Jump to content

Overclocking Pentium 4 1.6GHz s478 (Northwood)

Veli

Recommended Posts

Περιμένοντας να αγοράσω ένα νέο σύστημα dual-cored σκότωνα την ώρα μου να κάνω (ομολογουμένως πρώτη φορά) overclocking στο παλιό μου σύστημα με :

CPU: Intel P4 1.6GHz (Northwood) s478

M/B: QDI Platinix 2 (Intel 845 chip, 400MHz bus)

RAM: 320MB (SDRAM 168pin / 133MHz)

PSU: 350W (Max) Power Innovator (τη βλακεία του e-shop...)

VGA: PixelView FX5700LE 128mb

HD: Western Digital 80GB ATA

και επιπλέον 3 IDE drives (CDRW/DVDROM/DVDRW) για διακόσμηση...

Δοκίμασα από το προγραμματάκι που παρέχει η μητρική μου (QDI Step-easy) να ανεβάσω τη συχνότητα αρχικά στα 1800ΜΗz και αφού έκανε σχεδόν αμέσως reboot στα 1750MHz όπου έκανε reboot μετά από 1 ώρα με 100% CPU Usage... Τώρα το έβαλα στα 1700MHz και μέχρι στιγμή - και ελπίζω όχι πριν τελειώσω το γράψιμο- δεν έκανε reboot. Ο επεξεργαστής σε full proc.mode πιάνει 56-59 ακλοκάριστος και με ανοιχτό το κουτί έπιασε το ίδιο σε overclocking 1750MHz... Όμως δεν κάνει reboot λόγω θερμοκρασίας...

Έχει κανείς δοκιμάσει κάτι σε παρόμοιο σύστημα; Υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνω (χωρίς αλλαγή hardware καλύτερα!)

Κατ'αρχήν καλό θα ήταν να έβγαζες την ψύκτρα και να έβαζες λίγη θερμοαγώγιμη γιατί όντω ς η θερμοκρασία που έχεις είναι υψηλή.Μετά προσπάθησε ν'ανεβάζεις MHz με βήμα 5 και κάθε τόσο τέσταρε τις μνήμες σου με το memtest (by floppy).Αν μπορεί να μπεί κάποιος διαιρέτης,ώστε να λειτουργούν οι μνήμες χαμηλότερα θα διευκόλυνε την κατάσταση.Παρ'ολα αυτά το τροφοδοτικό σου είναι αρκετά μικρό για oc και δεν ξέρω αν προτείνεται..

Λάθος

:confused:

Εμένα πάντως...δέν μου κάθεται καλά το εξής:

Northwood ...και 56-59C default speed ??

Μήπως μπορείς να βάλεις φωτό από cpuz ?

Ορίστε και τα screenshots από CPU-Z και Speedfan (θερμοκρασία με ανοιχτό κουτί γιατί με κλειστό... +4-5) και κλοκάρισμα μόλις +40MHz... Παραπάνω δεν ξέρω γιατί αλλά χάλαει και ο ήχος (σε βίντεο, mp3 κτλ)

attachment.php?attachmentid=11198&stc=1&d=1148907620

attachment.php?attachmentid=11199&stc=1&d=1148907620

post-4626-1442174380,452_thumb.jpg

post-4626-1442174380,5526_thumb.jpg

Απ'ότι φαίνεται η θερμοκρασία του συστήματός σου είναι υψηλή,άρα και του επεξεργαστή.Να υποθέσω οτι δεν έχει ανεμιστήρες να βάζουν-βγάζουν αέρα στο κουτι.

Η δική μου γνώμη,αν θές ν'ασχοληθείς με overclocking είναι να βελτιώσεις την ψύξη σου(βάλε και λίγη θερμοαγώγιμη στην ψύκτρα,όπως σου είπα παραπάνω) και ν'αλλάξεις τροφοδοτικό(δεν έχω σε πολύ εκτίμηση το Innovator)..

Πιστευω δεν αξιζει να επενδυσει σε αυτο το συτημα εφοσον ειναι απλα για πειραματισμο. Μια παρενθεση που τωρα ειδα. Οτι overclock κανεις θα το κανεις απο το ΒΙOS και μονο. Ειναι καλυτερα. Δες εκει για τις μνημες τι μπορεις να κανεις και μετα δες στο cpuz την καρτελα memory τι γραφει. 5:4, 1:1, 3:2....

φροντισε να δειξει 5:4.

Τασο η θερμοκρασια ειναι σε 100% usage αν καταλαβα καλα...δεν μου προκαλει εντυπωση με τις θερμοκρασιες των τελευταιων ημερων....

Ελπιζω το dualcored να μην το βαλεις στο 350W....το "Ιnnovator meltdown" τοχεις δει...πολυ φαση....:D:D:D:D

Aν θελεις ποσταρε και τα specs του διπυρηνου...

H θερμοκρασια ειναι υψηλη αλλα αυτο μπορει να συμβαινει λογω λαθος διαβασματος απο την μητρικη.Δυστυχως το combo SDRAM+P4 δεν ειναι καλο ποσο μαλλον QDI+SDRAM+P4.Οι περισσοτερες sdram του κιλου δεν πηγαιναν πανω απο 140-145mhz..για αυτο και το 1750=109Χ16.Η μνημη ομως πηγε 109Χ4/3=145..τζιζζζ.Οπως καταλαβαινεις πρεπει αρχικα να βαλεις την ram 1:1 ωστε να αρχισει απο τα 100 ετσι ωστε να εχει περιθωριο.Υστερα πρεπει να κοιταξεις αν εχει η μητρικη σου pci/agp lock.Κατα 99% δεν θα εχει...εδω ουτε τα μεταγενεστερα μοντελα δεν ειχαν.Εκει καπου τελειωνει και το overclock....Αποψη μου ειναι μαθε περισσοτερα για το overclocking "σκοτωνοντας" την ωρα σου διαβαζοντας για αυτο στο φορουμ ετσι ωστε να κανεις overclock στο καινουργιο σου μηχανημα που προσφερεται απλοχερα σε αντιθεση με το παλιο.

Απ'ότι φαίνεται η θερμοκρασία του συστήματός σου είναι υψηλή,άρα και του επεξεργαστή.Να υποθέσω οτι δεν έχει ανεμιστήρες να βάζουν-βγάζουν αέρα στο κουτι.

Η δική μου γνώμη,αν θές ν'ασχοληθείς με overclocking είναι να βελτιώσεις την ψύξη σου(βάλε και λίγη θερμοαγώγιμη στην ψύκτρα,όπως σου είπα παραπάνω) και ν'αλλάξεις τροφοδοτικό(δεν έχω σε πολύ εκτίμηση το Innovator)..

Ανεμιστήρες;;; Εδώ το έχω κάνει διαμπερές το κουτί... Η θερμοκρασία αυτή είναι με ανοιχτό κουτί (έχω βγάλει και τα δυο φύλα...). Πριν χτύπαγε 59αρια...! Με τις 2 θέσεις που έχω για 8αρηδες δε νομίζω να πετύχω και πολλά (αν και θα τους βάλω γιατί πρέπει να το κλείσω κάποτε...)

Για την αλλαγή τώρα δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να δώσω λεφτά για το συγκεκριμμένο σύστημα...

Ελπιζω το dualcored να μην το βαλεις στο 350W....το "Ιnnovator meltdown" τοχεις δει...πολυ φαση....

Ε όχι αυτό θα ήταν έγκλημα!!! Θα βάλω ένα 480w Hierochi μάλλον ή enermax στο νέο αλλά ακόμα προσπαθώ να αποφασίσω AMDx2 3800+ ή P4 D930 ή να περιμένω AM2...

Επίσης οι Northwood είχαν Vcore=1.475-1.500

Το 1,408 πώς προέκυψε ?....μπάς και έχεις πειράξει τίποτε ρυθμίσεις στο bios ?

Όχι! Η φταίει το τροφοδοτικό ή επειδή είναι Northwood με χαμηλή συχνότητα ίσως (1,6MHz)...

Ε όχι αυτό θα ήταν έγκλημα!!! Θα βάλω ένα 480w Hierochi μάλλον ή enermax στο νέο αλλά ακόμα προσπαθώ να αποφασίσω AMDx2 3800+ ή P4 D930 ή να περιμένω AM2...

να περιμένεις τους conroe, διαφορετικά Χ2.

Δοκίμασα να κάνω o/c από το bios αλλά δυστυχώς το m/b είναι για τα μπάζα... Καμία επιλογή παρά μόνο να αλλάξω συχνότητα στο ρολοί... Ούτε διαιρέτες, ούτε πολλ/στες ούτε τίποτα. Έτσι δοκίμασα και το καλύτερο που τρέχει είναι να ρυθμίσω το clock στο 108/36ΜΗz το οποίο μου δίνει 1730ΜΗz περίπου (πιο πάνω κολλάει μάλλον από τη μνήμη) αλλά ούτε κι αυτό δουλεύει σωστά αφού δεν έχω καθόλου ήχο από το m/b. Οπότε μάλλον δε γίνεται τίποτα!!!

Υπάρχει μήπως κανένας τρόπος για να lockαρεις τη συχνότητα PCI αν δεν υποστηρίζει το motherboard PCI Lock??? Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω ήχο ακόμα και με το παραμικρό overclocking!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.