικανη ωστε να μην το κανετε, εγω παω πασο.

Το θεμα ειναι οτι ειναι καλη φαση το sli αλλα οι περισσοτεροι,οπως και γω,θα παρουν τωρα μια καρτα και στο μελλον μια 2η...Αλλα αν στο μελλον βγουν dx10??,που θα βγουν,τι προτιμαει κανεις 2*6800 sli or 7800 με πιο καινουργια πραγματα....?

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Χθες, στις 23:37]

Να θεσω δυο ερωτησεις?

Καταρχας διαβαζω στο xbitlabs οτι μια χ800xt pe ειναι βαρυα καρτα και πως με το ζορυ την εκμεταλευεται ενας a64 3500+. Αρα πως μπορει ο ιδιος επεξεργαστης να εκμεταλευτει δυο 6800 ultra?

κοιτα οποιος σε ενα χρονο θα παρει δευτερη Ultra μαλλον δεν θα μεινει στον 3500 ,εγω τουλαχιστον δεν θα μεινω εκει ... αλλα για να δουμε θα ειμαστε στο 939 η θα θα ειμαστε καπου αλλου >>>??

παντως πιστευω δεν εχουνε ολοι ορεξη να αγοραζουν pc καθε 6μηνο και πιστευω οτι για αυτους το sli θα πιασει σαν επενδυση και ας μη με λενε Τυρεσια , καζαμια τεσπα κατι τετοιο...

και κατι τελευταιο ... be more optimistic !!!! η nvidia αποκλειεται να μη συνεργαστει με τις εταιριες παιχνιδιων και δεν ζητησει το sli να υποστηρηζεται απο τα παιχνιδια σιγα το πραγμα στην τελικη εδω το half life 2 και υποστηριζει dx7 καρτες ... ,,, το sli θα ξεχασουν ?!?!?!?!

Kαλά βρε κολλήσατε στο αν θα δώσετε 40 Euro Παραπάνω για ένα NF4 SLI Mobo????? :D

Ξεχάστε και τα 40 Euro και πάρτε μια NF4 ULTRA mobo (DFI πχ) και κάντε την MOD σε SLI και γλυτώνετε και τα 40 Euro..... :D :worship:

Eγώ πάντος έχω ΄τα έχω παρατήσει όλα τα περί OC - SLI - CPU etc. και θα μείνω με αυτά που έχω μέχρι να μην μπορώ να παίξω το PACMAN XVII γιατί αρκετά χρήματα έχω δώσει μέχρι τώρα για κάτι τέτοιες αναβαθμίσεις......:TD:

Η επόμενη αναβάθμιση που θα κάνω θα είναι όταν η DUAL CORE AMD 5200 MHZ έχει τα ίδια σημερινά χρήματα με τον Α64 3400+ που έχω τώρα......

Από εδώ και πέρα μόνο ADSL P2P - MSN - CHAT etc......

Βέβαια όλα τα παραπάνω θα ισχύουν μέχρι ένα πρωινό να με ξαναπιάσει το μικρόβιο της κατανάλωσης....... :p :P :p

O Dagalidis γέρασε....... :bye: :bye: :bye:

Το και γω σκεφτομουν να παρω μια 6600 τωρα και μια μετα απο κανα χρονο.

Αλλα τελικα το σκεφτηκα λιγο και λεω oτi λογικα μια 6600 με καλυπτει εως τοτε. Γιατι τοτε να μην παρω μια GT και να αλλαξω πλατφορμα σε ενα χρονο.

Ετσι και αλλιως σε λιγους μηνες θα βγαλει δυπηρυνους σε Socket M2 αν δεν κανω λαθος.

Αρα το SLI δεν ειναι και πολυ "μεγαλη" επενδυση για το μελλον οσο νομιζουν καποιοι.

Και το δευτερο ειναι η Nvidia στο τελος του χρονου θα ανακοινωσει το NV48 με υποστηριξη DirectX 10 (WGF 2.0). Και η ΑΤΙ τον Μαιο θα βγαλει R520 με 24 pipelines.

Πανε παρε μετα δυο 6800 Ultra σου λεει sucker.

Για αυτο προτιμω να ειμαι στην μεσαια κατηγορια, η οποιο βεβαιως υπερκαλυπτει τις απαιτησεις ολων των καινουργιων παιχνιδιων, και να μπορω να αλλαζω καρτα καθε εξαμηνο παρα να ξεμεινω με δυο Ultra στο χερι. Να δουμε που θα τις πουλησετε μετα απο δυο χρονια.

Ετσι κι αλλιως η μια ΝV48 πολυ πιθανο να ειναι καλυτερη απο δυο 6800.

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 13:51]

Το και γω σκεφτομουν να παρω μια 6600 τωρα και μια μετα απο κανα χρονο.

Αλλα τελικα το σκεφτηκα λιγο και λεω oτi λογικα μια 6600 με καλυπτει εως τοτε. Γιατι τοτε να μην παρω μια GT και να αλλαξω πλατφορμα σε ενα χρονο.

Ετσι και αλλιως σε λιγους μηνες θα βγαλει δυπηρυνους σε Socket M2 αν δεν κανω λαθος.

Αρα το SLI δεν ειναι και πολυ "μεγαλη" επενδυση για το μελλον οσο νομιζουν καποιοι.

Και το δευτερο ειναι η Nvidia στο τελος του χρονου θα ανακοινωσει το NV48 με υποστηριξη DirectX 10 (WGF 2.0). Και η ΑΤΙ τον Μαιο θα βγαλει R520 με 24 pipelines.

Πανε παρε μετα δυο 6800 Ultra σου λεει sucker.

Για αυτο προτιμω να ειμαι στην μεσαια κατηγορια, η οποιο βεβαιως υπερκαλυπτει τις απαιτησεις ολων των καινουργιων παιχνιδιων, και να μπορω να αλλαζω καρτα καθε εξαμηνο παρα να ξεμεινω με δυο Ultra στο χερι. Να δουμε που θα τις πουλησετε μετα απο δυο χρονια.

Ετσι κι αλλιως η μια ΝV48 πολυ πιθανο να ειναι καλυτερη απο δυο 6800.

ρε kallileo ωραια ολα αυτα αλλα χαιρω πολλυ και του παραχρονου θα βγει κατι αλλο και μετα πο 10 χρονια για καθε χρονο θα βγαινει κατι αλλο αλλα πως να το κανεις αν δεν μπορεις να αγοραζεις pc καθε χρονο καπου θα πρεπει να τα επενδυσεις τα ευρουλακια ωστε τουλαχιστο να σου κρατησει το pc 2.5 + χρονακια

Αφου καθησα με το ιδιο συστημα ενα χρονο κατεληξα στο οτι πρεπει αλλαζω συστημα οσο πιο συχνα μπορω. τα πουλας οσο ακομα εχουν καλη αξια και παιρνεις κατι αλλο. Για μην βαριεσαι.

ειναι σαν τις γυναικες για να καταλαβεις.......

Παρε παραδειγμα τον Jax. Στους υπολογιστες ετσι , στις γυναικες δεν ξερω τι κανει......

Eτσι κι αλλιως ουτε Macci, ουτε Oppainter ουτε Enduracel ειμαι.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.