Jump to content

Athlon64 X2 4400+ + 4GB DDR400

backgroundman

Recommended Posts

Είχα την A8N-SLi με 3GB για λίγες μέρες και μου δέσμευε με το καλημέρα 256ΜΒ από αυτά. Ίσως να μην είχα κάνει κάποια αναγκαία επιλογή στο BIOS ίσως απλά να υπάρχει περιορισμός.

Μάλλον θα πρότεινα και εγώ ΑΜ2 αν μπορείς να περιμένεις 10-15 μέρες.

To κειμενάκι απο το manual με ανησύχισε αρκετά. Έχουμε ένα σύστημα P4 με 4GB μνήμη, στο bios φαίνονται 4GB αλλα στο λειτουργικό (linux) έχουμε 3.5GB. Υπέθεσε οτι επειδή είναι στα όρια των 32bit και επειδή το linux δεσμεύει 512ΜΒ για το kernel space απο το τέλος διευθύνσεων, οτι αυτό είναι το πρόβλημα. Με τον AMD64 έχεις παραπάνω απο 32bit memory address, οπότε σκεφτόμουνα οτι δε θα υπήρχε πρόβλημα.

Δε μπορώ να περιμένω 10 μέρες για την αγορά, πρέπει να γίνει αυτή τη βδομάδα και είναι λίγο δύσκολο να βρω AM2 m/b τώρα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάρω Opteron DualCore. Θα μπορέσω να το βάλω στο ίδιο m/b ή πρέπει να πάω σε 940 socket ???

Δώσε μου λίγο χρόνο να κοιτάξω αν το mosix υποστηρίζει distributed shared memory. Αν ναι τότε σου κάνει, αφού ο cluster θα βλέπει σαν συνολική πραγματική μνήμη το άθροισμα της μνήμης των επιμέρους κόμβων. Αν όχι τότε δεν σε συμφέρει αφού θα σου ανεβάσει το κόστος αρκετά.

Και να υποστηρίζει θα τη διαχειρίζεται over ethernet οπότε θα καθυστερεί αρκετά (πιο πολύ απο το swapping).

Και να υποστηρίζει θα τη διαχειρίζεται over ethernet οπότε θα καθυστερεί αρκετά (πιο πολύ απο το swapping).

Υποστηρίζει αλλά όχι με τρόπο που να σε βολεύει.

http://www.unixreview.com/documents/s=8989/ur0404l/

Χάρην συζητήσεως: Δεν είναι απαραίτητο να καθυστερεί παρόλο που είναι μέσω ethernet. Αν η δουλειά έχει γίνει σωστά το traffic δεν είναι μεγάλο και γίνεται ασύγχρονα. Εξαρτάται βέβαια και από την εφαρμογή. Κατά πόσο έχει λάβει υπόψη του ο κατασκευαστής ότι ο κώδικας του μπορεί να τρέξει και πάνω σε cluster.

Δε μπορώ να περιμένω 10 μέρες για την αγορά, πρέπει να γίνει αυτή τη βδομάδα και είναι λίγο δύσκολο να βρω AM2 m/b τώρα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάρω Opteron DualCore. Θα μπορέσω να το βάλω στο ίδιο m/b ή πρέπει να πάω σε 940 socket ???

AM2 mobos εχουν ερθει εδω και μερες (πχ στο multirama εχουμε της MSI το Κ9Ν), αλλα απο επεξεργαστη προς το παρον για ΑΜ2 μονο sempron. Οι αλλοι αναμενονται τις επομενες μερες.

Πραγματικα τωρα ειναι τοσο αναγκη να παρεις σημερα και οχι σε μια εβδομαδα υπολογιστη? Αν περιμενεις τη μια εβδομαδα θα εχεις καποιο τεραστιο προβλημα? (πχ θα χασεις τη δουλεια σου?), γιατι πρεπει να προκειται για κατι ΤΟΣΟ τραγικο ωστε να προτιμισεις να παρεις ενα "τελειωμενο" τεχνολογικα μηχανημα για τοσο λιγες μερες.... Εκτος αν οτι παρεις σκοπευεις να το κρατησεις 5 χρονια χωρις να πειραξεις τιποτα, εκει παω πασο, σε 5 χρονια και τα 2 τελειωμενα θα ειναι.

γιατι πρεπει να προκειται για κατι ΤΟΣΟ τραγικο ωστε να προτιμισεις να παρεις ενα "τελειωμενο" τεχνολογικα μηχανημα για τοσο λιγες μερες....

Κοίταγα εχτές τιμές για DDR2. Αν θελήσει να πάει σε DDR2 667MHz για καλύτερες επιδώσεις, θα πρέπει να δώσει αρκετά περισσότερα χρήματα από ότι σε DDR2 533MHz ή DDR 400MHz.

Δεν είναι και τόσο τελειωμένο ακόμα το 939. Εξάλλου, φαντάζομαι, δεν θα αλλάξει πλατφόρμα σε 6 μήνες. Λογικά το μηχάνημα θα βγάλει 2-3 χρόνια minimum.

Υ.Γ. Μόνο σε ένα κατάστημα είδα κάτι A-Data CL5 :120: στα 85€ το 1GB, αλλά είναι κατάστημα που δεν το εμπιστεύομαι.

AM2 mobos εχουν ερθει εδω και μερες (πχ στο multirama εχουμε της MSI το Κ9Ν), αλλα απο επεξεργαστη προς το παρον για ΑΜ2 μονο sempron. Οι αλλοι αναμενονται τις επομενες μερες.

Πραγματικα τωρα ειναι τοσο αναγκη να παρεις σημερα και οχι σε μια εβδομαδα υπολογιστη? Αν περιμενεις τη μια εβδομαδα θα εχεις καποιο τεραστιο προβλημα? (πχ θα χασεις τη δουλεια σου?), γιατι πρεπει να προκειται για κατι ΤΟΣΟ τραγικο ωστε να προτιμισεις να παρεις ενα "τελειωμενο" τεχνολογικα μηχανημα για τοσο λιγες μερες.... Εκτος αν οτι παρεις σκοπευεις να το κρατησεις 5 χρονια χωρις να πειραξεις τιποτα, εκει παω πασο, σε 5 χρονια και τα 2 τελειωμενα θα ειναι.

Κατα πρώτον το μηχάνημα δεν είναι για μένα είναι για εργαστήριο. Το μηχάνημα πρέπει να αγοραστεί αυτή την εβδομάδα που διανύουμε (γιατι μετά δε θα μπορεί να δικαιολογηθεί...).

Κατα δεύτερον και αυτή την βδομάδα να μη το αγόραζα δεν είμαι της άποψης να δώσω ένα κάρο λεφτά για να πάρω τον τελευταίο επεξεργαστή/chipset και τις καλύτερες/τελευταίες μνήμες γιατι το κλάσμα τιμή/απόδοση σε καινουργια προϊοντα είναι πάρα πολυ μεγαλύτερο απ'ότι σε παλιότερα προϊόντα.

Τρίτον αν θεωρείς "τελειωμένο" τεχνολογικά τον AMD64 X2 4400+ σε σχέση με τον καινούργιο ΑΜ2 τότε θα ήθελα πολύ να μου πεις τι καινούργιο σου προσφέρει ο νέος επεξεργαστής (απο αποψη τεχνολογίας) εκτός απο τα καλύτερα νούμερα στα benchmarks και να μου δικαιολογίσεις επαρκώς γιατι είναι πιο συμφέρουσα αγορά.

Τέταρτον οταν αγοράζεις υπολογιστή για να κάνεις τη δουλειά σου και όχι το χόμπι/κεφι σου το πρώτο που κοιτάς είναι να πάρεις ένα αξιόπιστο μηχάνημα το οποίο να είναι αρκετά γρήγορο για τη δουλειά που το θες και σχετικά οικονομικό. Δεν έχει νόημα να πάρεις τον τελευταίο επεξεργαστή αφού μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου εξίσου γρήγορα με τον προηγούμενο.

Αν δεν εχεις προβλημα με το viakt800pro και θυρα agp και οχι pci-x θα σου ελεγα Asus A8V Deluxe που ειναι και πολυ δοκιμασμενο απο πολυ κοσμο,και αφου ειναι για δουλεια και οχι για hobby εγω σου το προτεινω.Το εχω με τον 4400+ επανω και δεν μου εχει παρουσιασει το παραμικρο.

το μηχάνημα δεν είναι για μένα είναι για εργαστήριο. Το μηχάνημα πρέπει να αγοραστεί αυτή την εβδομάδα που διανύουμε (γιατι μετά δε θα μπορεί να δικαιολογηθεί...).

Η κουβεντα τελειωνει εδω. Αφου ειναι ετσι, πραγματι δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα και καλως παρε τον 939. Στην τελικη αφου θα παει σε εργαστηριο τι αναβαθμιση να κανεις στο μελλον...... Απλα θα μπορουσες να το πεις εξαρχης...

Αποκει και περα εντελως ενημερωτικα να σου απαντησω στα υπολοιπα :

Κατα δεύτερον και αυτή την βδομάδα να μη το αγόραζα δεν είμαι της άποψης να δώσω ένα κάρο λεφτά για να πάρω τον τελευταίο επεξεργαστή/chipset και τις καλύτερες/τελευταίες μνήμες γιατι το κλάσμα τιμή/απόδοση σε καινουργια προϊοντα είναι πάρα πολυ μεγαλύτερο απ'ότι σε παλιότερα προϊόντα.

Στη θεωρια εχεις δικιο αλλα στο δικο μας σεναριο δεν ισχυει, αφου το AM2 δεν ειναι κατι ριζοσπαστικα καινουριο, απλα αντικαθιστα το 939 με ιδιες ακριβως τιμες. Μαλιστα η μνημη DDR2 στα 1gb sticks που σε ενδιαφερουν ειναι και ελαχιστα φτηνοτερη απο την "παλια" DDR.

Τρίτον αν θεωρείς "τελειωμένο" τεχνολογικά τον AMD64 X2 4400+ σε σχέση με τον καινούργιο ΑΜ2 τότε θα ήθελα πολύ να μου πεις τι καινούργιο σου προσφέρει ο νέος επεξεργαστής (απο αποψη τεχνολογίας) εκτός απο τα καλύτερα νούμερα στα benchmarks και να μου δικαιολογίσεις επαρκώς γιατι είναι πιο συμφέρουσα αγορά.

Δεν ειναι τελειωμενος με την εννοια που εννοεις εσυ, αντιθετως σε επιδοσεις ειναι το ιδιο με τον καινουριο και ουτε καν ο καινουριος ειναι καλυτερος στα benchmarks. Ειναι ομως τελειωμενος σε πιθανοτητες αναβαθμισης. Δεν προκειται να ξαναπαραχτει επεξεργαστης για το 939, ουτε καν σε επιπεδο Sempron, και ουτε προκειται να δεις ποτε stick Μνημης DDR1 με 2gb χωρητικοτητα (αν ηθελες να πας στα 8gb στο μελλον) που και να εβλεπες δεν το αντεχει ο memory controller toy 939. Απο αυτην την αποψη τον ειπα τελειωμενο, οτι δε θα μπορεσεςι να αναβαθμισεις τιποτα μελλοντικα.

Τέταρτον οταν αγοράζεις υπολογιστή για να κάνεις τη δουλειά σου και όχι το χόμπι/κεφι σου το πρώτο που κοιτάς είναι να πάρεις ένα αξιόπιστο μηχάνημα το οποίο να είναι αρκετά γρήγορο για τη δουλειά που το θες και σχετικά οικονομικό. Δεν έχει νόημα να πάρεις τον τελευταίο επεξεργαστή αφού μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου εξίσου γρήγορα με τον προηγούμενο.

Θα συμφωνουσα γενικα αλλα οπως σου ειπα παραπανω δεν θα πληρωσεις τιποτα περισσοτερο σε λεφτα....Καποτε λεγανε "γιατι να παρω athlonXP αφου και o celeron μου αρκει για τη δουλεια μου?" Η απαντηση ηταν "επειδη στα ιδια λεφτα θα παρεις κατι καλυτερο και ας μεινει αχρειαστο....αν 1% το χρειαστεις γιατι να χτυπας το κεφαλι σου".

Ολα τα παραπανω στα λεω εντελως φιλικα γιατι φανηκες να πειραχτηκες απο το "υφος" μου, ενω στην τελικη δεν εχω να κερδισω τιποτα προσωπικα απο το αν θα παρεις τον εναν η τον αλλον CPU....ουτε καν σε επιπεδο συμπαθειας αφου και οι 2 AMD ειναι :D. Η κουβεντα τελειωνει εκει που ειπες οτι μετα το τελος της εβδομαδας δεν σου δικαιολογειται η αγορα....αφου ειναι ετσι....bad timming....δεν πειραζει, και με το 939 το ιδιο καλα θα κανεις τη δουλεια σου!

@Blinky : Η διαφορά απόδοσης AthlonXP και Celeron είναι τεράστια και απ'οσα λες δεν έχει σχέση με τη διαφορά του X2 S939 και ΑΜ2. Δε ξέρω καθόλου τι γίνεται με τα ΑΜ2 αλλα με το μαγαζι που συνεννοούμε για την αγορά δε νομίζω να μπορεί να βρεί και να φέρει ΑΜ2 CPU+m/b σε μια βδομάδα. Αν είναι πράγματι όπως τα λες (δηλ έχουν ίδιες τιμές και στις μνήμες και στον CPU και στη m/b, όντως αξίζει να πας σε ΑΜ2 μόνο και μόνο για τις αναβαθμήσεις αργότερα). Αν δεν είχα το πρόβλημα με το χρονικό όριο θα το έψαχνα περισσότερο αλλα όπως καταλαβαίνεις δε προλαβαίνω...

Ζητώ συγνώμη (όντως με πείραξε το "ήφος" σου) αλλα καταλαβαίνω οτι μόνο καλή πρόθεση έχεις για να βοηθήσεις. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη

@Blinky : Η διαφορά απόδοσης AthlonXP και Celeron είναι τεράστια και απ'οσα λες δεν έχει σχέση με τη διαφορά του X2 S939 και ΑΜ2. Δε ξέρω καθόλου τι γίνεται με τα ΑΜ2 αλλα με το μαγαζι που συνεννοούμε για την αγορά δε νομίζω να μπορεί να βρεί και να φέρει ΑΜ2 CPU+m/b σε μια βδομάδα. Αν είναι πράγματι όπως τα λες (δηλ έχουν ίδιες τιμές και στις μνήμες και στον CPU και στη m/b, όντως αξίζει να πας σε ΑΜ2 μόνο και μόνο για τις αναβαθμήσεις αργότερα). Αν δεν είχα το πρόβλημα με το χρονικό όριο θα το έψαχνα περισσότερο αλλα όπως καταλαβαίνεις δε προλαβαίνω...

Ζητώ συγνώμη (όντως με πείραξε το "ήφος" σου) αλλα καταλαβαίνω οτι μόνο καλή πρόθεση έχεις για να βοηθήσεις. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη

Δεν τρεχει τιποτα, χαιρομαι που κατεληξες καπου. Παρε τον 939 και μια χαρα θα εισαι!

Το σεναριο με τον AthlonXP και τον Celeron αφορουσε στο οχι αν με Χ λεφτα μπορεις να παρεις κατι καλυτερο, παρτο και ας μη το χρειαζεσαι...ποτε δεν ξερεις τι γινεται στο μελλον, χαμενος δε θα βγεις. Επειδη τοτε επαιρνες με τα ιδια λεφτα celeron και AthlonXP. Σε εσενα υπαρχει το χρονικο θεμα ομως οποτε δεν πειραζει, go for 939!

Καλησπέρα, θα πάρω ένα σύστημα με AMD64 X2 4400+ και 4GB DDR-400. Αυτό που με απασχολεί είναι το m/b. Σκευτομαι το MSI K8N Neo4-FI.

Στο συστημα δεν θα γίνει OC και δεν ενδιαφέρομαι για SLI, Θα δουλεύει 24/7/365 με πάνω απο 60% φόρτο και στους 2 πυρήνες. Ψάχνω λοιπόν για κάτι αξιόπιστο και σταθερό.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο ???

Ειμαι σιγουρος πως εισαι απολυτα στον δρομο για την σωστη επιλογη.

Προσοχη σε επιλογη δισκου "SCSI" μνημες RAMBUS και σωστη ψυξη πανω απο ολα!:023:

Ειμαι σιγουρος πως εισαι απολυτα στον δρομο για την σωστη επιλογη.

Προσοχη σε επιλογη δισκου "SCSI" μνημες RAMBUS και σωστη ψυξη πανω απο ολα!:023:

scsi? rambus?:017:

φίλε Santa Cruz, σε πρωτη φαση η rambus εχει αποσυρθεί απο τη κυκλοφορία εδω και πολλά χρόνια, σε δευτερη φαση ακόμα και αν κυκλοφορούσε δεν υποστηρίζεται από τους τωρινούς επεξεργαστές...

όσο για το scsi δεν εχει νοημα, πολύ ακριβό και πλεον όχι τόσο πιο γρήγορο που να δικαιολογεί τα χρήματα του.

φίλε Santa Cruz, σε πρωτη φαση η rambus εχει αποσυρθεί απο τη κυκλοφορία εδω και πολλά χρόνια, σε δευτερη φαση ακόμα και αν κυκλοφορούσε δεν υποστηρίζεται από τους τωρινούς επεξεργαστές...

όσο για το scsi δεν εχει νοημα, πολύ ακριβό και πλεον όχι τόσο πιο γρήγορο που να δικαιολογεί τα χρήματα του.

Το εν λογω site το προτεινω και για σενα.

"RDRAM is already being used in place of VRAM in some graphics accelerator boards. As of late 1999, Intel has been using RDRAM in its Pentium III Xeon processors and more recently in its Pentium 4 processors. Intel and Rambus are also working a new version of RDRAM, called nDRAM, that will support data transfer speeds at up to 1,600 MHz."

Εβαλα σε πελατη Rambus το 2005 σε P4,Οποτε αστοχη παρατηρηση σου.

Το ιδιο ισχυει και για scsi δισκους.Μαλλον βιαζεστε να τους θαψετε.

Φιλικα

σε πια μητρική ακριβώς? με πιο chipset? τι μοντελο P4? τι revison?

απλά αυτη τη στιγμη απλα ΔΕΝ κυκλοφορεί mainstream μητρικη που να υποστηρίζει RDRAM.

εαν εχεις εσυ καποια δειξε μας ενα λινκ να το μαθουμε.

Η γνώση ειναι καλό.

το site το ξερω.

αλλα η RDRAM ειναι οιο αργη από τις κοινες DDR400 του κιλου...

Να προσθέω,

οι Α64 Α64Χ2 ΔΕΝ υποστηρίζουν RDRAM οπότε και πάλι αστοχη η παρατηρηση σου.

Αν κατάλαβα καλά RDRAM βάζουν σε κάρτες γραφικών αντικαθηστώντας τις VRAM. Απλά το PC που θα πάρω δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο στα γραφικά. Το πιο βαρύ που θα τρέχουμε θα είναι το xgl !!!

Όσο για τους SCSI δίσκους αρκετές φορές είναι πιο γρήγοροι απο τους IDE,SATA,SATA2 αλλα το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η ανθεκτικότητα στη συχνή χρήση (πχ σε web-server σε database-server). Επειδή το PC δεν προορίζεται ουτε για αυτή τη χρήση και επειδή οι SCSI δίσκοι είναι πανάκριβοι θα βάλω έναν WD 250GB/16MB SATA2 με 100€.

Τελικά το κλείσαμε το pc :

AMD Athlon64 X2 4400+

MSI K8N Neo4-FI

4 x Kingston 1024MB/400MHz

WD 250GB/16MB SATA2

ATI Radeon X700/256MB

Fortron 400W

Τη Τρίτη μάλλον θα το έχω στα χέρια μου για να ξέκινήσει η εγκατάσταση του Gentoo x86-a64, που και εκεί θα χρειαστώ μάλλον λίγη βοήθεια !!!

Τη Τρίτη μάλλον θα το έχω στα χέρια μου για να ξέκινήσει η εγκατάσταση του Gentoo x86-a64, που και εκεί θα χρειαστώ μάλλον λίγη βοήθεια !!!

Μην ανησυχείς για το gentoo. Εδώ είμαστε.

• 3 weeks later...

Το pc το έχω σπιτι γιατι η σχολή έχει κατάλυψη τόσο καιρό. Δε μπορώ να περάσω Gentoo γιατι δεν έχω dsl οπότε πέρασα WinXPPro και δοκίμασα να το ανεβάσω λίγο. Τελικά πήγε πολύ άνετα στα 2420 (220χ11). Πάνω του έχω τα 2 dimmάκια απο τα 4 και δουλεύουν στα 346 με 1Τ-3-3-3-7-12-16.

Με τα 4GB δε πάει DDR400 αλλα DDR333 (το γράφει και στο manual της MSI αλλα δε μπορώ να καταλάβω γιατί).

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με OC σε AMD64 μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς είναι το 1Τ στις μνήμες (θεωρείται OC) γιατι σκέφτομαι να βάλω όπως είναι τα 4GB να δώ αν θα bootαρει. Θα πρέπει να τρέξω memtest με το 1Τ για να είμαι σίγουρος ???

To pc για να μη κάθεται τρέχει BOINC-Einstein@home !!!

Χτες έκανα και κάτι xvid πολύ γρήγορα !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.