300Spartan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2006 καλησπερα παιδια...ειχα αγορασει πριν εναμιση χρονο περιπου την Asus P5AD2 Premium μητρικη την οποια και την ειχα χρυσοπληρωσει(περιπου 300 ευρω αν θυμαμαι καλα...) γιατι υποστηριζε τις νεες τεχνολογιες DDR2 και PCI Express καθως και το νεο socket(τοτε) 775...στο οποιο θα στηριζοταν οι νεοι Intel...η Intel ομως (για ευνοειτους λογους) τους νεους επεξεργαστες της,αν και ειναι 775 socket χρειαζοντε αλλο chipset...με αποτελεσμα να μη μπορω να κανω αναβαθμιση!!!εγω πηρα τον 3.2 prescott επειτα βγηκαν 2 με 3 επεξεργαστες που να υποστηριζει η μητρικη μου και μετα τζιφος...ενω η AMD δεν εχει τετοια πολιτικη...δεν αναγκαζει με κολπακια το κοσμο να αλλαζει ολοκληρα συστηματα για να βαλει ενα καλυτερο επεξεργαστη...και μπραβο της!!και γι αυτο ο επομενος υπολογιστης μου θα ειναι AMD!μονο και μονο επειδη σεβεται τους πελατες της...αυτα γιατι θα σκασω αν δε τα πω!!
Cyber_Cookie Ιούνιος 1, 2006 #2 Ιούνιος 1, 2006 Και η AMD αλλάει σοκετ κλπ, αλλα ναι, δεν έχεις περιορισμούς σε μια πλατφορμα της για το τι cpu θα βάλεις. Στο καινουριο AM2 πχ μπορείς να βάλεις από sempron 2800 μεχρι τους επερχόμενους Rev.G.P.S. Welcome to the green field comrade!!
Necro Ιούνιος 1, 2006 #5 Ιούνιος 1, 2006 αν πάρεις am2 σοκετ, θα μπορείς να αγοράσεις τους ''νέους'' am2 επεξεργαστές με υποστήριξη DDR2, ωστόσο δεν έχουν πολλές διαφορές σε σχέση με τους 939... βέβαια το καλό της υπόθεσης είναι πως στην ίδια μητρική θα μπορείς να βάλεις τους 65nm που θα βγούν αργότερα
yanni Ιούνιος 1, 2006 #6 Ιούνιος 1, 2006 Η Intel μέχρι τώρα δεν είχε πρόγραμμα και απλά έτρεχε δεξιά και αριστερά να προλλάβει την AMD. Αποτέλεσμα οι πολλές ασυμβατότητες.Δυστυχώς το ίδιο ίσως να συμβεί τώρα με την AMD στο κυνήγι της Intel. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το μέλλον της μητρικής σου. Στην θέση σου θα έψαχνα για καλές μητρικές με μέτριο κόστος, πολύ κάτω των 150-200€.
hipro5 Ιούνιος 1, 2006 #7 Ιούνιος 1, 2006 @ 300Spartan.....γιατί αν έπερνες πριν ενάμιση χρόνο μία μητρική AMD θα μπορούσε τώρα να υποστοιρίξει τους καινούργιους επεξεργαστές της με AM2....?.......
300Spartan Ιούνιος 1, 2006 Author #8 Ιούνιος 1, 2006 Η Intel μέχρι τώρα δεν είχε πρόγραμμα και απλά έτρεχε δεξιά και αριστερά να προλλάβει την AMD. Αποτέλεσμα οι πολλές ασυμβατότητες.Δυστυχώς το ίδιο ίσως να συμβεί τώρα με την AMD στο κυνήγι της Intel. δηλαδη πιστευεις οτι δεν το εκανε εσκεμενα??τι να πω δε ξερω...εγω παντως πιστευω οτι το κανει επιτηδες...και δεν ειναι μονο στο 775 socket αλλα και παλαιοτερα το ιδιο εκανε...ισως οπως λες να μην αξιζει πλεον να ριχνεις φραγκα για μητρικη...αν και οποτε αγοραζα pc εδινα μεγαλυτερη βαρυτητα στη μητρικη...τωρα αλλαξαν οι καιροι..
300Spartan Ιούνιος 1, 2006 Author #9 Ιούνιος 1, 2006 300Spartan.....γιατί αν έπερνες πριν ενάμιση χρόνο μία μητρική AMD θα μπορούσε τώρα να υποστοιρίξει τους καινούργιους επεξεργαστές της με AM2....?.......οχι..αλλα ποσους επεξεργαστες υποστηριζει το 939 socket που κρατησε πολυ καιρο και ποσους το δικο μου socket??η Intel αλλαζει συνεχως chipset,με αποτελεσμα,αστω κι αν εχεις το socket που θελει ο επεξεργαστης,να υπαρχει ασυμβατοτητα..
SLN Ιούνιος 1, 2006 #10 Ιούνιος 1, 2006 @ 300Spartan.....γιατί αν έπερνες πριν ενάμιση χρόνο μία μητρική AMD θα μπορούσε τώρα να υποστοιρίξει τους καινούργιους επεξεργαστές της με AM2....?....... Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι λεμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε Ποιον 1.5 χρονο??? Εδω για 3-4 μηνες δεν ξερετε αν θα σας υποστηριξει και τον ρωτας για 1.5 χρονο????? Πριν 4 μερες πηρα 240 ευρω P5WD2-e... Αραγε η ολοκαινουργια μητρικη μου θα αντεξει μεχρι τις ...24 Ιουλιου????? Αστο το συγκεκριμενο θεμα Ζορζ. Δεν κανει.... Μας διαβαζουν και μικρα παιδια... :046:
hipro5 Ιούνιος 1, 2006 #11 Ιούνιος 1, 2006 Γιατί στη μετάβαση από 754 σε 939 και τώρα σε AM2 της AMD δε μιλάμε?....:017: :069:
KostasThLB Ιούνιος 1, 2006 #12 Ιούνιος 1, 2006 Είχα διαβάσει ένα συγκριτικό παλιότερα για τις αλλαγές τα sockets και νομίζω το σκορ ήταν 8-7 υπέρ της Intel.Πάνω κάτω δλδ τα ίδια κάνουνε και οι δύο...
sakattack1442169065 Ιούνιος 1, 2006 #13 Ιούνιος 1, 2006 @ 300Spartan.....γιατί αν έπερνες πριν ενάμιση χρόνο μία μητρική AMD θα μπορούσε τώρα να υποστοιρίξει τους καινούργιους επεξεργαστές της με AM2....?....... εσυ λες για αλλαγη socket (939-ΑΜ2), ενω ο Spartan διαμαρτυρεται για ασυμβατοτητα μητρικης-επεξεργαστη στο ιδιο socket (775). Kαμμια σχεση :003: Και αν θυμαμαι καλα δεν ειναι η πρωτη φορα. Και στο 478 τα ιδια δεν ειχαν γινει με τους Prescott που θελανε νεες μητρικες γιατι δεν αντεχαν να δωσουν ρευμα οι παλιες? Στα ΑΜD socket του Α64 ποτε δεν τεθηκε θεμα να μην υποστηριζουν εναν επεξεργαστη ιδιου socket (ισως να υπηρξε μονο ενα chipset της VIA που να μην υποστηριζε dual core, αυτο δεν το θυμαμαι καλα, και προφανως μιλαμε για ασημαντο ποσοστο στην ολη υποθεση, και ευθυνη της via) Τωρα για αλλαγες στα socket, που ειναι αλλη συζητηση, εκει κι αν ειναι σκοινι στο σπιτι της Ιντελ :003:
hipro5 Ιούνιος 1, 2006 #14 Ιούνιος 1, 2006 εσυ λες για αλλαγη socket (939-ΑΜ2), ενω ο Spartan διαμαρτυρεται για ασυμβατοτητα μητρικης-επεξεργαστη στο ιδιο socket (775). Kαμμια σχεση :003: Μα αυτού του είδους το socket το έχει η Intel για καιρό και θα το κρατήσει και γιά πολύ καιρό ακόμα.....Αν το chipset αδυνατεί να ακολουθήσει τον επεξεργαστή(σε ταχύτητα), ποιός ο λόγος να μην φτιάξει πιό γρήγορο chipset για τους καινούργιους επεξεργαστές?.......Πληροφοριακά ακόμα και το low end chip 865 τον υποστηρίζει τον Conroe, αλλά δε θα το κάνουν οι εταιρίες το καλό(bios update) για να πουλήσουν κι αυτές και τίποτα καινούργιο...... και για να μη "θάψουν" τις επιδώσεις του Conroe μέσω αυτού..... Εκεί πάει και η AMD τώρα....CPU χωρίς ποδαράκια......
sakattack1442169065 Ιούνιος 1, 2006 #15 Ιούνιος 1, 2006 Οκ, τοτε να συζητησουμε αν ειναι σωστο αυτο που κανει η Ιντελ ή οχι. Παντως καμμια σχεση με αυτο που ειπες για την AMD.Εγω παντως λεω οτι ακομα κι ετσι ειναι λαθος της ιντελ.Κατ΄αρχην δεν πιστευω οτι ειναι θεμα επιλογης για να μη "θαφτει" η cpu, αλλα απλα θεμα αδυναμιας και λαθων σχεδιασης στο 975. Αλλωστε πως αδυνατει να ακολουθησει σε ταχυτητα? Αφου ιδια FSB (1066MHz) δεν ειχαν και κατι ΕΕ Ρ4?Ουτε καινουργιο τσιπσετ ειναι. Επανασχεδιαση του παλιου 975 ειναι (ή μηπως ειναι ακριβως το ιδιο 975 και η επανασχεδιαση αφορα τις μητρικες? ακομα χειροτερα...)Τελος, ακομα κι αν υποθεταμε οτι επιτηδες δεν δινουν τη συμβατοτητα στο 865, ή σε οποιο αλλο, κι αυτο λαθος και κοροιδια ειναι. Τι τους νοιαζει αυτους αν καποιος θελει να αποφυγει την ταλαιπωρια αλλαγης μητρικης θυσιαζοντας ενα % στις επιδοσεις? Δικη του επιλογη δεν πρεπει να ειναι?
300Spartan Ιούνιος 2, 2006 Author #16 Ιούνιος 2, 2006 Τι τους νοιαζει αυτους αν καποιος θελει να αποφυγει την ταλαιπωρια αλλαγης μητρικης θυσιαζοντας ενα % στις επιδοσεις?Δικη του επιλογη δεν πρεπει να ειναι?ελα ντε...κι οχι μονο τη ταλαιπωρια,αλλα και τα λεφτα που ειναι να δωσει για νεα μητρικη θα μπορουσε να τα αξιοποιησει καπου αλλου...σε ενα καλο συστημα υδροψυξης ας πουμε...Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι η μητρικη μου υποστηριζει ολο κι ολο 3 με 4 επεξεργαστες της Intel...λογω chipset...το φιλαρακι μου ειχε παρει AMD socket 939 Μισο χρονο πριν απο μενα και τωρα βαζει dual core επεξεργαστη...ακους Αλεκο????
stefanos91442169096 Ιούνιος 2, 2006 #17 Ιούνιος 2, 2006 και γι αυτο ο επομενος υπολογιστης μου θα ειναι AMDΦροντισε να μην κανεις την αγορα το επομενο εξαμηνο τουλαχιστον παντως..
doubleh1442169069 Ιούνιος 2, 2006 #18 Ιούνιος 2, 2006 Φίλε μου με έσωσες. Σκεφτόμουν να πάρω μητρική με σελερον με τη λογική να βάλω αργότερα πιο δυνατό επεξεργαστή όταν πέσουν οι τιμές. Απ' ότι φαίνεται όμως, φευ Ιντελ, θα μείνω στην ΑΜΔ. Τουλάχιστον να ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε
yanni Ιούνιος 2, 2006 #19 Ιούνιος 2, 2006 Μα αυτού του είδους το socket το έχει η Intel για καιρό και θα το κρατήσει και γιά πολύ καιρό ακόμα..... Ναι ναι η Intel φροντίζει να μην χρειάζεται να αλλάζουμε συχνά ψήκτρα. Μόνο cpu και mobo. :026:
cakrit1442169096 Ιούνιος 2, 2006 #20 Ιούνιος 2, 2006 Εγώ πάλι νομίζω οτι αυτή η συζήτηση δεν έχει συμπεράσματα.... Και οι δύο εταιρίες κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα... Απλά μερικές φορές οι αλλαγές της μίας είναι πιο γρήγορες από την άλλη. Η αλήθεια είναι οτι για κάποιο διάστημα έγινε ένα μπάχαλο με την intel με τα socket και πολύ απλά δεν είχες ιδέα τι να πάρεις. Σε γενικές γραμμές όμως οι εταιρίες ακολουθούν την ίδια λογική.Θα συμφωνήσω με τον hipro οτι είναι θέμα πιέσεων. Όταν είσαι μπροστά, αξιοποιείς τον χρόνο που έχεις για καλύτερο μελοντικό σχεδιασμό. Όταν είσαι πίσω, απλά προσπαθείς να βγάλεις έστω ένα συνδιασμό που θα σου δώσει την πρώτη θέση.Εγώ αυτό πάντος που κάνω είναι οτι όταν αγοράζω μηχάνημα, είμαι έτοιμος να δεχτώ οτι στην επόμενη αναβάθμιση θα αλλάξω μητρική επεξεργαστή και ίσως και μνήμες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.