Jump to content

Athlon64 X2 4400+ + 4GB DDR400

backgroundman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, θα πάρω ένα σύστημα με AMD64 X2 4400+ και 4GB DDR-400. Αυτό που με απασχολεί είναι το m/b. Σκευτομαι το MSI K8N Neo4-FI.

Στο συστημα δεν θα γίνει OC και δεν ενδιαφέρομαι για SLI, Θα δουλεύει 24/7/365 με πάνω απο 60% φόρτο και στους 2 πυρήνες. Ψάχνω λοιπόν για κάτι αξιόπιστο και σταθερό.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο ???

Κοιτα αν δεν σε ενδιαφερει το o/c διαλεξε μια mb με μια υλοποιηση nforce4 με βαση τις αναγκες σου στον εξοπλισμο που θα εχει το mb.Π.χ θυρες pci,αριθμο sata καναλιων,κυκλωμα ηχου κτλ.Οτι και να παρεις απο αξιοπιστια σε default καταστασεις πανω κατω τα ιδια σκ@τ@ ειναι!Φιλικα Νικος.

Καλά, τι θα τρέξεις και θα έχεις 24/7 60% φορτίο;

Κατα μέσο όρο θα έχω πάνω απο 60% φορτίο. Είναι υπολογιστής για εργαστήριο και θα τρέχει simulations για VHDL απο διάφορους χρήστες (3-4). Θα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που θα τρέχει 4 simulations παράλληλα (αν μας φτάνει η μνήμη βέβαια...). Όλα αυτά βέβαια με Linux OS 64-bit κατα πάσα πιθανότητα Gentoo (αν καταφέρω να τους πείσω γιατι προτiμούν το Debian!!!).

Αν θελεις κατι σταθερο κοιταξε και τις gigabyte και asus.

Τις Gigabyte δεν τις πολυ εμπιστεύομαι και για τις ASUS δεν έχω ακούσει καλά λόγια όσον αφορά τις m/b της με S939. Κάτι αντίστοιχο με το MSI K8N-Neo4-FI σε ASUS πιο είναι (με NF4 Ultra) ??

Εκεί που θα πάρεις την μητρική ζήτα από το κατάστημα να σου εγγυηθούν 100% ότι το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τα 4GB ώστε αν πέσεις σε κανέναν περιορισμό μητρικής/chipset να μην βρεθείς σε αδιέξοδο.

Έχεις σκεφτεί την περίπτωση mosix cluster με μηχανές μικρότερων προδιαγραφών; Ίσως γι αυτό που θέλεις να σε βολέψει καλύτερα και πιο αξιόπιστα.

Τις Gigabyte δεν τις πολυ εμπιστεύομαι και για τις ASUS δεν έχω ακούσει καλά λόγια όσον αφορά τις m/b της με S939.

Πολύ σωστά.

Απόφυγέ τες αμφότερες.

Τώρα για τη συγκεκριμένη MSI, αφού ΔΕΝ έχει κύκλωμα ήχου PCI Creative, είναι μια χαρά.

Εκεί που θα πάρεις την μητρική ζήτα από το κατάστημα να σου εγγυηθούν 100% ότι το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τα 4GB ώστε αν πέσεις σε κανέναν περιορισμό μητρικής/chipset να μην βρεθείς σε αδιέξοδο.

Τι εννοείς, η MSI λέει οτι η m/b υποστηρίζει 4GB μνήμη και θα πάρω 4x1GB Kingston 400MHz dimmάκια που υποστηρίζουν σχεδόν όλες οι μητρικές. Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει ??

Έχεις σκεφτεί την περίπτωση mosix cluster με μηχανές μικρότερων προδιαγραφών; Ίσως γι αυτό που θέλεις να σε βολέψει καλύτερα και πιο αξιόπιστα.

Δεν γνωρίζω πως ακριβώς δουλεύει ένας mosix cluster αλλα το βασικό πρόβλημα είναι οτι ένα συγκεκριμένο simulation δεν μπορείς να το κάνεις παράλληλα είτε σε 2 επεξεργαστές είτε σε 2 συστήματα. Έτσι σε cluster κάθε ένα μηχάνημα θα κάνει 1 simulation οπότε θα πρέπει να έχει ένα καλό επεξεργαστή (single-core) και αρκετή μνήμη (> 2GB). Άρα οι προδιαγραφές κάθε μηχανήματος δε θα είναι πολύ πιο κάτω (εκτός απο το single-core), οπότε με 2 και πάνω μηχανήματα θα πάει πολύ παραπάνω σε λεφτά. Επίσης μπορεί κάποιο simulation να χρειαστεί πάνω απο 2GB μνήμη, οπότε θα πρέπει το μηχάνημα να μπορεί να του τα διαθέσει για να μη πάει σε swapping και καθυστερίσει πολύ.

Δηλαδή το γεγονός οτι δεν μπορείς να κάνεις 1 simulation παράλληλα και οτι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστείς κοντά 4GB μνήμη νομίζω οτι καταλήγουμε να κάνουμε cluster με μηχανήματα αρκετά ακριβά. Αν υπήρχαν λεφτά θα ήταν η καλύτερη λύση !!!!

Δεν γνωρίζω πως ακριβώς δουλεύει ένας mosix cluster αλλα το βασικό πρόβλημα είναι οτι ένα συγκεκριμένο simulation δεν μπορείς να το κάνεις παράλληλα είτε σε 2 επεξεργαστές είτε σε 2 συστήματα. Έτσι σε cluster κάθε ένα μηχάνημα θα κάνει 1 simulation οπότε θα πρέπει να έχει ένα καλό επεξεργαστή (single-core) και αρκετή μνήμη (> 2GB). Άρα οι προδιαγραφές κάθε μηχανήματος δε θα είναι πολύ πιο κάτω (εκτός απο το single-core), οπότε με 2 και πάνω μηχανήματα θα πάει πολύ παραπάνω σε λεφτά. Επίσης μπορεί κάποιο simulation να χρειαστεί πάνω απο 2GB μνήμη, οπότε θα πρέπει το μηχάνημα να μπορεί να του τα διαθέσει για να μη πάει σε swapping και καθυστερίσει πολύ.

Δηλαδή το γεγονός οτι δεν μπορείς να κάνεις 1 simulation παράλληλα και οτι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστείς κοντά 4GB μνήμη νομίζω οτι καταλήγουμε να κάνουμε cluster με μηχανήματα αρκετά ακριβά. Αν υπήρχαν λεφτά θα ήταν η καλύτερη λύση !!!!

Αν υπάρχει η περίπτωση το πρόγραμμα να χρειαστεί πάνω από 2G, τότε όχι μόνο πας σε single core λόγω κόστους, αλλά τα 4 G εκ των πραγμάτων δεν επαρκούν αν θέλεις να έχεις πάνω από έναν χρήστες ταυτόχρονα. Θα πρέπει υποχρεωτικά να πας σε 6 ή 8G, οπότε μιλάμε για opteron m/b.

Εγω παλι να ρωτησω, αφου θα παρεις νεο συστημα γιατι δεν περιμενεις μια εβδομαδα-10 μερες να παρεις με το νεο socket AM2? Σε επιδοσεις δε θα κερδισεις τιποτα, αλλα τα 4gb μνημη θα ειναι DDR2, που σημαινει λιγοτερα προβληματα (γιατι με DDR1 και 4gb εισαι στα ορια του controller) και επισης πολυ καλυτερη επενδυση των σεβαστων χρηματων που θα δωσεις αφου στις νεες πλατφορμες δε θα υπαρχει DDR πια... Και φυσικα καλυτερη αναβαθμησιμοτητα για το μελλον, οχι μονο λογω της μνημης αλλα και του νεου socket...

Καταλαβαινω οτι μαλλον πρεπει να αγορασεις ΤΩΡΑ, και γι'αυτο δε σου λεω να περιμενεις 2 μηνες για τον Conroe, που ειναι αυτο που θα εκανα προσωπικα, αλλα οταν μιλαμε για 10 μερες, δεν ειναι αμαρτια να παρεις τα υπο καταργηση socket και μνημες?

Τι εννοείς, η MSI λέει οτι η m/b υποστηρίζει 4GB μνήμη και θα πάρω 4x1GB Kingston 400MHz dimmάκια που υποστηρίζουν σχεδόν όλες οι μητρικές. Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει ??

Είχα την A8N-SLi με 3GB για λίγες μέρες και μου δέσμευε με το καλημέρα 256ΜΒ από αυτά. Ίσως να μην είχα κάνει κάποια αναγκαία επιλογή στο BIOS ίσως απλά να υπάρχει περιορισμός.

Υπάρχει και το παρακάτω κείμενο στο manual της A8N

attachment.php?attachmentid=11188&d=1148818532

Μάλλον θα πρότεινα και εγώ ΑΜ2 αν μπορείς να περιμένεις 10-15 μέρες.

post-47-1442174377,3073_thumb.jpg

επειδη τα προγραμματα με vhdl τρωνε τρελους πορους(πιστεψε με ξερω παρα πολυ καλα γι αυτο,βλεπεις δινω το μαθημα τωρα),καλο ειναι να παρεις μια μητρικη για opteron dual-core +βαζεις τα 4GB μνημη που θελεις..Βεβαια καλο θα ηταν να παρεις μητρικες με τα καινουργια socket ωστε αυριο μεθαυριο να μπορεις να παρεις καλυτερο επεξεργαστη

Αν υπάρχει η περίπτωση το πρόγραμμα να χρειαστεί πάνω από 2G, τότε όχι μόνο πας σε single core λόγω κόστους, αλλά τα 4 G εκ των πραγμάτων δεν επαρκούν αν θέλεις να έχεις πάνω από έναν χρήστες ταυτόχρονα. Θα πρέπει υποχρεωτικά να πας σε 6 ή 8G, οπότε μιλάμε για opteron m/b.

Βασικά τα simulation που θα χρειαστούν πάνω απο 2GB γίνονται μια στο τόσο, αλλα γίνονται. Οπότε όταν κάποιος χρειάζεται 3GB μνήμη για simulation δεν κάνει άλλος χρήστης μεγάλο simulation για να μη φάει μνήμη. Αν έχεις cluster με μηχανήματα με 2GB μνήμη το καθένα δε θα μπορέσεις ποτέ να κάνεις simulation που χρειάζεται 3GB. Σωστά ??

Βασικά τα simulation που θα χρειαστούν πάνω απο 2GB γίνονται μια στο τόσο, αλλα γίνονται. Οπότε όταν κάποιος χρειάζεται 3GB μνήμη για simulation δεν κάνει άλλος χρήστης μεγάλο simulation για να μη φάει μνήμη. Αν έχεις cluster με μηχανήματα με 2GB μνήμη το καθένα δε θα μπορέσεις ποτέ να κάνεις simulation που χρειάζεται 3GB. Σωστά ??

Δώσε μου λίγο χρόνο να κοιτάξω αν το mosix υποστηρίζει distributed shared memory. Αν ναι τότε σου κάνει, αφού ο cluster θα βλέπει σαν συνολική πραγματική μνήμη το άθροισμα της μνήμης των επιμέρους κόμβων. Αν όχι τότε δεν σε συμφέρει αφού θα σου ανεβάσει το κόστος αρκετά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.