kraft Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2006 Πριν λιγες μερες αγορασα απο το ebay μια ΟΕΜ 9800 pro(ο χρηστης-καταστημα ελεγε οτι ειναι καινουρια).Στην αρχη ολα καλα(επαιζα για ωρες το fear).Ωσπου δοκιμασα το 3dmark 06(αυτο επεσε στα χερια μου).Κι ενω εκανα τα τεστ,στο τελευταιο η εικονα εγινε corrupt.Το σταματησα και προσπαθησα να ξανατρεξω το πρωτο τεστ που το ειχε τρεξει κανονικα πριν.Παλι ολα corrupt(γραμμες παντου).Δοκιμαζω και το fear και αυτο τα ιδια.Η εικονα στο desktop,οπως και οτι αλλο κανω(πχ βιντεο) ειναι κανονικα.το προβλημα εντοπιζεται μονο στα 3d.Το αφησα να κρυωσει,και οταν το ξαναετρεξα το παιχνιδι,ενω αρχικα για μερικα δευτερολεπτα επαιξε κανονικα,μετα παλι εβγαλε τις γραμμες.Αλλαξα απο τοτε drivers,τα ιδια.Οταν κοιταξα απο πισω την καρτα μου φανηκαν 2 κιτρινα πικνοτακια καμμενα(μαυρισμενα).Εδω μπορει να κανω και λαθος βεβαια.Υπαρχει περιπτωση να καηκαν και να δημιουργειται προβλημα μονο στα 3d?Η καρτα μου δηλαδη φαινεται οτι θερμαινεται υπερβολικα με το που ζοριζεται.Στην αρχη παντως δεν ειχα τετοιο προβλημα και μαλιστα με το ati tool ανεβηκα σε χρονους 400/365 χωρις να μου εμφανισει artifacts(μετα ξαναγυρισα στις κανονικες τιμες) Το τροφοδοτικο μου που ειναι υποπτο ειναι 300αρι αλλα ειχα διαβασει οτι η συγκεκριμενη καρτα δεν εχει προβλημα με τα 300αρια.Μπορει καποιος να με βοηθησει να καταλαβω τι φταιει?Ευχαριστω προκαταβολικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάϊος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Το ότι το πρόβλημα εμφανίζεται στα 3d δεν είναι τυχαίο. Σε αυτό το mode η κάρτα ζορίζεται και βγάζει τις αδυναμίες της. Σε παρόμοια περίπτωση με τη δική σου, με την 9700 Pro που είχα, μου έκανε τα ίδια συμπτώματα αρχικά μόνο στα παιχνίδια και τελικά έσβησε τελείως Αν δεν έχει πρόβλημα το ανεμιστηράκι της, (τσέκαρε να δεις αν δουλεύει) μάλλον είναι ατα τελευταία της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Μάϊος 25, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Στα τελευταια της ακομη δεν την πηρα?την χασαμε στην γεννα δηλ :090: Το ανεμηστηρακι λειτουργει κανονικα.Επισης σκεφτηκα μηπως ειναι προβλημα της θερμοαγωγιμης παστας,αλλα η ψυκτρα ζεματαει,οποτε μεταφερεται η θερμοτητα.Επισης σημερα παρατηρησα(ειχα ανοιχτο το κουτι) οτι οταν παω να τρεξω 3d app η καρτα κανει ενα θορυβο :107: ο οποιος σταματα μολις κλεισω την εφαρμογη.Εχω μπερδευτει αρκετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 25, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Τι θερμοκρασιες μετρας στην καρτα ? Βαλε καποιο προγραμμα πχ atitool . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Μάϊος 25, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Δυστυχως η καρτα μου δεν υποστηριζει temperature monitoring....:009: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 25, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Ειχα 9800pro και ξερω πως υποστηριζει . Βαλε το atitool . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Μάϊος 25, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Το εχω το ATI tool και δεν μου δειχνει τιποτα.Και απο οτι εψαξα η 9800 pro 128mb (R350) δεν υποστηριζει.Μηπως εχεις το r360? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 25, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Το εχω το ATI tool και δεν μου δειχνει τιποτα.Και απο οτι εψαξα η 9800 pro 128mb (R350) δεν υποστηριζει.Μηπως εχεις το r360?Δυστυχως δε θυμαμαι ... Ισως να ηταν R360 ...Υπαρχει θερμοαγωγιμη παστα αναμεσα στον πυρηνα και την ψυκτρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Μάϊος 25, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Δεν εβγαλα την ψυκτρα ακομη(περιμενω απαντηση μπας και μου παρουν πισω την καρτα),αλλα λογικα πρεπει να υπαρχει.Δεν νομιζω παντως να ειναι εκει το προβλημα γιατι η ψυκτρα καιει πολυ.αρα μεταφερεται η θερμοτητα(δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτη η λογικη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 25, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 σε παλαιότερη 9800SE που ειχα, καποια στιγμη μετα από πολύ ζόρισμα (ξεκλείδωμα + OC + πολλες ώρες benches) μου παρουσίασε και εμένα το ίδιο πρόβλημα.Παρόλο που την ειχα μονταρει με γομαρόψύχτρα απο Ρ4 και ηταν σχετικά δροσερή ξαφνικά ανεβαζε τρελές θερμοκρασίες στα 3D με αποτέλεσμα να ζεστενεται υπερβολικα και να βγαζει artifacts.... παραλληλα σε 2D αν και ζεστή δεν ειχε προβλημα.για να μη τα πολυλογώ, ο λόγος ηταν οτι απλα 1 mosfet δεν αντεξε την παραπανω ζήτηση σε ενέργεια από το πυρήνα και τα επαιξε, με αποτελεσμα ο πυρηνας να τροφοδοτείτε με περισσότερο ρευμα απο οτι θα επρεπε και φυσικά να ζεστενεται...με από λίγο καιρό η βλαβη εγινε μονιμη οπότε και η κάρτα αποδίμησε σε τόπους χλοερούς...πολυμετρησε το πυρηνα να δεις τι ρευμα παιρνει.και το R350 τυποστηρίζει temp monitoring απλα θα πρεπει να το προβλεψει και ο κατασκευαστής της κάρτας στη σχεδιαση του pcb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Μάϊος 25, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Οντως για το temp monitoring παιζει ρολο αν εχει η 9800 pro XT pcb.Απλως ειχα την εντυπωση οτι μαζι με το XT pcb παει και το R360.Τεσπα,δυστυχως η δικη μου δεν ανηκει στην παραπανω κατηγορια(δεν εχει το LM63 monitoring chip).Μαλλον κατι τετοιο που λες πρεπει να εγινε.Γι αυτο και ζοριζεται η καρτα μετα την πρωτη φορα που εμφανισε προβλημα(ενω μεχρι τοτε ολα οκ).Το θεμα ειναι σ'αυτη την περιπτωση μπρορω να κανω κατι να την σωσω,η απλα περιμενω μεχρι να ξεροψηθει τελειως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Μάϊος 25, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 απο αυτα που λεχθηκαν, υποθετω μονο αν καποιος "ζογκλερ" τυπου hipro5 μπορει να σου αλλαξει το καμμενο εξαρτημα. ως τοτε ισως καλο θα ηταν να μην την χρησιμοποιεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάϊος 25, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Ακριβώς, και αφού καλύπτεσαι και από εγγύηση ΜΗΝ πειράξεις την ψύκτρα και στο ρίξουν εσένα το φταίξιμο. Δως την τους πίσω, από ότι φαίνεται είναι ελλατωματική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Μάϊος 29, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Το προβλημα ειναι οτι την πηρα πριν 10 μερες απο το ebay και η συγκεριμενη "εταιρια" (εχει και σελιδα εκτος ebay) δεν απαντα εδω και μια βδομαδα στα mail μου,αν και η καρτα λεει οτι εχει 30 μερες απο την παραδοση εγγυηση.Προφανως δεν μπορω να την στειλω και στην ATI για RMA(αντικατασταση).Μαλλον την πατησα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Μάϊος 29, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Αν θυμαμαι καλα:το ebay εχει μια υπηρησια κατα της εξαπατησης, με την οποια παιρνεις τα λεφτα σου πισω απο το ιδιο το ebay, αν δεν τα βρεις με τον πωλητη.Ειναι πολυ ασχημο για καποιον που κανει μπιζνες στο ebay να δεχτει τετοια καταγγελια απο πελατη, γι αυτο και αν φτασει εκει το πραγμα, κοιτανε να τα βρουνε. Μου ειχε τυχει εμενα παλια και οταν τους ειπα οτι δεν παει αλλο και αν δε γινει κατι θα κανω αυτη την καταγγελια, συμβιβαστηκαμε αμεσως, επιστρεφοντας μου ενα μερος των χρηματων.Ομως πρεπει να κανεις αρνητικη αξιολογηση πρωτα. Αν εχεις ηδη κανει θετικη αξιολογηση, χανεις το δικαιωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάϊος 29, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 kraft, μας δίνεις το link της "εταιρίας"; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Μάϊος 30, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Να ενα link απο μια δημοπρασια τους(πουλανε συνεχεια).Απο εκει φαινεται και το site του καταστηματος(http://www.retekdirect.com):http://cgi.ebay.com/ATI-RADEON-9800-PRO-128MB-AGP-DVI-VIDEO-CARD-10604_W0QQitemZ8820271002QQcategoryZ40158QQrdZ1QQcmdZViewItemΔυστυχως η καρτα χαλασε μετα απο μια βδομαδα,οποτε τους ειχα βαλει ηδη θετικη :120: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Μάϊος 30, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αν δεν κανω λαθος ο R350 δεν υποστηριζει temp monitoring,δεν εχει ενσωματομενο τον αισθητηρα,ο R360 εχει αλλα πρεπει να εχει και το pcb της XT για να δουλεψει.Εγω εχω R360 αλλα λογω pcb Pro δεν εχω temp monitoring,παρολο και την μετατροπη σε ΧΤ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Μάϊος 31, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Λοιπον χθες αποφασισα να βγαλω την ψυκτα για να δω μηπως βραχυκυκλωνει τιποτα η παστα.Οντως ειχε χυθει παντου,την καθαρισα και εβαλα μια αλλη που ειχα(την ειχα παρει για τον Athlon).Δυστυχως κανενα αποτελεσμα,παλι τα ιδια.Μερικες ωρες μετα μου στειλαν επιτελους mail και μου ζητησαν να επιστρεψω την καρτα σ'αυτους για RMA.Και η ερωτηση μου τωρα ειναι: Υπαρχει περιπτωση να καταλαβουν οτι εβγαλα την ψυκτρα και να μου πουν οτι δεν εχω εγγυηση?Ειναι δυνατον να ειμαι τοσο γκαντεμης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάϊος 31, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Ακριβώς, και αφού καλύπτεσαι και από εγγύηση ΜΗΝ πειράξεις την ψύκτρα και στο ρίξουν εσένα το φταίξιμο. Δως την τους πίσω, από ότι φαίνεται είναι ελλατωματική. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.