Jump to content

Tt tide water ή VF900-cu?

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

hello.επειδη την καρτουλα μου σκοπευω να την κρατησω πολυ......λεω να της βαλω οτι καλυτερο σε ανεξαρτητο συστημα ψυξης.εθεσα το θεμα εδω για να δω πως συμπεριφερονται αλλες Nvidia καρτες στα 2 εν λογω συστηματα.

τι προτεινει ο λαος?

Βρε βρε βρε... Γιωργάκη?, καινουρια καρτουλα?

Μεγειες βρε! Και καλοδουλευτη!!

Σωστός ο Γιάννης.

Το σαπουνονερο(ελευθερη μετάφραση..) είναι και ακριβο και θορυβώδες και δεν αποδίδει. Είναι περισσότερο για ψαγμένους τρεντηδες. :D

Καλύτερα η VF900 που έχει και θερμοσουλήνες ;)

Δες και την Acellero της ΑC. Καλα λογια ακούγονται και γι αυτήν...

• 5 months later...

Ερώτηση: Δηλαδή soulclaimer εννοείς ότι με την Ζalman θα δει κανείς χαμηλότερη θερμοκρασία σε ίδια VGA από ότι με ψύξη με νέρο; Εστω και αν το κιτ είναι ... τύπου Tt.;

Γιατό εγώ στα reviews είδα ότι η Ζalman κατεβάζει στα επίπεδα θερμοκρασίας που έχουν οι κάρτες που ΔΕΝ έχουν ψύκτρα της πλάκας. Αλλωστε εδώ πέρα βλεπω ότι π.χ. στην δική μου περίπτωση, η (πρώην) Prolink χτύπαγε 100άρες (και από ότι είδα και σε reviews δεν συνέβαινε μόνο σ'εμένα) ενώ μια κάρτα με σωστή ψύκτρα (με ίδιο chipset & timings) έφτανε max 65-70C.

Νομίζω μιλάμε για χαώδη διαφορά.... ε?

Νομίζω ότι απλά οι περισσότερες καρτούλες, ειδικά οι low & mid end έχουν ψύκτρες που απλά είναι αστείες σε απόδοση. Αναρωτιέμαι ΠΟΣΑ RMA έχουν εταιρίες όπως... ξέρετε.

Υ.Γ.1 Σύμφωνα με πληροφορίες μου μέρικές εταιρίες στέλνουν 20 και 30% παραπάνω κομμάτια στις παραγγελίες επειδή ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα έχουν πολλά rma. Δεν ξέρω αν ισχύει, ξέρω όμως ότι πολύς κόσμος έχει προβλήματα θερμοκρασιών με κάρτες συγκεκριμένων κατασκευαστών.

Υ.Γ.2 Επειδή εγώ watercooling θα βάλω στις κάρτες όπως και να' χει (είναι passive) θα σας πώ τι γίνεται με θερμοκρασίες γενικώς για όποιον ενδιαφέρεται....

Υ.Γ.3 Και μόνο η ησυχία που βρήκα πάντως με το watercooling είναι θησαυρός ανεκτίμητος! Αλλωστε ειδικά σε SLI δύο ψύκτρες Ζalman VF είναι αρκετά ακριβές για ψύξη με αέρα (κατ'εμέ) εναντι του watercooling....

Αυτά.

Εγώ έχω την VF900 στην x1900GT. Ενεργοβόρα και ζεστή κάρτα. Για lite OC, είναι μια χαρά, και πολύ αθόρυβη, ενώ βάρος και όγκος είναι στα πλεονεκτήματα. Το θέμα είναι, άμα αρχίζεις και ανεβάζεις τάσεις (η 1900 "ακούει" στο ρεύμα), εκεί αρχίζουν τα ζόρια. Οπότε ψάχνομαι για νερό στην κάρτα.

Βέβαια, οι Nvidia είναι αρκετά λιγότερο ενεργοβόρες από τις Ati. Φανταστείτε ας πούμε ότι η ψύκτρα της 1900GT είναι μεγαλύτερη από της 7900GT, και πάλι η 1η ανεβάζει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Οπότε υποθέτω μια zalman θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Έχω δει 7900GT να δουλεύει με VF-700, αθόρυβα και με θερμοκρασίες κάτω των 60 βαθμών σε 3dmark 06.

Γενικά, πιστεύω η Zalman είναι ελαφρώς καλύτερη από μια καλή stock ψύκτρα (1900XT, 7900GTX) που δουλεύει τέρμα στροφές, άρα το ουσιαστικό κέρδος είναι στον όγκο και την ησυχία. Αλλά για μεγάλες διαφορές, ειδικά με OC στις αti, διαπίστωσα εκ των υστέρων, ότι η αερόψυξη είναι ανεπαρκής, ειδικά τις ζεστές μέρες.

Εγω με τη Zalman ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αποψη θερμοκρασιας και για το ασχημο OC μου μαλλον φταιει η ιδια η καρτα.

Ομως απο temps τωρα που επιασαν τα κρυα ειμαι στο idle στα 38 και στο full load στα 46 max. Πιστευω ειναι αρκετα καλα.

Ερώτηση: Δηλαδή soulclaimer εννοείς ότι με την Ζalman θα δει κανείς χαμηλότερη θερμοκρασία σε ίδια VGA από ότι με ψύξη με νέρο; Εστω και αν το κιτ είναι ... τύπου Tt.;

Αν είναι Tt,

Nαι.

Εγώ δλδ που θέλω την vf900 για την 7600gt μου για λιγότερο θόρυβο και κλόκια θα κάνω καλά ή να δω κάτι άλλο;

Ψιλά πράματα. Δεν έχω χρόνο λόγω εκλογών. (λολ)

Την έχω 570/1400 για καθε μέρα. Όταν θα χω χρόνο θα κολλήσω πάνω τα τα μεμ σινκς θα κάνω και το μοντ για το ρευμα θα την ανοιξω παραπάνω.

Αλλά απ την άλλη και έτσι που την έχω η cpu με κοβει...

• 2 months later...

Επανέρχομαι όπως είχα υποσχεθεί!

Λοιπόν μετά την εγκατάσταση του Tidewater της Tt, έχω maximum θερμοκρασίες στον πυρήνα των καρτών μέχρι 43 C, σε full load. Πριν έφτανε 80+. Τα συμπεράσματα δικά σας!

:)

Για την VF900 ξέρουμε τίποτα απο θερμοκρασίες και συμπεριφορά γενικότερα;

Έχω μια ASUS 7600GS 512 και είναι με παθητική ψύξη. 57 σε idle και πιάνει κάπου 64 σε Full load. Θέλω κάτι πιο δυνατό σε ψύξη αλλά αθόρυβο. Αν δεν ήταν τόσο τσιμπημένη σε τιμή ενδεχομένως να την είχα ήδη δοκιμάσει την VF900. Καταρραμένο budget :011:

Για την VF900 ξέρουμε τίποτα απο θερμοκρασίες και συμπεριφορά γενικότερα;

7900GT@580/1600 μετά από 4-5ωρίτσες BF2->47C με θερμοκρασία δωματίου ~24C

Καλά δεν είναι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.