300Spartan Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2006 καλησπερα,εχω τον P4 3,2 prescott και σκεφτομαι να αγορασω ενα συστημα ψυξης αφ ενος για να τον clockαρω και αφ ετερου να μειωσω τον θορυβο...ξερω οτι η καλυτερη λυση(και πιο ακριβη βεβαια) ειναι ενα watercooler ομως δεν θελω να ξοδεψω πολλα στο συγκεκριμενο τομεα...ειδα καποιες ψυκτρες που φαινοντε καλες οπωςhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650210http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650478η πρωτη με μεγαλυτερη ροή αερα αλλα περισσοτερο θορυβο,η δευτερη με λιγοτερο θορυβο αλλα και λιγοτερη ροη αερα...και οι 2 ειναι στα 25 ευρω...θα ηθελα τη γνωμη σας για αυτες τις 2 ή οποιαδηποτε αλλη εχετε να προτεινετε...επισης θα ηθελα να μου πειτε αν με τις 2 παραπανω θα δω διαφορα σε ψυξη-θορυβο σε σχεση με την μαμισια που εχει επανω ο επεξεργαστης μου...η οποια συμφωνα με το motherboard monitoring 5 δουλευει στις 3600!!!επισης θελω να ξερω αν ειναι καλυτερα να εχω το κουτι ανοιχτό ή κλειστώ(προς ττο παρων το εχω ανοιχτο,πιστευωντας οτι αυτο βοηθαει στη ψυξη...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Μάϊος 24, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Ασχημη εποχη βρηκες για να υπερχρονισεις τον prescott.Καλοκαιρι + prescott + φτηνη αεροψυκτρα δεν ειναι συνδιασμος για αξιολογο υπερχρονισμο.Οσο για το ανοικτο/κλειστο κουτι, αν σου αποδιδει καλυτερα ανοικτο, σημαινει οτι δεν ειναι καλο κουτι (δεν υπαρχει αρκετος χωρος, επαρκης ροη αερα κλπ)Για να εχεις μια ιδεα, προσφατα σε φιλο προτεινα την παρακατω ψυκτραhttp://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=26174032&Product_Id=293265για ιδιο επεξεργαστη με τον δικο σου και σε σχεση με την μαμισια εχει τωρα 13-15 περιπου βαθμους διαφορα χωρις να ειναι υπερχρονισμενος φυσικα.Για να ειμαι ακομα πιο συγκεκριμενος, η διαφορα αυτη ηταν πριν 15 μερες, τωρα με την περισσοτερη ζεστη δεν ξερω να σου πω ακριβως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
300Spartan Μάϊος 24, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 ναι οντως καλοκαιρι λιγο δυσκολα...κοιτα δεν θελω να κανω ρεκορ υπερχρονισμου...δηλαδη να τον παω στα 3.6 θα μαι ευχαριστημενος...η ψυκτρα που προτεινεις κανει 60 ευρω...με 20 ευρω παραπανω παιρνω watercooler...το κουτι δεν ειναι μικρο,αλλα το χω γεμισει...εχω μαζεψει τα καλωδια...με ανοιχτο κουτι μου ο P4 ειναι στους 58 βαθμους ενω με κλειστο 63!!χωρις να τρεχω καμια ζορικη εφαρμογη...(mono firefox-utorrent) Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz1442169105 Μάϊος 24, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Χθες εφτασε τους 50°C σε full ο Α64 Venice 3200@2200. Αρχιζει και σφυραει το ανεμηστιρακι και μ'εκνευριζει. Εχω το Zalman 7000CU στο Linux-box μου. Λετε να τα κανω τραμπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Μάϊος 24, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 και δεν τα κανεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
17n Μάϊος 24, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 καλοκαιρι λιγο δυσκολο.πες μας ποσα χρηματα διαθετεις?το κουτι σου καλυτερα να το εχεις κλειστο γινεται καλυτερη ροη αερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
300Spartan Μάϊος 24, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 μα οταν το κλεινω,το motherboard monitoring 5 μου βγαζει θερμοκρασια επεξεργαστη σχεδον αμεσως 5 με 7 βαθμους ανοδο!!απο οτι οταν το εχω ανοιχτο...μ αυτες τις ψυκτρες που ανεφερα στο πρωτο Post θα δω διαφορα σε σχεση με τη μαμισια??προς το παρον λεω να διαθεσω γυρω στα 30 ευρω...εκτος κι αν βρω καμια καλη ευκαιρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Μάϊος 24, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 μ`αρεσε η g-power cooler lite.φαση εχει.διαφορες με την κανονικη ειναι 1 heatpipe (3 εναντι 4) και το φανακι.αν κρινω απο την αποδοση της κανονικης θα ειναι καλη και για 25Ε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
300Spartan Μάϊος 24, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 παιδια εκλεισα ηδη την Akasa Evo 120 απο τον Spresv...http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=23851ευχαριστω για το ενδιαφερον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Ιούνιος 5, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Ασχετα με τις θερμοκρασίες που αντέχει το σύστημά σου φρόντισε να βάλεις ποιό ισχυρούς ανεμιστήρες στήν είσοδο έξοδο ώστε να μην ξεπερνάς σε πλήρες φορτίο τους 55 βαθμούς το καλοκαίρι και ας κάνουν και θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shylock Ιούνιος 6, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 τα χριστούγεννα τσίμπησα έναν amd στα 3500 έναν venice.πήρα και ένα κουτί που σου λέει την θερμοκρασία epanw.o επεξεργαστής μου έχει φτάσει το πολύ στους 45 βαθμούς kelsiou.o υπολογιστής δουλεύει συνεχεια κλείνει μονο όταν "ερχονατι" διακοπές κοινώς το πάσχα.ένας φίλος μου έχει έναν dual core p4 στα 3.2 αν θυμάμαι καλά και το άφηνε στην αρχή ανοιχτό σαν καινούριος "dieselakias" (lol) και του έφτασε στους 95 βαθμούς.πήγαμε αμέσως και πήραμε μια zalman την fatality περίπου 50 euro και τώρα του δουλεύει γύρω στους 60-65.τώρα σκεφτόμαστε να του κάνουμε over-clocking.to έστειλα αυτό το post με την ευκαιρία του φίλου μας για να δείτε διαφορα θερμοκρασίας pentium - amd.Τέλος παιδιά θα πρέπει να παίρνετε καλές "ψιχτρες" και όχι της πλακας.δώστε κάτι παραπάνω αξίζει τα λεφτά τουPS. έχει και 3 ανεμιστηράκια στο κουτί εκτος από την ψήκτρα του επεξεργαστή του.ένα μπροστά ένα πίσω και ένα στα πλαγια Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefsinaras Ιούνιος 7, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 λοιπον εμενα σε νορμαλ κατασταση (D 940 INTEL 3.2) με ψυκτρα thermalright x-90 και 9αρι ανεμ...στις 2480-2520 παει στους 29-34 βαθμους........και σε o/c στα (4.13) 38-60.........ΛΟΙΠΟΝ ?οι τιμες αυτες ειναι απο 2-3% η cpu........εως 100% με το (prime95) για 36 ωρες................ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ...........:118: :118: :118: :118: :118: :118: :118: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nognir Ιούνιος 7, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Σε load (S&M test) ο δικός μου έφτασε τους 50οC με τη μαμίσια ψύκτρα... Με μια καλή πάστα πόση διαφορά θα δω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Ιούνιος 7, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 καλη ειναι για μαμα η θερμοκρασια σου.δεν πιστευω να δεις παραπανω απο 5 βαθμους max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιούνιος 7, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 τα χριστούγεννα τσίμπησα έναν amd στα 3500 έναν venice.πήρα και ένα κουτί που σου λέει την θερμοκρασία epanw.o επεξεργαστής μου έχει φτάσει το πολύ στους 45 βαθμούς kelsiou.o υπολογιστής δουλεύει συνεχεια κλείνει μονο όταν "ερχονατι" διακοπές κοινώς το πάσχα.ένας φίλος μου έχει έναν dual core p4 στα 3.2 αν θυμάμαι καλά και το άφηνε στην αρχή ανοιχτό σαν καινούριος "dieselakias" (lol) και του έφτασε στους 95 βαθμούς.πήγαμε αμέσως και πήραμε μια zalman την fatality περίπου 50 euro και τώρα του δουλεύει γύρω στους 60-65.τώρα σκεφτόμαστε να του κάνουμε over-clocking.to έστειλα αυτό το post με την ευκαιρία του φίλου μας για να δείτε διαφορα θερμοκρασίας pentium - amd.Τέλος παιδιά θα πρέπει να παίρνετε καλές "ψιχτρες" και όχι της πλακας.δώστε κάτι παραπάνω αξίζει τα λεφτά τουPS. έχει και 3 ανεμιστηράκια στο κουτί εκτος από την ψήκτρα του επεξεργαστή του.ένα μπροστά ένα πίσω και ένα στα πλαγιαναι καλα μας επεισες τωρα.Να πεις στο φιλο σου να κοιταξει την ταση απο τη μητρικη και να βαλει κανα θερμομετρο της προκοπης.Εγω με τον ιδιο επεξεργαστη(3.0) γιατι δεν εχω δει πανω απο 55-58 βαθμους χωρις καλο κουτι,με μαμα ψυκτρα και oc 3.0ghz->4.0Ghz???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.