Jump to content

Προβλημα με την Sapphire rx1600 pro??

Recommended Posts

Πρωτα απ' ολα απεγκατεστησες τους Nvidia Drivers πριν βαλεις τους Ati Drivers? Οντως το τροφοδοτικο σου ειναι παρα πολυ "λιγο" για τα standart των νεων καρτων γραφικων....οποτε καλο ειναι να πας και σε αλλαγη του .

Δεν είμαι πρωτάρης σε τέτοια θέματα...(έκανα απεγκατάσταση τους drivers πριν βάλω την νέα κάρτα).Όσο για το τροφοδοτικό το έχω κατά ανάγκη...(έχω σκοπό να το αλλάξω, αλλα δεν παίζουν λεφτά αυτή την περίοδο).Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να φταίει το "τροφοδοτικό" ενώ κολλάει σε εφαρμογές που δεν έχουν απαιτήσεις από την κάρτα γραφικών (τύπου office)...k δεν κολλάει στα παιχνίδια...(που τα παίζω σε full γραφικά).θα δοκιμάσω την καρτούλα σε άλλο pc αύριο k θα ενημερώσω...

ξανατίθεται θέμα θερμοκρασίας... Μετά από πολύωρη παρατήρηση(στο ati tool) είδα ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει μέχρι k τους 70c!!!(με minimum τους 50c, σε ένα χρονικό διάστημα τις τάξεις των 2 ωρών)(ps: οι 50c επιτεύθηκαν μονο όταν έβαλα manual το fan να δουλεύει 100%, αλλα όταν έβαλα να ψάξει για artifacts η θερμοκρασία ξανά πήγε στους 70c) τι λέτε?? φταίει οι θερμοκρασία τελικά η είναι normal αυτές οι θερμοκρασίες??

H σειρά Χ1ΧΧΧ της ati είναι γενικά αρκετά ενεργοβόρα. Οπότε λογικές και οι θερμοκρασίες, μην σου πω και χαμηλότερες από ότι περίμενα, ειδικά για τέτοια εποχή.

Την περίπτωση τροφοδοτικού δεν την αποκλείω πάντως. Λογικό αυτό που λες ότι θα κόλαγε σε πιο "βαριές" εφαρμογές, αλλά δεν ισχύει πάντα. Εμένα ας πούμε με ένα 300άρι που είχα σε αρκετά βαρύ σύστημα, δούλευαν όλα τζάμι, games, συμπιέσεις κλπ, εκτός από την κάρτα firewire, που δεν μπορούσα να εγκαταστήσω drivers με τίποτα. Έβαλα άλλο psu και όλα ΟΚ.

Πολύ απλά δοκίμασέ την αλλού. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση.

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να δοκιμάσω την καρτούλα σε άλλο pc, Το μονο που κατάφερα είναι να δοκιμάσω ένα 550w τροφοδοτικό (NoName)αλλα k πάλι παρουσίαζε προβλήματα, την τεταρτη θα μου έρθει ένα 600w ακάσα που παρήγγειλα ελπίζω με αυτό (αν τελικά φταίει το τροφοδοτικό) να μην έχω πρόβλημα...

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.