Jump to content

AMD FX-62 vs Conroe

Evolution_R

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Η γνώμη μου πάντως είναι ότι τα προϊόντα πρέπει να κρίνονται και να συγκρίνονται με βάση την τιμή. Μόνον προϊόντα ίσου κόστους.

Αλλοιώς αγοράζω INTEL XEON 3,2GHz 533/1MB BOX στα 640 ευρώ και λέω "α η Ιντελ είναι καλύτερη" ή έναν AMD ATHLON 64 FX-55 SOCKET 939 BOX με 750 ευρώ για να υποστηρίξω το αντίθετο.

Το σωστό παράδειγμα είναι:

INTEL PENTIUM D 930 3.0 GHZ - LGA775 - 800 FSB - BOX

ή

AMD ATHLON 64 3500+ 2.20 GHZ VENICE SOCKET 939 BOX

Τιμές στο eshop στα 203 και 205 ευρώ αντιστοίχως.

Ε, νομίζω ότι η Ιντελ αυτήν την περίοδο είναι η έξυπνη αγορά, όπως ήταν πριν κάποια χρόνια η ΑΜΔ (έχω δύο συστήματα με τέτοιους)

Όσον αφορά τον Κονρόε, εάν η τιμή του είναι αντιστοίχως ελκυστική τότε να πουλήσετε όσοι έχετε τις μετοχές της ΑΜΔ, γιατί δεν θα μείνει τίποτε όρθιο.

Αν και πιστεύω ότι κάπως θα πρέπει να απαντήσει στην Ίντελ.

ημουν στο διλλημα που ελεγες και αμεσως διαλεξα Ιντελ. αν το παρουμε ως δεδομενο οτι οι AMD ειναι καλυτεροι απο τους Intel και παλι θα ειναι πανακριβοι κ δεν νομιζω οτι προσφερουν κατι στο μεσο-power user.Σε συστηματα servers και τετοια ισως και να ειναι καλυτεροι οι ΑΜΔ.Αλλα εγω στο σπιτι μου μονο Ιντελ θα βαζω μεχρι να μου δωσει η ΑΜΔ καλυτερο επεξεργαστη απο την Ιντελ στην τιμη του ΙΝΤΕΛ ;)

ΒΑσικα δεν καταλαβαινω γιατι γινεται ολος αυτος ο ντορος με τις πρωτεινες κτλ κτλ.τi νοημα εχει???

Τελικα αυτο το κολλημα που εχουμε με τα πραγματα που εχουμε αγορασει και δεν παραδεχομαστε ευκολα την ανωτεροτητα ενος αλλου προιοντος δεν εχει τελειωμο βρε παιδια. Χρονια τωρα στους υπολογιστες παρατηρω το ιδιο σκηνικο αρχικα Spectrum εναντιον Commodore 64 και Amstrad, Amiga εναντιον Atari ST, τωρα στα PC nvidia εναντιον ATI και intel εναντιον amd. Μα καλα ειναι τοσο δυσκολο να δουμε τι μας συμφαιρει περισσοτερο και απλα να το αγορασουμε χωρις να ενδιαφερομαστε για την γνωμη των αλλων? Στην τελικη τετοια προιοντα σαν τον Conroe μονο καλο θα κανουν σε ολους γιατι θα ανεβασουν τον ανταγωνισμο και θα πεσουν οι τιμες. Αρα και αυτος που θελει να παρει Athlon 64 θα οφεληθει γιατι θα τον παρει πιο φτηνα. Μην ξεχνατε επισης οτι τα τελευταια χρονια δεν ειχε βγει καποιος επεξεργαστης με τοσο μεγαλη διαφορα επιδοσεων απο τον προκατοχο του και μαλιστα σε τοσο καλη τιμη (αυτο ελπιζω να μην αλλαξει). Ας ειμαστε ρεαλιστες λοιπον και ας υποστηριζουμε τις τσεπες μας περισσοτερο απο τις εταιρειες που μας εχουν πιασει κοροιδα ουκ ολιγες φορες στο παρελθον...

Πριν κανα 2μηνο ξεκινήσαμε λέγοντας πως τα αποτελέσματα του Conroe ειναι ζ-ζμπρωγμένα. Κανα 15μερο μετά ήταν αληθινα αλλα μόνο στο σπι τα κατάφερνε. 15 μέρες αργότερα αφου πήρε σβάρα aquamark , 3d marks , cine , spi 1m - εως 32m. Επειτα μας έπιασε και ο διαλογισμός -> στα γουιντουζζ θα ανοιγει γρήγορα το calculator η θα λαggarei ? .

Τελος 2 μηνες πριν την επισημη παρουσίαση ειναι ακόμη στα ''σχέδια'' ενω καθε σύγκριση με το αμ2 αποφευγεται επιμελώς και διακριτικώς .

Δώστε τον καλυτερο σας εαυτο παιδες. μπορειτε. :038:

']Πριν κανα 2μηνο ξεκινήσαμε λέγοντας πως τα αποτελέσματα του Conroe ειναι ζ-ζμπρωγμένα. Κανα 15μερο μετά ήταν αληθινα αλλα μόνο στο σπι τα κατάφερνε. 15 μέρες αργότερα αφου πήρε σβάρα aquamark ' date=' 3d marks , cine , spi 1m - εως 32m. Επειτα μας έπιασε και ο διαλογισμός -> [b']στα γουιντουζζ θα ανοιγει γρήγορα το calculator η θα λαggarei ? .

Τελος 2 μηνες πριν την επισημη παρουσίαση ειναι ακόμη στα ''σχέδια'' ενω καθε σύγκριση με το αμ2 αποφευγεται επιμελώς και διακριτικώς .

Δώστε τον καλυτερο σας εαυτο παιδες. μπορειτε. :038:

:044: :044: :044: :044: :044: :044: :044: :044: :044: :044:

Σωστος αλλα κρατα και μαι πισινη ετσι για να υπαρχει...

RootX και SLN thanks διότι θα πήγαινε 15 σελίδες αυτό το thread μου φαίνεται.

με δικη σου υπαιτιοτητα ομως .

Σωστος αλλα κρατα και μαι πισινη ετσι για να υπαρχει...

Μα δεν λέω πως ειναι η ανακάλυψη του τροχου ο Conroe . Αλλα τουλάχιστο τα εμφανη να τα αναγνωρίζουμε , το ασπρο ειναι ασπρο και ο γαιδαρος δεν πεταει λεμε,.

με δικη σου υπαιτιοτητα ομως .

Ονειρέψου και ρίξε τις ευθύνες αλλού. Ούτε εσύ έδωσες σωστή ερμηνία. :067:

Η μόνη σωστή ερμηνία δώθηκε από RootX,SLN.

Ονειρέψου και ρίξε τις ευθύνες αλλού. Ούτε εσύ έδωσες σωστή ερμηνία. :067:

Η μόνη σωστή ερμηνία δώθηκε από RootX,SLN.

χαχαχαχαχα εχεις πολυ πλακα ρε φιλε :077:

βαρα βαρα με το καλασνικοφ , στο γαμο του καραγκιοζη βαρας

Όταν καταλάβεις ποια είναι η διαφορά αυτού που έγραψες με αυτό που είπαν τα παιδιά στείλε μου πμ. Μέχρι τότε συνέχισε να νομίζεις ότι έχω πλάκα. Είναι ποιο εύκολο και ποιο ευχάριστο φαντάζομαι. :031:

Όταν καταλάβεις ποια είναι η διαφορά αυτού που έγραψες με αυτό που είπαν τα παιδιά στείλε μου πμ. Μέχρι τότε συνέχισε να νομίζεις ότι έχω πλάκα. Είναι ποιο εύκολο και ποιο ευχάριστο φαντάζομαι. :031:

ok , καλο μηνα

Για μένα INTEL ή AMD είναι το ίδιο στα αμερικανάκια πάνε τα λεφτά έτσι και αλλιώς. Περα τούτου ολα τα εύσημα από μένα στη AMD για τον Conroe και όχι στην Intel που έτσι και αλλιώς και την οικονομική άνεση έχει ο κολοσσός για επενδύσεις και τσιπάκι σαν τον Conroe θα μπορούσε να έχει βγάλει εδώ και 2 χρόνια τώρα! Αν δεν ήταν η AMD τα τελευταία χρόνια να έχει ξεσκίσει την INTEL και να την έχει διασύρει στα περισσότερα benches όχι CONROE δεν θα βλέπαμε εν έτη 2007 αλλά ούτε το 2010 έτσι που πήγαινε η INTEL. Υγιείς ανταγωνισμός λέω γω που μας συμφέρει όλους. Το χτύπημα βέβαια θα είναι μεγάλο για την AMD ελπίζω να ανακάμψει γρήγορα για το καλό όλων μας.

Αν δεν ήταν η AMD τα τελευταία χρόνια να έχει ξεσκίσει την INTEL και να την έχει διασύρει στα περισσότερα benches όχι CONROE δεν θα βλέπαμε εν έτη 2007 αλλά ούτε το 2010 έτσι που πήγαινε η INTEL. Υγιείς ανταγωνισμός λέω γω που μας συμφέρει όλους. Το χτύπημα βέβαια θα είναι μεγάλο για την AMD ελπίζω να ανακάμψει γρήγορα για το καλό όλων μας.

Σωστος. Ο τροχος γυριζει, ετσι θα πηγαινει το πραμα, μια εδω μια εκει!

:118:αλλα για την ωρα JOIN THE DARKSIDE & FEEL THE POWER !! λεμε

εχει τεραστια διαφορα ο ενας του αλλου στην αρχιτεκτονικη!+ομως ο am2 ΔΕΝ παει ασχημα.οποτε αν θελουμε πραγματικη μαχη ας δουμε 65nm VS 65nm και ας δουμε τα αποτελεσματα..

Καληνυχτα..Και τι σχεση εχει η λιθογραφιση με το architecture ?!:103:

! Δηλαδη η ΑMD θα βγαλει μεσα σε 6 μηνες Χ2 στα 3.4GHz για να ερθει στα ισια με τον Conroe ?

Χλωμο το κοβω δυστηχως να το καταφερουν σε 90nm, αρα για να το κανουν σε 65nm παμε Q2 2007 για να οριμασει το yield process..

:104:

Τι πήρες;

Ειναι λιγο offtopic αλλα πηρα τον Pentium D930(3.0Ghz).Πολυ καλες εντυπωσεις αν και δεν εχω σχεση με AMD για να συγκρινω.Πηγε ανετα μεχρι τα 4GHz(για καθημερινη χρηση οχι για benchmark) και αν ειχα καλο τροφοδοτικο και αλλαζα και τη μαμα ψυξη ειμαι σιγουρος οτι θα πηγαινε παραπανω.Εχω την αισθηση οτι με καλη νεροψυξη μπορει να φτασει και τα 4.5 για καθημερινη χρηση...

Εχεις απολυτο δικιο σ'αυτο+πρεπει ολοι μας να το παραδεχτουμε.καλος ο conroe δεν λεω,ετσι φαινεται τουλαχιστον,ας το αποδειξει στην πραγματικοτητα!+επισης ειναι ατυπη η συγκριση ο ενας ειναι 65nm και 90 ο αλλος.εχει τεραστια διαφορα ο ενας του αλλου στην αρχιτεκτονικη!+ομως ο am2 ΔΕΝ παει ασχημα.οποτε αν θελουμε πραγματικη μαχη ας δουμε 65nm VS 65nm και ας δουμε τα αποτελεσματα..:069:

Παιδια θα παρακαλεσω θερμα, αν δεν γνωριζετε και πολλα απο αρχιτεκτονικη επεξεργαστων να μην γραφετε τετοια πραγματα γιατι ειναι τουλαχιστον εκτος πραγματικοτητας. Μιλαω για τα 65nm που εγραψε το παλικαρι πιο πανω. Η διαδικασια ολοκληρωσης ενος επεξεργαστη παιζει πολυ μικρο ρολο στις επεξεργαστικες επιδοσεις του. Αυτο που παιζει ρολο ειναι η αρχιτεκτονικη του και αυτο κανει τον core 2 τοσο δυνατο και οχι τα 65nm που μην ξεχναμε οτι τα εχει προ πολλου ο Pentium D και παλι σε σχεση με τους Αthlon64 X2 ειναι πιο κατω σε επιδοσεις. Η διαδικασια ολοκληρωσης βοηθα στις θερμοκρασιες και στην χαμηλη καταναλωση με στοχο την μεγαλυτερη συχνοτητα λειτουργιας. Αλλο ενα παραδειγμα και μαλιστα σε επεξεργαστες ιδιας αρχιτεκτονικης ειναι οι ATHLON64 clawhammer/newcastle που ηταν 130nm με τους νεοτερους winchester/venice που ειναι 90nm και οι διαφορα στις επιδοσεις ηταν ανυπαρκτη αλλα και εκει που υπηρχε μια μικρη διαφορα οφειλοταν στον βελτιωμενο IMC του τελευταιου καθως και στην προσθηκη SSE3

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.