Jump to content

Χωρίς Heatspread

MHTSOS

Recommended Posts

Ναι...το έχω κάνει σε 3-4 επεξεργαστές στο παρελθόν.

Απλά πολύ προσοχή θέλει....κατά την αφαίρεση του heatspreader...ώστε να μήν κόψεις κανένα trace από τον επεξεργαστή.

Με αυτή την κίνηση...συνήθως κερδίζεις 2-3C με την προυπόθεση να έχεις πλέον πολύ καλό contact του συστήματος ψύξης με τον πυρήνα.

Το έχω κάνει ήδη στον Ρ4 μου αλλά δεν ξέρω πόσουν βαθμούς κατέβηκε γιατί μαζί άλλαξα και μητρική και η καινούργια μια ALBATRON PX865PE PRO V. 2 μετράει θερμοκρασίες στον γάμο του καραγκιόζη. Τώρα λέει 31 βαθμούς θερμοκρασία CPU με θερμοκρασία δωματίου 30 :102: . CPU P4 Northwood 2.8GHz 533 FSB @3.15Ghz 600 fsb 1.66V με μία Thermaltake Big Typhoon.

Δοκίμασα να ανεβάσω και άλλο τον επεξεργαστή. Αποτέλεσμα 3,5GHz 666 MHz FSB η τάση σε Full load είναι 1,65V ενώ Idle είναι 1.66V. Ακόμα καταρέει και η τάση του τροφοδοτικού. Τα 12V δείχνουν 11,71V στο SpeedFan και 11.89V με πολύμετρο σε ένα molex. Από θερμοκρασίες δείχνει τα δικά του. 34 βαθμούς MAX. Όταν ακουμπάω την ψύκτρα με το χέρι είναι μεν καυτή αλλά αντέχεις άνετα την θερμοκρασία. Με το FSB αυτό λέτε να έχω πρόβλημα με την αρχιεπισκοπή? Μήπως αρχίσει να κρασάρει το σύστημα όσο πλησιάζουμε στην 6/6/2006? :074:

θα ελεγα να κοιταξεις τους σενσορες που διαβαζει το προγραμμα που χρησιμοποείς. μαλλον διαβαζει λαθος σεσνσορα...

δοκιμασε το speedfan.

@Panoc Το SpeedFan έχω τώρα. Έχω δοκιμάσει και το ΜΒΜ5 και το CPUCool όλα το ίδιο. Ο σένσορας ο σωστός είναι αφού οι άλλοι δύο δείχνουν 127 βαθμούς.

@giorgos th. Για στρες έχω βάλει το FAH. Αύριο θα δοκιμάσω και το Prime 95 για πιο βαριές καταστάσεις.

• 4 weeks later...
ασχετο:

ισχυει οτι οι M0 Northwood ειναι κομμενοι Gallatin(EE) με απενεργοποιημενα τα 2ΜΒ L3 cache?

Ναι . Ετσι ελεγαν . Ειχα και εγω M0 . Ολοι οι M0 κλοκαραν αρκετα καλα .

Επισης , για να ειμαστε και on topic .... Απο M0 δε μπορεις να βγαλεις το HS γιατι ειναι κολλημενο .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.