cabrinha Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2006 Σημερα εβαλα πανω στον εναν υπολογιστη αλλο τροφοδοτικο.Εβγαλα το αλλο απο το ρευμα και μετα απο λιγη ωρα αποσυνδεσα ολες τις τροφοδοσιες, το εβγαλα και στη θεση του εβαλα το καινουργιο. Συνεδεσα και σε αυτο ολες τις τροφοδοσιες (2 μητρικης, 2 σκληρων, 2 οπτικων μεσων, 1 καρτας γραγικων, μια δισκεττας). Το εβαλα στο ρευμα αλλα τιποτα. Δεν αναβε ο υπολογιστης. Στη συνεχεια εκανα ρεσετ το bios μηπως εφταιγε κατι απο εκει. Τα ιδια ομως. Επομενο βημα ηταν η αποσυνδεση ολων των τροφοδοσιων εκτος απο αυτη της μητρικης και προσπαθεια ανοιγματος. Παλι τιποτα. Μετα εβγαλα και τις μνημες αφηνοντας δηλαδη μονο την μητρικη με ρευμα. Τιποτα και παλι. Αρα απεκλεισα την πιθανοτητα να φταιει κατι απο αυτα. Μετα αλλαξα διακοπτη (power switch) μηπως βραχυκυκλωνε εκει. Και παλι ο υπολογιστης αρνηθηκε να ξεκινησει.Το setup του συστηματος ειναι:Msi K7N2 Delta ILSRAmd Sempron 3000+ (2ghz Barton)1gb Kingston DDR400 Value σε dual channel120gb Western Digital Sata 8mb320gb Western Digital Sata 16mbAsus V9999 (6800 agp 8x)DVD RW + DVD ROMTην περιπτωση να μην αντεχε το νεο τροφοδοτικο την αποκλειω καθως με το noname 400αρι δεν ειχε κανενα προβλημα. Αυτο που μου προξενει εντυπωση ειναι οτι απο τη στιγμη που θα βαλω ρευμα στο τροφοδοτικο αναβει το λαμπακι απο την Onboard καρτα δικτυου. Αυτο σημαινει οτι απο το τροφοδοτικο περναει ρευμα. Επιπλεον αξιζει να αναφερω οτι οταν παταω το διακοπτη για να ανοιξει ο υπολογιστης οι ανεμιστηρες δειχνουν να ξεκινουν ομως μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου σταματουν.Περιμενω ιδεες, προτασεις και υποδειξεις. Ευχαριστω εκ των προτερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart Μάϊος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 weird...εχεις συνδεσει και το τετραπινο και το 20/24πινο στην μητρικη?Δοκιμασε να αλλαξεις καλωδιο ξερεις το μαυρο που συνδεεις στο ρευμα για να δωσει ρευμα στο τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάϊος 26, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Το δοκιμασα και αυτο βαζοντας το καλωδιο της οθονης.Και το 20αρι και το 4αρι τα εχω συνδεσει. Στο 20αρι εχω βαλει ανταπτορα γιατι το τροφοδοτικο δινει 24αρι μη αποσπωμενο. Το 4αρι ειναι απευθειας απο το τροφοδοτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Μάϊος 26, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Μηπως δεν τον εβαλες καλά και δεν κάνουν επαφ όλα τα καώδια? (τον αντάπτορα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάϊος 26, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Το κοιταξα και αυτο μηπως συνεβη κατι τετοιο, το εβγαλα το ξαναεβαλα και φροντισα να κλεισει καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart Μάϊος 26, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 χμμμ μπορει να φταιει και οτι το τροφοδοτικο ειναι 24πινο ενω η mobo 20pinh διοτι ναι μεν λειτουργει εαν η mobo ειναι 24πινη και το τροφοδοτικο 20απινο αλλα για το αντιστροφο δεν ξερω εαν γινετε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάϊος 26, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Mα σε περιπτωση που δεν ισχυε το αντιθετο θα υπηρχαν στην αγορα ανταπτορες? Και γιατι παλι υπαρχουν τροφοδοτικα με αποσπομενο 4αρι απο το 24πινο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Μάϊος 26, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Χωρίς αντάπτορα δε γινεται να το συνδέσεις? Απλά αφήνοντας τα 4 εξτρα απ εξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάϊος 26, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Δυστυχως οχι γιατι ακριβως διπλα βρισκεται η 4πινη υποδοχη. Και να βαλω το 24 πινο και στα δυο μαζι ειναι αδυνατον καθως εχουν οι δυο υποδοχες εχουν αντιθετη φορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάϊος 26, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Εγώ ποντάρω ότι μπορεί να είναι χαλασμένος ο αντάπτορας. Πιστέυω αξίζει να δοκιμάσεις με έναν καινούριο. Και φυσικά αν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό σε PC φίλου σου για να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Μάϊος 26, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Δοκίμασε να βραχυκυκλώσεις το πράσινο καλώδιο+ένα μαύρο(γείωση) μ'ένα καλώδιο(ή πχ με συνδετήρα) στο 24πινο.Λογικά θα πρέπει να δουλέψει το τροφοδοτικό,αλλιώς έχει πρόβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάϊος 27, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Δεν δουλεψε ουτε ετσι. Στο πλαισιο μου ειπαν οτι εχει καει. Ετοιμαζεται τωρα να σταλλει για rma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Μάϊος 28, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2006 Φίλε κι εγώ την έχω πατήσει με αντάπτορα, δεν δοκιμάζεις κανένα άλλο;Επίσης δεν ρίχνεις μια 2η ματιά εαν έχεις βάλει σωστά τη τροφοδοσία του floppy; Λόγω της δύσκολης συνήθως πρόσβασης και της κακής ορατότητας εκεί γίνονται συχνά λάθη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούνιος 23, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2006 Επειδή δεν έχουμε κανένα νέο από την κατάσταση το θέμα κλειδώνει εδώ. Ευχαριστώ πολύ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.