Jump to content

AMD FX-62 vs Conroe

Evolution_R

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply
Το δήθεν "τεστ" έγινε σε Windows XP Pro SP2.

Δηλαδή δεν έγινε σε πλήρως native amd64 περιβάλλον, καί kernelspace καί userspace.

Ας γίνει σε τέτοιο, όπου θα δουλεύουν καί οι επιπλέον registers γενικής χρήσης των amd64, και να δούμε τότε ποιοί θα είναι αυτοί που θα γελάσουν.

Τέτοια δήθεν "τεστ", όπου δεν αξιοποιώ πλήρως τις δυνατότητες μιας CPU, για να προμοτάρω κάποια άλλη, μπορώ να σας φτιάξω κι εγώ όσα θέλετε.

Άλλωστε, τί κάνει εδώ και 7-8 ο Τομ. Παλιά του τέχνη κόσκινο.

Δίκιο έχεις πάνω σε αυτό που λές........Ας αφήσουμε λοιπόν τους χρήστες που έχουν Windows XP - περίπου το 99.9% της αγοράς - και ας κάνουμε τέστς σε μηχανήματα για χρήστες με 0.01% λειτουργικά......:083:

:017:

Άστα αυτά. Ο ενθουσιασμός σου φαίνεται πριν καν ποστάρεις :p

@wantilles

Οι core 2 duo/solo ΕΙΝΑΙ 64bits οπότε δεν τίθεται θέμα εκεί. Μόνο σε servers με 4+ cores διατηρεί λόγο Hyper Transport ένα κάποιο πλεονέκτημα η AMD.

@wantilles

Οι core 2 duo/solo ΕΙΝΑΙ 64bits οπότε δεν τίθεται θέμα εκεί. Μόνο σε servers με 4+ cores διατηρεί λόγο Hyper Transport ένα κάποιο πλεονέκτημα η AMD.

Τί λες;

Πού το ξέρεις;

Έχεις κάποιο συγκριτικό να ποστάρεις, σε native περιβάλλον amd64 καί kernelspace καί userspace, με 2 συνολικά CPU cores;

Άμα έχεις, παράθεσέ το.

Το δήθεν "τεστ" έγινε σε Windows XP Pro SP2.

Δηλαδή δεν έγινε σε πλήρως native amd64 περιβάλλον, καί kernelspace καί userspace.

Ας γίνει σε τέτοιο, όπου θα δουλεύουν καί οι επιπλέον registers γενικής χρήσης των amd64, και να δούμε τότε ποιοί θα είναι αυτοί που θα γελάσουν.

Τέτοια δήθεν "τεστ", όπου δεν αξιοποιώ πλήρως τις δυνατότητες μιας CPU, για να προμοτάρω κάποια άλλη, μπορώ να σας φτιάξω κι εγώ όσα θέλετε.

Άλλωστε, τί κάνει εδώ και 7-8 ο Τομ. Παλιά του τέχνη κόσκινο.

Εχεις δηλαδη την εντυπωση οτι θα φαει σκονη ο Conroe αν γινει αυτο που λες?

Ποσο καλυτερα θα αποδωσει ο FX-62 5%-10%-15%?

Και παλι θα ειναι κοντα σε επιδοσεις με μια CPU που κοστιζει τα μισα λεφτα και που δεν ανηκει στην κατηγορια του οπως ειπε και ο Stelaras θα επρεπε να συγκριθει με ενα XE εχεις ιδεα τι θα γινοταν τοτε?

Ειτε σας αρεσει ειτε οχι η Intel εκανε ενα τεραστιο βημα μπροστα σε επιδοσεις που η AMD θελει πολυυυυ χρονο για να την φτασει οπως ειχε κανει και πριν χρονια με τους Athlon64 η AMD (οχι αναλογο αλλα λεμε).

Μαθαμε τωρα ολοι και ανακαλυπτουμε συνωμοσιες,δακτυλους και συμφεροντα πισω απο τα test,τα reviews και τα benches επειδη η ταπα που εφαγε η AMD, που αραξε στις δαφνες της,ειναι τοσο μεγαλη που δεν εχει ξαναγινει στα χρονικα.

Hail Conroe:D

Η δική μου απορία είναι άλλη, και όποιος ξέρει από ηλεκτρονικά ας μου απαντήσει. Αν πάμε τον K8 όπως είναι από τα 90nm στα 65nm τι διαφορές μπορούμε να περιμένουμε; Ας υποθέσουμε ότι όλα τα άλλα, συχνότητες κλπ, παραμένουν ίδια.

Η δική μου απορία είναι άλλη, και όποιος ξέρει από ηλεκτρονικά ας μου απαντήσει. Αν πάμε τον K8 όπως είναι από τα 90nm στα 65nm τι διαφορές μπορούμε να περιμένουμε; Ας υποθέσουμε ότι όλα τα άλλα, συχνότητες κλπ, παραμένουν ίδια.

Λογικά για εμάς που παίζουμε με phase-change θα είναι χειρότερα για να ΜΗΝ πω "καταστροφικά" τα πράγματα......Tο cold bug problem θα "χτυπήσει" πιό πολύ......Σε γενικές γραμμές θα είναι πιό "κρύος" με την ψύκτρα του, θα έχει χαμηλώτερο VCore, θα καταναλώνει λιγότερα Watts και ίσως και να "ανεβαίνει και λίγο πιό ψηλά........όριο βέβαια κι αυτό γιατί ακόμα ΔΕΝ έχουμε δει τη συμπεριφορά των 65nm σε desktop από μεριάς AMD........Σ'αυτό νομίζω ότι είναι πιο ειδικός ο WAntilles ν'απαντήσει........

Αν υποθέσουμε ότι γίνεται "ομαλή" μετάβαση, τότε περιμένουμε:

1) Χαμηλότερη κατανάλωση / Χαμηλότερες temps / χαμηλότερο VCore

2) Κάτι τις υψολ. overclocking

Εδώ είσαι λάθος......Το 1/3 προς 1/4 παρακάτω θα κοστίζει ο Conroe......:106:

Aν δεν μπερδευομαι το 1/3 παρακατω σημαινει 400€ φθηνοτερα αλλα με τον FX-62 στα 1200€ σημαινει οτι ο Conroe παει στα 800€ οποτε μαλλον κανεις λαθος γιατι απ'οτι ανακοινωθηκε.

FX-62 = 1200€+ :nopity:

Conroe 6700 = 530€ :066: :049: :066:

Οποτε λιγοτερα απο τα μισα:D :D :D :D

ΕΠΙΣΗΣ να πούμε ότι τα AMD είναι στους 2800MHz και οι Core στους 2400MHz και 2660MHz αντίστοιχα.........!......ΑΝ ήταν ΚΑΙ στην ΙΔΙΑ συχνότητα με τους AMD, τι αποτέλεσμα θα έβγαζαν άραγε?.......:039:

Αυτο τον συλλογισμο εσεις οι Intelαδες πρεπει να τον βιωσατε (αναποδα βεβαια) επιπονα εδω και πολυ καιρο..... :077:

Αυτο τον συλλογισμο εσεις οι Intelαδες πρεπει να τον βιωσατε (αναποδα βεβαια) επιπονα εδω και πολυ καιρο..... :077:

Σίγουρα.......Τώρα πάει να γίνει η AMD, Intel στη θέση της Intel ..... :D

Λογικά για εμάς που παίζουμε με phase-change θα είναι χειρότερα για να ΜΗΝ πω "καταστροφικά" τα πράγματα......Tο cold bug problem θα "χτυπήσει" πιό πολύ......Σε γενικές γραμμές θα είναι πιό "κρύος" με την ψύκτρα του, θα έχει χαμηλώτερο VCore, θα καταναλώνει λιγότερα Watts και ίσως και να "ανεβαίνει και λίγο πιό ψηλά........όριο βέβαια κι αυτό γιατί ακόμα ΔΕΝ έχουμε δει τη συμπεριφορά των 65nm σε desktop από μεριάς AMD........Σ'αυτό νομίζω ότι είναι πιο ειδικός ο WAntilles ν'απαντήσει........

Κατάλαβα. Αυτά αφορούν το overclocking. Η δική μου ερώτηση ήταν άλλη. Εννοώ αν πάρουμε έναν πυρήνα K8 στα 2 Ghz 90nm και τον κατασκευάσουμε στα 65nm κρατώντας την συχνότητα σταθερή (2 GHz) τι θα κερδίσουμε σε επιδόσεις τώρα που τα ηλεκτρόνια διανύουν το 1/3 της απόστασης;

Πολυ καλος ο conroe, παταει τον fx και τα σχετικα, και εγω μαζι σας, αν εχω λεφτα και εγω θα παρω. Παντως προσωπικα θα ντρεπομουνα να εχω σαν επιχειρηματα αυτα που πριν απο λιγο καιρο κοροϊδευα.

Στα 65 nm παιδια αναφερεται οτι εχει λυθει το προβλημα του coldbug καθως εχει αλλαξει απο το προβληματικο sSOI που δημιουργουσε το προβλημα και εχουνε καλυτερα yields. Βεβαια το θεμα του coldbug εξαρχης απασχολουσε πολυ μικροτερο ποσοστο χρηστων ακομα κι απο αυτους που εχουνε 8-way server (0.01%) αλλα δεν τρεχει τιποτα...

Βεβαια αυτο δεν μας νοιαζει γιατι εχουμε conroe OEO-παταμε την AMD-τους ριχνουμε και σε θερμοκρασιες-και ειμαστε και σε χαμηλοτερα MHz-και αμα λαχει να'ουμ ocαρει και πιο πολυ ο επεξεργαστης με παθητικη ψυκτρα να'ουμε!

Και απο την σιγα μην ερθει η φουσκα ο conroe που ειναι μονο για το spi αλλα στα win σερνεται γιατι του λειπει ο IMC, και μπουκωνει το FSB του αν χρειαστει να υπολογισει κατι αλλο εκτος απο ψηφια του πι... και εχουνε κανει βουντου και πειραγμενα benches και εμεις ανακαλυψαμε το Sciencemark που σας ριχνει 40% στα αυτια ο ΑΜ2...

Ο καθενας εχει ματια και βλεπει, προς τι η κοντρα με επιχειρηματα που δεν εχουν καμμια πρακτικη αξια?? Δεν μιλαμε για κοντρα στο "νημα". Μιλαμε για μεγαλη βελτιωση. Αρα...??? Τι μενει?

Μακαρι να κρατησει απλα η Ιντελ τις τιμες που εχει ανακοινωσει. Τιποτε αλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.